Έκτακτα Εορταστικά Προγράμματα

'Πρωτομαγιά Αγάπης' Γλυκερία/Glykeria 1992 Τίτλοι







" ''Πρωτομαγιά είναι η αιτία'' Eoρταστικό Πρωτομαγιάτικο πρόγραμμα της ΕΤ1 το 1992 με τη Γλυκερία , τον Γιάννη Βογιατζή, τον Πάνο Χατζηκουτσέλη κ' τον Άγγελο Πυριόχο Τραγούδι τίτλων 'Πρωτομαγιά Αγάπης' σε Μουσική Στέλιου Φωτιάδη κ' Στίχους Άγγελου Πυριόχου "
 
Τιτλοι αρχης και τελους απο το εορταστικο προγραμμα του Μεγκα
"Τι Σημαινει Ελληνικό Ρεβεγιόν" με την Μιμη Ντενιση.
Ο Φαίδων Γεωργίτσης ως οικοδεσποτης.
Συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες οπως:
Αλεξια
Αντυπας
Αρλετα
Ελενη Βιταλη
Σοφια Βοσσου και αλλοι...
Μεταδοθηκε στο MEGA CHANNEL το 1991


https://youtu.be/XrmBkdX6LG0
 
Ωραίος Ford! Διαμαντάκια ανεβάζεις την τελευταία περίοδο. Μόνο που λείπει ο ήχος στα πρώτα 3/4 του βίντεο. Υπάρχει ενδεχόμενο να ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο;
 
Ωραίος Ford! Διαμαντάκια ανεβάζεις την τελευταία περίοδο. Μόνο που λείπει ο ήχος στα πρώτα 3/4 του βίντεο. Υπάρχει ενδεχόμενο να ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο;
Ήχος υπάρχει είναι η μουσική από τραγούδι της Άντζελας Δημητρίου αρχή και τέλους δυστυχώς έκανα ότι μπορούσα αλλά ... πνευματικά δικαιώματα !! θα ανεβάσω αποσπασπασματα σε λιγο!

Αποσπασματα απο το εορταστικο προγραμμα του Μεγκα
"Τι Σημαινει Ελληνικό Ρεβεγιόν" με την Μιμη Ντενιση.


https://youtu.be/wBMT3pgNpiU
 
Βρηκα ενα αποσπασμα αλλα δεν ξερω αν ηταν απ'τα εορταστικα προγραμματα που εδειχνε η ΕΡΤ1  η' αν η εκπομπη αυτη προβαλλοταν καθε βρομαδα γι'αυτο και κανω το ποστ εδω

"Από το εορταστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ''Καλωσορίζοντας τα τραγούδια που φύγανε'' των Σταμάτη Φασουλή - Λίνας Νικολακοπούλου".

Γ. Νταλάρας - Λ.Νικολακοπούλου - Μ. Μερκούρη

 
ενα βιντεο που ανεβασε το μελος brees21 με τιτλο "6 Ρεβεγιόν 60 Χρόνια (Χριστούγεννα 1978 ΕΡΤ) "

 
Ποιος θα ξεχάσει -αν το είχε δει βέβαια- το ΧΧΧ show του Κώστα Μυλωνά (μάλλον την Πρωτοχρονιά του 1993), όταν είχε φέρει επαγγελματία στριπτιζέζ στην τηλεόραση... Ό,τι πιο ακατάλληλο σε πλάνο έχει παίξει στην ιδιωτική TV... Δε θυμάμαι κανάλι, αλλά ήταν από τα τότε μεγάλα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευχες για καλη χρονια απ'τη Μαρια Αλιφερη (1987)


γνωριζει κανεις απο ποια τηλεοπτικη εκπομπη ειναι το αποσπασμα του 1987;
 
Τα τηλεοπτικά, πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν από το 1978 μέχρι την υποδοχή του Μιλένιουμ


" Ειδικότερα, το αφιέρωμα εκτείνεται από το 1978 μέχρι το 1999 εξαιρουμένων τριών ετών (του 1981, του 1984 και του 1994). Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται έχουν αντληθεί από εφημερίδες της εποχής και δυστυχώς δεν συνοδεύονται από οπτικό ή βιντεογραφημένο υλικό. Αν κάποιος θυμάται  περισσότερα πράγματα και μπορεί να συνεισφέρει δικές του πληροφορίες, ευχαρίστως να τις προσθέσει.
Γενικά, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι και στο παρελθόν υπήρξαν εποχές με εξίσου φτωχά, αν όχι φτωχότερα, εορταστικά προγράμματα, όπως και περίοδοι κατά τις οποίες μεγάλα αστέρια της εγχώριας σόου μπιζ κρατούσαν συντροφιά σε όσους Έλληνες τηλεθεατές προτιμούσαν να κάτσουν σπίτι τη βραδιά της αλλαγής του χρόνου.
 

1978 - 1979:
Με ξένα προγράμματα έγινε η αλλαγή του χρόνου από τα δύο κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. Η ΕΡΤ προέβαλε στις 11 το βράδυ "Το πρωτοχρονιάτικο πάρτι του ZDF". Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα προβλήθηκαν "Κάλαντα με τον Γιάννη Μαρκόπουλο" και στις 00.15΄ μεταδόθηκε ένα επίκαιρο πανηγυρικό πρόγραμμα, όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες της εποχής, με τίτλο "Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα", χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες.
Κι ενώ η ΕΡΤ συνδέθηκε με τη γερμανική τηλεόραση, η ΥΕΝΕΔ αναμετέδωσε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του αμερικανικού CBS, το οποίο όμως είχε προβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα! Ο τίτλος του ήταν "Το τσίρκο των σταρς" και μεταδόθηκε στις 22.45΄. Τα μεσάνυχτα μεταδόθηκε κανονικά η "Τηλεφημερίδα" κι ένα τέταρτο αργότερα ακολούθησε το "Πρωτοχρονιάτικο μεγάλο παιχνίδι", που μοίραζε δώρα, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα.


