Αποδείξεις ότι είστε παππούδες από θέμα gaming

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Vetusomaru
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εγω θυμαμαι να ημουν παιδακι αρχη γυμνασιου οταν πρωτοβγηκαν τα Pokemon.
Ειχα παρει ενα GameBoy pocket και το Pokemon Red, και μολις πρωτοβγηκαν πηρα και Pokemon Yellow και Silver. Την τελευταια μαλιστα εχασα την πρωτη ωρα του σχολειου για να την παρω την ημερα που βγηκε απο ενα μικρομαγαζο που τα ειχε λιγο πιο φτηνα, και μετα επαιζα λιγο στο διαλειμμα.
Ακομα εχω τις κασετες Red και Silver απο τοτε (την Yellow καπου την πουλησα καποια στιγμη αλλα πριν λιγα χρονια την ξαναγορασα φτηνα απο ebay) και τις ξαναπαιζω που και που.
 
Εγώ πάντως μιας και έχω μείνει στις πιο παλιές gaming παραδόσεις, τώρα εκτός λίγων εξαιρέσεων με το υπόλοιπο των gamers ούτε καν μπορώ να συνεννοηθώ στο gaming τόσο στο σύγχρονο όσο και στο retro gaming.

Κανένα κοινό σημείο με τους σημερινούς gamers όσον αφορά την διασκέδαση στα video games.

Άντε να εξηγήσεις πως η διασκέδαση στα σύγχρονα videogames δεν είναι μόνο τα υπερσύγχρονα 4k monitors ultra wide με pc των 1.500€ 2.000€ κλπ και πως το retro gaming μπορεί να προσφέρει διασκέδαση ίδιου επιπέδου η καλύτερη από πολλά σύγχρονα παιχνίδια.

Η πιο λογική αντίδραση θα είναι να γελάνε για καμία εβδομάδα αν πεις κάτι τέτοιο.

Και είναι και οι fans των εταιρειών που είχα γράψει σε συζήτηση στο youtube πως στο switch 2 το metroid prime beyond 4 δεν έχει αξιόλογα γραφικά όσον αφορά την χρήση μόνο για την τηλεόραση και με είπαν άσχετο και πως το παιχνίδι οπτικά ρίχνει σαγόνια σε πολλές πίστες με τους δυνατους φωτισμούς κλπ.

Μετα οκ δεν είχε νόημα να διαφωνώ και συμφωνησα και είπα και πως έχει φοβερά γραφικά σαν αληθινά το metroid στο switch 2 και δεν ξαναέγραψα για να είμαστε όλοι χαρούμενοι χαχα!!!

Τεσπα με λίγα λογια πουθενά δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ όσον αφορά το gaming :fafoutis::fafoutis::fafoutis:
 
Η πιο λογική αντίδραση θα είναι να γελάνε για καμία εβδομάδα αν πεις κάτι τέτοιο.
E και? Αγορι μου, απο ποτε το λιονταρι νοιαζεται για την γνωμη του προβατου? Αυτοι ειναι κοπαδι προβατα που πανε οπου πει το μπροστοκριαρο! Γραφικα τους ειπε? Παει και τελιωσε, το Α και το Ω στα παιχνιδια ειναι τα γραφικα. Γνωμη δικη τους δεν εχουν, αλλα ουτε λογικη χρησιμοποιουν. Δεν θα σκασω αν με θεορουν καποιοι ασχετο με το παιχνιδι επιδει μ' αρεσει περισσοτερο το ταβλι απο την τριλιζα. Ωραιο πραμα τα μαμαω γραφικα, δεν λεω, αλλα ειναι μονο το κερασακι, αν δεν εχω και την τουρτα, τι γλυκο να ευχαριστηθω?
BTW με τις σημερινες τιμες 2000Ε gaming entry lvl PC στεινεις.
 
Και είναι και οι fans των εταιρειών που είχα γράψει σε συζήτηση στο youtube πως στο switch 2 το metroid prime beyond 4 δεν έχει αξιόλογα γραφικά όσον αφορά την χρήση μόνο για την τηλεόραση και με είπαν άσχετο και πως το παιχνίδι οπτικά ρίχνει σαγόνια σε πολλές πίστες με τους δυνατους φωτισμούς κλπ.
Tα γραφικά είναι το τελευταιο πρόβλημα του Metroid Prime 4.

Ως fan της σειράς θα προτιμούσα ένα πραγματικό Metroid παιχνίδι και ας είχε γραφικά N64.

