Anastasie οι κανονισμοί του φόρουμ, λένε να αποφεύγονται οι πολιτικές συζητήσεις.Εντωμεταξύ δε ξέρω αν ισχύει...αλλά σε κάποια φάση στο αεροδρόμιο ο Βενιέρης, όταν βλέπει τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους 2 τρομοκράτες λέει θα τους λιανίσουν τώρα...γνωστή η συνταγή...και διάφορα τέτοια. Εγώ τα εκλαμβάνω ως μηνύματα που θέλει να περάσει η ταινία κατά της αστυνομικής καταστολής, της χρήσης βίας από την αστυνομία και υπέρ του εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας...βγάζει λίγο νόημα αν αναλογιστούμε ότι η ταινία γυρίστηκε το 1979 και τα σημάδια από τη Χούντα ήταν ακόμα νωπά (χουντικά σταγονίδια σε στράτευμα/αστυνομία, παρακράτος, υπερσυντηρητικές πρακτικές από την αστυνομία), χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διοικητής στο αεροδρόμιο που αστειευόμενος προς συνάδελφό του δήθεν στοχεύει με το όπλο του τα μικρά παιδιά στον αεροδιάδρομο...Εσείς τι πιστεύετε;
Το γνωρίζω...μα δεν αναφέρθηκα σε πολιτικές, απλά έθεσα έναν προβληματισμόAnastasie οι κανονισμοί του φόρουμ, λένε να αποφεύγονται οι πολιτικές συζητήσεις.
Πιστεύουμε ότι αν πας ξανανοίξεις πολιτική κουβέντα κατά παράβαση των κανονισμών, θα πέσει ban. Είναι η νιοστή φορά που κάνεις πολιτικές αναφορές με χαρακτηρισμούς σε δημοσιεύσεις σου και το γυροφέρνεις γύρω από αυτά τα θέματα. Σε παρακαλώ να μην επαναληφθεί. Έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια.Εντωμεταξύ δε ξέρω αν ισχύει...αλλά σε κάποια φάση στο αεροδρόμιο ο Βενιέρης, όταν βλέπει τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους 2 τρομοκράτες λέει θα τους λιανίσουν τώρα...γνωστή η συνταγή...και διάφορα τέτοια. Εγώ τα εκλαμβάνω ως μηνύματα που θέλει να περάσει η ταινία κατά της αστυνομικής καταστολής, της χρήσης βίας από την αστυνομία και υπέρ του εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας...βγάζει λίγο νόημα αν αναλογιστούμε ότι η ταινία γυρίστηκε το 1979 και τα σημάδια από τη Χούντα ήταν ακόμα νωπά (χουντικά σταγονίδια σε στράτευμα/αστυνομία, παρακράτος, υπερσυντηρητικές πρακτικές από την αστυνομία), χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διοικητής στο αεροδρόμιο που αστειευόμενος προς συνάδελφό του δήθεν στοχεύει με το όπλο του τα μικρά παιδιά στον αεροδιάδρομο...Εσείς τι πιστεύετε;
Χαιρετε, γραφτηκα για να προσθεσω κατι σε αυτο...Πιστεύω, η τελευταία σκηνή είναι ξεκάθαρη ( spoiler,spoiler,spoiler,spoiler).
Ο Βενιέρης, πέφτει πάνω στο μηχανισμό,όχι για να την απενεργοποιήσει,αλλά να αποτρέψει την μεγαλύτερη ζημιά που θα γινόταν (να μην σκοτωθούν περισσότεροι). Με το σώμα του και με το άψυχο κορμί του τρομοκράτη,καλύπτει τη βόμβα.Φυσικά τα δυο σώματα θα διαμελιστούν, αλλά οι υπόλοιποι θα είναι ασφαλείς, σοκαρισμένοι σίγουρα από αυτό που θα δουν.