Αποδείξεις ότι είστε παππούδες από θέμα gaming

Vetus

RetroMaNiaC
Joined
21 Αύγ 2008
Μηνύματα
761
Αντιδράσεις
58
"We used to play for hours on a single screen game and think we were lucky, and we were!"


"3 lives and 3 continues, that's all we had!"


"That's right, 4 shades of gray, in a 2x2 character block, that's all we had..."

 


(Aτάκες του Cranky Kong στο Donkey Kong Country:
http://nintendo.wikia.com/wiki/Cranky_Kong/quotes )

 




Θυμάστε τον Cranky Kong όταν έκανε κήρυγμα στο Donkey Kong και το Diddy για το πόσο υπερτερούσαν τα παιχνίδια της εποχής σ' αντίθεση με τα παιχνίδια της εποχής μας (1994, όταν βγήκε το πρώτο Donkey Kong Country) με τα φανταχτερά γραφικά και το χαμηλό επίπεδο δυσκολίας; Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε περάσει τέτοιες φάσεις σε μετέπειτα video games γενιές αποδοκιμάζοντας τις τάσεις, τις νοοτροπίες και τις συνήθειες της νέας γενιάς gamers. Και τότε διαπιστώνετε ότι έχετε γίνει παππούδες στο θέμα gaming, είτε με την θετική είτε με την αρνητική έννοια καθώς κάθε video games γενιά έχει τα καλά της και τα κακά της. Aς μοιραστούμε εδώ αποδείξεις ότι κρύβουμε τον Cranky Kong μέσα μας.

 

 


Ιδού μερικές από μένα:

- Moυ την δίνουν άτομα που η μοναδική τους επαφή με κλασσικά arcade hits όπως το Pac-Man και το Bubble Bobble είναι μέσω των μεταφορών του σε κινητά τηλέφωνα με τον απαίσιο χειρισμό τους που χαλάνε κατά πολύ την μαγεία τους. Ούτε καν να μπουν στον κόπο να τα παίξουν σε ΜΑΜΕ που είναι και τσαμπέ ή να τα αγοράσουν από το Steam.

- Μου την δίνουν άτομα που πραγματικά πιστεύουν ότι το Angry Birds είναι το Super Mario Bros της εποχής μας. Από άποψη επιτυχίας; Ίσως. Από άποψη σημαντικότητας; Oύτε γι' αστείο. Δεν πρόκειται παρά για ένα ανέμπνευστο κλώνο του Crash the Castle που ένας Θεός ξέρει γιατί έγινε τόσο τεράστια επιτυχία ενώ υπάρχουν πάμπολλες άλλες καλύτερες επιλογές για smart phones.

- Μου την δίνουν άτομα που νομίζουν ότι τα smartphones θα αντικαταστήσουν πλήρως τις φορητές κονσόλες. Ναι, το ίδιο έλεγαν και για τα Windows PC ότι θα αντικαταστήσουν πλήρως τις επιτραπέζιες κονσόλες, πράγμα που φυσικά δεν έγινε ποτέ και δεν πρόκειται να γίνει.

- Πάντα πίστευα ότι τα παιδιά που αφιέρωναν ώρες ατελείωτες στα internet cafes λιωνοντας τα εγκεφαλικά τους κύτταρα σε δημοφιλές ΜΜΟ ήταν τελείως αποχαυνωμένα σ' αντίθεση με την γενιά των arcade games που όπου σύχναζαν επί το πλείστον παιδιά γεμάτα πάθος και ζωντάνια. Όχι ότι δεν υπήρχαν και τα αποβλακωμένα που είχαν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα αλλά αποτελούσαν μειοψηφία. Ίσως να ήμουν και προκαταλημένος επειδή δεν μου άρεσαν ποτέ τα MMO.- Το βρίσκω παντελώς ηλίθιο που τα παιδιά της νέα γενιά προτιμoύν να ξοδεύουν τον χρόνο τους βλέποντας το ένα Let's Play video μετά το άλλο αντί να αφιερώσουν τον χρόνο αυτό παίζοντας οι ίδιοι video games. Και να 'λεγα ότι τα Let's Play που βλέπουν είναι διασκεδαστικά πάει στον κόρακα. Αλλά όχι: oι περισσότεροι, δημοφιλείς Let's Players όχι μόνο δεν έχουν ταλέντο στα παιχνίδια που παίζουν αλλά δεν κάνουν καθόλου καλή παρουσίαση και η αίσθηση του χιούμορ τους είναι για κλάματα.

- Το καταλαβαίνω ότι η νέα γενιά έχει συνηθίσει σε video games με tutorials και move list στο pause menu αλλά όταν παίζεις παλιά παιχνίδια σε νέες κονσόλες και δεν μπαίνεις καν στον κόπο να διαβάσεις το digital manual του παιχνιδιού ή να δοκιμάσεις τον χερισμό για τις πιο απλές κινήσεις μην απορείς γιατί ολόκληρη η gaming κοινότητα γελάει μαζί σου όταν κάθεσαι και ρωτάς στο Miiverse πως να περάσεις από χαμηλά περάσματα στο Super Metroid. Για τ' όνομα της Zelda!

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=558712

- Το καταλαβαίνω ότι η νέα γενιά έχει συνηθίσει στα εύκολα παιχνίδια και δεν έχουν όρεξη να ζορίζονται σε πιο δύσκολα παιχνίδια (ασχέτως που αρκετά μοντέρνα casual games όπως το Guitar Hero είχαν κι υψηλά επίπεδα δυσκολίας για τους πιο προχωρημένους παίχτες) άλλα όταν ξοδεύεις πραγματικά λεφτά σε free2play games προκειμένου να περάσεις τις πίστες ευκολότερα και γρηγορότερα αντί να νικήσεις με την αξία σου με κάνεις να χάνω την πίστη μου στην ανθρωπότητα. Είναι σαν να πληρώνω εγώ ένα άλλο άτομο για να μου περάσει μια πίστα στο Probotector. Ποιό το νόημα; Χάνεται έτσι η μαγεία του παιχνιδιού.

- Δεν με νοιάζει που είναι μικρά παιδιά, όταν πιάνουν στα χέρια τους ένα Game Boy και πετάνε την ατάκα "Α για δες: η θήκη του iPhone." μου 'ρχεται να τους μαυρίσω τον πισινό από το ξύλο. Τι θα πει "Δεν είχαν γεννηθεί όταν είχε βγει το Game Boy στην αγορά"; Oύτε εγώ είχα γεννηθεί όταν ο κόσμος άκουγε μουσική μονάχα από δίσκους βινυλίου αλλά δεν είχα πετάξει ποτέ την ατάκα "Α, για δες: ένα φρίσμπυ.".

- Με πιάνει αποηγοήτευση όταν βλέπω το ευρύ κοινό να παίζει πανάθλιες απομιμήσεις του Puzzle Bobble στο Facebook και τα smartphones τους. Επίσης με πιάνει απογοήτευση που το μοναδικό, επίσημο Puzzle Bobble για Android είναι ένα τρισελεεϊνό free2play game που δεν είναι καν διασκεδαστικό. Άκομα και στα Puzzle Bobble για τα παλιά java κινητά τηλέφωνα καλύτερη δουλειά κάνανε κι ήταν άκρως απολαυστικά και playable.

- Moυ την δίνει αφάνταστα που ο κάθε άσχετος κάθεται και λέει πόσο πρωτοποριακό παιχνίδι είναι το Zuma παρόλο που αποτελεί κραυγαλέα απομίμηση του Puzzloop.

http://en.wikipedia.org/wiki/Puzz_Loop

Κατά τ' άλλα τους έπιασε πόνος όταν ανακάλυψαν ότι το δημοφιλές puzzle game 2048 εμπνεύστηκε από το όχι και τόσο δημοφιλές Τhrees (προσωπικά προτιμώ το 2048).

http://en.wikipedia.org/wiki/2048_%28video_game%29
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι να πω, με κάλυψες με αυτά που ήδη είπες και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι επιπλέον τώρα, ίσως να φταίει και η ώρα, δεν δουλεύει ο εγκέφαλος (όχι δεν φταίει η ηλικία :p )

