Τι ακούω απόψε ...

Σήμερα 8 Ιανουαρίου Οσίας Δομνίκης

Εορτάζει το μέλος @domniki ή μήπως κάνω λάθος;

Αναζητώντας σχετικά άσματα στο διαδίκτυο βρήκα ενδιαφέροντα τα ακόλουθα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Τρίο Μπελκάντο
Στίχοι :Γιάννης Αργύρης / Μουσική: Γεράσιμος Λαβράνος

περιλαμβάνεται στον δίσκο

Μ Τσακαλόπουλος ~ Χρόνια Πολλά σου Εύχομαι
Ευχαριστώ για τις ευχές g1973tony! Ναι, γιορτάζω!!!
 
Παράνομος δεσμός (1980)
Μουσική : Κατερίνα Κόρου / Στίχοι : Β.Ζαΐμης

Το τραγούδι περιλαμβάνεται σε δύο δίσκους από την εταιρεία Panivar με τον ίδιο κωδικό και διαφορετικούς τίτλους και εξώφυλλα
("Παράνομος δεσμός" και "Αγαπιώμαστε")


 
Καλημέρα, καλή εβδομάδα. Με κάπως μελαγχολική διάθεση λόγω και της βροχής αλλά και της Δευτέρας που μου ήρθε κάπως. Όχι όμως καταθλιπτικά, αντίθετα γεμάτος ενέργεια. Είχα ένα καλό ΣΚ. Καλή δύναμη σε όλους.

Deep Purple - Soldier Of Fortune (1974)

 
Γιατί έχω την εντύπωση ότι το έχω ακούσει σε ελληνική ταινία; Μάλιστα μου φαίνεται ότι το τραγουδάει live μία "ντόπια" τραγουδίστρια/ show woman της ταινίας σε μαγαζί όπου συχνάζουν οι πρωταγωνιστές.
Και εμένα μου θύμισε κάτι φίλη Bajar. Όχι τόσο πολύ το τραγούδι της Gilla,αλλά η μουσική.Γι' αυτό έψαξα να δω αν υπάρχει instrumental version στο youtube. Τελικά έχει ένα karaoke βίντεο του τραγουδιού.
Όσο περισσότερο το άκουγα χωρίς τα λόγια,τόσο πιο πολύ μου θύμιζε κάτι.
Τελικά μετά από ένα πεντάλεπτο,θυμήθηκα κάτι. Φυσικά το μυαλό μου "τριγυρνούσε" στις ελληνικές ταινίες,όπως το είχες επισημάνει.
Έβαλα λοιπόν στο youytube τη ταινία που μου τη θύμισε.
Οκ,είναι σε μια πιο -ας το πούμε- "ελληνική" instrumental διασκευή (μιας και ακούγεται έντονα το μπουζούκι),αλλά σε αρκετά σημεία θυμίζει κάπως το "Johnny". Η ταινία είναι ο "Ο Τζογαδόρος",με τον Μουστάκα. Στο τελευταίο τετράλεπτο ακούγεται συνέχεια η μουσική μέχρι το τέλος,όταν προσπαθεί ο Τζογαδόρος να αυτοκτονήσει με διάφορους τρόπους.Ειδικά όταν πηγαίνει να κρεμαστεί από ένα κλαδί δέντρου,μοιάζει αρκετά η μουσική με κάποια σημεία από το "Johnny".
Είπαμε,ελεύθερη διασκευή που θυμίζει κάπως το "Johnny". Και με..μπουζούκι! (καλπάζει η φαντασία μου ,ε?).
Εσύ ανέφερες φυσικά ότι το ορίτζιναλ τραγούδι ακούγεται σε κάποια σκηνή ελληνικής ταινίας. Δεν το θυμάμαι.Δυστυχώς σε ΄μενα, μέχρι τον "Τζογαδόρο" έφτασε η μνήμη μου ( ή η φαντασία μου).
 
@Fulci Ακόμη κι αυτό είναι ένα εύρημα. Θα το τσεκάρω και πού ξέρεις, μπορεί στο δικό μου το μυαλό να είναι όλα μπερδεμένα (τι πρωτότυπο...)

Michel Sardou - Je vais t'aimer



Πόσο υπέροχο τραγούδι! Η όλη ιδέα της μελωδίας αυτής μου θυμίζει το "Θα σ' αγαπώ" (ίδιος τίτλος, τυχαίο; ) του Γ. Χατζηνάσιου με τη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Τίποτε όμως σαν το ορίτζιναλ!

Δήμητρα Γαλάνη - Θα σ' αγαπώ (1979)

Εν τω μεταξύ μια τηλεπάθεια πρέπει να την έχουμε σήμερα, γιατί είδα το βίντεο που συνοδεύει το "Je vais t' aimer" που ανέβασες και τα έχασα προς στιγμήν, γιατί από το απόγευμα βλέπω για εκατομμυριοστή φορά το "Pride and Prejudice" (όχι φυσικά αυτό με την Keira Knightley, α πα πα, αλλά την αυθεντική σειρά του BBC (1996) με Colin Firth :love: και Jennifer Ehle). Κουφό;
 
Πίσω
Μπλουζα