Disco Στέκια

Εμείς στο σχολείο κάναμε όλες τις εκδηλώσεις στη Disco Valentino - Χαλκίδος στη Ν. Χαλκηδόνα. Total crap που λένε - θυμάμαι να παίζει το Smoke on the water σε Disco εκτέλεση και να την κάνω χαλαρά για Ombre. :D
 
Θυμαμαι μια ντισκο που την ελεγαν "Retro" σε μια καθετη της Μιχαλακοπουλου κατω απο το παραπλευρο παρκακι του Νοσοκομειου Παιδων
 
καμμια σχεση με το αθλημα..κατι γλυκαναλατα 60ς αντε και κανα ντισκο 70ς στο τσακιρ κεφι..μια φορα ειχα μπει μεσα(αποξω περναγα σχεδον καθε μερα..)και γελαγα με τους(τις)ξεμωραμενους.

βεβαια υπαρχουν και χειρωτερα σ αυτες τις ηλικιες.

να γυρνας στα μεταλλαδικα... :D

πρεπει να βασταξε μεχρι αρχες 90ς,την σαρωσε η σκυλο-πλημυρα.
 
ντισκο στεκι συνταγμα

don dokken είπε:
τι να σου πω..δε νομιζω οτι το λεγαν φανταζυ..καπως αλλιως.εχω καψει πολλα εγκεφαλικα κυταρα και δε θυμαμαι. :(
λοιπον καλυτερα να σου πω ολες τις ντισκο της 10ετιας 1980 που ηταν στην φιλλεληνων και πιστευω θα βγαλουμε ακρη επειδη απο το 1985 που υπηρετησα προεδρικη φρουρα (μεγαλη σχολη καμακιου) ως σημερα συχναζω ανελειπως σ αυτα τα μερη.. οι ντισκο ηταν:φανταζυ, νταουν ταουν, τραβελερς (πρωτη ονομασια της λαβα μπορα) και οτζυ. με κατευθυνση προς την πλατ συνταγματος, απεναντι απο την κυδαθυναιων ηταν η φανταζυ (αυτη πρεπει να ενοεις,ισως καποια στιγμη αλλαξε ονομα θα ρωτησω και θα σου πω και το αλλο). στο πρωτο στενο δεξια (δευτερος οροφος) ηταν η νταουν ταουν. στο επομενο στενο δεξια διπλα στο παρκινγκ (πρωτος οροφος) ηταν η τραβελερς , που το 1990 εγινε λαβα μπορα. και τελος λιγο πριν την οθωνος ηταν η οτζυ που δεν ειχε μεγαλη διαρκεια. πηγαινα σε ολες γι αυτο σου μιλαω με σιγουρια. και οντως συνεβαιναν ωραιες φασεις.. και με τουριστριες και με ελληνιδες.. ανεπαναληπτες εποχες.!
 
don dokken είπε:
ρε παιδες,υπηρχε μια ντισκοτεκ στη φιλελληνων,(συνταγμα,αθενς..)απεναντι απο κει που βρισκεται σημερα το χαρντ ροκ καφε..ολα τα γκρηκ καμακια της εποχης το χαν στεκι..(οχι αδικα..)θυμαται κανεις πως λεγοταν???(για μεσα 80ς μιλαμε..)
οκ φιλε το βρηκα.. τελικη και σιγουρη απαντηση. η ντισκο που ρωτησες ηταν σχεδον απεναναντι απο το χαρντ ροκ καφε και για την ακριβεια στη διασταυρωση φιλλεληνων και κυδαθηναιων.(10 μετρα απο τη σημερινη λαβα μπορα) ηταν η φανταζυ, που μετα μετονομαστηκε α μ π σ ο λ ο υ τ.
 
θα συμφωνησω..υπηρχε συγχυση λογω των δυο ονοματων,ναι αυτη ηταν.

ντανκε.
 
την east way θυμαμαι μονο στο παγκρατι
 
Χαχα να και ενας γουβιωτης, στο 13 πηγαινες?
 
don dokken είπε:
jacky-O ηταν βρε πισω απ το χιλτον!εκτος αν εννοεις μια υπογα(καλτ) καμμια 100στη μετρα πιο πανω στη ιδια πλευρα της Μιχαλακουλου,την οποια ΞΕΧΝΑΩ!(φακιν αλτζχαιμερ!!!)
το αλτζχαιμερ εχει και παυσεις..λοιπον,λοξα αριστερα απεναντι απ τον βρωμιαρη με τη καντινα(σημερα)ηταν η ντισκο Ατενεουμ,Μιχαλακοπουλου παντα..
 