Το μόνο που μπορώ να πω προς το παρόν είναι ότι μου την δίνει το ότι έχουν πέσει τα standards σχετικά με το frame rate, ΕΙΔΙΚΑ στα racing games. Οταν πηγαίναμε στα arcades και παίζαμε Daytona USA ή Sega Rally, μετά έπρεπε να γυρίσουμε σπίτι και να αρκεστούμε στις 30fps και κάτω εκδόσεις στα σπίτια μας. Και ενώ τα racing games ξεκίνησαν να παίρνουν τα πάνω τους στην 6η γενιά κονσολών και να τρέχουν τα περισσότερα στα 60fps, όπως τα βλέπαμε στα arcades και τα απολαμβάναμε, ΤΣΟΥΠ! έρχεται η 7η γενιά και τα γκρεμίζει όλα και μας επιστρέφει στην εποχή του Saturn.

Και ακόμα και στην τώρα γενιά, όλοι κάνουν σαν τρελοί για το Drive Club κι εγώ ο κακομοίρης το βλέπω και δεν μπορώ να ξεπεράσω το τρέμουλο του χαμηλού frame rate. Τι να το κάνω το μεγάλο και τρανό Drive Club στο μεγάλο και τρανό PS4 όταν το Daytona USA του 1994 έχει καλύτερο frame rate/αίσθηση ταχύτητας/μικρότερο lag?

Να ήμουν παππούς που δεν βλέπω καλά και δεν μπορώ να παρατηρήσω το χαμηλό frame rate, να έλεγα OK. Ομως είμαι παππούς που βλέπει πολύ καλύτερα από τους νεότερους gamers μου φαίνεται.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Τι να το κάνω το μεγάλο και τρανό Drive Club στο μεγάλο και τρανό PS4 όταν το Daytona USA του 1994 έχει καλύτερο frame rate/αίσθηση ταχύτητας/μικρότερο lag?
Tόσο χάλια; Κατά τ' άλλα περηφανεύονται για το πόσο ισχυρό είναι το PS4 έναντι του Wii U. Toυλάχιστον στο Wii U παίζω Super Smash Bros Wii U με 8 players mode (πρώτη φορά σε fighting game)...με 60fps στα 1080p δίχως το παραμικρό frame rate drop όσο πανικός και να γίνεται στην οθόνη. Αλλά ας μην βγαίνω εκτός συζύτησης και καταλήξει το thread σε console war (δεν θέλει και πολύ με μερικούς-μερικούς που ψοφάνε για console wars στην πρώτη ευκαιρία). :p

Πάλι καλά που βγήκε και η arcade version του Daytona USA για PSN και XBLA με ωραιότατη HD ανάλυση. Και πίστεψέ το ή όχι, από τα τόσα racing games που βγήκαν για Xbox360 μόνο αυτό παίζω στην κονσόλα αυτή και το OutRun Online Arcade. Τι κρίμα που δεν βγάλανε και κανά Sega Rally 2 (το Sega Rally Online Arcade ποτέ δεν μου άρεσε). Όπως κατάλαβες λατρεύω τα παιχνίδια της AM2, ακόμα και τα racing games τους κι ας μην είμαι fan της κατηγορίας αυτής.

Πάντως μου θύμισες την περίπτωση του Code of Princess για το 3DS, το spiritual sequel του Guardian Heroes από τους ίδιους δημιουργούς. Δεν λέω, αξιόλογο παιχνίδι αλλά το frame rate του είναι πολύ χαμηλότερο από το πρώτο Guardian Heroes που είχε βγει το 1996.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nαι, δυστυχώς αυτή και η προηγούμενη γενιά είναι η λεγόμενη γενιά των "screenshots". Δεν έχει σημασία πως είναι το παιχνίδι σε κίνηση αρκεί να έχει όσο καλά γραφικά γίνεται για να βγάζουμε ωραίες φωτογραφίες. Τώρα βέβαια κάποιος θα πει "μα και τα 30fps είναι μια χαρά".

Και τα γραφικά του Mario 64 ήταν "μια χαρά" όταν πρωτοβγήκε. Ομως εξελίσσονται τα πράγματα. Έχουμε συστήματα που κάνουν παπάδες. Είμαστε τόσο αυστηροί με την εικόνα, θέλουμε φοβερά textures, θέλουμε antialiasing, θέλουμε σκιες και φωτισμούς και ένα σωρό άλλα. Αλλά όταν μιλάμε για την κίνηση, δηλαδή αυτό που "ζωντανεύει" ουσιαστικά το παιχνίδι μας, οι απαιτήσεις μας ξαφνικά πέφτουν και είμαστε εντάξει με το "έλα μωρέ, μια χαρά είναι, παίζεται."