1979 - 1980:
Ξεκινώντας από την ΕΡΤ, στις 10 το βράδυ προβλήθηκε "Η μεγάλη παρέλαση". Με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τ' ανάπηρα παιδιά, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Ντίνος Ηλιόπουλος παρουσίασαν μια θεαματική παρέλαση δημοφιλών πρωταγωνιστών και ερμηνευτών, ενώ είχε ανοίξει ειδικός λογαριασμός στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας για την κατάθεση προσφορών. Ωστόσο, το κύριο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε στις 22.50' και είχε τον τίτλο "Ένα σόου όπως σας αρέσει". Παρουσιαστές ήταν οι ηθοποιοί Τόνια Καζιάνη και Γιώργος Τζώρτζης, ενώ τραγούδησαν η Βίκυ Μοσχολιού και η Χάρις Αλεξίου. Και τα δύο προγράμματα ήταν έγχρωμα.
Τον ίδιο συνδυασμό φιλανθρωπικού προγράμματος και μουσικοχορευτικού σόου ακολούθησε και η ΥΕΝΕΔ. Στις 10 προβλήθηκε το "Γιούνισεφ σόου", μια εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΗΕ στις αρχές του 1979 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, ενώ στις 23.20' ακολούθησε η εκπομπή "Από το 1979 στο 1980" με παρουσιαστή τον Χάρυ Κλιν. Τραγούδησαν ο Λάκης Τζορντανέλι, ο Πασχάλης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Δάκης, η Αγνή, η Ξανθή Περράκη, η Ελένη Ροδά, η Δούκισσα, η Τζένη Βάνου, η Λιζέτα Νικολάου κ.ά.


1980 - 1981:
Καθώς την 1η Ιανουαρίου 1981 η Ελλάδα θα γινόταν κι επισήμως το δέκατο μέλος της τότε ΕΟΚ, το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της Ε.Ρ.Τ. ήταν αφιερωμένο στην Ευρώπη. Στις 10 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς προβλήθηκε η εκπομπή "Στο πεντάγραμμο της ΕΟΚ", όπου οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα ν' ακούσουν τραγούδια των 10 κρατών μελών, ενώ παράλληλα έβλεπαν χιουμοριστικά σκίτσα του Σπύρου Ορνεράκη. Αμέσως μετά, στις 22.35΄, προβλήθηκε η μαγνητοσκοπημένη ελληνο-γαλλική μουσική συμπαραγωγή (ΕΡΤ και Antene 2) "Απόψε στην Αθήνα" με οικοδέσποινα την ηθοποιό Όλγα Καρλάτου. Τραγούδησαν οι: Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Αλέκα Κανελλίδου, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργος Μητσάκης, Μανώλης Μητσιάς, Βίκυ Μοσχολιού, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Κατιάνα Μπαλανίκα και Μίλλυ Καραλή. Στο πρόγραμμα εμφανίστηκαν και Γάλλοι καλλιτέχνες: η Ζιλιέτ Γκρεκό, ο Ζιλμπέρ Μπεκό, ο πιανίστας Ζεράρ Ζουανέστ, η Μαρί-Πολ Μπελ και ο Γκυ Μπεάρ. Ένα λεπτό μετά την έλευση του 1981 είχε προγραμματιστεί το "Λας Βέγκας σόου" με τη Ράκελ Γουέλτς.
[Αν και δεν είχε σχέση με τις γιορτές, αξίζει να μνημονεύσουμε ότι μια μέρα νωρίτερα, την προ-παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 22.40' προβλήθηκε από την ΕΡΤ το περιβόητο επεισόδιο "Ποιος πυροβόλησε τον Τζέι Αρ" της σειράς "Ντάλας".]
Η ΥΕΝΕΔ υποδέχτηκε το 1981 παρέα με τη Μαρινέλλα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, το Γιώργο Μαρίνο και τους αδελφούς Τζαβάρα. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν "Πρωτοχρονιά μαζί μας", είχε ωριαία διάρκεια και μεταδόθηκε μισή ώρα πριν την αλλαγή του έτους.


1982-1983:
Στις 10.30 το βράδυ η ΕΡΤ μετέδωσε το σόου "Καλώς ήλθες 1983", το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η παραγωγή του σόου ήταν του Κλέαρχου Κονιτσιώτη και τραγούδησαν οι: Κώστας Τουρνάς, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Ζαμπέτας, Μανόλης Μενιδιάτης, Μαριάννα Τόλη, Άννα Βίσση, Αλέκα Κανελλίδου, Ελπίδα, Αντώνης Καλογιάννης, Γιάννης Πουλόπουλος, Γιώργος Μητσάκης, Λιζέτα Νικολάου, Δημήτρης Ψαριανός κ.ά.
Η ΕΡΤ2 έκανε "Πρωτοχρονιά με τους Ρεπόρτερς", δηλαδή τον Κώστα Χαρδαβέλλα, το Γιάννη Δημαρά και το Γιώργο Λιάνη. Στην εκπομπή, η προβολή της οποίας ξεκίνησε στις 23.30΄, τραγούδησαν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Πάριος, η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Τάνια Τσανακλίδου, η Ελπίδα, ο Κώστας Καράλης, ο Βασλιλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης αλλά και ο Ζαν Μισέλ Ζαρ και ο Αλ Μπάνο.


1983 - 1984:
Η διοίκηση της ΕΡΤ1 ξόδεψε λίγα χρήματα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Στις 22.30΄ μεταδόθηκε μια "Ανθολογία από τις ζωντανές μεταδόσεις του 1983", τα μεσάνυχτα προβλήθηκαν τα "Κάλαντα με τον Διονύση Σαββόπουλου" και πέντε λεπτά αργότερα ακολούθησαν τα "Αφιερώματα ενός τηλεπειρατή".
Λίγο πλουσιότερο ήταν το πρόγραμμα της ΕΡΤ2. Στις 9 μεταδόθηκε ωριαίο μουσικό πρόγραμμα με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Ακολούθησε η ελληνική ταινία "Ένα κορίτσι για δύο" και στις 23.30΄ μεταδόθηκε το σόου "Ευτυχισμένο το 1984. Και τα μάτια σας τέσσερα" σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη. Στο σόου πήραν μέρος γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η Χρυσούλα Διαβάτη, η Βάσια Τριφύλη, η Νατάσα Γερασιμίδου, η Ταϋγέτη και ο Στάθης Ψάλτης. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να δουν μια "Επιθεώρηση του Μουλέν Ρουζ".


1985 - 1986:
Το ρεβεγιόν της ΕΡΤ1 λεγόταν "Με το καλό να μας έρθει" και συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες. Καθώς το τηλεοπτικό ρεπορτάζ της εποχής ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, μιας και οι τηλεθεατές δεν είχαν πολλές επιλογές με δύο μόλις κανάλια στους δέκτες τους, περισσότερες πληροφορίες δεν είναι γνωστές.
Η ΕΡΤ2 προέβαλλε τα "20 χρόνια τηλεόραση", μια εκδήλωση που είχαν διοργανώσει οι "Ρεπόρτερς" (Χαρδαβέλλας, Λιάνης, Δημαράς) για να τιμήσουν τη συμπλήρωση 20 χρόνων τηλεόρασης στην Ελλάδα.


