«Λουκέτο» στον ΟΕΔΒ λόγω κρίσης

και ποια βιβλια θα παρουν οι μαθητες του χρονου;tou φροντιστηρίου;
 
jimijoop είπε:
και ποια βιβλια θα παρουν οι μαθητες του χρονου;tou φροντιστηρίου;
ΩΧ!!! Mας βλέπω να τα πληρώνουμε από Σεπτέμβριο.... :angry:
 
βασικα ακουσα πως θα γινουν e-books κριμα παντως....
 
θανος είπε:
βασικα ακουσα πως θα γινουν e-books κριμα παντως....
πολυ πιθανον να θελουν να τα φτιαξουν ολα ηλεκτρονικα,το θεμα ομως ειναι οτι δεν υπαρχει χρημα για να παρει καθε οικογενεια ΗΥ..

δε μπορω να καταλαβω γιατι εκλεισε ο ΟΕΔΒ..πιστευω οτι τα βιβλια δε μπορουν να αντικατασταθουν απο μια οθονη ΗΥ

εκτος κι αν απ του χρονου οι γονεις των παιδιων θα ψαχνουν να βρουν φιλους και γνωστους που ειχαν σχολικα βιβλια για να τα δανειστουν
 
Μην ανησυχείτε, εδώ και καιρό έχει καθιερωθεί στα σχολεία το κίνημα της "Επαναχρησιμοποίησης του σχολικού Βιβλίου" που κάνει τους μαθητές "ενεργούς πολίτες" και κάνει και καλό στο "περιβάλλον". Σχετική εγκύκλιος υπάρχει αναρτημένη σε όλα τα σχολεία, ενώ αρκετοί μαθητές είναι ακόμη χωρίς βιβλία... Αίσχος με άλλα λόγια. Περισσότερα να μην πούμε γιατί ξεφεύγουμε από το νόημα αυτού του ιστότοπου
 
Kαθίστε μη βρεθούμε με τίποτε φωτοτυπίες από τίποτε "τελειωμένα" Xerox και θα γελάμε!!! :eek:
 
Πάει κι αυτό...

Η λογική του e-book μπορεί να είναι καλή για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, αλλά για τα παιδιά του δημοτικού; Πώς θα μάθει το παιδί της πρώτης γραφή και ανάγνωση;

Καλό σύστημα θεωρώ αυτό που γίνεται στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ένας αριθμός βιβλίων για όλους τους μαθητές και το επιστρέφουν στο τέλος της χρονιάς. Αν θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα ας το κάνουν έτσι. Για κάποια απαραίτητα βιβλία, πχ βιβλία γλώσσας, είναι αναγκαίο να έχει ο κάθε μαθητής το δικό του και να λύνει ασκήσεις. Θα μπορούσαν, δηλαδή, να τυπώνουν μόνο τετράδια ασκήσεων κάθε χρόνο και να μοιράζουν καλά τυπωμένα και καλά δεμένα βιβλία επιστρεφόμενα. Αν υπήρχε και ποινή για την καταστροφή του βιβλίου, τότε θα περιορίζεται και το ποσοστό "βανδαλισμών" στα βιβλία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει ο κάθε γονέας τη δυνατότητα να αγοράσει πισι για το παιδί του, ούτε e-reader. Ναι μεν είναι απαραίτητο να γίνει οικονομία στην εκτύπωση (γιατί πόσα βιβλία κατέληγαν σκισμένα, κατεστραμμένα ή πεταμένα και ξεχασμένα; ) αλλά και η πλήρης κατάργηση δεν είναι λύση ή σημείο προόδου.
 
Το βιβλίο πουθενά δεν έχει καταργηθεί στην εκπαίδευση ακόμα και στις πλέον ανεπτυγμένες δυτικές χώρες.

Αυτό που καταργήθηκε είναι η τσίπα του μαύρου μετώπου που μας κυβερνά.
 
Τι εννοεί εδώ?Δεν θα ξαναβγουν ποτέ βιβλία για τα σχολεία?
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά.

Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής «πετάει μακριά», γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το … Μέλλον είναι μόνο το … «ηλεκτρονικό βιβλίο» και οι «διαδραστικοί πίνακες».