Αλλά όπως πολύ σωστά είπες, η Nintendo δίνει την πρέπον σημασία στο θέμα, ακόμα και με μία κονσόλα που είναι πιο αδύναμη από τον ανταγωνισμό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γι' αυτό το Metal Slug έκανε τόση τρελή επιτυχία σε μια εποχή που τα 3D games άρχισαν ν' ανθίζουν: επειδή είχε ζωντάνια που τα περισσότερα 3D games της εποχής ούτε γι' αστείο δεν είχαν. Ακόμα και σήμερα η λεπτομέρεια στα sprites και το animation αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά σε μια αγορά που έχει γεμίσει με ψευτο-retro style games της κακιάς ώρας (άλλο ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη συζύτηση) μιας και τώρα τα retro-style games πουλάνε σαν φρεσκοψημένα ψωμάκια.
 
Εμενα εξαρχης με ενοχλουσε η πορωση του κοσμου με τα ΜΜΟ και κατοπιν με τα δικτυακα παιχνιδια τυπου Counter Strike και κατοπιν με τα casual games του FB. Για μενα το video game ειναι ενα ειδος αφηγησης, σαν να λεμε ταινία ή βιβλίο, με αρχή-μέση-τελος. Οπως βαζω ενα βιβλιο στο ραφι και μετα λεω "το εχω διαβασει", το ιδιο θελω να λεω και με τα παιχνιδια. Το να "ασκουμαι" επι μηνες και χρονια σε ενα παιχνιδι για να παιρνω λεβελς το θεωρω αποχαυνωση. Οκ παντα υπηρχαν δικτυακα παιχνιδια απο Doom μεχρι Warcraft, αλλα πλεον αυτο εχει γινει η στανταρ μορφη διασκεδασης.

Επισης (και εδω θα ακουστω παππους :ρ) καταλαβαινω οτι οι ανθρωποι σε ολο αυτο βλεπουν το στοιχειο "παρέα", αλλα άλλο να βγαινεις με την παρεα σου και σε καποια στιγμη να παιζετε, και αλλο να ταυτιστει η παρεα σου με το παιχνιδι, το παιχνιδι να ειναι το αντικειμενο συζητησης μετην παρεα σου και το παιχνιδι να ειναι το σημειο συναντησης σας.

Τελος, να πω οτι δεν εχω μπει ακομα στη γενια των smartphones, των ταμπλετων και των iSomething, και με αγχωνουν οπως παλια με αγχωναν οι 16μπιτες κονσολες. Εκει γινοταν ενας αχταρμας, με τιτλους που υπηρχαν πχ στις αλλες πλατφορμες και ξαφνικα εβγαζαν σηκουελ μονο στην ταδε κονσολα ή πχ η δεινα κονσολα να μπορει να βγαλει μονο το ενα μερος μιας σειρας που κυκλοφορουσε για πισι, αλλα οχι τα υπολοιπα.

Τα τελευταια χρονια πηγε να στανταροποιηθει το πισι, αλλα τωρα γινεται παλι αχταρμας μετις πλατφορμες, τις κονσολες, τις συσκευες, τα ports, remakes, νεα σηκουελ παλιων σειρων κλπ, στην ταδε πλατφορμα αλλα οχι στην αλλη, ή στην μια εχει τις ταδε παραλλαγες, στην αλλη τις δεινα. Πες οτι εχω Android και ειμαι κουβαρντας και επεκτεινω κι εκει τη συλλογη μου οποτε παιζω ports/remakes των αγαπημενων μου παιχνιδιων οπως Larry ή Little Big Adventure. Και ξαφνικα σκαει sequel/remake μονο σε iOS. Πρεπει να παρω Iphone ή να σκυλοβρισω τους developers;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
Πες οτι εχω Android και ειμαι κουβαρντας και επεκτεινω κι εκει τη συλλογη μου οποτε παιζω ports/remakes των αγαπημενων μου παιχνιδιων οπως Larry ή Little Big Adventure. Και ξαφνικα σκαει sequel/remake μονο σε iOS. Πρεπει να παρω Iphone ή να σκυλοβρισω τους developers;
Nα σκυλοβρίσεις τους developers φυσικά! Σιγά μην αγοράσουμε αυτήν την αηδία που λέγεται iPhone μόνο και μόνο για να παίζoυμε παιχνίδια. Αndroid oύτως ιάλλως θ' αγόραζες ως multimedia συσκευή. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να σκάσεις μια περιουσία σ' αντίθεση με τα προϊόντα της Apple.