Δυστυχώς όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού Metroid δεν ταιριάζουν στο σύγχρονο mainstream gaming. Εδώ λες την λέξη "backtracking" που ήταν από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της σειράς και αυτοί ακούνε "καρκίνος". Λες ότι το να χαθείς για λίγη ώρα είναι μέρος της εμπειρίας της εξερεύνησης και νομίζουν ότι είσαι τρελός. Να χαθώ για παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα? Τι λες τώρα... Τι? Να είναι η Samus μόνη της χωρίς 10 ηλίθιους NPCs να σε ενοχλούν για την κάθε βλακεία που θέλουν να πουν? Και τι, θα παίξω ένα παιχνίδι χωρίς voice acting και χωρίς story τύπου ταινίας hollywood? Εμείς θέλουμε και την Samus να μιλάει, να μας λέει για τα ψυχολογικά της.

Δυστυχώς αυτό είναι το mainstream gaming σήμερα. Και δυστυχώς το MP4 ακολούθησε αυτό το στάνταρντ.
 
Aστε και το αλλο! Κανουν αγωνες ταχυτητας για το ποιος θα τελειωσει σε λιγοτερες ωρες ενα παιχνιδι και βγαινουν μετα στα διαφορα φορα και κοκορευονται ποιος τερματησε πιο γρηγορα διεκδικοντας το βραβειο της ανοικτης παλαμης.
Αμ γι αυτο αναρωτιονται οι γυναικες σημερα, που ναναι εκεινοι οι παλαιοι αντρογκειμεραδες, που εδιναν σημασια στην λεπτομερια και αργουσαν να τελειωσουν, με τα παιχνιδια.
Το gaming, σας τοχω πει θελει χρονο και φαντασια
κι αυτοι το εκαταντησαν μια τυπικη διαδικασια
 
Μια εικόνα την οποία είδα τις προάλλες και ξεκάθαρα ανήκει σε αυτήν εδώ τη συζήτηση....

Για να βάλω στο κλίμα όσους τυχόν δεν αντιλαμβάνονται το τι θίγει η εικόνα, λέει πως ήδη, δοκιμάζεται μια ΑΙ η οποία, θα παρεμβαίνει και θα ολοκληρώνει το εκάστοτε objective, στην περίπτωση όπου ο παίκτης δυσκολευτεί.

Παλιά όμως, όταν σκαλώναμε σε ένα επίπεδο, ούτε ρύθμιση της δυσκολίας είχαμε, οι παλαιότεροι στα ουφαδικα ξεπαραδιάζονταν στο αψε σβήσε και πολλές φορές, αυτό κατέληξε σε άπειρο εκνευρισμό, κλωτσώντας την καμπίνα, τον υπολογιστή, πετώντας χειριστήριο στο πάτωμα ή στον τοίχο κτλ...

Ολα αυτά, για να καταλήξουμε στο να αναλαμβάνει η ΑΙ να ξεπεράσει τη δυσκολία για εμάς.

Στα πιο πρόσφατα χρόνια βέβαια, διάφορα powerups η cheat codes βοηθούσαν τη διαδικασία, ακόμα και έτσι όμως, πάλι ο παίκτης έπρεπε να περάσει το επίπεδο.

Πάνω σε αυτό που λέμε τώρα, κάτι το οποίο θυμάμαι να κάνουμε ως cheat και δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να γίνει και τώρα. Θυμάμαι περίπτωση όπου σε ένα παιχνίδι, έχω σκαλωσει και το έχω παρατήσει, εποχή PlayStation. Ένας συμμαθητής λοιπόν, έχει περάσει το συγκεκριμένο επίπεδο και θα με βοηθούσε κι εμένα, ερχόμενος σπίτι μου; Όχι. Απλά δίνοντας του την κάρτα μνήμης μου για να το περάσει και να μπορώ να συνεχίσω από κει και έπειτα.

Δεν το έκανα τελικά, πρόκειται όμως για τρόπο cheat για τον οποίο, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο τη σύγχρονη εποχή....
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20260113-191024~2.jpg
    Screenshot_20260113-191024~2.jpg
    218,9 KB · Προβολές: 4
Τελευταία επεξεργασία:
Παλιά όμως, όταν σκαλώναμε σε ένα επίπεδο, ούτε ρύθμιση της δυσκολίας είχαμε, οι παλαιότεροι στα ουφαδικα ξεπαραδιάζονταν στο αψε σβήσε και πολλές φορές, αυτό κατέληξε σε άπειρο εκνευρισμό, κλωτσώντας την καμπίνα, τον υπολογιστή, πετώντας χειριστήριο στο πάτωμα ή στον τοίχο κτλ.
Μα και αυτο μεσα στην ομορφια του παιχνιδιου ειναι. Αμα δεν εχεις σπασει και κανα δυο χειρηστηρια, πληκτρολογια, ποντικια, απο τα νευρα, τι γκειμερας εισαι? Αμα ειναι τοτε να βαζουμε την ΑΙ να παιζει τα παιχνιδια και να βγαινουμε μετα στα φορα να λεμε το τερματησα, παω για το επομενο.
 
Πίσω
Μπλουζα