Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987 ΕΡΤ2)

Τότε όλα τα στοιχεία δείχνουν Άλεξ! Άλλωστε είναι φανερό ότι η πόρτα άνοιξε χωρίς διάρρηξη, και μόνο ο Άλεξ θα είχε την άνεση να γνωρίζει ότι η μπαλκονόπορτα ήταν ξεκλείδωτη και να κινηθεί στο σπίτι με τέτοια ευχέρεια. Ο Ξάνθος υποτίθεται πως δεν είχε γνώση της διαρρύθμισης του σπιτιού ώστε να κινηθεί με τέτοια ευκολία προς το γραφείο. Ο Μελαχρινός θα μπορούσε, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Aλεξ κατά με ήταν και αυτός που έκανε την αποπειρα κατά του Νικοδημου κάτι που δεν εξακριβώθηκε  από τον Μπεκα ποτέ.

Δεν νομίζω όμως με τίποτα ότι ήταν αυτός που έψαχνε στο γραφείο του Κωνστα για το φάκελο, δεν είχε άμεσο συμφέρον να βρει κάτι, κανένα  συμφέρον ή πλεονέκτημα ενώ θα μπορούσε να κάνει απόπειρα κατά του Νικοδημου λόγω της αντιζηλίας του για την Μαγδα
 
Το οτι ο Αλεξ κρυφακουγε την κουβεντα Μαγδας - Μελαχρινου δεν το θυμομουν καθολου. Ουτε και τωρα δεν μπορω να το θυμηθω καλα - καλα και σε ευχαριστω katerinak που το επεσημανες.

Τωρα, οσον αφορα τη φιγουρα με το καπελο ειναι μονιμως η ιδια, ακομα και οταν κανονικα θα πρεπει να ειναι γυναικεια. Αμφιβαλλω μαλιστα αν ο σκηνοθετης εβαζε τον ηθοποιο που υποδυοταν τον δολοφονο η αν εβαζε ενα παιδι του συνεργειου.

Δεν υπηρχε λογος να ειναι ο Αλεξ ο διαρρηκτης γιατι παραηταν φανερο για τους τηλεθεατες οπως ελεγα και πιο πανω. Αλλωστε οπως βλεπουμε καθαρα την ωρα που σκονταφτει επειδη ακουει τη Μαγδα να φωναζει "Φανη" φοραει ολοφανερα περουκα. Τη γνωστη περουκα αφανα με τη μπουκλα. Ειναι η φιγουρα - δολοφονος που βλεπουμε καθ' ολη τη διαρκεια της σειρας και οσον αφορα τη διαρρυθμιση της βιλας και το που βρισκεται το γραφειο, αυτο μπορουσε ευκολα να το πληροφορησει ο ενας ενοχος στον αλλον.

* Βαρεθηκα να μιλαω με γριφους και να βαζω σποϊλερ σε καθε μου φραση. Σε φορουμ ειμαστε και κανουμε κουβεντα. Κατανταει κουραστικο να μην γραφουμε ελευθερα.
 
Ή φιγουρα- δολοφόνος ή γνωστή που δολοφονεί και τον Απεργη, μόνο αυτή ή φιγούρα γνώριζε καλά και την διαρρύθμιση του χώρου και τις σκέψεις του Κωνστα.
 
Η φιγούρα του δολοφόνου σε όλες τις σκηνές της σειράς και των τίτλων ανήκει στον φροντιστή της σειράς Γιάννη Κοτσώνη.
 
Η φιγούρα του δολοφόνου σε όλες τις σκηνές της σειράς και των τίτλων ανήκει στον φροντιστή της σειράς Γιάννη Κοτσώνη.
Ωωωω! Αυτο κι αν ειναι ειδηση!

Δεν ειχα ιδεα και χαιρομαι που επεσα μεσα. Την πληροφορια αυτη, drspiros, την ξερεις απο την πρωτη προβολη της σειρας η ειναι κατι που το εμαθες αργοτερα και πως; (αν θυμασαι...)
 
Drspiros  νομίζω πως την σειρά την λατρεύεις , τα χεις ψάξει όλα!  Ή φιγούρα ήταν παιδικός εφιάλτης την έβλεπα στον ύπνο μου..
 
Παιδιά, έχει ξαναγραφτεί αυτό, δεν είναι καινούργιο. Προσωπικά το είχα διαβάσει σε μια συνέντευξη (δε θυμάμαι τίνος) σε κάποιο τηλεπεριοδικό (TV3 νομίζω) την εποχή της πρώτης προβολής.