Άλλη πονεμένη ιστορία αυτή, να βλέπεις παλιές, ιστορικές εταιρείες ν' αναλώνονται πλέον με το να βγάζουν μονάχα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα: Taito, Cave, SNK Playmore (επανακυκλοφορίες παλιότερων παιχνιδιών στο Steam δεν μετράνε)...ας μην μιλήσω για κλασσικά francises όπως το Megaman και το Bomberman. Kαι στην περίπτωση του δυτικού κοινού η σειρά Dragon Quest: στην Ιαπωνία το 3DS έχει ένα κάρο, ωραία παιχνίδια DQ (συμπεριλαμβανόμενου το εντυπωσιακό 3D remake του DQ7), έχουμε και το DQ10 για Wii U και PC (το πρώτο και μοναδικό MMO που θέλω να παίξω σαν τρελός)...αλλά εκτός Ιαπωνίας. "Το DQ δεν πουλάει, γι' αυτό ας αρμέξουμε το Final Fantasy και το Kingdom Hearts.". A, ωστέ δεν πουλάει, ε; Kαι τότε τα ports παλιότερων παλιότερων παιχνιδιών σε iOS και Google Play γιατί τα βγάζετε σε όλο τον κόσμο; Εεεεεεεεεε;

(Kάντε κλικ στην εικόνα για full screen)

1.jpg

(Από την κωμική anime σειρά Hi Scoool! Seha Girl http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10592 )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ συμφωνώ περισσότερο σε αυτά περί ΜΜΟ,μιλάς στα παιδιά αυτά και δεν έχουν εποκοινωνία με το περιβάλλον.Η τεράστια διαφορά με τις κονσόλες για εμένα είναι οτι όταν θελήσεις κλείνεις το παιχνίδι και βγαίνεις έξω ή κάνεις κάτι άλλο.Στα MMO δεν υπάρχει τέλος,πρέπει να παίζει κάποιος συνεχόμενα.Δεν τα χώνεψα ποτέ,δεν τα άγγιξα ποτέ.

Να προτείνω ένα τρομερά δύσκολο παιχνίδι,το Gun Smoke σε όσους δεν τους αρέσει η ευκολία του σήμερα.
 
Με αφορμή το ταξίδι που έκανα στο χωριό του πατέρα μου με πλοίο είπα να κάνω μια μικρή ανανέωση στην συζύτηση.

- Νοσταλγώ τις εποχές που όλα τα πλοία είχαν arcade καμπίνες και τώρα απουσιάζουν παντελώς. Θα μπορούσαν να 'χαν έστω μια mini arcade καμπίνα με MAME. Αλλά; Μας φάγανε τα Angry Birds και το Candy Crush Saga. OYYYYYYYYYYYYY!

- Όταν ταξίδευες με πλοίο όλο και κάποιο άλλο άτομο θα έβρισκες να παίζει με φορητή κονσόλα. Μέχρι και την προηγούμενη γενία θα έβλεπες τουλάχιστον μικρά παιδιά να παίζουν DS και PSP. Τώρα επί το πλείστον ο κόσμος στα ταξίδια του παίζουν σαχλαμάρες στα smartphone και τα tablets τους όσο εγώ παίζω με το 3DS μου.

- Bλέποντας τον κόσμο να παίζεις σαχλαμάρες στα smartphones τους ενώ είναι στο μετρό με κάνει να θέλω ν' αγοράσω ένα Game Boy (το κλασσικό μοντέλο) μαζί με το Tetris και να παίζω μ' αυτό στο μετρό για το σπάσιμο. Και μην με πείτε hipster!
 
