Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

Λορένα είπε:
εβλεπα προχθες τις "φουσκοθαλασσιες"
Οι 2 (απο τις 3 κορες του καπετανιου, η Αλκμηνη και η Ερμιονη (ειδικα η Ερμιονη) εχουν παιξει και σε αλλες ταινιες; Η Ερμιονη μου φαινεται γνωστη.. ο Αλεκος ο πλουσιος γαμπρος; Σαν γνωστος και αυτος

Οι υπολοιποι ειναι πασιγνωστοι :)

Αυτόν τον πλούσιο γαμπρό, εγώ τον θυμάμαι κυρίως από την ταινία "Καπετάν φάντης μπαστούνι", με τον Κωνσταντάρα, όπου ο εν λόγω έπαιζε τον προικοθήρα, που ήθελε να παντρευτεί την ανιψιά του Κωνσταντάρα.

Σκέτο αγγούρι και σε απεγνωσμένη ανάγκη για λογοθεραπείες, ο συγκεκριμένος. Απορώ πώς τον βάλανε να παίζει δίπλα σε τόσο μεγάλα ονόματα. :xm:

bambinella 100 είπε:
Το ετος γεννησεως της ηθοποιου απο που συναγεται πως ειναι το 1955; Η ιδια το δηλωσε και παλι, αρα εμεις θα το δεχτουμε αμασητο;Δηλαδη τωρα τι πρεπει να πιστεψουμε; Οτι το 1966 που γυριστηκαν οι Φουσκοθαλασσιες η Ριτα ηταν - δεν ηταν 11 χρονων;
Γκουχ γκουχ...τουλάχιστον 20. Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε! :sealed:
 
Aγγελίνα είπε:
Αυτόν τον πλούσιο γαμπρό, εγώ τον θυμάμαι κυρίως από την ταινία "Καπετάν φάντης μπαστούνι", με τον Κωνσταντάρα, όπου ο εν λόγω έπαιζε τον προικοθήρα, που ήθελε να παντρευτεί την ανιψιά του Κωνσταντάρα.
Σκέτο αγγούρι και σε απεγνωσμένη ανάγκη για λογοθεραπείες, ο συγκεκριμένος. Απορώ πώς τον βάλανε να παίζει δίπλα σε τόσο μεγάλα ονόματα. :xm:

Στην ταινία "Καπετάν Φάντης Μπαστούνι" τον προικοθήρα τον υποδύεται ο Γιώργος Μεσσάλας και όχι ο Γιώργος Παπαδημητράκης.
 
Λορένα είπε:
εβλεπα προχθες τις "φουσκοθαλασσιες"
Οι 2 (απο τις 3 κορες του καπετανιου, η Αλκμηνη και η Ερμιονη (ειδικα η Ερμιονη) εχουν παιξει και σε αλλες ταινιες;

.......
miki-mik7 είπε:
Πληροφορίες από την καλύτερη πηγή: Την Retrodb!!! :)

Αλκμήνη: Ρίτα Άντλερ. Συμμετείχε σε μερικές ταινίες.

http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A1%CE%AF%CF%84%CE%B1_%CE%86%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81

bambinella 100 είπε:
Το ετος γεννησεως της ηθοποιου απο που συναγεται πως ειναι το 1955; Η ιδια το δηλωσε και παλι, αρα εμεις θα το δεχτουμε αμασητο;Δηλαδη τωρα τι πρεπει να πιστεψουμε; Οτι το 1966 που γυριστηκαν οι Φουσκοθαλασσιες η Ριτα ηταν - δεν ηταν 11 χρονων;



Στο " Ένας μεγάλος έρωτας" ( 1964 ) ???

Nemo είπε:
ARETARA είπε:
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)RetroDB: http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%82_%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%82

Προβολή συνημμένου 42634

3. Στιγμιότυπο από ένα καφέ. Στα αριστερά οι Βέρα Κρούσκα και Ξένια Καλογεροπούλου και στα δεξιά ο Βύρων Πάλλης. Ο τέταρτος από αριστερά υποθέτω ότι είναι ο Θάνος Παπαδόπουλος. Τους υπόλοιπους δεν τους γνωρίζω.

ξεχάσατε την Ριτα Αντλερ (στην φωτο η ξανθια τερμα δεξια) προφανως στο κινηματογραφικο της ντεμπουτο -οι περισσοτεροι θα την θυμοσαστε απο τις Φουσκοθαλασσιες , οπου (συμ)πρωταγωνιστει-

100px-Ritaantler.JPG


Υ.γ. Υποθετω θα ενημερωθουν και οι αντιστοιχες καταχωρησεις στην retrodb .



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H ταινια Ενας μεγαλος ερωτας γυριστηκε το 1963. Το 1964 που αναφερεται ειναι απλως το ετος παραγωγης που στην προκειμενη περιπτωση δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο.

