Άγνωστος Πόλεμος (1971 ΥΕΝΕΔ)

Πολυτιμη η παρεμβαση σας bernard και Candy4ever για να εμπλουτισουμε τις γνωσεις μας για την εποχη που παιζοταν το θρυλικο σιριαλ.
 
RIO είπε:
Πάντως, στην εποχή της η σειρά πρέπει να άκουγε αρκετό κράξιμο, από τους λεγόμενους "ποιοτικούς" . Την θεωρούσαν πολύ "λαική". Σε κάποιες σκηνές μάλιστα ελληνικών ταινιών, υπάρχουν μπηχτές για αυτήν (20 γυναίκες και εγώ, ο άνθρωπος που γύρισε από το κρύο).
Να συμπληρωσω οτι και στην ταινια "η προεδρινα" (1972) υπαρχουν 2 ατακες που αναφερονται στον "αγνωστο πολεμο" :

η 1η οταν ο Ανδρεας Τσακωνας χτυπαει θυμωμενος το κουδουνι του σπιτιου που δουλευει σαν υπηρετρια η Δεσποινα Στυλιανοπουλου (τον βλεπει απ το ματακι και δεν του ανοιγει) και οταν η αφεντικινα της τη ρωταει ποιος ειναι ,αυτη της απανταει "ο Βαρτανης"

η 2η οταν μετα τον τουρτοπολεμο σε κεντρο διασκεδασης τους μεταφερουν στο τμημα ο αστυνομος τους ρωταει τι εγινε και η Δεσποινα απαντα " ο αγνωστος τουρτοπολεμος"
 
katerinak είπε:
Να συμπληρωσω οτι και στην ταινια "η προεδρινα" (1972) υπαρχουν 2 ατακες που αναφερονται στον "αγνωστο πολεμο" :η 1η οταν ο Ανδρεας Τσακωνας χτυπαει θυμωμενος το κουδουνι του σπιτιου που δουλευει σαν υπηρετρια η Δεσποινα Στυλιανοπουλου (τον βλεπει απ το ματακι και δεν του ανοιγει) και οταν η αφεντικινα της τη ρωταει ποιος ειναι ,αυτη της απανταει "ο Βαρτανης"

η 2η οταν μετα τον τουρτοπολεμο σε κεντρο διασκεδασης τους μεταφερουν στο τμημα ο αστυνομος τους ρωταει τι εγινε και η Δεσποινα απαντα " ο αγνωστος τουρτοπολεμος"
Πολυ ενδιαφεροντα όλα αυτά. Αποκαλύπτουν τη δημοφιλία της σειράς εκείνη την εποχή.
 
Δυο εξωφυλλα απο την εποχη του Αγνωστου πολεμου με τον Κωστα Καραγιωργη

attachment.php


attachment.php
 
Ευπαλίνε, τέλεια! Ευχαριστούμε πολύ!
 
Εδώ οι τίτλοι αρχής του Αγνώστου Πολέμου - "Ο Άνθρωπος με τα 2 Πρόσωπα"

[video=youtube_share;H-9aayPIAkM]

 
Τι καλυτερο για το Φωσκολο, να κλεισει την επαγγελματικη του καριερα με ενα πιστο ρεμέικ του Αγνωστου Πολεμου που να παιζουν οι αρχικοι ηθοποιοι (σε αλλους ρολους φυσικα)
 
Wally, καλημέρα. Εννοείς να παίζουν οι ίδιοι ηθοποιοί όπως είναι σήμερα (σε προχωρημένη ηλικία όλοι);
 
Δυσκολα μετα τον προσφατο Γιουγκερμαν.
 
Οχι. Πχ ο Αντωνοπουλος να παιζει καποιον στρατηγο, ο Κουτσομυτης να σκηνοθετει κτλ κτλ

Στο καστ να υπαρχουν και οι παλαιοι ηθοποιοι σε εντελως διαφορετικους ρολους
 
-δεν βρισκονται και πολλοι εν ζωη.
 
Από το βασικό καστ της σειράς έχουν "φύγει" ο Κώστας Καραγιώργης (Ψάχος), ο Νίκος Απέργης (Βόιλερ), ο Θεόδωρος Έξαρχος (Υπαρχηγός), ο Νίκος Παπαχρήστος (Τσόκρης), ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο Τίμος Περλέγκας, ο Νίκος Δενδρινός. Ζουν και είναι σε καλή κατάσταση (αν και έχουν οι περισσότεροι αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά, όπως και ο Φώσκολος) ο Άγγελος Αντωνόπουλος, η Γκέλυ Μαυροπούλου, η Τζένη Ρουσσέα, ο Γιώργος Τζώρτζης, ο Γιώργος Σίσκος, η Τόνια Καζιάνη, η Ελένη Ερήμου, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Χρήστος Δακτυλίδης, ο Ντίνος Καρύδης, ο Γιώργος Βουτσίνος. Νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει ένα ουσιαστικό αφιέρωμα στη σειρά με καλεσμένους τους παραπάνω πρωταγωνιστές και, φυσικά, τον Νίκο Φώσκολο και τον Κώστα Κουτσομύτη.
 
Τελικα ποσα επεισοδια σωζονται?

Μια κρουση στο Φωσκολο υπαρχει περιπτωση να αλλαξει τα δεδομενα? (με την εννοια της υπαρξης προσωπικου αρχειου?)
 
Συχνά αναρωτιέμαι κι εγώ εάν είναι δυνατόν ο Φώσκολος, ο Κουτσομύτης, ο Αντωνόπουλος, η Μαυροπούλου να μην κράτησαν ούτε ένα επεισόδιο στο αρχείο τους. Από την άλλη, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στις αρχές της δεκαετίας του '70 κανείς δεν είχε βίντεο στο σπίτι του...
 
atanasio είπε:
... στις αρχές της δεκαετίας του '70 κανείς δεν είχε βίντεο στο σπίτι του...
Αν σου πω οτι ουτε και στις αρχες της δεκαετιας του ᾽80 ειχαν αρκετοι βιντεο...ηταν πανακριβα.
 
Ένα απόσπασμα απο το Α' Μέρος "Καταδικασμένη σε Θάνατο":

[video=youtube_share;j_ddSu_Juko]

 
Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της σειράς , μιλούν για αυτή και προετοιμάζονται για το γύρισμα , στο βιντεάκι που ακολουθεί!

 


http://www.youtube.com/watch?v=sHWKLKuNjZM
 
Κορυφαίοι ηθοποιοί και ο Αντωνόπουλος και ο Χρήστος Δαχτυλίδης! Τέτοιες σειρές δυστυχώς δεν θα ξαναδούμε....
 
tonytony είπε:
Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της σειράς , μιλούν για αυτή και προετοιμάζονται για το γύρισμα , στο βιντεάκι που ακολουθεί! 


Υπέροχο tonytony. Απο τα λεγόμενα συμπεραίνω ότι πρόκειται για τον 5ο και τελευταίο κύκλο της σειράς "Στην κόλαση δεν υπάρχουν σύνορα".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα