Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

Πολυ γλυκος και συμπαθητικος ανθρωπος ο Γιωργος Ολυμπιος.

Δεν φανταζομαι να ζει πλεον γιατι αν υποθεσουμε οτι ηταν καμια 60ρια χρονων το 1963 που εκανε τον κυρ - Σωτηρη, τωρα θα εχει περασει τα 100 αρκετα, που ειναι πολυ δυσκολο να συμβει.
 
Ένας ακόμα ηθοποιός που έχει χαθεί από τους δέκτες μας αλλά και από τις αναφορές είναι ο Ραφαήλ Ντενόγιας. Το 1977 έπαιξε τον ρόλο του στρατηγού στο "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται"/ Γεννημένος το 1911, τα ίχνη του χάνονται μετά το τέλος της δεκαετίας του ' 70. Εξαιρετικοί καρατερίστες που δεν ξέρουμε τι έχουν απογίνει...

 
Σωστος αρχοντανθρωπος ο Ραφαηλ Ντενογιας, εγινε ιδιαιτερα γνωστος μεσα απο τις ταινιες του Σακελλαριου Η Αλικη στο Ναυτικο και Ο Ρωμιος εχει Φιλοτιμο, κατι που δεν ειδα να αναφερεται στη retrodb.

 
Ψαχνοντας πληροφοριες για τη Βουλα Χαριλαου βρηκα οτι σημερα ειναι 73 ετων ειναι παντρεμενη και εχει 2 παιδια.Παντως δεν επαιξε σε πολλες ελληνικες ταινιες και μετα το τελος του κινηματογραφου δεν επαιξε στην τηλεοραση νομιζω εκτος κι αν κανω λαθος οποτε διορθωστε με.
 
Παιδια καλησπερα κ καλη χρονια, πραγματικα παρα πολυ ωραιο post, το ανακαλυψα σημερα κ το διαβαζω απο την αρχη. Τρομερες φωτος Γιαννακα κ Κακκαβα.

Να προσθεσω κ γω μια ηθοποιο για την οποια δεν ξερουμε κ πολλα αν κ φαινεται να σταματησε νωρις ειναι η παρτενερ του Βεγγου στον Καταφερτζη αλλα κ στη Σχολη για σωφερινες Σιμονη Κυριακιδου. Χαρακτηριστικο το χορευτικο του Triny Lopez κ στις δυο ταινιες.

Ξερει κανεις τιποτα?
 
Χαριτωμενη κοπελα, με παρα πολυ ωραιο σωμα η Σιμονη.

Πιστευω οτι πρεπει να ειχε καποια σχεση με το χορο γιατι χορεψε σε αρκετες ταινιες της. Βεβαια εκανε μονο εξι - εφτα στο διαστημα 1963 - 65 και σταματησε.

Πιθανοτερος λογος για μενα, ο γαμος. Ακολουθει ενα βιντεο με το πιο γνωστο της χορευτικο απο οσα ειχε κανει.

http://www.youtube.com/watch?v=rixaWZ4MKOc
 
Ο Γιώργος Ξύδης ήταν ηθοποιός του μουσικού θεάτρου. Τον βρίσκουμε στον κινηματογράφο σε ταινίες με τον Βέγγο (θυμηθείτε τη σκηνή που στον τουρτοπόλεμο από τον Πράκτορα Θου-Βου, μπαίνει ανυποψίαστος να πάρει μία τούρτα για το σπίτι του και ο Βέγγος του λέει: "Δεν πειράζει, θα την φάτε εδώ μαζί μας"). Επίσης, έπαιζε συχνά τον γιατρό. Πέθανε στην δεκαετία του ' 70 μάλλον. Βρήκα δύο αναφορές στον Τύπο, που επιβεβαιώνουν ότι ζούσε το 1972 και το 1973. Το 1972 παίζει στο κατοχικό δράμα του Γεράσιμου Σταύρου "Καληνύχτα Μαργαρίτα", με τον θίασο Νώτη Τσεκούρα, στο μακρινό Σικάγο. Το 1973 παίζει στο έργο "Ένας Ιππότης για τη Βασούλα", των Γιαλαμά-Πρετεντέρη επίσης στο Σικάγο.
 
Ο Γιωργος Ξυδης γεννηθηκε το 1891 και εχει πολυ πλουσια φιλμογραφια απο το 1959 εως το 1969. Ηταν ο αλλος "κοντος" του κινηματογραφου μας, μετα τον Νικο Ριζο.

 
παιδιά , μηπως ξερετε τι απεγιναν και οι αδελφες Μπρόγιερ, μια απο τις δυο, ειχε παιξει και στην Παριζιανα, ηταν πολυ ωραια κοπέλα και θα επρεπε να την συμπεριλάβουμε και αυτή στις όμορφες γυναικες στο δημοψιφησμα, ηταν σαν νεραιδα, ειχε παντρευτει και τον Βουτσά, ετσι δεν ειναι; και απο χορό μια χαρά, την εχω συνδυασει στο μυαλο μου με τον Πουλόπουλο!!
 
Η Έρικα Μπρόγερ είναι μια χαρά. Εδώ μια συνέντευξη της απο 2009

http://www.gossip-tv.gr/story/18408/errika-mprogier-metaniosa-pou-khorisa-me-ton-boutsa

Λέει πως μετάνιωσε για τον χωρισμό της με τον Κώστα Βουτσά.

Η Μαργαρίτα Μπρόγερ παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Τσολακάκη. Από τον γάμο αυτό απέκτησε μια κόρη την Κρίστη Τσολάκάκη που είναι συζυγος του Νίκου Χατζηνικολάου

Δες την εδώ στο 1:55 στην βάφτηση της εγγονης της το 2009

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το χωραει ο ανθρωπινος νους το ποσο ατιμος μπορει να ειναι ο χρονος. Για τη Μαργαριτα Μπρογερ μιλαω και νυν κα Τσολακακη.

Εντελως αγνωριστη! Απο τις δυο αδελφες Μπρογερ, παντα αυτη μου αρεσε περισσοτερο. Οχι επειδη ηταν η ψηλοτερη. Αυτο ειναι το λιγοτερο.

Την εβρισκα πολυ ομορφοτερη απο την Ερρικα, πιο γλυκια, πιο χαριτωμενη, πιο ντροπαλη......με ενα τσαχπινικο λακακι σε καθε της μαγουλο, αληθινη καλλονη.

Τουλαχιστον ειναι καλα κι οι δυο τους.
 
Η Ηρώ Κυριακάκη (η καθαρίστρια στα "Κόκκινα φανάρια") και η Αντιγόνη Κουκούλη (υπηρέτρια στον "Ζηλιαρόγατο" και φίλη της Σμαρούλας Γιούλη στον "Θόδωρο και το δίκανο") τι απέγιναν;
 
Σχετικα με την Λιλιαν Μινιατη, που αναφερεται στο πρωτο μυνημα αυτης της ενοτητας, υπαρχει ενα video στο youtube στο οποιο καποιος κανει ενα σχολιο οτι ειναι γιος της. Φυσικα δεν ξερω αν αυτο ειναι αληθεια. Το video ειναι εδω:

Παντως η ιστορια αυτης της ηθοποιου ειναι οντως παραξενη, οπως και η ομορφια της. Εκανε καμια 10ρια ταινιες απο το 1964 ως το 1967 και λιγο μετα εξαφανιστηκε... Δεν αναφερεται πουθενα στο ιντερνετ τι απεγινε.
 
Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80 η Αντιγόνη Κουκούλη έπαιζε σε παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Έκτοτε δεν θυμάμαι να την έχω δει/ακούσει κάπου αλλού. Ίσως να πήγε σε κάποιο άλλο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Για ένα διάστημα τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. φιλοξενούσαν ηθοποιούς που είχαν κάνει κάποια καριέρα στις δεκαετίες '70 και '80 και δεν έβρισκαν πλέον δουλειά στην... κεντρική αγορά του θεάματος.
 
Ξέρει κάποιος τι απέγινε ο Γιώργος Οικονόμου, ένας ηθοποιός με σγουρά μαλλιά και μούσια, που έκανε πάντα τον κακό σε ταινίες των 70ς και 80ς; Μετά τις βιντεοκασέτες δε έπαιξε πουθενά...
 
Ο Γιώργος Β. Οικονόμου σήμερα μένει στο Καπανδρίτι, την γενέτειρά του και τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ασχολούμενος με το θέατρο σαν συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Παράλληλα ασχολείται και με την ιστοριογραφία. Τελευταίο του βιβλίο είναι "Εμείς οι Αρβανίτες", στο οποίο επιχειρεί να αποδείξειι και να τεκμηριώσει την ελληνικότητά τους (είναι και ο ίδιος Έλληνας Αρβανίτης). Έχει πέσει στα χέρια μου το βιβλίο αυτό και φαίνεται αξιόλογο. Φαντάζεστε βέβαια την έκπληξη μου όταν είδα τη φωτό του στο οπισθόφυλλο.

Να και ένα λινκ με την φωτό και το βιβλίο του:

http://www.bibliopolio.gr/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%92-h-86065.html?sort=3a&page=1&op=list
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ πολύ evarlam! :)
 
Χθες έμαθα, στην εκπομπή της Τζούλιας Παπαδημητρίου, όπου εμφανίστηκε και μίλησε ένα μέλος του φόρουμ μας (ο ChristosM) ότι έχει πεθάνει ο ηθοποιός Τάσος Λαμπράκος, γνωστός από την "Κραυγή των Λύκων".

Να ρωτήσω και για δύο ακόμη: τι απέγιναν ο Χρήστος Δακτυλίδης, γνωστός από τις δικαστικές σειρές με τον Θάνο Λειβαδίτη και η Φρόσω Κοκκόλα, σύζυγος του Λαυρέντη Διανέλλου (οι άνθρωποι μπορεί και να ζουν).
 
Μήπως ξέρετε τι απέγιναν η Νίκη Τριανταφυλλίδη και ο Ορφέας Ζάχος (ο Κίμων, αδερφός του Γ.Κωνσταντίνου στην ταινία Καλως ήρθε το δολάριο);
 
Πίσω
Μπλουζα