Το Vinylio στα Νότια Προάστια (κάπου Γλυφάδα) και Boom Boom στην Καστέλα.
 
διαφημιση disco barbarella :https://www.youtube.com/watch?v=iN6WyYfjF4Y
 
Συν Αθηνα στο Θησειο : https://el-gr.facebook.com/sin.athina.80.s.club/

Καφετερια κατω στο ισογειο για τους νεολαιους με συγχρονα μπιτ .

Στον πρωτο οροφο ομως καθε Σαββατο ο G SAGNIER ζωγραφιζει στα decks ο`τι ειναι δυνατο να παιχτει απο δεκαετια 80 και αρχες 90.
 
Λοιπόν, εγώ θα πω την πρώτη ντίσκο που πήγα. Τρίτη Λυκείου σε χοροεσπερίδα. Δεν ξαναπήγα ποτέ. Ήταν στην παραλιακή, την έλεγαν Σεϋχέλλες (στα αγγλικά όμως, νομίζω). Φυσικά, μετά ή έκλεισε ή άλλαξε όνομα. Και στην Τρίτη Λυκείου κάναμε μια χοροεσπερίδα στην PRISON για να μαζέψουμε χρήματα για την πενταήμερη. Ήταν οι πρώτες μου επαφές με DISCO.
 
Καλως σας βρηκα!

να καταθεσω κι εγω τις αναμνησεις μου!

Latisia στην Ν Φιλαδελφεια η πιο παλια.

Ακομα πιο παλια η Olympic House στην Γλυφαδα.

Disco ATOMIC  στον Κηφισο.

Μετα την δεκαετια 80 ανοιξαν πολλες παμπ .

Don Juan στην Κηφισια , Salty dog N.Ηρακλειο  κι αλλες που λογω ηλικιας δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη!
 
@ krios: Και μια και έγινε αναφορά στην Station One ανακοινώνω ότι Παρασκευή 23/11/2018 έγιναν τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της ως disco. Χάρηκα πάρα πολύ, διότι εκεί το λύκειό μου είχε κάνει την "εκδήλωση" (έτσι αποκαλούσαμε τότε τα πάρτι στις ντίσκο) της δευτέρας λυκείου · η Station One ακολούθησε στη 10ετία του 90 την πορεία όλων των άλλων ντίσκο, δηλ. έκλεισε. Για κάποιο χρονικό διάστημα λειτούργησε με το όνομα "Ένσταση", ως κλαμπ, για το οποίο οι γνωρίζοντες έλεγαν ότι ήταν τόπος συνάντησης διαφόρων "κούγκαρ" με ωραίους και φιλόδοξους νεαρούς.  Τέλος πάντων, η ντίσκο ξανάνοιξε με το παλιό της όνομα και δεν βλέπω την ώρα να την επισκεφτώ. Ορίστε και το σχετικό άρθρο της Lifo.gr: ttps://www.lifo.gr/guide/night/3578/station-one-disco-is-back?
 
@LadyNaty
Λίγο πριν τον 1ο κορονοϊό είχα επισκεφτεί την STATION ONE σε εκδήλωση του BLUE SPACE FM και πρέπει να πω ότι το ηχοσύστημα της είναι ΤΕΛΕΙΟ.
Τότε σε αφίσα έλεγε ότι τα Σάββατα έπαιζε ο dj GEORGE SIRAS. Μεγάλο όνομα της House μουσικής αλλά υποθέτω ότι στο εν λόγω μαγαζί θα έπαιζε ντισκο.

Εγώ πρόλαβα να επισκεφτώ στα 80s:
DORIAN GRAY (Αργυρούπολη)
MUCH MORE μετέπειτα SEYCHELES (Ηλούπολη)
B-52 (Αγ. Δημήτριος)
DOOMS DAY (Αγ. Δημήτριος)
VIDEO DISCO (Λ. Συγγρού)

Η πιο δυνατή σε πρόγραμμα ήταν φυσικά η DORIAN GRAY λόγω του θρυλικού DJ PALMER!
 
Disco 80' στο Αγρινιο, δεν σας λέω τίποτα. Δεν την πρόλαβα δυστυχώς, άφησε ιστορία.
 
