Έκτακτη Είδηση: Ο Perifractic αγόρασε την Commodore και γίνεται ο νέος της CEO!

***URGENT***

Χαμός γίνεται....

Διαβάστε το δημοσίευμα και ψηφιστε στο Poll που γίνεται σχετικά με το αν θα αγοράζατε το κινητό της C=

Official Commodore Community Blog:

"Please, shut this down immediately before the money is gone, and Commodore is bankrupt again.
I have a really bad feeling about all this, read all the comments online, listen to your fanbase.
Stick to Retro fpga, talk to people like Jeri and Bil, these people are Commodore's lifeline."

Τελευταία επεξεργασία:
Έχουμε εξελίξεις σχετικά με το κινητό που θα βγάλει Commodore!

Απο ότι φαίνεται εκεί στη C= έφαγαν πολλά αρνητικά σχόλια σχετικά με το νέο κινητό που θα βγάλουν και για αυτό το λόγο η Commodore εξηγεί κάποια πράγματα:

Εμένα κάτι δεν μου αρέσει στο κείμενο...

Χρησιμοποιεί μια έντονα παθητικά-επιθετική ρητορική και τεχνικές ενοχοποίησης (gaslighting) για να δικαιολογήσει τα $499, έτσι μου φαίνεται.

"Anyone claiming the specs aren't good enough for the price is drawing on something deeper — a cultural conditioning to desire the newest, fastest, latest, and greatest."

Η εταιρεία λέει ξεκάθαρα: Αν πιστεύεις ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αξίζουν τα λεφτά τους, δεν φταίμε εμείς που βάλαμε υψηλή τιμή, αλλά εσύ που έχεις υποστεί κοινωνική πλύση εγκεφάλου να θες πάντα το καλύτερο.

[Humor On]

Μου φέρνει σε ρεπορτάζ από Εικόνες με Τάσο Δούση: Αν δεν έχετε έρθει σε αυτό το μαγαζί του νησιού, να απολύσετε το κοκτέιλ σας με θέα το ηλιοβασίλεμα από αυτήν εδώ την συγκεκριμένη καρέκλα... είστε ηλίθιοι, πουθενάδες..

Με λίγα λόγια, πληρώνεις $499 όχι για το τι κάνει το τηλέφωνο, αλλά για το τι ΔΕΝ κάνει. Πληρώνεις δηλαδή χαράτσι για να μην έχεις Instagram. Αν αυτό δεν είναι το απόλυτο μάρκετινγκ τότε τί είναι;

Και στην τελική, αν δεν σας αρέσει, καθίστε να παίξετε Impossible Mission στον C64 σας με κασέτα και 15 λεπτά loading, εσείς οι απαίδευτοι κοινοί θνητοί.

Προσωπικά εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό το πράγμα με την "ψηφιακή αποτοξίνωση". Γιατί πρέπει να έχεις κάτι που να μην μπορεί να τρέχει όλα αυτά τα πράγματα; Έχε κάτι που να μπορεί να τρέχει όλα αυτά τα πράγματα, απλά μην τα εγκαταστήσεις και μην τα τρέχεις.

Και αν δεν μπορώ να καταλάβω μία το να αγοράζεις κάτι κατώτερο για να κάνεις την αποτοξίνωση σου, δεν μπορώ καταλάβω δέκα να πληρώνεις περισσότερο για να αγοράζεις κάτι κατώτερο για να κάνεις την αποτοξίνωση σου.

Συνήθως κανείς πληρώνει παραπάνω, για να έχει παραπάνω πράγματα. Είναι λογική του παραλόγου να πληρώνεις περισσότερα για να μπορείς να κάνεις λιγότερα.

Τελοσπάντων, αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι αυτό που συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις όπου έχουμε κάποιο τεχνολογικά πολύπλοκο προϊόν που απευθύνεται σε πολύ λίγους. Η ανάπτυξη του και η παραγωγή του κοστίζει τρελά λεφτά και επειδή θα πωληθεί σε μικρές ποσότητες, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πουληθεί για τρελά λεφτά, αν δεν θέλουν να μπουν μέσα. Είναι όπως αυτά τα καινούρια motherboards για Amiga 500, που κοστίζουν για να παραχθούν 800-1000€, και τελικά τι έχεις; Ένα motherboard για Amiga 500 που η πραγματική του αξία είναι το πολύ 150€.

Κατ'εμε... βιαστηκαν πολυ να βγαλουν "καινοτομο" προιον και ταυτοχρονα, επεσαν στην παγιδα, του οτι επειδη εγω θεωρω πως ενα προιον ειναι καλο, νομιζω οτι το ιδιο θεωρουν και ολοι οι αλλοι και ετσι θα κανει τρελες πωλησεις. Αμ δε...

Καταρχας, sailfish, ubuntu touch και λοιπα λογισμικα, ειναι πολυ πισω απο το android και εννοω σε θεματα, πρωτα υποστηριξης hardware και μετα software. Ειδικα στο software, πανε και εγκαθιστουν ενα πραγμα, σαν εξομειωτη του android, για να μπορει ο χρηστης να εχει τις εφαρμογες που ηδη ξερει απο το περιβαλλον του android... ε τοτε.. καλυτερα να μεινεις στο android.

Πηγαν και το εκαναν clamshell... τη στιγμη, που η συντριπτικη πλειοψηφια, χρησιμοποιει την γνωστη σε ολους μορφη, της "πλακας". Επι τοπου, ακομα και απο αυτους που θελαν ενα "ανεξαρτητο" λογισμικο, χανεις μεγαλο μερος, επειδη δεν θελουν clamshell κινητο. Χανεις επι τοπου, ολη την νεολαια.

Τεσπα... μακαρι η νεα Commodore, να βρει τα πατηματα της και σε μερικα χρονια απο τωρα, να αναπωλουμε ολα αυτα, με ρετρο διαθεση :) Το οτιδηποτε κανουν, καλο ειναι για εμας. ;)

Πίσω
Μπλουζα