Έκτακτη Είδηση: Ο Perifractic αγόρασε την Commodore και γίνεται ο νέος της CEO!

Το θεμα ειναι, θα εχει RGB φωτακια η οχι?
το starlight έχει.... τι τσίρκο κι αυτό.. να ήταν μόνο backlight πληκτρολόγιο οκ...

έξυπνο το αμερικανάκι, το έβαλε ebay $499.00 + US $389.40 (approx £291.01) eBay International Shipping (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγω..)

Προβολή συνημμένου 306465

αυτό είναι άρπα-κόλλα δουλεια, sorry.. βίδες στα joy-ports !! - μάλλον εκεί στηρίζεται το πάνελ (πλαστικό ε; )
θα τους έπεφτε ο κ... αν το έκαναν redesign να μοιάζει όπως στο γνήσιο 64 ;
εμ βέβαια το μεταλλικό και με την εκτύπωση πάνω στοιχίζει μερικά $$ παραπάνω...

οι τρύπες στα dsub δεν είναι για απλές βίδες - αυτό είναι 'hobbyist hack'- είναι για jack screws
Κάτσε εσύ να παραγνωρίζεις όλους τους διθυράμβους που έρχονται από το ένα review μετά το άλλο ανά τον κόσμο, όλα τα θετικά extra features που δεν είχε το παλιό και τις ωραίες λεπτομέρειες ουσίας (δεν θα μπω στην διαδικασία να τα απαριθμήσω, μπορείς να τα αναζητήσεις πανεύκολα στο web) για να ασχολείσαι με τις βίδες στα joystick ports και τα λαμπάκια (που είναι toggleable ούτως ή άλλως). Άμα δεν σου αρέσουν τα LEDs, απλά παίρνεις το μπεζ ή αν χαλιέσαι γενικότερα, μην παίρνεις και τίποτα βρε αδερφέ!

10/10 IGN
5/5 Tom's Hardware
4.5/5 GamesRadar
9/10 Time Extension
Θετικότατη κριτική από Nostalgia Nerd

More:

Αλλά είπαμε, όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι κουτόφραγκοι (ή τα έχουν αρπάξει) ενώ εδώ στην Ελλαδάρα έχουμε τους υπέρτατους κριτές / δικαστές που τα ξέρουν όλα.. Και μόνο που πρόλαβε ο Peri το Χmas release είναι επίτευγμα για πολλούς λόγους.

Αυτά τα παρενθετικά, και να με συγχωρείτε για την μικρή μου παρέμβαση. Συνεχίστε οι αθεράπευτοι Αμστραντάδες και Σπεκτρουμάδες να χύνετε ελεύθερα το δηλητήριό σας (ευτυχώς όχι όλοι). Όπως έχω πει και παλιότερα: laughs best who laughs last.

Κάτσε εσύ να παραγνωρίζεις όλους τους διθυράμβους που έρχονται από το ένα review μετά το άλλο ανά τον κόσμο, όλα τα θετικά extra features που δεν είχε το παλιό και τις ωραίες λεπτομέρειες ουσίας (δεν θα μπω στην διαδικασία να τα απαριθμήσω, μπορείς να τα αναζητήσεις πανεύκολα στο web) για να ασχολείσαι με τις βίδες στα joystick ports και τα λαμπάκια (που είναι toggleable ούτως ή άλλως). Άμα δεν σου αρέσουν τα LEDs, απλά παίρνεις το μπεζ ή αν χαλιέσαι γενικότερα, μην παίρνεις και τίποτα βρε αδερφέ!

10/10 IGN
5/5 Tom's Hardware
4.5/5 GamesRadar
9/10 Time Extension
Θετικότατη κριτική από Nostalgia Nerd

Αλλά είπαμε, όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι κουτόφραγκοι (ή τα έχουν αρπάξει) ενώ εδώ στην Ελλαδάρα έχουμε τους υπέρτατους κριτές / δικαστές που τα ξέρουν όλα.. Και μόνο που πρόλαβε ο Peri το Χmas release είναι επίτευγμα για πολλούς λόγους.

Αυτά τα παρενθετικά, και να με συγχωρείτε για την μικρή μου παρέμβαση. Συνεχίστε οι αθεράπευτοι Αμστραντάδες και Σπεκτρουμάδες να χύνετε ελεύθερα το δηλητήριό σας (ευτυχώς όχι όλοι). Όπως έχω πει και παλιότερα: laughs best who laughs last.
Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη απο ποιότητα , θα ήμουν οκ και με σκέτο board , το έχω γράψει εδώ ότι για τα λεφτά του με case/kbd είναι πολύ καλή τιμή

Συνεχίστε οι αθεράπευτοι Αμστραντάδες και Σπεκτρουμάδες να χύνετε ελεύθερα το δηλητήριό σας (ευτυχώς όχι όλοι). Όπως έχω πει και παλιότερα: laughs best who laughs last.