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία (3) δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 ?), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λ.π.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του ΥΠΔΒΜΘ και υπάρχει ιστορική ευθύνη στην πολιτική ηγεσία να τα διαφυλάξει και αξιοποιήσε.

Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία, για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Ζήσανε τη φετινή χρονιά, τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ χειρότερη από κάθε πλευρά.

Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας τους για την πολύχρονη συνεργσία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής, ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές-επιτηρητές-τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την εκπαίδευση των μαθητών. Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Μάκης Λυκόπουλος Σταύρος Ευσταθόπουλος

πηγή: http://1elmeait.blogspot.com/2012/03/blog-post_31.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κυριοι, το οτι θα εκλεινε ο ΟΕΔΒ ειναι γνωστο απο περσι - η αποφαση παρθηκε και ανακοινωθηκε την εποχη των καθυστερημενων παραδοσεων των σχολικων βιβλιων. Και ειναι επισης γνωστο οτι δεν εχει παρθει καμια αποφαση για το τι θα γινει την επομενη σχολικη περιοδο - δηλαδη αν διατηρηθει το καθεστως των τυπωμενων βιβλιων, ποιος θα τα τυπωσει και θα τα μοιρασει - ή αν δεν διατηρηθει, με ποιο τροπο θα διαβαζουν οι μαθητες. Εχουμε ακομα καιρο μεχρι να ανακοινωθει κατι τετοιο.
 
Πάντως δε νομίζω να υπάρχει οικογένεια χωρίς υπολογιστή... με 50 ευρώ μπορούν να αγοράσουν κάποιο μεταχειρισμένο 10ετίας που μια χαρά δείχνει PDF.
 
Αυτό που συνέβει φέτος με τα βιβλία δεν είχε προηγούμενο από τη λήξη του Εμφυλίου.Και μετά τα Χριστούγεννα αρκετά σχολεία δεν είχαν όλα τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί έκαναν αγώνα δρόμου πάνω από αρχαία φωτοτυπικά και ζητιανεύοντας χαρτί (καθώς τα κονδύλια έχουν μειωθεί δραματικά) για να δίνουν στους μαθητές φωτοτυπίες.Πολλά βιβλία ήρθαν τα Χριστούγεννα,πριν κλείσουν τα σχολεία.Ναι,ζούμε στην εποχή της πληροφορικής αλλά η εποχή που κάθε παιδί στην Ελλάδα θα έχει μπροστά του ένα laptop την ώρα του μαθήματος θα αργήσει,οπότε το βιβλίο είναι ακόμη απαραίτητο (ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση).

Η "κυρία" υπουργος ζητώντας ένα τυπικό συγνώμη (με σκοπό φυσικά να διατηρήσει το προφίλ της καθαρό) ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και προς τη δόξα τραβά στο υπουργείο Ανάπτυξης!

P.S.Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω πολιτική ανάλυση,ούτε έγραψα τα παραπάνω για να πυροδοτήσω μία τέτοια συζήτηση.Έκανα μία αντικειμενική κριτική των πραγμάτων.Ο ΟΕΔΒ έκλεισε και πλέον τα βιβλία θα τυπώνονται με "διαγωνισμούς".
 
Λυπηρό.... End of an era...
 
ΟΕΔΒ. Πόσο μα πόσο ΜΙΣΟΥΣΑ αυτά τα αρχικά. Πόσες μα πόσες φορές είχα ευχηθεί να πάει στα τσακίδια ο συγκεκριμένος "οργανισμός" .

Να πω ότι λυπάμαι; Θα ήθελα, αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Στο κακό και δεν θα μου λείψει.
 
μιας που ειναι εδω το thread θυμαστε φανταζομαι τους αναγραματισμους που καναμε με τα αρχικα αυτα π.χ. οποιος ειναι εδω βαριεται η οποιος διαβαζει ειναι βλακας
 
Το πλέον συνηθισμένο και διαδεδομένο ήταν το "Ο Δάσκαλος Είναι Βλάκας". :D
 
"O ελέφαντας διαβάζει βιβλίο" και όλα τα παραπάνω!
 
Πίσω
Μπλουζα