Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

Υπάρχουν πληροφορίες για την ηθοποιό Βίλμα Τσακίρη;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H Γκελυ Γαβριηλ αποχωρησε απο τον κοσμο του θεαματος το 1998 και τωρα πια ειναι παντρεμενη και μητερα ενος αγοριου.

Δειτε την οπως ειναι σημερα:

Πηγη
 
Η ΧΑΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ?
 
GERONIKOLOS IOANIS είπε:
Η ΧΑΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ?
Εαν πας στη σελιδα 6 αυτου του θεματος, θα δεις οτι η Χαρα Αγγελουση μας εκανε την τιμη να μας απαντησει αυτοπροσωπως.
 
msiffredi είπε:
Κατ' αρχή χαίρομαι που ανακάλυψα το site. Για τη συγκεριμένη ηθοποιό πιστεύω ότι είναι μια από τις ομορφότερες και πιο αισθησιακές ελληνίδες που έχω ποτέ δει. Ωστόσο, έχουν περάσει πολλά χρονιά μετά από την ταινία με τον Ξάνθο (Ο ζιγκολό της Αθήνας) που είχε παίξει και πλέον δεν έχει ακουστεί τίποτε γί' αυτή. Αλήθεια, ξέρει κάποιος που βρίσκεται;
Επειδή δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί το ερώτημά σου κι επειδή θα μου πάρει ώρα να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις του θέματος για να δω αν απαντήθηκε, απαντώ εγώ σε αυτό. Δυστυχώς η Άρτεμις Τσάρμη πέθανε από καρκίνο στις 15/6/1992 περίπου 45 ετών (δεν αναφέρεται στην εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου χρονολογία γέννησής της και ο ίδιος λέει ότι όταν τελείωναν τη δραματική σχολή οι ηθοποιοί, κατά κανόνα ήταν 21 ετών, ενώ υπάρχουν και ηθοποιοί που τελείωσαν τη δραματική σχολή λίγο μεγαλύτεροι από τα 21).

[edit by D@re] Πηγή: http://greekactor.blogspot.gr/2011/11/blog-post_2111.html


Στο επόμενο ποστ που θα κάνεις χωρίς πηγή, θα μας αφήσεις οριστικά. Δε μπορώ να το ζητάω συνέχεια.[/edit]


Μπαμπινέλα στο ποστ με ημερομηνία 6/7/2011 αναφέρεις στον/στην kossyfa ότι η Μαρία Μαρμαρινού έχει πεθάνει προ πολλού. Είναι φάουλ το σχόλιό σου σ' εκείνο το ποστ, διότι η Μαρία Μαρμαρινού πέθανε στις 4/9/2013 στα 77 της (http://greekactor.blogspot.gr/2011/12/blog-post_9423.html). Επομένως πριν 3 χρόνια που έκανες εκείνο το σχόλιο, εκείνη ήταν ακόμα εν ζωή. Ο Χρήστος Καλαβρούζος τελευταία έπαιξε στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Μικρά Αγγλία", την οποία είδα στο σινεμά και κυριολεκτικά τρόμαξα να τον γνωρίσω. Έχει γεράσει πολύ. Είναι γεννημένος το 1938 στην Καλαβρούζα Ναυπακτίας και το κανονικό του επώνυμο είναι Καλαβρουζιώτης. Στο ποστ 785 στη φωτό 5 είναι ο Λουκιανός Ροζάν, ο Μιχαλάκης Τσιμπίδας στο "Η γυνή να φοβείται τον άνδρα". Νομίζω ότι είναι ο ίδιος και στην πιο κάτω φωτό που είναι ο κρητικός υποψήφιος γαμπρός της Υβόννης Βλαδημίρου στο "Πιο λαμπρό μπουζούκι". Και για κάποιους που ρώτησαν για τη Χλόη Λιάσκου, είναι μια χαρά και έχει και φέισμπουκ όπως είδα. Είναι γεννημένη στις 12/1/1946, αν και νομίζω ότι είναι λίγο μεγαλύτερη, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι πολλές και πολλοί ηθοποιοί έκρυβαν και λίγα χρονάκια από την πραγματική τους ηλικία.