Οπως βλεπουμε ολοι, εδω η Ριτα ειναι κοριτσακι 8 χρονων.
attachment.php
 
Γνωρίζουμε κάτι για τον καλό ηθοποιό Γιάννη Κάσδαγλη; Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται με τον Γιώργο Φούντα στην ταινία "Πυρετός στην άσφαλτο" (1967).

kasdaglis.jpg
 
bambinella 100 είπε:
H ταινια Ενας μεγαλος ερωτας γυριστηκε το 1963. Το 1964 που αναφερεται ειναι απλως το ετος παραγωγης που στην προκειμενη περιπτωση δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο.Οπως βλεπουμε ολοι, εδω η Ριτα ειναι κοριτσακι 8 χρονων.
attachment.php
Χρόνια πολλά σε όλους. Σωστή η παρατήρησή σου Bambinella. Συνήθως σε μια ταινία που ολοκληρωνόταν στα τέλη μιας χρονιάς, έβαζαν έτος παραγωγής την αμέσως επόμενη. Ο Θόδωρος Έξαρχος λέει στην εγκυκλοπαίδειά του ότι κατά κύριο λόγο οι ηθοποιοί ήταν 21 ετών όταν αποφοιτούσαν από τη Δραματική Σχολή (αν εξαιρέσουμε βέβαια περιπτώσεις ηθοποιών που είτε σπούδασαν κάτι άλλο πριν πάνε σε δραματική σχολή και αποφοίτησαν από εκεί στα 25 τους είτε σπούδασαν σε δραματική σχολή μετά τα 25 τους για διάφορους λόγους). Επομένως, αν η Ρίτα Άντλερ αποφοίτησε το 1966 από τη δραματική σχολή όπως λέει η σελίδα της στη retrodb, τότε έχει γεννηθεί το 1945 και όχι το 1955. 11 χρονών αποφοίτησε από τη δραματική σχολή;;; Κοίταξα και την εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου και όντως η Ρίτα Άντλερ είναι γεννημένη το 1945. Όποιος θέλει, ας μου στείλει προσωπικό μύνημα ή ας μου γράψει εδώ στο φόρουμ, για ποιους ηθοποιούς θέλει να μάθει χρονολογία γέννησης και θα του απαντήσω, γιατί παρακολουθώ το φόρουμ κι ας μην γράφω συνέχεια. Και κάτι τελευταίο. Στις 16/12 κηδεύτηκε στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών, ο 76χρονος ηθοποιός Γιώργος Κυριακίδης, που γεννήθηκε το 1938 στο Νοβοροσίσκ της Ρωσίας.
 
Χρονια πολλα και σε εσενα, Tassoulis.

Πραγματι, το ετος που βλεπουμε διπλα στον τιτλο μιας ταινιας, πολλες φορες ειναι διαφορετικο απο το ετος κατα το οποιο αυτη γυριστηκε. Ειναι απλως το ετος παραγωγης που συνηθως δε συμπιπτει με το ετος γυρισματος εκτος εαν η ταινια εχει γυριστει στις αρχες του χρονου.

Σε ευχαριστουμε πολυ για ολες τις ενδιαφερουσες πληροφοριες που μας δινεις.
 
johndiam είπε:
Περαστικα στη Κατερινα Αποστολου και σε αυτον που εκανε το ρεπορταζ. Ελπιζω να ξεμεθυσε ως τωρα.
 
Γιατί, γράφει καλύτερα άλλες μέρες? Μια που αυτό το μπλογκ είχε αναφερθεί στην κουβέντα για την (πρώην) διδα Ζαχαροπούλου διάβασα μερικά άλλα άρθρα του και ήταν το ίδιο σιχαμερά.

Με ενοχλούν όμως ιδιαίτερα φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους σε νοσοκομείο. Ακόμη και μια απλή γριππούλα να έχει κανείς δεν δείχνει στα καλυτερότερά του και βρίσκεται σε στιγμές αδυναμίας. Εϊναι λοιπόν άνανδρο τότε ακριβώς να παραβιάζεται η ιδιωτική του ζωή στο όνομα δήθεν της ενημέρωσης και δήθεν για να αποδείξει ότι όντως συνέβη το ατύχημα. Φυσικά θα "βρω αλλού καταφύγιο για τον καθωσπρεπισμό μου" όπως με παροτρύνει και θα αποφύγω να ξαναεπισκεφτώ το μπλογκ του. Αυτό που εκείνος αποκαλεί ειρωνικά "καθωσπρεπισμό" εγώ το αποκαλώ σεβασμό για τον συνάνθρωπό μου και την προσωπικότητά του. Ακόμη και ο συγγραφέας του blog να ήταν σε παρόμοια κατάσταση δεν θα ήθελα να εισβάλει κάποιος με κάμερα στο δωμάτιό του και να δημοσιεύσει φωτογραφίες του, κι ας του αξίζει.