1986 - 1987:
Από τις 21.50' μέχρι και τα μεσάνυχτα, το "Καλλιτεχνικό καφενείο" κράτησε συντροφιά στους τηλεθεατές της ΕΡΤ1, ενώ με την έλευση του 1987 παρέδωσε τη σκυτάλη στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα "Με τα καλύτερα για μια καλύτερη χρονιά" με παρουσιαστή το Μίμη Χρυσομάλλη. Συμμετείχαν ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας, ο Νίκος Παπάζογλου, η Άννα Βίσση και η Αθηναϊκή Κομπανία.


1987 - 1988:
Καθώς η λέξη "λιτότητα" άρχισε να μπαίνει για τα καλά στο καθημερινό μας λεξιλόγιο (και ξέχασε να βγει), τα δύο κρατικά κανάλια ετοίμασαν λίγα πράγματα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Η ΕΤ-1 μετέδωσε την ελληνική ταινία "Κορίτσια για φίλημα" μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε μεταδόθηκε ένα εορταστικό πρόγραμμα με το Διονύση Σαββόπουλο. Η ΕΤ-2 μετέδωσε στις 10 το βράδυ ένα πρόγραμμα με τον Φρεντ Αστέρ και στις 23.15΄ προέβαλε το σόου με τον εύσχημο τίτλο "Ταπί και ψύχραιμοι".


1988 - 1989:
Η Νόρα Βαλσάμη και ο Γιάννης Φέρτης παρουσίασαν στην ΕΤ-1 το εορταστικό σόου "Χίλιες και μία ευχές για το 1989". Οι συντελεστές χαρακτήριζαν την παραγωγή ευρωπαϊκού επιπέδου - δεν ξέρω αν όντως το πέτυχαν. Tο κόνσεπτ ήταν εμπνευσμένο από την ανάληψη της προεδρίας της τότε ΕΟΚ από τη χώρα μας, ενώ οι πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΟΚ έδωσαν ευχές για τη νέα χρονιά. Στο ρεβεγιόν τραγούδησαν γνωστοί ξένοι καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι Boney M, ο Ολλανδός Herman Brood, η Jennifer Rush, η Selena κ.ά., ενώ από ελληνικής πλευράς τραγούδησαν οι: Σάκης Μπουλάς, Σοφία Βόσσου, Αντώνης Τουρκογιώργης, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Αντρέας Μικρούτσικος, Φατμέ, Κώστας Τουρνάς, Δάκης, Αφροδίτη Μάνου, Βαγγέλης Γερμανός, Τάνια Τσανακλίδου, Πασχάλης, Αλέξια, Έλλη Πασπαλά, Στέφανος Κορκολής, Ελένη Δήμου, Άννα Βίσση, Νίκος Καρβέλας, Γιάννης Γιοκαρίνης και Λουκιανός Κηλαηδόνης. Το τραγουδιστικό σχήμα μοιάζει λίγο παράταιρο, όμως εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν οι ανόητες προκαταλήψεις που γεννήθηκαν περί τα μέσα της δεκαετίας του '90 και χώρισαν τους τραγουδιστές σε έντεχνους και μη.
Στην ΕΤ-2, ο ηθοποιός Βασίλης Μπουγιουκλάκης,ντύθηκε ως "Ο Άγιος Βασίλης και τα δώρα του", ενώ συνάντησε μια οικογένεια σ' ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο.


1989 - 1990:
Ήταν η πρώτη χρονιά της ιδιωτική τηλεόρασης, που την εκπροσωπούσε το μόλις 40 ημερών Mega Channel, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άρχισε να εκπέμπει το πρόγραμμα του και ο ΑΝΤ1.
Το πιο λαμπερό πρόγραμμα το είχε η ΕΤ-1. Στις 9 προβλήθηκε μια ωριαία μουσική εκπομπή με τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα, ενώ αμέσως μετά η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η οικοδέσποινα του σόου "Ογδόντα εννιά συν ένα". Ορισμένα από τα ονόματα που εμφανίστηκαν στο σόου ήταν ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Στράτος Διονυσίου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Άννα Βίσση, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Πωλίνα, η Χριστιάνα κ.ά.
Η ΕΤ-2 έμεινε πίσω στον ανταγωνισμό προβάλλοντας στις 22.35΄ ένα ωριαίο μουσικό πρόγραμμα καναδικής παραγωγής με τίτλο "Αυτά τα τραγούδια του Χόλιγουντ", ενώ στις 23.35΄ προβλήθηκε η εορταστική εκπομπή "Όλα εδώ εκ...πληρώνονται", για την οποία δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο.
Εξαιρετικά λιτή ήταν η υποδοχή του νέου έτους από το Mega, που στις 9 προέβαλλε την ξένη ταινία "Πέντε μέρες εκείνο το καλοκαίρι" και στις 11 το βράδυ μια σατιρική πολιτική ανασκόπηση της χρονιάς που έφευγε με το Γιώργο Μητσικώστα και τις μιμήσεις του.
Αντίθετα, εντυπωσιακή είσοδο στο τηλεοπτικό τοπίο έκανε ο ΑΝΤ1. Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε η 4ωρη "Τηλερουλέτα" με παρουσιαστή τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στη συνέχεια επικρίθηκε σφοδρά από τους τηλεκριτικούς, ενώ μετά τα μεσάνυχτα, ο σταθμός μετέδωσε ένα εορταστικό, πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα από το παρισινό καμπαρέ "Λίντο".


1990 - 1991:
Η ΕΤ-1 προέβαλλε την τηλεοπτική επιθεώρηση "1990: Αχ, τι χρονιά κι αυτή" με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Κώστα Ρηγόπουλο. Στο σατιρικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Άννα Βαγενά, ο Θάνος Καληώρας, η Μαρία Κανελλοπούλου κ.ά., ενώ τραγούδησαν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μανώλης Μητσιάς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Στην ΕΤ-2, είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, η Μιμή Ντενίση και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αναφώνησαν "Μπρος '91 και πίσω ρέμα" σε κείμενα του Άγγελου Πυριόχου. Γκεστ σταρ ήταν η Μάρθα Καραγιάννη, η οποία υποδυόταν μια αστρολόγο, που δεν τα κατάφερνε στις προβλέψεις της. Από το σόου πέρασαν η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Άννα Βίσση, Η Ελένη Δήμου, ο Αντώνης Βαρδής, ο Βλάσσης Μπονάτσος, η Ελένη Γερασιμίδου, η Ελένη Ράντου κ.ά., ενώ το κύριο μουσικό "βάρος" επωμίστηκαν ο Μίμης Πλέσσας με το συγκρότημα του, ο Δάκης, η Κωνσταντίνα, ο Μανώλης Λιδάκης και η Ρένα Κουμιώτη.
Το Mega υποδέχθηκε τη νέα χρονιά μ' ένα δίωρο εορταστικό επεισόδιο της κωμικής σειράς "Οι τρεις χάριτες" και γκεστ σταρ την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ενώ λίγο μετά την είσοδο του 1991, η Κοραλία Κοράντη και ο Γιάννης Βούρος, δύο από τους πρωταγωνιστές της τότε δημοφιλούς σειράς "Δίψα", παρουσίασαν ένα τρίωρο σόου με τον τίτλο "Οι επιτυχίες του 1990 και ο Καζαμίας του 1991". Η εκπομπή έκανε μια μουσική ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε, μήνας προς μήνα, παρουσιάστηκαν αστρολογικές προβλέψεις για το νέο έτος, ενώ γκεστ σταρ ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος. Τα κείμενα ήταν του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.
Ο ΑΝΤ1 επέμεινε για ακόμη μία χρονιά με την "Τηλερουλέτα", ενώ μετά τα μεσάνυχτα γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια σε ζωντανή σύνδεση με το "Διογένης Παλάς".