Και μια και είδα σε κάποιο παλιότερο ποστ να ρωτάτε για τη Βούλα Ζουμπουλάκη, σας παραθέτω φωτό της 90χρονης σήμερα ηθοποιού, η οποία τραβήχτηκε πριν από έναν μήνα (το Δεκέμβριο) σε εκδήλωση στο Εθνικό Θέατρο. Η φυσιογνωμία της είναι η ίδια και φαίνεται ακμαιότατη. Ιδού λοιπόν πώς είναι σήμερα η Βούλα Ζουμπουλάκη: http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/showbiz/124346/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά, η αληθινή γοητεία δεν έχει ηλικία. Η Βούλα Ζουμπουλάκη δείχνει υπέροχη και στα 90 της.
 
D@re αυτή η πηγή υπάρχει, αυτή έβαλα και από κάπου θα το έχει βρει αυτός που έφτιαξε το μπλογκ. Θα του στείλω ιμέιλ για να μάθω. Αν δεν μπορείς να τη δεχτείς σαν πηγή, να τη σβήσεις. Αν δεν βάζω πηγή, σημαίνει ότι την αναζητώ. Και αν δεν υπάρχει κάποια πηγή, να σβήνεις το πόστ. Έχω πει ότι θα πάω στο ΣΕΗ και στην ΕΣΗ (Ένωση Συνταξιούχων Ηθοποιών) και θα πάρω από εκεί πολλές πληροφορίες για ηθοποιούς και ελπίζω όταν τις ποστάρω να μην αμφισβητηθούν, γιατί το ίδιο το ΣΕΗ και η ίδια η ΕΣΗ είναι οι καλύτερες πηγές.
 
D@re εκτός από το μπλογκ, υπάρχει κι άλλη μια πηγή για την Άρτεμις Τσάρμη. Η Εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου, που αναφέρει ότι έχει πεθάνει το 1992. Ξέχασα να την αναφέρω. Το μπλογκ μας δίνει πλήρη ημερομηνία θανάτου της και επομένως είναι μια δεύτερη πηγή μετά την εγκυκλοπαίδεια. Θα μιλήσω και με τον μπλόγκερ για περισσότερα. Το μπλογκ είναι η μόνη ιντενρνετική πηγή που βρήκα. Αν δεν βάζω πηγή, σημαίνει ότι την αναζητώ. Έχω πει ότι θα πάω στο ΣΕΗ και στην ΕΣΗ (Ένωση Συνταξιούχων Ηθοποιών) και θα πάρω από εκεί πολλές πληροφορίες για ηθοποιούς και ελπίζω όταν τις ποστάρω να μην αμφισβητηθούν, γιατί το ίδιο το ΣΕΗ και η ίδια η ΕΣΗ είναι οι καλύτερες πηγές.

atanasio είπε:
Τελικά, η αληθινή γοητεία δεν έχει ηλικία. Η Βούλα Ζουμπουλάκη δείχνει υπέροχη και στα 90 της.
Όντως atanasio. Σκέψου ότι έψαχνα πολύ καιρό να βρω σημερινή φωτογραφία της και στάθηκα τυχερός που βρήκα αυτό το άρθρο από την Εσπρέσσο. Κι επειδή κάποιοι ρωτούν πώς είναι σήμερα κάποιοι ηθοποιοί, είχα πει ότι προσφέρθηκε ο Μιχάλης Δεσύλλας να με πάει κυρίως στην Ένωση Συνταξιούχων Ηθοποιών για να συναντήσω παλιούς ηθοποιούς (ελπίζω και το γερόλυκο του θεάτρου και του σινεμά Σπύρο Ολύμπιο που είναι 101 ετών πια) και να πάρω πολλές πληροφορίες, αλλά και να βγάλω και φωτογραφίες για να τους δείτε. Ο Σπύρος Ολύμπιος ξέρει πολλά και καλό είναι και κάποιοι από εμάς -αν μπορούν- να τον συναντήσουν και να μιλήσουν μαζί του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τassoulis, για τη Μαρια Μαρμαρινου εγραψα οτι εφυγε πριν απο λιγα χρονια. Ετσι ειχα ακουσει τοτε, ετσι εγραψα. Δεν το εβγαλα απ' το νου μου, ουτε ειχα προθεση να πεθανω ζωντανη γυναικα. Αυτο φυσικα δεν αναιρει το λαθος μου να γραψω κατι τοσο σοβαρο χωρις να εχω ερευνησει προηγουμενως για πηγη (που φυσικα, δε θα υπηρχε οσο κι αν εψαχνα αφου η γυναικα ζουσε).