Vetus είπε:
- Bλέποντας τον κόσμο να παίζεις σαχλαμάρες στα smartphones τους ενώ είναι στο μετρό με κάνει να θέλω ν' αγοράσω ένα Game Boy (το κλασσικό μοντέλο) μαζί με το Tetris και να παίζω μ' αυτό στο μετρό για το σπάσιμο. Και μην με πείτε hipster!
To εχω κανει αρκετες φορες αυτο!!!
 
offtopic με αφορμη το topic

(γελοιογραφια στο καινουριο :p phoenix )

Ενας παπους που παιζει ενθουσιασμενος Decathlon κολλημμενος στην τηλεοραση

και 2 συννεφακια

( Μα γιατι αρνειται πεισματικα απο το πρωι να παρει τα φαρμακα του για το parkinson )

(Θελει να σπασει το ρεκορ του στο Daley Thomson's Decathlon /Track n Field )

Η καπως ετσι τελως παντων μια και μπαινω στα χωρικα υδατα :armed: του Dino

:supergrin: :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαχαχα. Ωραίος Nemo. Πετυχημένο καθώς αυτά τα παιχνίδια τύπου Track and Field θέλουν γερά δάκτυλα.

Θα συμφωνήσω όσον αφορά το Game Boy από τα πρώτα ποστ. Κι εγώ όταν είδα το σίδερο με τα κάρβουνα που είχε μάνα μου στην αποθήκη δεν τη ρώτησα αν είναι θήκη για καρφίτσες. Εξάλλου καμία θήκη κινητού δεν έχει κουμπιά, οθόνη και δεν είναι τόσο παχιά.

Εγώ αυτό που λέτε με το μετρό το έχω κάνει με Game Gear. Ανέβαινα με ΚΤΕΛ από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και καθόσον έβλεπα μια σειρά και δεν ήθελα να χάσω κανένα επεισόδιο, επιστράτευσα το Game Gear με το TV Tuner και μια χαρά είδα τη σειρά. Τότε βέβαια που υπήρχε και το αναλογικό σήμα ακόμη σε μερικές περιοχές εν έτει 2012.
 
Έχω την εντύπωση οτι κάποιος στην ηλικία μας που παίζει 3DS ή PSP, Vita κτλ σε καφετέρια ή σε λεωφορείο γίνεται στόχος σαν να κάνει κάτι εξευτελιστικό ενώ αυτοί που παίζουν παιχνιδια σε smartphones ειναι cool, δεν τρέχει τίποτα...
 
Vetus είπε:
- Bλέποντας τον κόσμο να παίζεις σαχλαμάρες στα smartphones τους ενώ είναι στο μετρό με κάνει να θέλω ν' αγοράσω ένα Game Boy (το κλασσικό μοντέλο) μαζί με το Tetris και να παίζω μ' αυτό στο μετρό για το σπάσιμο. Και μην με πείτε hipster!
Καθόλου hipster. Για μένα το Tetris στο game boy εξακολουθεί να έχει καλύτερο χειρισμό και ανταπόκριση από οποιοδήποτε άλλη έκδοση, ειδικά από κάτι εκδόσεις στα touch screens όπου παιχνίδια τέτοιου τύπου δεν παίζονται για μένα.

H touch screen κάνει μόνο για παιχνίδια τύπου Advanced Wars που κάνεις επιλογές χωρίς να υπάρχει το θέμα αντανακλαστικών (με λίγα λόγια turn based strategy games), puzzles όπου πρέπει να επιλέγεις πράγματα πάνω στην οθόνη, card games και point & click adventures (αν και για το τελευταίο είναι καλύτερο ένα μικρό mouse pointer απο ότι ένα χοντρό και λαδερό δάχτυλο).
 