Καλό πάντως μου ακούγεται αυτό και για τους Αμστραντάδες και για τους Σπεκτρουμάδες και φυσικά και για όλους τους 8bitαδες νοσταλγούς άλλων ρετρό μηχανημάτων. :)

Τελευταία επεξεργασία:
Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη απο ποιότητα , θα ήμουν οκ και με σκέτο board , το έχω γράψει εδώ ότι για τα λεφτά του με case/kbd είναι πολύ καλή τιμή
Και εγω θα μπορουσα καλλιστα να πω οτι το θεορω σκουπιδι η το αμαγαλμα της τεχνολογιας, χωρις ναχει το δικαιομα κανενας να μου την μπει προσωπικα. Δημοσιο σαιτ ειναι, λεει ο καθενας την γνωμη ΤΟΥ, ελευθερα και βεβαια, οποιοσδηποτε εχει δικαιομα να διαφωνησει η να συμφωνησει. Οχι και καλα να συμφωνουμε σε κατι επιδει το ειπε καποιο ρεβιου η τοπε ο παπαδοπουλος.
Εξ αλλου ειμαστε εδω ολοι μας, κουβεντουλα να κανουμε, με τα επιχειρηματα μας και την πλακιτσα μας. Αρκετα μαυριζει η ζωη μας μ' αυτα που βλεπουμε γυρω μας καθε μερα.

ααα δεν μας ξέρετε καλά εδω!

Όλα τα λέμε για πλάκα και όχι για να την πούμε στα αληθινά σε κάποιον.

Αφήστε που θυμόμαστε κιόλας όταν ήμασταν πιτσιρίκια εκείνα τα VS που βλέπαμε και στα περιοδικά pixel & user!!!

Αφηστε να αναβουν λιγο τα αιματα για πλακα!!

λοιπόν το είδα και απο κοντά αλλά όχι για πολύ :(
το παρέλαβε χθες ένας γείτονας φίλου- αρνήθηκε eυγενικά να πάρω pics - καλή αίσθηση το kbd (το shift-lock μου φάνηκε λίγο περίεργο, μετά κατάλαβα δεν κάνει lock όπως το παλιό..... ή δεν μάλλoν δεν το πάτησα αρκετά καλα..) -δεν καθίσαμε και πολύ εκεί ... pub time :-}
αυτά εδώ όντως έρχονται απο UK warehouse και -ευτυχώς όχι με courier που κοπανάνε τα πακέτα σαν ...χταπόδια.. (hermes/evri πχ)

λοιπόν το είδα και απο κοντά αλλά όχι για πολύ :(
το παρέλαβε χθες ένας γείτονας φίλου- αρνήθηκε eυγενικά να πάρω pics - καλή αίσθηση το kbd (το shift-lock μου φάνηκε λίγο περίεργο, μετά κατάλαβα δεν κάνει lock όπως το παλιό..... ή δεν μάλλoν δεν το πάτησα αρκετά καλα..) -δεν καθίσαμε και πολύ εκεί ... pub time :-}
αυτά εδώ όντως έρχονται απο UK warehouse και -ευτυχώς όχι με courier που κοπανάνε τα πακέτα σαν ...χταπόδια.. (hermes/evri πχ)
Γιατι δεν σε αφησε να βγαλεις φωτογραφίες το μηχάνημα; Φοβόταν μην του πάρεις την ..."ψυχή" σαν τους Ινδιάνους;;; Ρε κολλήματα που τραβάνε κάποιοι...

Φοβόταν μην του πάρεις την ..."ψυχή"
οχι ρε... φαντάζομαι γιατι στον τοίχο απέναντι είχε φάτσα καδράκια με τα παιδια/εγγονια του... ασε που δεν τον πολυήξερα τον τύπο - πήγαμε να τον πάρουμε απο το σπίτι του και μου λέει "πήρα το 64" και είχα την εντύπωση έλεγε για το 64maxi -πρέπει να είναι η 2η.3η φορά που τον συναντώ και είχαμε μιλήσει πριν, γενικά για τα 8bit- δικό μου σφάλμα στην τελική και που τον ρώτησα...

Εντάξει καταλαβαίνω να μη θέλει να βγάλει τα παιδιά του και την οικογένειά του γενικότερα κάποιος ξένος φωτογραφία. Εγώ δεν έχω ανεβάσει ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών μου για παράδειγμα σε social media... Όμως το μηχάνημα θα μπορούσες να το φωτογραφίσεις με τρόπο που να μη φαίνονται τα υπόλοιπα... Τέλος πάντων... στο μυαλό του καθενός δεν μπορούμε να μπούμε...

Kαταλαβαινω απολυτα, το να αγορασω η να επισκευασω ενα παλαιο μηχανημα, ειτε γιατι μου αρεσε, ειτε για κειμηλιο, ειτε για οποιον αλλο λογο. Ακομα και σημερινη κατασκευη, αλλα με παρομοια υλικα και δυνατοτητες, της εποχης του και ιδιο σουλουπι. Ομως ποιο το νοημα ενος "μοντερνου" μηχανηματος που εχει φορεσει παρομοιο περιτυλιγμα με του παλαιου? Εκεινο που μου την "εσπασε" περισσοτερο ειναι αυτο το usb stick σε μορφη κασσετας. Αφου εκεινη την εποχη κασσετα ειχε το μηχανακι. Αστη την ρημαδα οπως ειταν με οποιες δυνατοτητες μπορει να εχει.
Μπορει ναμαι υπερβοληκος, δεν ξερω, μαλλον οσο γερναω, τοσο παραξενευω. Αλλα δεν μου γυρνας και ευκολα, το ξερο αρβανητικο κεφαλι (DNA απο την γιαγια μου την Eλενη την αρβανητισα απο τα Καλυβια). Μπορει να μοιαζουν, αλλα δεν ειναι ιδια τα ROLEX με τα FOLEX.

Πλέον πλανάται στον ...ρετροαέρα και ένα ακόμα ερώτημα: να επιλέξει κάποιος αυτό ή το spectrum next issue3 με cores για cpc και c64... Να έχεις με άλλα λόγια ένα μηχανημα fpga που να παίζει ολα τα αγαπημένα 8μπιτα και με πιθανότητα να το κάνει και για τα 16μπιτα στο μέλλον...

Πέρα από τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια του Περιτέτιου πιστεύω η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική

1)
Φέτος κλείνουν 40 χρονια της Commodore/Amiga και βλέπουμε σωρηδόν events ανθρώπων
που φτιάχνουν software και hardware για Amiga και Commodore64 (σε μεγάλες αγορές όπως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία)

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον "youtuber"...
Αγνοεί επιδεικτικά ανθρώπους που τόσα χρόνια στηρίζουν την κοινότητα της Commodore.

Κάποιος που φωνάζει αγορασα την Commodore και πουλάει συναισθηματισμό και αναπόληση δεν θα έπρεπε να απευθύνει τουλάχιστον έναν χαιρετισμό προς την κοινότητα που κρατάει ζωντανή την ιδέα Commodore με software/hardware?

2)
Tο C-χαράτσι (6.4%) υπάρχει ολοζώντανο και είναι ΝΤΡΟΠΗ.
Το έχει πει αλλωστε ξεδιάντροπα ότι θα δίνει το "όνομα" Commodore να σταμπάρεται σε κάθε δεύτερης διαλογής
λαπτοπ ή tablet χωρίς έλεγχο ποιότητας? (quality check)

Aυτό πως λέγεται στην πιάτσα?

Άρμεγμα , Απάτη ή παραπλάνηση κοινού ?

3)
Ειναι ενα FPGA σε μια τιμή λίγο υψηλή: $299

( Η έκδοση με τα led την αφήνω ασχολίαστη λες και μιλάμε για saxopuntoραλλο του 1998..).

Δεν ανακαλύφθηκε κανένας τροχός λοιπόν εκεί στην PCB Way.
Όσο για την ποιότητα κατασκεής των joystick-ports είναι ενδεικτικό της δουλειάς που έγινε από την Κινέζικη εταιρία.
Μου θύμισε τις "ματσακονιές" που κάνω εγώ, ένας τυχαίος χομπίστας. για να συνδέσω dsub με 9pin με το...Raspberry!

Πχ Ο THEC64 Mini είναι φαίνεται πιο ποιοτικός . Από εργονομικής πλευράς + υλικού.
Η ποιότητα είναι επίσης εμφανής στο project Mega65.
Η το πρότζεκτ Α1200NG σαφώς δεν χρειάζεται το logo της Commodore για να πουλήσει. Ετσι δεν είναι?

Συμπέρασμα?
Τα αποθεωτικά YouTube videos αφήνουν αναπάντητα τα 3 παραπάνω ερωτήματα
Tα οποία είναι ουσιώδη και δείχνουν την κατεύθυνση από πολύ νωρίς του όλου εγχειρήματος:

Στην πρώτη στραβή η απλά αν βαρεθεί...θα αφήσει σύξηλους τους πρωην μηχανικούς της Commodore
ή ακόμα χειρότερα θα τους μπλέξει με τίποτα φέσια και θα την κάνει με ελαφρά.

...Κατανοώ ότι κάποιοι θα πούνε να μην χρησιμοποιούμε την λογική γιατί χάνεται η μαγεία στην αναπόληση.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ευγενικά διότι το έργο είναι πολυπαιγμένο.

Γκιώσαμε από "entrepreneurs" του Youtube που στηρίζονται στα...logo και αψηφούν στην κοινότητα.

Πίσω
Μπλουζα