Εφταιξα και ζηταω συγγνωμη γι' αυτο. Απο τη Μαρια Μαρμαρινου (ας με συγχωρεσει αν μπορει, εκει που βρισκεται) απο τους συγγενεις της και φυσικα απο ολο το φορουμ.

Ξερεις, το παρον θεμα ηταν σχετικα καινουργιο ακομα το καλοκαιρι το 2011 και καποιες φορες μερικοι καναμε το ατοπημα να δινουμε πληροφοριες χωρις πηγη. Απο τη στιγμη που μας επισημανθηκε απο τους διαχειριστες η απολυτη αναγκαιοτητα αναφορας πηγης οταν αναφερομαστε σε καλλιτεχνη που εφυγε απο τη ζωη, εγινε κατανοητο και βαλαμε μυαλο.

Οπως και να'χει, ειναι ενα λαθος που προσωπικα δεν σκοπευω να επαναλαβω κι ελπιζω το ιδιο και για τα υπολοιπα μελη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Τassoulis, για τη Μαρια Μαρμαρινου εγραψα οτι εφυγε πριν απο λιγα χρονια. Ετσι ειχα ακουσει τοτε, ετσι εγραψα. Δεν το εβγαλα απ' το νου μου, ουτε ειχα προθεση να πεθανω ζωντανη γυναικα. Αυτο φυσικα δεν αναιρει το λαθος μου να μην αναφερω πηγη.Εφταιξα και ζηταω συγγνωμη γι' αυτο. Απο τη Μαρια Μαρμαρινου (ας με συγχωρεσει αν μπορει, εκει που βρισκεται) απο τους συγγενεις της και φυσικα απο ολο το φορουμ.

Ξερεις, το παρον θεμα ηταν σχετικα καινουργιο ακομα το καλοκαιρι το 2011 και καποιες φορες μερικοι καναμε το ατοπημα να δινουμε πληροφοριες χωρις πηγη. Απο τη στιγμη που μας επισημανθηκε απο τους διαχειριστες η απολυτη αναγκαιοτητα αναφορας πηγης, εγινε κατανοητο και βαλαμε μυαλο.

Οπως και να'χει, ειναι ενα λαθος που προσωπικα δεν σκοπευω να επαναλαβω κι ελπιζω το ιδιο και για τα υπολοιπα μελη.
Εντάξει, συμβαίνουν αυτά. Ας ψάχνουμε καλύτερα για να αποφύγουμε τα λάθη.

Η Μπαμπινέλλα μου έδωσε μια ωραία ιδέα σε συζήτηση που είχα μαζί της. Επειδή πολλοί από εμάς έχουμε πηγές από βιβλία, προτείνω (κι έτσι θα κάνω κι εγώ) να σκανάρουμε ή να φωτογραφίζουμε τις πληροφορίες από τα βιβλία και να τις αναρτούμε σαν πηγές στα ποστ μας. Εγώ θα βάλω μια φωτογραφία από τη σελίδα της εγκυκλοπαίδειας του Θόδωρου Έξαρχου για την Άρτεμις Τσάρμη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tassoulis, ενημερωτικά και δημοσίως.

α) Αν ξαναποστάρεις οτιδήποτε χωρίς πηγή, σε αποχαιρετάμε οριστικά. Πηγή θα βάζεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ακόμα κι αν δεν το διάβασες από εκεί που παραθέτεις. Αν το είδες στο ΣΕΗ, θα το βγάζεις φωτό και τότε θα ποστάρεις. Δεν έχεις πηγή? Δεν το ποστάρεις - πολύ απλά.