1991 - 1992:
Για την ΕΡΤ η βραδιά για την υποδοχή του 1992 ήταν επιεικώς αδιάφορη παραδίδοντας εύκολα τα όπλα στον ανταγωνισμό με την ιδιωτική τηλεόραση. Στην ΕΤ-1 προβλήθηκε η εκπομπή "Δέκα χρόνια ευχές", που έκανε αναδρομή στα εορταστικά προγράμματα της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ στην ΕΤ-2 ο Λευτέρης Πανταζής έκανε "Πρωτοχρονιά με αστέρια", όπως ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, ο Άγγελος Διονυσίου, η Άντζελα Δημητρίου, η Πωλίνα, η Αλέξια, ο Δάκης κ.ά.
Στο Mega, στις 9 το βράδυ, η ομάδα του "Απίστευτα κι όμως ελληνικά" παρουσίασε το σατιρικό "Απίστευτο κι όμως έρχεται". Στις 10 προβλήθηκε ένα εορταστικό επεισόδιο της κωμικής σειράς "Οι απαράδεκτοι" με τη Δήμητρα, το Σπύρο, το Βλάσση και το Γιάννη να επιστρέφουν σε παλιότερες Πρωτοχρονιές, ενώ το μουσικό τόνο έδινε η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Τέλος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και την είσοδο του 1993, η Μιμή Ντενίση και ο Μίμης Χρυσομάλλης παρουσίασαν ένα ειδικό εορταστικό πρόγραμμα με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.
Για τον ΑΝΤ1 η βραδιά της παραμονής Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε με "Τηλερουλέτα", που παρουσίαζε ο Γιώργος Πολυχρονίου έχοντας στο πλευρό του την περιβόητη Κρίστα. Στις 22.15΄ προβλήθηκε ένα πρωτοχρονιάτικο "Όχι τα νέα του ΑΝΤ1", ενώ στις 22.45΄ σε απευθείας σύνδεση με το Intercontinental, οι νοσταλγοί της δεκαετίας του '60 είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το "Rock n Roll πάρτι του Αντέννα", την επιμέλεια του οποίου είχε ο Νίκος Μαστοράκης.


1992 - 1993:
Στην ΕΤ-1, μισή ώρα πριν την αλλαγή του χρόνου η Τιτίκα Στασινοπούλου παρότρυνε τους τηλεθεατές "Κάντε ένα διάλειμμα". Η εκπομπή συνδέθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς με το θέατρο "Ακροπόλ", όπου ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου και η Λάιζα Μινέλι(!) έδιναν μια εορταστική παράσταση.
Η μεγάλη ανατροπή της βραδιάς ήταν από την ΕΤ-2. Στις 11 το βράδυ ξεκίνησε το εορταστικό πρόγραμμα "Η Στάνη TV παρουσιάζει", όπου ο Δημήτρης Πιατάς τραγουδούσε και η Άντζελα Δημητρίου έπαιζε, ενώ ο Πάνος Μεταξόπουλος ετοίμασε τα χορευτικά. Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν από το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, καθώς, όπως διαβάζουμε στο πρόγραμμα από τις εφημερίδες της εποχής, στη 1 προβλήθηκε ένα αφιέρωμα στο φημισμένο καμπαρέ "Λίντο", ενώ ακολούθησαν "Αισθησιακά βίντεο κλιπ"!
Στο Mega, η βραδιά ξεκίνησε στις 9 με ένα "Ρεβεγιόν χωρίς μοντάζ" από τον Κώστα Χαρδαβέλλα. Στις 10 ακολούθησε το σατιρικό πρόγραμμα "1000 πουλάκια κάθονται" με το Γιώργο Μητσικώστα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του σταθμού, η εκπομπή θα παρουσίαζε το κορυφαίο παραμύθι όλων των εποχών "Το Μητσοτάκι και τα σπίρτα", θα τραγουδούσε η Ελένη Δήμου, ενώ ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος θα παραχωρούσε αποκλειστική συνέντευξη στον άνθρωπο που τον μιμούνταν με μοναδικό τρόπο. Η αλλαγή του χρόνου έγινε με τους "Δέκα μικρούς Μήτσους" και τα τραγούδια των Μανώλη Λιδάκη, Διονύση Τσακνή, Ελευθερίας Αρβανιτάκη και Κώστα Παυλίδη. Στις 00.30' προβλήθηκε ακόμη ένα εορταστικό πρόγραμμα με τίτλο "Club '93" σε κείμενα Νίκου Μουρατίδη και Σπύρου Μεταλληνού και με τη συμμετοχή αγαπημένων τραγουδιστών της εποχής, όπως η Λίτσα Διαμάντη, ο Μιχάλης Ρακιτζής, η Μαντώ, ο Βασίλης Καρράς, ο Πασχάλης με την κόρη του Ζίνα κ.ά.
Στον ΑΝΤ1, η βραδιά ξεκίνησε με τη Σεμίνα Διγενή και εορταστικές "Ιστορίες για αγρίους '92", ενώ στις 10 ακολούθησε το α λα καζίνο σόου "Κόκκινο - Μαύρο" με τον Παύλο Χαϊκάλη και δίπλα του την Κρίστα. Στο σόου τραγούδησαν η Άντζελα Δημητρίου, η Πωλίνα και ο Στέφανος Κορκολής. Στις 11 το βράδυ, υπό το γενικό τίτλο "Τρία χρόνια ΑΝΤ1", ο σταθμός γιόρτασε τα γενέθλια του αναμεταδίδοντας ζωντανά το πρόγραμμα του "Διογένης Παλάς", όπου εμφανίζονταν ο Λευτέρης Πανταζής, η Κωνσταντίνα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλλης και ο Σάκης Μπουλάς. Τέλος, στις 3 τα ξημερώματα ο ΑΝΤ1 προέβαλλε "Τα κορίτσια του ημερολογίου", όπου καλλονές απ' όλον τον κόσμο έκαναν στριπτίζ. Ω,ναι... η ελληνική τηλεόραση ήταν πολύ πιο τολμηρή πριν 20 χρόνια.


