Έντομα

Ακρίδες!!!

Επηρεασμενη από ένα γειτονάκι στο χωριο όπου περνώ τις καλοκαιρινές μου διακοπές...το κοριτσάκι μάζευε ακρίδες (μερικές έλεγε ότι ήταν...σπάνια μοντέλα!!!, πώς τα ξεχώριζε?) και τις είχε σε πλαστικες, μεγάλες συσκευασίες, φρόντιζε να έχουν νεράκι και μαρουλόφυλλα. Σκέπαζε τη συσκευασία με τούλι από μπομπονιέρα...έκανα κι εγώ αύτο που έκανε κι αυτή αλλά δεν μου άρεσε που οι ακριδούλες ήταν...φυλακισμένες και έτσι της ελευθερωνα σχεδόν αμέσως!!! Τις μαζεύαμε με τα χεράκια μας!!!

Απέφευγα να πηγαίνω στο σπίτι του κοριτσιού γιατι είχε τις ακριδες και λυπόμουν που τις είχε φυλακισμένες!!!
 
Βασανιστηρίων συνεχεια:

Μυγες: πέρασμα κλωστης στον λαιμο και/ή κόψιμο φτερων.

Σφηκες: φυλάκιση μέσα στο πλαστικό προστατευτικό κουτάκι για το μασελακι που μας έδινε ο οδοντίατρος, και άνοιγμα από μια μικρή εσοχη μέσα στην τρύπα και στάξιμο διορθωτικου μπλανκο μεσα, ώστε να ζαλιστεί από τις αναθυμιάσεις η σφήκα όπως νομίζαμε με τον αδερφό μου.. Δε νομίζω να έπιανε και πολύ το κόλπο παρ ολαυτα..

Μυρμήγκια: λόγω του ότι είναι τα πιο ακινδυνα όταν τα ενοχλουμε, πιστεύω είναι τα πιο δημοφιλή θύματα εδώ μέσα. Έτσι κι εγώ, διελυα τις φωλιές τους, έριχνε νερό να πνίγουν (αλλά τα μυρμήγκια δεν πνίγονται με τίποτα τα άτιμα). Κόψιμο κεφαλιού: check

Έβαζα επίσης τους "ελληνες",τα μικρά δηλαδή να πολεμήσουν (και έχαναν πάντα εννοείται) με τους τεράστιους τουρκαλαδες, όπως είπε κι η Ναταλί πρωτυτερα..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αγαπημενο μου εντομο υπηρξε η πασχαλιτσα (αυτο το κοκκινο με τις μαυρες βουλες)

Υπηρχε και σχετικο εθιμο με τραγουδακι μαζι.

Αν την κρατουσες στο χερι σου, και ανοιγε τα φτερα της και πεταγε, θα.. σου αποκτουσες καινουργια ρουχα, οποτε ελεγες κατι σαν : πασχαλιτσα πασχαλια, φερε μου μια φορεσια.. κατι τετοιο, δεν το θυμαμαι καλα

''παπουτσακια''
αυτο ηταν και πιο παλια το '40,το ελεγε ως και ο πατερας μου,εκεινα τα χρονια ηταν ξυπολητοι και τους ελειπαν πρωτιστως τα παπουτσια αλλα μεχρι και το '70 που το προλαβα εγω παλι για παπουτσια λεγαμε στο τραγουδακι.
 
Πίσω
Μπλουζα