Φαντάζομαι να πηγαίνω στη καφετέρια και να ρωτάω τον γκαρσόν, που είναι η μπρίζα για να συνδέσω και να παίξω με το virtual boy. Ξέμεινα από μπαταρίες φίλε. :D
 
telonio είπε:
Φαντάζομαι να πηγαίνω στη καφετέρια και να ρωτάω τον γκαρσόν, που είναι η μπρίζα για να συνδέσω και να παίξω με το virtual boy. Ξέμεινα από μπαταρίες φίλε. :D
Ή να κρατάς μια βαλιτσάρα και να την ανοίγεις στο τραπέζι για να βγάλεις τα παιχνίδια και να παίξεις...Nomad! :p
 
johnny19818 είπε:
Ή να κρατάς μια βαλιτσάρα και να την ανοίγεις στο τραπέζι για να βγάλεις τα παιχνίδια και να παίξεις...Nomad! :p
Φοβερή η ιδέα σου!
 
johnny19818 είπε:
Εγώ αυτό που λέτε με το μετρό το έχω κάνει με Game Gear. Ανέβαινα με ΚΤΕΛ από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και καθόσον έβλεπα μια σειρά και δεν ήθελα να χάσω κανένα επεισόδιο, επιστράτευσα το Game Gear με το TV Tuner και μια χαρά είδα τη σειρά. Τότε βέβαια που υπήρχε και το αναλογικό σήμα ακόμη σε μερικές περιοχές εν έτει 2012.
Και πόση ώρα είδες; Επειδή άδειαζαν γρήγορα οι μπαταρίες στο Game Gear. :p

telonio είπε:
Φαντάζομαι να πηγαίνω στη καφετέρια και να ρωτάω τον γκαρσόν, που είναι η μπρίζα για να συνδέσω και να παίξω με το virtual boy. Ξέμεινα από μπαταρίες φίλε. :D
Όταν το επιχειρήσεις να το κάνεις πράξη, βάλε κι ένα φίλο σου να τραβάει κρυφά βίντεο με αντιδράσεις του κόσμου. :D

angel_grig είπε:
To εχω κανει αρκετες φορες αυτο!!!
Σωστόοοοοοοοοοος. :cool:

vasilas432 είπε:
Έχω την εντύπωση οτι κάποιος στην ηλικία μας που παίζει 3DS ή PSP, Vita κτλ σε καφετέρια ή σε λεωφορείο γίνεται στόχος σαν να κάνει κάτι εξευτελιστικό ενώ αυτοί που παίζουν παιχνιδια σε smartphones ειναι cool, δεν τρέχει τίποτα...
Συμβαίνει αυτό μερικές φορές αλλά εμένα προσωπικά δεν μου 'χει τύχει. Παίζω Animal Crossing New Leaf στο 3DS μου ενώ είμαι στο μετρό και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή τι θα σκεφτεί ο άλλος. Εξάλλου δεν ενοχλώ κανέναν σ' αντίθεση με κάτι αγενέστατα άτομα που παίζουν παιχνίδια στα κινητά τους δίχως ν' απενεργοποιήσουν τον ήχο.

Προσωπικά καλύτερο είναι να παίζεις με την παρέα σου στην καφετέρια Mario Kart και Super Smash Bros στα 3DS σας παρά να είσαστε στο ίδιο τραπέζι και να είναι ο καθένας απoχαυνωμένος με το κινητό του να τσεκάρει το status του στο Facebook. Το πρώτο δηλώνει κοινωνικότητα καθώς κάνετε κάτι διασκεδαστικό όλοι μαζί επικοινωνόντας άμεσα ο ένας με τον άλλον (κι ας το θεωρούν μερικοί κακοπροαίρετοι ανώριμη απασχόληση) ενώ το δεύτερο δηλώνει πλήρης αποξένωση (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη εδώ). Μέχρι και ζευγάρια βλέπεις να βγαίνουν για βόλτα κι αντί να μιλάνε μεταξύ τους να μιλάνε με τους "φίλους" τους στο internet μέσω κινητού. Αν ήταν έτσι τότε να καθόσασταν σπίτια σας. Για να μην πω για τους καραγκιόζηδες που παίζουν με το κινητό τους ακόμα και κατά την διάρκεια ενός έργου στον κινηματογράφο. Φταίω μετά άμα φωνάξω τον υπεύθυνο για να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές;
 
Μακάρι να υπήρχε κανάς τρόπος για να παίρναγες φωτογραφίες από το Game Boy Camera στον υπολογιστή σου. Για να βγάζω selfies μ' αυτό.