1993 - 1994:
Λιτό ήταν το εορταστικό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης. Η ΕΤ-1 προέβαλλε στις 9 την κλασσική ελληνική ταινία "Η κάλπικη λίρα" και στις 23.30΄ ο Λουκιανός Κηλαηδόνης αναρωτήθηκε "Τι μου θυμίζεις τώρα" ακούγοντας την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Big Band, μικρότερα ορχηστρικά σύνολα και τη Λαϊκή Ορχήστρα της ΕΡΤ να συνοδεύουν γνωστούς καλλιτέχνες σε ένα μουσικό ταξίδι στο παρελθόν.
Στο Mega, λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς προβλήθηκε η μουσική τηλεταινία - παρωδία του παλιού κινηματογράφου - της κωμικής σειράς "Δις εξαμαρτείν", που μας ταξίδεψε στη δεκαετία του '60. Ένα χρόνο αργότερα, θα ακολουθούσε το σίκουελ με τίτλο "Η αγάπη θέλει δύο", το οποίο εξελισσόταν στη δεκαετία του '70. Εκτός από τους ηθοποιούς της σειράς, στις δύο τηλεταινίες συμμετείχαν και η Κατερίνα Κούκα, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Στις 23.30΄προβλήθηκε το εορταστικό "Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό" με τον Αντρέα Μικρούτσικο και τη Μαρίνα Τσιντικίδου.
Στον ΑΝΤ1, αφού προβλήθηκαν... κανονικά επεισόδια των σίριαλ "Η καλή... πεθερά" και "Βαρβαρότητες", στις 22.30΄ προβλήθηκε ένας εορταστικός "Τροχός της τύχης" (υπό τον τίτλο "Βίβα ΑΝΤ-1") με παρουσιαστή τον Δάνη Κατρανίδη - και φυσικά την Κρίστα. Στις 00.05΄ προβλήθηκε το σόου "Ιστορίες πρωτοχρονιάτικης τρέλας" με τη Μιμή Ντενίση, το Φίλιππο Σοφιανό, το Βλάσση Μπονάτσο, τον Απόστολο Γκλέτσο, το Βλαδίμηρο Κυριακίδη και το Χάρη Ρώμα. Αμέσως μετά, ακολούθησε ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια του μπαλέτου των "Μουλέν Ρουζ".
Ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε τη βραδιά με μουσικά αφιερώματα στο Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το Λουκιανό Κηλαηδόνη, συνέχισε σατιρικά με τους Άγαμους Θύτες και το Γιώργο Νταλάρα στο τραγούδι, αλλά και με τη σατιρική εκπομπή "Φτύστους", ενώ μισή ώρα μετά την αλλαγή του έτους ο Στέλιος Καζαντζίδης προσφώνησε "Καλή χρονιά για τα παιδιά".


1995 - 1996:
Στην ΕΤ-1, η Ελένη Κούρκουλα και η Βούλα Πατουλίδου ευχήθηκαν "Καλή χρονιά σας, Έλληνες", συνδεόμενες τόσο με την Πλατεία Συντάγματος όσο και με τον απόδημο Ελληνισμό.
Η τελευταία μέρα του χρόνου στο Mega είχε διπλή δόση Ισαβέλλας Βλασιάδου (ή "Μπονάτσας"), η οποία παρουσίασε ένα εορταστικό "Ραντεβού στα τυφλά" στις 9 το βράδυ και αμέσως μετά συμπαρουσίασε με το Βλάσση Μπονάτσο τα εορταστικά "Άλλα κόλπα". Μετά την αλλαγή του έτους, οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σ' επανάληψη το εορταστικό επεισόδιο από τις "Τρεις Χάριτες". Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 9 το βράδυ, προβλήθηκε ένα έκτακτο "Μεταξύ μας" με καλεσμένη τη Ρένα Βλαχοπούλου.
Στον ΑΝΤ1 η αλλαγή του έτους έγινε με το Γιώργο Μαρίνο και το εορταστικό "Ciao, Antenna", μετά το οποίο ακολούθησε η προβολή του περσινού σχήματος του νυχτερινού κέντρου "Ποσειδώνιο", στο οποίο τραγουδούσαν η Καίτη Γκρέι και η Κωνσταντίνα.
Στο ΣΚΑΪ, στις 23.30' προβλήθηκε εορταστικό σόου με παρουσιαστή το Γιώργο Τράγκα ("1995. Και τώρα, τι;"). Η εκπομπή συνδέθηκε με νυχτερινό κέντρο, ενώ ευχές έδωσαν καλλιτέχνες και πολιτικοί. Τέλος, ο Κώστας Χαρδαβέλλας ανέλαβε το εορταστικό σόου του Star, που προβλήθηκε στις 9 το βράδυ. Επρόκειτο για την ψυχαγωγική εκπομπή "Πρεμιέρα", που ο δημοσιογράφος παρουσίαζε εκείνη τη σαιζόν εκτός από το "Ρεπορτάζ στην ομίχλη".
 