Και εγώ σαν νεαρή εξοδούχος πρόλαβα το γύρισμα από ντισκοτέκ σε κλαμπ. Τότε αν δεν είχες μεγαλύτερα ξαδέρφια η αδέλφια δεν ήταν πρέπον να βγεις σε ντισκοτέκ πριν πατήσεις τα δεκαοκτώ (για κοριτσι). Μόνη λύση οι εκδηλώσεις των σχολείων οι οποίες άνοιγαν το πρόγραμμα πιο νωρίς. Συνήθως οι ντισκοτέκ άνοιγαν το πρόγραμμα με κόσμο και χορό στις 10.30.
Είχα επισκεφθεί την στέισον 1 και την noturno που ήταν στη στοα Μπροντγουει. Και οι δύο ειχαν κυρίως θαμώνες από Κυψέλη και Πατήσια.
 
Disco 80' στο Αγρινιο, δεν σας λέω τίποτα. Δεν την πρόλαβα δυστυχώς, άφησε ιστορία.
Την πρόλαβα την ντίσκο 80 επειδή εκεί κάναμε τα αποκριάτικα πάρτυ με το φροντιστήριο Γαλλικών. Αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος για να μπω σε disco σε εκείνη την ηλικία, όπως ακριβώς και η Λώρα. Ωστόσο μέχρι και αρχές 90s στο Αγρίνιο λειτουργούσαν και η Diana, που ήταν η δεύτερη πιο διάσημη ντίσκο της πόλης και η Αμαλία (διαβάζεται με αγρινιώτικη προφορά :p ).
Είχαμε κι άλλες που δεν είχα πάει ποτέ ή δεν πρόλαβα (Ήρα, Fat Albert, Fantasy η οποία ήταν καλοκαιρινή, La petite). Οι περισσότερες που αναφέρθησαν κατά ένα περίεργο τρόπο βρίσκονταν στα όρια της πόλης ή έξω από αυτήν, κοντά στην εθνική οδό, με εξαίρεση την 80 που βρισκόταν μια ανάσα από την κεντρική πλατεία και το θρυλικό Υπόγειο το οποίο ήταν club μεν αλλά κάποιες μέρες λειτουργούσε ως disco.
Το Υπόγειο είχε φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες (από Ζούγα και Βόσσου μέχρι Τζεσολμίνα!) και δε φτάνει που ήταν υπόγειο (προφανώς), στεγαζόταν και σε κτήριο καπναποθηκών. Η απόλυτη εμπειρία!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και εγώ σαν νεαρή εξοδούχος πρόλαβα το γύρισμα από ντισκοτέκ σε κλαμπ. Τότε αν δεν είχες μεγαλύτερα ξαδέρφια η αδέλφια δεν ήταν πρέπον να βγεις σε ντισκοτέκ πριν πατήσεις τα δεκαοκτώ (για κοριτσι). Μόνη λύση οι εκδηλώσεις των σχολείων οι οποίες άνοιγαν το πρόγραμμα πιο νωρίς. Συνήθως οι ντισκοτέκ άνοιγαν το πρόγραμμα με κόσμο και χορό στις 10.30.
Είχα επισκεφθεί την στέισον 1 και την noturno που ήταν στη στοα Μπροντγουει. Και οι δύο ειχαν κυρίως θαμώνες από Κυψέλη και Πατήσια.
Τη Station One την είχα, όπως προανέφερα και εγώ επισκεφτεί ως μαθήτρια λυκείου στις "εκδηλώσεις", αλλά και στο πρόσφατο ξαναάνοιγμά της της που είχε γίνει το 2017 ή το 2018. Την Notturno την έβλεπα (εφόσον κατέβαινα στην Πατησίων για ψώνια), αλλά δεν θυμάμαι να είχα μπει ποτέ μέσα (αν και δεν το αποκλείω). Σίγουρα, για να μείνουμε στην περιοχή Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι, είχα επισκεφτεί την Olympic Venus που ήταν στον τελευταίο όροφο κτιρίου γραφείων (φροντιστηρίων, ιατρείων κτλ.) στο τέρμα της Αγ. Γλυκερίας, στη διασταύρωση με τη Γαλατσίου. Σε αποκριάτικο χορό (μάλλον του φροντιστηρίου αγγλικών) είχα πάει και στην Noa Noa. Τα θρυλικά στέκια τα είχα μόνο ακουστά. Στη Ρόδο επισκέφτηκα την John Player Special (με τα ξαδέλφια μας που κάναν μαζί μας διακοπές), αλλά και τη θρυλική La Scala, πολύ αργότερα όμως, ως φοιτήτρια το 1991, λίγα χρόνια πριν γίνει κλαμπ. Αυτά από εμένα.
 
Πίσω
Μπλουζα