Δεν το παίζω "πνεύμα και ηθική", πολλές φορές έχω γράψει ειρωνικά σχόλια εδώ για διάφορα δημόσια πρόσωπα. Αλλά είναι πάντα βασισμένα στη δημόσια εικόνα τους που αυτοί έχουν επιτρέψει να φανεί, είτε ως φωτογραφία είτε ως κείμενο συνέντευξης, και αναφέρονται σε πράγματα για τα οποία είναι υπεύθυνοι, όχι αρρώστιες, ατυχήματα, γεράματα (εκτός αν το έχουν παρακάνει με λίφτινγκ και μποτόξ - επιλογές τους). Αν εκείνοι επιλέξουν να κάνουν την ιδιωτική τους ζωή δημόσια, τότε καλά να πάθουν για ό,τι γραφτεί. Αλλά δεν νομίζω η Κατερίνα Αποστόλου να ποζάρισε επίτηδες γι' αυτή τη φωτογραφία.
 
[edit] Ας προσέχουμε λιγάκι πως σας παρακαλώ τα γραφόμενά μας! Δε θέλουμε να βρεθούμε με καμιά μήνυση...[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Μέλπω Ζαρόκωστα σε διαφήμιση ιστότοπου πωλήσεων

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μου αρεσε καθολου ετσι οπως ειδα την κυρια Ζαροκωστα.

Μεχρι τωρα την εβλεπα πολυ σοβαρη και μετρημενη σε καθε της εμφανιση κι αυτο το διαφημιστικο μου χαλασε ολη την καλη εντυπωση που ειχα. Κατανοω πως οι καιροι ειναι οι πιο δυσκολοι που διανυουμε εδω και δεκαετιες και πως υπαρχουν μεγαλες αναγκες για ρευστο στους περισσοτερους Ελληνες, αλλα το αποτελεσμα ειναι αντιαισθητικο κατ' εμε, ασχετως των αιτιων που οδηγησαν σ' αυτο.
 
Συμφωνώ με την bambinella ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν είναι ό,τι πιο καλαίσθητο και αδικεί την κυρία Ζαρόκωστα.
 
tzias57 είπε:
Η Μέλπω Ζαρόκωστα σε διαφήμιση ιστότοπου πωλήσεων

ούτε σε μένα αρέσει αυτή η διαφήμιση...μια αγαπημένη ηθοποιός μας σε ρόλο...μάγκα...
 
Δε με χαλάει ! Κι είναι σωστή από πλευράς marketing η επιλογή ενός ανθρώπου της τρίτης ηλικίας, για να τονίσουν και την ευκολία (ίσως, δεν έχω δει το site), των αγορών. Ένας νέος ηθοποιός θα προσέδιδε πολύ λιγότερο.
 
Μα απ' ό,τι είδα υπάρχει και εκδοχή με παιδάκια αντί γιαγιά.

Η διαφήμιση είναι και βλακώδης και αντιαισθητική και όλα αυτά. Αλλά η κυρία Ζαρόκωστα είναι ηθοποιός. Σε μια ταινία θα μπορούσε να έπαιζε δολοφόνο, πόρνη, τρελλή, τη μανταμ Κιουρί, την Ωραία Ελένη.... δεν θα μας έκανε εντύπωση. Ρόλο θα έπαιζε, και δεν θα την κρίναμε από τον ρόλο καθαυτό αλλά από την απόδοσή της. Οι διαφημίσεις όμως δεν είναι παρά μικρές ταινιούλες. Αν είναι λοιπόν κακές μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παραγωγούς, τους κειμενογράφους, αλλά όχι τους ηθοποιούς. που ερμήνευσαν τους ρόλους.

Θα ήταν διαφορετικά αν εμφανιζόταν και έλεγε "Είμαι η Μέλπω Ζαρόκωστα και σας λέω να πάτε και να ψωνίσετε από εκεί". Τότε μάλιστα, να την κατηγορήσουμε. Δεν θα έπαιζε έναν ρόλο αλλά θα πουλούσε τον εαυτό της. Αυτό είναι που ενοχλεί εμένα. Όταν βγαίνουν διάφοροι επώνυμοι, αθλητές, ηθοποιοί κλπ. και συνιστούν το τάδε ινστιτούτο αδυνατίσματος ή την δείνα μάρκα παπουτσιών, λες και πράγματι το πιστεύουν και δεν έχουν απλώς πληρωθεί για να τα πουν.
 
Πίστεψέ με, μπορεί να υπάρχουν πολλές ταινίες για τις οποίες ηθοποιοί να ντρέπονται περισσότερο από ένα τέτοιο διαφημιστικό. Όσο για την εκδοχή με τα παιδάκια, πάλι είναι σωστή επιλογή, αφού ανεβάζει από κάτω το target group.

Δηλαδή, αυτή η ραδιοφωνική διαφήμιση με το Βουτσά που διαφημίζει φάρμακο για άνοια/αλτσχάιμερ ή κάτι τέτοιο, τον κάνει να ντρέπεται λιγότερο;
 
Πίσω
Μπλουζα