Off-topic: Πρόπερσι στην Καλαμάτα, μετά την παράσταση "Οι 12 ένορκοι" πλησίασα τον Τρύφωνα Καρατζά και αφού τον συνεχάρην βεβαίως για την ερμηνεία του, του λέω συνωμοτικά: "Ήταν επιθυμία ετών να γνωρίσω κάποτε από κοντά τον δικηγόρο κο Μελαχρινό" και έβαλε τα γέλια, σχεδόν του έκανε εντύπωση αναλογιζόμενος την ηλικία μου πώς γνώριζα αυτόν το ρόλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωω μπράβο που τον είδες από κοντά , ταλαντούχος αυτός ο άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως θα ήταν και κει εξαιρετικός, έχει χαρακτηρα ! Ωραία ατάκα του ειπες!! καλά το λέω εγώ είσαι φανατικός με την σειρα και πολύ καλά κάνεις!

Οι γυναίκες φορούσαν βέλο το 50' της καλής κοινωνίας και στον Κωνστα και στον Αρη
 
Και απόψε με την πίτσα μας! Τιμοθεος γαρ ή αιτία! Μακάρι να ξερά να φτιαχνω! Θα ήταν λιγότερο παχυντικη και θα γλυτωνα και έξοδα! Κοπιαστε φίλοι μου έχω και κρύα μπυρα

IMG_20180816_192328.jpg

IMG_20180816_192316.jpg
 
Ανακολουθιών συνέχεια στο σημερινό επεισόδιο. Ο Απέργης συναντιέται με τον Νικόδημο, του μιλάει για το βράδυ του θανάτου του Κώνστα και του λέει για τον "κουτσό" έξω από το σπίτι (όχι, δεν εννοώ τον Κέβιν Σπέισι στους Συνήθεις Υπόπτους...). Εν συνεχεία ο Νικόδημος τηλεφωνεί στη Μάγδα και της λέει για το άγνωστο πρόσωπο που έκοβε βόλτες στον κήπο, και εκείνη στην κυριολεξία "πέφτει από τα σύννεφα" στο άκουσμα της πληροφορίας, θεωρώντας μάλιστα ότι αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο.

Όμως στο 5ο μόλις επεισόδιο, μετά την κηδεία του Τιμόθεου, ο Απέργης επισκέπτεται τη Μάγδα σπίτι και της λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή περιμένοντας στον κήπο είδε κάποιο άγνωστο πρόσωπο (αν και εδώ δεν αναφέρει το χαρακτηριστικό του κουτσού).

Και πάμε λίγο στην απόπειρα κατά του Ντίνου... Την είδαμε, τη θυμόμαστε και έχουν γίνει πολλές αναλύσεις για το ποιος την έκανε, αφού τελικώς ποτέ δεν μάθαμε. Αυτό όμως που δεν μας απασχόλησε ποτέ είναι... ποιο ήταν το κίνητρο; Δηλαδή ποιος ήθελε να βγάλει από τη μέση τον Νικόδημο ή απλώς να τον τρομοκρατήσει και γιατί; Από τη συμμορία κανείς δεν είχε λόγο, ίσως μάλιστα δε γνώριζαν καν την έλευσή του. Σίγουρα κανείς δε γνώριζε την πρόθεσή του να ερευνήσει το θάνατο του θείου του.

Οι μόνοι που γνώριζαν για τον Νικόδημο ήταν ο Άλεξ, ο Απέργης και ο Μελαχρινός, σωστά; Τον Μελαχρινό δεν τον είδαμε ποτέ να οδηγεί, ούτε φάνηκε ποτέ κάποιο κίνητρο. Ο Απέργης υποτίθεται ότι είχε καλές προθέσεις απέναντι στον Ντίνο και φυσικά δεν θα εμπλακόταν ποτέ σε μια απόπειρα. Άρα... Άλεξ;
 
Aλεξ σίγουρα, μετά όταν φτάνει στο ξενοδοχείο τον επισκέπτεται  τον Νικοδημο και θέλει να του πάρει πληροφορίες

Αν ηταν ή συμμορία, τότε στο τέλος που τα ομολογησαν όλα, θα ομολογουσανε και αυτο την απόπειρα κατά του Ντινου. Μετά ο ίδιος ο Ντινος το ψυχανεμιζεται και το λέει στην Μαγδα πως κάποιος θέλει να τον τρομοκρατήσει για να μην την βλέπει πια. Ο Απεργης ποτέ δεν θα το έκανε θα φοβοτανε το σκανδαλο άσε που δεν ήταν το στυλ του ανθρωπου για φόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως η Μάγδα τον πήρε στο λαιμό της τον ηθοποιό, χαρτί και καλαμάρι τα είπε όλα στην Αργύρη...
 