 
1996 - 1997:
Στις 9 το βράδυ, η ΕΤ1 μετέδωσε την εκπομπή "Καλή χρονιά σας, Έλληνες" με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Αντώνη Πρέκα και βασικούς καλεσμένους το Λουκιανό Κηλαηδόνη, τη Νάνα Μούσχουρη και το Γιώργο Χατζηνάσιο. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν ότι μέσω δορυφόρου συνδέθηκε με τα πέντε σημεία του πλανήτη, όπου υπήρχαν Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι και έστελναν τις ευχές τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα στην πατρίδα.
Τα τρία κρατικά κανάλια υποδέχτηκαν την αλλαγή του έτους συνδεόμενα με τη Θεσσαλονίκη και τις γιορτές που είχαν προγραμματιστεί στην πόλη, η οποία θα αποκτούσε τον τίτλο της "Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης" για το έτος 1997. 
Στη συνέχεια, η ΕΤ-2 προέβαλε μαγνητοσκοπημένη μια συναυλία που είχε δοθεί στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου προς τιμήν του Φρέντι Μέρκιουρι και στην οποία συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ μουσικής σκηνής, ενώ η ΕΤ-1 προέβαλλε αποσπάσματα από διάσημα καμπαρέ και πιο συγκεκριμένα από το "Κρέιζι Χορς" και από το "Λίντο" (τα ξημερώματα, μετά τις 3 το πρωί).
Στο Mega η υποδοχή του έτους έγινε από τη Ρούλα Κορομηλά και το σόου "Μπράβο, Καλώς ήλθατε", καλεσμένος του οποίου ήταν ο Ιταλός τραγουδιστής Λούτσιο Ντάλα, αλλά και η Καίτη Γαρμπή που δέχθηκε την περίφημη on-air πρόταση γάμου από το Διονύση Σχοινά. Ώρα έναρξης: 21.15'. Το σόου συνέτριψε τον ανταγωνισμό, καθώς ήταν το μοναδικό πρόγραμμα της βραδιάς που κατάφερε να μπει στο τοπ15 της εβδομάδας, τερματίζοντας μάλιστα στη δεύτερη θέση (707.000 τηλεθεατές ή 12.1%) πίσω από το εορταστικό "Μεταξύ μας", που μεταδόθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (741.000 τηλεθεατές ή 12.7%).
Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε το εορταστικό πρόγραμμα του Καζίνο Regency της Θεσσαλονίκης (από τις 22.15΄ και μετά), ενώ αμέσως μετά προβλήθηκε το πρόγραμμα "Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι". Η πρώτη μέρα του νέου χρόνου ήταν ιδιαίτερη για το σταθμό καθώς γιόρταζε τα 7 χρόνια του στον τηλεοπτικό αέρα και προέβαλε ένα ξεχωριστό μαραθώνιο πρόγραμμα με τίτλο "Επτά χρόνια φαγούρα" και παρουσιαστή το Νίκο Μαστοράκη, το οποίο ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και κράτησε... 7 ώρες.
Με σόου υποδέχθηκε το 1997 και ο ΣΚΑΪ. Επρόκειτο για το "Βλας μπακ" με παρουσιαστή τον Βλάση Μπονάτσο και καλεσμένη του την Ζωή Λάσκαρη.
1997 - 1998:
Με την ίδια συνταγή, όπως ένα χρόνο νωρίτερα, η ΕΤ-1 υποδέχθηκε το νέο έτος με την εκπομπή "Καλή χρονιά σας Έλληνες", που ένωσε τους Έλληνες μετανάστες με τη μητέρα πατρίδα. Αυτήν τη φορά, όμως, παρουσιαστής ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ενώ καλεσμένος του ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος. Για ακόμη μία χρονιά, τις πρώτες πρωινές ώρες το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης μετέδωσε αποσπάσματα από ξένα καμπαρέ.
Στη ΝΕΤ προβλήθηκε ένα εορταστικό πρόγραμμα-μαραθώνιος, που ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της παραμονής και ολοκληρώθηκε στις 1.30' το πρωί. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν "Χρόνια πολλά... με ό,τι αγαπήσαμε" και το παρουσίαζαν η Μπήλιω Τσουκαλά, η Λένα Αρώνη και ο Ανδρέας Ροδίτης - και οι τρεις ήταν οι παρουσιαστές του μαγκαζίνο "Συν και πλην". Από την εκπομπή πέρασαν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Φρέντυ Γερμανός κ.ά., ενώ η βραδιά τελείωσε με τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα, του Κώστα Μακεδόνα και της Λένας Αλκαίου.
Στις 21.15΄το βράδυ, το Mega προέβαλε το εορταστικό "Μπράβο- Καλώς ήλθατε" με τη Ρούλα Κορομηλά. Ωστόσο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα τόσο το Mega όσο και ο ΑΝΤ1 συνδέθηκαν απευθείας με την Πλατεία Συντάγματος μεταδίδοντας σε απευθείας σύνδεση τόσο την αλλαγή του έτους όσο και το πρόγραμμα που ακολούθησε με τη συμμετοχή 150 καλλιτεχνών. Ανάμεσα στους τραγουδιστές που είχε επιλέξει εκείνη τη χρονιά ο Δήμος Αθηναίων ήταν η Άννα Βίσση, που είχε την τιμή να τραγουδήσει το πρώτο τραγούδι του 1998, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Γιώργος Αλκαίος, η Άντζελα Δημητρίου, ο Αντώνης Ρέμος, ο Λάμπης Λιβιεράτος κ.ά.
Τέλος, ο ΣΚΑΪ προσπάθησε να συνδυάσει τα εορταστικά προγράμματα των άλλων καναλιών σ' ένα 4ωρο σόου με παρουσιαστή το Βλάσση Μπονάτσο και τίτλο "Blassix 2000-2". Ο αλησμόνητος Βλάσσης βρισκόταν στο ξενοδοχείο Παρκ, απ' όπου συνδέθηκε δορυφορικά με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και με μεγάλα κέντρα διασκέδασης της πρωτεύουσας.
Απ' ό,τι φαίνεται, ωστόσο, κανένα από τα εορταστικά προγράμματα δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τους τηλεθεατές, οι οποίοι μάλλον προτίμησαν να γιορτάσουν μακριά από την τηλεόραση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα εορταστικό πρόγραμμα δεν βρέθηκε στο τοπ15 της εβδομάδας (29.12.1997-04.01.1998), όπως ανακοινώθηκε από την AGB. Αντίθετα, την τιμητική τους είχαν οι ελληνικές ταινίες, που πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων προγραμμάτων της εβδομάδας: στην πρώτη θέση είχε βρεθεί η ταινία "Η αρχόντισσα και ο αλήτης" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ (Mega, 30/12, 874.000 τηλεθεατές και ποσοστό 15%), ακολούθησε ο "Γαμπρός από το Λονδίνο" με τον Κώστα Βουτσά και τη Νόρα Βαλσάμη (Mega, 2/1, 795.000 τηλεθεατές ή 13.6%), ενώ τρίτο δημοφιλέστερο πρόγραμμα της εβδομάδας ήταν η "Παριζιάνα" με τη Ρένα Βλαχοπούλου (Mega, 29/12, 780.000 τηλεθεατές ή 13.4%). Τα μόνα εορταστικά προγράμματα που κατάφεραν να πλασαριστούν μεταξύ των δημοφιλέστερων ήταν το εορταστικό "Μεταξύ μας" (8ο) και η "Ώρα η καλή" με τη Βάσια Τριφύλλη (στη 10η θέση), που προβλήθηκαν στις 4 και στις 3 Ιανουαρίου αντίστοιχα - από το Mega αμφότερα. 
1998 - 1999:
"Καλή χρονιά σας, Έλληνες" ευχήθηκε η ΕΤ-1 για ακόμη μία χρονιά με δορυφορικές συνδέσεις σε όλα τα σημεία του πλανήτη, όπου υπάρχει Ελληνισμός. Παρουσιαστής ήταν ο Γιάννης Μπέζος,  ενώ βασικός καλεσμένος ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, τραγούδια του οποίου ερμήνευσαν αξιόλογοι τραγουδιστές, όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά, αλλά και η Χάρις Αλεξίου και ο Γιώργος Νταλάρας από τα νυχτερινά κέντρα, όπου εμφανίζονταν, καθώς και η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Και όπως ήταν καθιερωμένο, τις πρώτες πρωινές ώρες η ΕΤ-1 σέρβιρε.. καμπαρέ.
Στην ΕΤ-2, η Σεμίνα Διγενή και οι "Εντιμότατοι φίλοι" της υποδέχτηκαν το 1999. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον οποίο τίμησαν με την παρουσία τους η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης, η Χάρις Αλεξίου, ο Αντώνης Βαρδής, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης κ.ά. Η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη.
Στο Mega, το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν έγινε για ακόμη μια χρονιά με τη Ρούλα Κορομηλά και το "Μπράβο - Έκανες την τύχη σου". Κύριος καλεσμένος ήταν ο Σάκης Ρουβάς. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα προβλήθηκε ένα εορταστικό Mega Star με τη Ναταλία Γερμανού και καλεσμένο τον Νότη Σφακιανάκη.
Ποικίλο ήταν το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Στις 9 το βράδυ προβλήθηκε το τηλεπαιχνίδι "Άντρες έτοιμοι για όλα" με τον Αντρέα Μικρούτσικο", ενώ στις 11 προβλήθηκε ένα σπέσιαλ, εορταστικό επεισόδιο της κωμικής σειράς "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή". Τέλος. στις 00.40' το κανάλι μετέδωσε το πρόγραμμα του νυχτερινού κέντρου "Χάος" (η περσινή σαιζόν) με τους Γιώργο Μαζωνάκη και Άντζυ Σαμίου.
Τέλος, ο τηλεοπτικός σταθμός skAi στις 21.45΄ μετέδωσε μαγνητοσκοπημένο το μουσικό πρόγραμμα της Άννα Βίσση στα "Αστέρια" (της περσινής σαιζόν), ενώ στις 11 το βράδυ συνδέθηκε με την Πλατεία Συντάγματος μεταδίδοντας ζωντανά όλο τη γιορτή που είχε διοργανώσει ο Δήμος Αθηναίων με τη συμμετοχή πολλών τραγουδιστών, όπως: Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αρλέτα, Γλυκερία, Συνήθεις Ύποπτοι, Δημήτρης Μπάσης κ.ά. Να σημειωθεί ότι τα μεσάνυχτα όλα τα κανάλια είχαν συνδεθεί με το κέντρο της πρωτεύουσας για την αντίστροφη μέτρηση.
Το μόνο πρόγραμμα που ξεχώρισε και μπήκε στο τοπ15 της εβδομάδας (28.12.1998-03.01.1999) ήταν οι "Άνδρες έτοιμοι για όλα" του ΑΝΤ1, το οποίο παρακολούθησαν 660.000 τηλεθεατές (ή 11.1%). Αντίθετα, στους πίνακες τηλεθέασης διακρίθηκαν ελληνικές και ξένες ταινίες, αλλά και οι σειρές "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" και "Άγγιγμα ψυχής", που βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις αντίστοιχα.