β) Αν απευθυνθείς ξανά με τον τρόπο που απευθύνθηκες στη Bambinella, ομοίως θα εξαφανιστείς εν ριπή οφθαλμού. Στα ίσα. Το ποστ σου είναι απαράδεκτο. Αν θες να κάνεις υποδείξεις, μπορείς να τις κάνεις μέσω πμ και όχι να προσβάλλεις οποιοδήποτε μέλος δημοσίως. Ειδικά όταν μιλάμε για την Bambinella που η προσφορά της στο φόρουμ είναι μακράν πολύ μεγαλύτερη και ποιοτικότερη από τη δική σου. Αν πιστεύεις ότι είναι τόσο λάθος το ποστ της (που, οκ, εδώ ήταν), υπάρχει ένα κουμπάκι κάτω από το ποστ, με ένα τριγωνάκι. Το πατάς, γράφεις την αιτιολογία που "καταγγέλεις" αυτό το ποστ και μας το στέλνεις. Και όπου χρειάζεται, επεμβαίνουμε.

Βιβή, δεν είσαι υποχρεωμένη ν' απολογείσαι - τα λάθη είναι ανθρώπινα και συμβαίνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε πάντα πηγή, όπως πολύ σωστά διευκρινήσες κι εσύ.
 
Τωρα πια ο,τι εγινε εγινε.

Σκοπος ειναι υστερα απο τις επανειλημμενες υποδειξεις της Daredevil να κατανοησουμε τα λαθη μας και να μην τα επαναλαβουμε στο μελλον. Ειναι πραγματικα, πολυ ασχημο και επιπολαιο να πεθαινουμε ζωντανους ανθρωπους επειδη ετσι ακουσαμε η επειδη ετσι νομισαμε οτι ακουσαμε. Και πρωτη εχω φταιξει εγω σ' αυτο.

Σε ευχαριστω για ολα, Daredevil. Ησουν για αλλη μια φορα κατατοπιστικοτατη και κατεστησες σαφες αυτο που πρεπει να κανουμε ολοι.

Υστερα απο ολα αυτα, ας ειμαστε πιο προσεκτικοι γιατι αλλιως δεν θα υπαρχει δικαιολογια....
 
Άλλη μια δυσάρεστη είδηση. Έφυγε την Παρασκευή η ηθοποιός Ελένη Θεοφίλου (Θεοφιλοπούλου το κανονικό της όνομα) σε ηλικία περίπου 73 ετών από Αλτσχάιμερ, νοσηλευόμενη στο "Παλάντιον Ίδρυμα". Παραθέτω και μια τελευταία φωτογραφία της. http://www.lay-out.gr/apeviose-i-ithopoios-eleni-theofilou/

eleni1_2theofilou.jpg
 
Την Ελενη Θεοφιλου εγω τη θυμαμαι περισσοτερο απο τη σειρα Μεθοριακος σταθμος οπου, αν δεν απατωμαι, υποδυοταν τη νυφη της Φροσως Κοκολα.

Καλο της ταξιδι....
 
Περισσότερο τη θυμάμαι από την ταινία "Σέργιος και Άννα", κάτι σαν το "Επιχείρησις Απόλλων" επί το δραματικότερο.
 
Elephadas, τη θυμαμαι κι εγω την ταινια αυτη. Εγχρωμη παραγωγη, αλλα πολυ φθηνη και με πολυ κακη εικονα και ηχο.

Πανε πολλα χρονια απο τη μια και μοναδικη φορα που την παρακολουθησα, αλλα δε θα ξεχασω τις κριτικες που διαβασα γι' αυτην την επομενη μερα.

Μεγαλο θαψιμο, ιδιως για το σεναριο της. Σιγουρα παντως ανηκει στις πολυ σπανιες ταινιες γιατι στη δικη μου τουλαχιστον αντιληψη δεν υπεπεσε ξανα.
 
Πάντως, χρειάζεται λίγο ψάξιμο και προσοχή σχετικά με την Ελένη Θεοφίλου. Σχεδόν πουθενά, εκτός από το http://www.lay-out.gr/apeviose-i-ith...eni-theofilou/, που παρατίθεται παραπάνω, δεν υπάρχει πληροφορία για θάνατο της ηθοποιού.
 
Πίσω
Μπλουζα