Ενδιαφερουσες ολες οι αποψεις αλλα μαλλον θα μεινει για παντα μυστηριο ποιος ηταν αυτος που μπηκε στο γραφειο του Τιμοθεου για να ψαξει δεν ξερω τι. Ισως να ξεχασαν να μας το απαντησουν , αλλωστε και η "αποπειρα" κατα του Ντινου εμεινε αναπαντητη μεσα στη σειρα

αλλα κι εγω πιστευω οτι πιο πιθανος ειναι ο Αλεξ που πολυ απλα ηθελε να τρομοκρατησει το Ντινο αφου δεν καταφερε να τον διωξει με τα ανωνυμα τηλεφωνηματα δοκιμασε κι αυτον τον τροπο μηπως και απαλλαγει απο εναν δυνατο αντιζηλο
Ο αριθμος πινακιδας του αυτοκινητου ειναι αυτος στο στιγμιοτυπο

apopirakatanikodimou.JPG


Η σπιουνα του Μελαχρινου θα του τα αναφερει ολα χαρτι και καλαμαρι και κυριως οτι τη νυχτα που πεθανε ο Τιμοθεος ο Απεργης βρισκοταν εξω απ το σπιτι, οτι συναντηθηκε με τη Μαγδα και της εκανε και προταση γαμου! αλλος ενας υποπτος στη "Μελαχρινια" λιστα

spiounamelaxrinou.JPG


Κι εγω πιστευω οτι τον Απεργη τον πηρε στο λαιμο της η Μαγδα αλλα οχι επειδη ειπε οτι ειδε εναν "κουτσο" να φευγει (αλλωστε η Αργυρη ηξερε πολυ καλα οτι ο δολοφονος ηταν αλλος) αλλα επειδη εδωσε εναν λογο στην Αργυρη να τον βγαλει απ τη μεση για να κατηγορηθει η Μαγδα για τη δολοφονια του (οπως τελικα μαθαινουμε στο τελος)
 
Σχετικα με την αποπειρα κατα του Ντινου:

Η γνωμη μου ειναι πως ουτε οι δημιουργοι της σειρας δεν θα ηξεραν να απαντησουν, αν τους ρωτουσε κανεις ποιος κρυβοταν πισω απο αυτην.

Πιστευω πως καποιες φορες εβαζαν μερικες ξεκαρφωτες σκηνες, που δεν μπηκαν ποτε στον κοπο να μας τις εξηγησουν, μονο και μονο προς χαριν εντυπωσιασμου και τιποτε περισσσοτερο. Σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη και κουβεντα να γινεται.

Τη μιση αναλυση να ειχαν κανει απο αυτην που κανουμε εμεις εδω, ολο και κατι θα ειχαν σκεφτει για απαντηση. :)
 
Με βάση την πρώτη φωτογραφία που έβαλε η katerinak, θα σας αποκαλύψω μόλις γυρίσω σπίτι ποιος... έκανε την απόπειρα κατά του Νικόδημου!
 
Καλά ε , εσένα έπρεπε να χε βοηθό ο Μπεκας ανάμενουμε !!! 
 

Αυτη ειναι η Σηλια Μαντακη, Σταρ Ελλας 1986, σε ενα απο τα εξωφυλλα του Ρομαντσου που ανεβαζει στο φορουμ ο 1@tonytony[/USER]

Tωρα θα μου πειτε τι δουλεια εχει εδω....Πως δεν εχει αφου την ειδαμε στην εναρξη του εβδομου επεισοδιου να πηγαινει στο γραφειο του Αποστολου μαζι του και να του δειχνει τα ποδια της και αμεσως μετα να μπαινει μεσα η Λουλα και να κανει σκηνη ζηλοτυπιας;

image.png

 
Ψηλή κοπέλα μπαμπι έριχνε ένα κεφάλι σχεδόν της Νανας Βενετη που δεν είναι και κοντή!
 
Πίσω
Μπλουζα