1999 - 2000:
Καθώς ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε το Millenium, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι τηλεοπτικοί σταθμοί φρόντισαν να ετοιμάσουν πλούσια ψυχαγωγικά προγράμματα. Η ΕΤ-1 και η ΝΕΤ συνδέθηκαν με το BBC από τις 11.15΄ το πρωί σ' ένα xxl πρόγραμμα, που προσέφερε στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να δουν πώς υποδέχονταν το 2000 όλοι οι λαοί του κόσμου. Η ΕΤ-3 περιορίστηκε να αναμεταδώσει ζωντανά τη "Γιορτή των αστεριών" του δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 22.30΄ το βράδυ.
Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα του Mega καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Νωρίς το απόγευμα προβλήθηκε μια σατιρική ανασκόπηση της χρονιάς από το Γιώργο Μητσικώστα ("2000 να τ' αφήσω;"), ενώ ακολούθησε η εκπομπή "Βουρρρ στο Μιλλένιουμ" με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Το ρεβεγιόν της βραδιάς είχε για ακόμη μία χρονιά την υπογραφή της Ρούλας Κορομηλά και του "Μπράβο", που στη 1 τα ξημερώματα παρέδωσε τη σκυτάλη στην... ξένη ταινία "Το αγκάθι" με τον Ουόλτερ Ματάου, την Γκόλντι Χόουν και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
Ο ΑΝΤ1, εκτός από το Μιλένιουμ γιόρτασε και τα γενέθλια του. Στις 3 το μεσημέρι, ο Τέρενς Κουίκ παρουσίασε την ειδική εκπομπή "Δέκα χρόνια ΑΝΤ1 - τα καλύτερα μας", που ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα. Στις 9 το βράδυ προβλήθηκε ένα εορταστικό επεισόδιο της κωμικής σειράς "Εγκλήματα", ενώ στις 22.45' ο σταθμός επιστράτευσε το βαρύ του πυροβολικό: ο Γιώργος Παπαδάκης, η Ελένη Μενεγάκη και ο Αντρέας Μικρούτσικος υποδέχτηκαν το 2000 μέσα από το σόου "2000 αστέρια". Στις 2 τα ξημερώματα, ο Τέρενς Κουίκ παρουσίασε "Τα πρώτα νέα της χιλιετίας", ενώ πέντε λεπτά αργότερα ακολούθησε άλλο ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα ("Στην ανατολή του 2000") με ζωντανές συνδέσεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του πλανήτη.
Με συνδέσεις στην Αθήνα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υποδέχτηκε τη νέα χρονιά και ο Alpha μέσα από την εκπομπή "Μια φορά στα χίλια χρόνια", που παρουσίασαν οι ηθοποιοί Μαρία Τσομπανάκη και Δάνης Κατρανίδης, ενώ στις 3 τα ξημερώματα προβλήθηκε μουσικό πρόγραμμα με τον Πασχάλη Τερζή.
Το νεογέννητο Alter 5 προέβαλλε ένα εορταστικό σόου με τον τίτλο "Viva Millenium" και παρουσιαστές τον Γιώργο Τράγκα και τη Νανά Δούκα, αν και κατά την αλλαγή του χρόνου συνδέθηκε ζωντανά με την Πλατεία Συντάγματος, όπως και όλοι οι σταθμοί άλλωστε.
Ύστερα από πολλά χρόνια (από το 1995 συγκεκριμένα), εορταστικό πρόγραμμα προέβαλλε και το Star, το οποίο έκανε "Πρωτοχρονιά με τους Διαπλεκόμενους", δηλαδή τον Πέτρο Φιλιππίδη, το Γιώργο Λέφα και το Γιώργο Γαλίτη, ενώ συμμετείχαν - μεταξύ άλλων - ο Κώστας Βουτσάς, ο Βλάσσης Μπονάτσος, ο Γιάννης Μπέζος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Αλκαίος, η Δήμητρα Γαλάνη κ.ά.
Κανένα από τα εορταστικά προγράμματα δεν διακρίθηκε στο εβδομαδιαίο τοπ15, καθώς οι περισσότεροι τηλεθεατές προτίμησαν να υποδεχτούν το Μιλένιουμ μακριά από τις τηλεοράσεις τους. Δημοφιλέστερο πρόγραμμα της εβδομάδας 27.12.1999-02.01.2000 ήταν το εορταστικό επεισόδιο της σειράς "Κωνσταντίνου και Ελένης", που προβλήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου, με τη Ματίνα Μανταρινάκη να πιστεύει στις προφητείες του Νοστράδαμου και να φοβάται ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου ".
 
πηγη
 
Απόσπασμα από το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΤ-2 Ανθισμένες Πασχαλιές με την Ειρήνη Νικολοπούλου. Μεταδόθηκε το 1989.
 
Ενα αποσπασμα απο το εορταστικο προγραμμα που προβληθηκε παραμονη Χριστουγεννων του 1979.
Προσεξτε το υφος της Τζινας Σπηλιωτοπουλου πως ειναι οταν η Μπεσυ εχει γυρισμενη πλατη και πως αλλαζει οταν η Μπεσυ στρεφεται προς τους τραγουδιστες. :)

 
παιδιά θυμάμαι ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο σόου -φάντασμα (παιχτηκε παραμονη χριστουγεννων απο ετ1) με τιτλο "το λαμπερό αστέρι"...λίγα θυμάμαι από αυτό το σόου σίγουρα ο ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο Γιάννης Βογιατζής (ο ηθοποιός όχι ο τραγουδιστής) και άλλοι 2 (που έκαναν τους 3 μάγους) που μου διαφεύγουν.Είχε αισθητική βιντεοκασέτας και αν θυμάμαι σκηνοθέτης ήταν ο Όμηρος Ευστρατιάδης (χωρίς να είμαι βέβαια 100% σίγουρος).Εκεί πρωτοάκουσα το "Είσαι σαν κουνέλι" του Ρακιντζή (νομίζω το συγκεκριμένο βιντεάκι απ' αυτό το σόου υπάρχει και στο youtube) και νομίζω είχαν εμφανιστεί και οι Ζίγκ Ζάγκ για πρώτη φορά σε αυτό το σόου.Δεν είχε καμία σχέση με τα εορταστικά που βλέπαμε μέχρι τότε (του Δάμπαση )και μας είχε ξενίσει.Η παραγωγή πρέπει να ήταν καθαρά εξωτερική και η ΕΡΤ δεν πρέπει να είχε καμία ανάμειξη στην παραγωγή.Εντύπωση μου κάνει που δεν αναφέρεται το παραμικρό στοιχείο για αυτό το σόου στο διαδίκτυο ,λές και δεν υπήρξε ποτέ για αυτό το χαρακτήρισα στην αρχή "σόου-φάντασμα".Ήταν τα Χριστούγεννα του 1987 ή 88 (ούτε αυτό μπορώ να πώ με σιγουριά).Το θυμάται κανείς σας;
 
παιδιά θυμάμαι ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο σόου -φάντασμα (παιχτηκε παραμονη χριστουγεννων απο ετ1) με τιτλο "το λαμπερό αστέρι"...λίγα θυμάμαι από αυτό το σόου σίγουρα ο ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο Γιάννης Βογιατζής (ο ηθοποιός όχι ο τραγουδιστής) και άλλοι 2 (που έκαναν τους 3 μάγους) που μου διαφεύγουν.Είχε αισθητική βιντεοκασέτας και αν θυμάμαι σκηνοθέτης ήταν ο Όμηρος Ευστρατιάδης (χωρίς να είμαι βέβαια 100% σίγουρος).Εκεί πρωτοάκουσα το "Είσαι σαν κουνέλι" του Ρακιντζή (νομίζω το συγκεκριμένο βιντεάκι απ' αυτό το σόου υπάρχει και στο youtube) και νομίζω είχαν εμφανιστεί και οι Ζίγκ Ζάγκ για πρώτη φορά σε αυτό το σόου.Δεν είχε καμία σχέση με τα εορταστικά που βλέπαμε μέχρι τότε (του Δάμπαση )και μας είχε ξενίσει.Η παραγωγή πρέπει να ήταν καθαρά εξωτερική και η ΕΡΤ δεν πρέπει να είχε καμία ανάμειξη στην παραγωγή.Εντύπωση μου κάνει που δεν αναφέρεται το παραμικρό στοιχείο για αυτό το σόου στο διαδίκτυο ,λές και δεν υπήρξε ποτέ για αυτό το χαρακτήρισα στην αρχή "σόου-φάντασμα".Ήταν τα Χριστούγεννα του 1987 ή 88 (ούτε αυτό μπορώ να πώ με σιγουριά).Το θυμάται κανείς σας;

Με τα στοιχεία που γράφεις στο ποστ σου και που έχω με κόκκινο χρώμα μήπως λες το "Ένα αστέρι γεννιέται με Καισαρική" (1987) το οποίο παίχτηκε και το 1990 στο MEGA με τίτλο "Ένα αστέρι γεννιέται"
 
Τελευταία επεξεργασία:
Με τα στοιχεία που έχω βάλει με κόκκινο στο ποστ σου μήπως λες το "Ένα αστέρι γεννιέται με Καισαρική" (1987) το οποίο παίχτηκε και το 1990 στο MEGA με τίτλο "Ένα αστέρι γεννιέται"
όχι δεν ήταν αυτό.Το παρακολουθούσα το "Ενα αστέρι γεννιέται" που έπαιζε η Δούκισσα.Αυτό που λέω ήταν στο πνεύμα των Χριστουγέννων,είχε κάποια σκέτς και μετά κάποιο τραγούδι από γνωστούς καλλιτέχνες
 

Απόσπασμα από το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ τα Χριστούγεννα του 1982 "Δώρα απ' τ' αστέρια".
 
Απόσπασμα από την χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα της ΕΤ.2 με τίτλο Χριστούγεννα Εξπρές. Παρουσίαση Γιώργος Κατσαρός Κώστας Ρηγόπουλος και Σοφία Αλμπέρτι. Μεταδόθηκε 25 Δεκεμβρίου 1988.
 
Πίσω
Μπλουζα