johnny19818 είπε:
Εγώ αυτό που λέτε με το μετρό το έχω κάνει με Game Gear. Ανέβαινα με ΚΤΕΛ από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και καθόσον έβλεπα μια σειρά και δεν ήθελα να χάσω κανένα επεισόδιο, επιστράτευσα το Game Gear με το TV Tuner και μια χαρά είδα τη σειρά. Τότε βέβαια που υπήρχε και το αναλογικό σήμα ακόμη σε μερικές περιοχές εν έτει 2012.
Και πόση ώρα είδες; Επειδή άδειαζαν γρήγορα οι μπαταρίες στο Game Gear. :p

telonio είπε:
Φαντάζομαι να πηγαίνω στη καφετέρια και να ρωτάω τον γκαρσόν, που είναι η μπρίζα για να συνδέσω και να παίξω με το virtual boy. Ξέμεινα από μπαταρίες φίλε. :D
Όταν το επιχειρήσεις να το κάνεις πράξη, βάλε κι ένα φίλο σου να τραβάει κρυφά βίντεο με αντιδράσεις του κόσμου. :D

angel_grig είπε:
To εχω κανει αρκετες φορες αυτο!!!
Σωστόοοοοοοοοοος. :cool:

vasilas432 είπε:
Έχω την εντύπωση οτι κάποιος στην ηλικία μας που παίζει 3DS ή PSP, Vita κτλ σε καφετέρια ή σε λεωφορείο γίνεται στόχος σαν να κάνει κάτι εξευτελιστικό ενώ αυτοί που παίζουν παιχνιδια σε smartphones ειναι cool, δεν τρέχει τίποτα...
Συμβαίνει αυτό μερικές φορές αλλά εμένα προσωπικά δεν μου 'χει τύχει. Παίζω Animal Crossing New Leaf στο 3DS μου ενώ είμαι στο μετρό και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή τι θα σκεφτεί ο άλλος. Εξάλλου δεν ενοχλώ κανέναν σ' αντίθεση με κάτι αγενέστατα άτομα που παίζουν παιχνίδια στα κινητά τους δίχως ν' απενεργοποιήσουν τον ήχο.

Προσωπικά καλύτερο είναι να παίζεις με την παρέα σου στην καφετέρια Mario Kart και Super Smash Bros στα 3DS σας παρά να είσαστε στο ίδιο τραπέζι και να είναι ο καθένας απoχαυνωμένος με το κινητό του να τσεκάρει το status του στο Facebook. Το πρώτο δηλώνει κοινωνικότητα καθώς κάνετε κάτι διασκεδαστικό όλοι μαζί επικοινωνόντας άμεσα ο ένας με τον άλλον (κι ας το θεωρούν μερικοί κακοπροαίρετοι ανώριμη απασχόληση) ενώ το δεύτερο δηλώνει πλήρης αποξένωση (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη εδώ). Μέχρι και ζευγάρια βλέπεις να βγαίνουν για βόλτα κι αντί να μιλάνε μεταξύ τους να μιλάνε με τους "φίλους" τους στο internet μέσω κινητού. Αν ήταν έτσι τότε να καθόσασταν σπίτια σας. Για να μην πω για τους καραγκιόζηδες που παίζουν με το κινητό τους ακόμα και κατά την διάρκεια ενός έργου στον κινηματογράφο. Φταίω μετά άμα φωνάξω τον υπεύθυνο για να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές;

Imgema είπε:
Καθόλου hipster. Για μένα το Tetris στο game boy εξακολουθεί να έχει καλύτερο χειρισμό και ανταπόκριση από οποιοδήποτε άλλη έκδοση, ειδικά από κάτι εκδόσεις στα touch screens όπου παιχνίδια τέτοιου τύπου δεν παίζονται για μένα.
Εννοώ hipster από την άποψη ότι παίζεις σε δημόσιο χώρο με κάτι παλιό για να δείξεις ότι είσαι διαφορετικός από την μάζα.
 
Το περίμενα το σχόλιο με τις μπαταρίες :p . Είχα μαζί μου το μοντέλο που του έχω βάλει LED και μια χαρά είδα. Εξάλλου η σειρά διαρκούσε 45 λεπτά άντε μια ώρα με τις διαφημίσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα