Έφερε το Playstation το 3D στο gaming [Τιμή launch];

Οπως αναφερω και στη πρωτη μου καταχωρηση σημερα στο θεμα, η Sony δεν διαφημιζε/υποστηριζε το πρωτο της μοντελο για τεχνικα προβληματα οπου ειχε. Υπερθερμενοταν και ειχε πολυ κακης ποιοτητας laser μεταξυ αλλων. Η πρακτικη γενικοτερη διαφημιση αρχισε απο τον Δεκεμβρη του 1995, με την κυκλοφορια του μοντελου 3002 οπου ειχε λυσει σε σημαντικο βαθμο τα χειριστα προβληματα του 1002.

Την κυκλοφορια του μηχανηματος στην αγορα βαση των καταστηματων, αλλα και φυσικα του ιδιου του περιοδικου την εχω παραθεσει και επαναλλαβει και πανω, δεν εχω τροποποιησει τις καταχωρησεις μου. Σεπτεμβρη/Οκτωμβρη 1995 επαιζα Toshinden στο Τσαμο στο Χαλανδρι, οπου εφερνε 100% μονο επισημα προιοντα των αντιπροσωπειων ως επιχειρηση. Τα ιδια τα καταστηματα ξεκαθαριζαν αν το μηχανημα ηταν Ιαπωνικης εισαγωγης η Ευρωπαικο επισημης αντιπροσωπειας. Ολες οι τιμες που γραφω ειναι φυσικα για Ευρωπαικα καταστηματα. Αν καποιο καταστημα εκανε εισαγωγη μηχανηματος, θα επρεπε να το δινει τουλαχιστον 200.000δρχ για να εχει κερδος, λογω των μεταφορικων κτλ. Γιαυτο και το 3DO ηταν σχεδον παντα ακριβοτερο στην Ελλαδα, εαν και Ευρωπαικο.

Το μηχανημα σου λογικα ειναι της σειρας 55XX, πιθανοτατα το SCPH-5552 οπου ειχε και αυτο RCA αλλα κυκλοφορησε το 1997. Το 1002 ηταν για ελαχιστο καιρο διαθεσιμο στην Ελληνικη αλλα και Ευρωπαικη αγορα, λογω των προβληματων του. Η παραγωγη του διαρκεισε για λιγους μηνες και αντικαθασταθηκε απο το 5002.

Υγ. Οι τιμες των καταστηματων του συγκεκριμενου χωρου, σπανιως ειχανε τελικες τιμες με ΦΠΑ. Η αντιπροσωπεια βγαζει προτεινωμενες / ενδεικτικες τιμες και δεν μπορει να επιβαλει την υψηλοτερη τιμη πωλησης. Τα καταστηματα στο τευχος 127 που αναφερεις συνεχεια, δεν εχουν επι το πλειστον τιμες τελικες με ΦΠΑ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι ομορφες εικονες ανεβασατε ρε παιδες .Η εποχη που τα κονσολαδικα μεσουρανουσαν .Οι διαφημησεις μου αναβιωσαν ωραιες στιγμες απο εκεινη την εποχη .Και βεβαια οχι το playstation οχι μονο δεν εφερε το 3d αλλα αντεγραψε παλαιοτερες συνταγες για να πετυχει .Υπηρχαν ηδη στο χωρο εταιριες με πολυ καλυτερα δειγματα και σε κονσολες και στα arcade .Για ολα φταιει η nintendo που δεν δεχτηκε συνεργασια με τη sony οταν της προταθηκε .Η συνεχεια πως εξελιχθηκε την γνωριζουν ολοι οι σχολιαστες του θεματος
 
Getta Robo είπε:
Οπως αναφερω και στη πρωτη μου καταχωρηση σημερα στο θεμα, η Sony δεν διαφημιζε/υποστηριζε το πρωτο της μοντελο για τεχνικα προβληματα οπου ειχε. Υπερθερμενοταν και ειχε πολυ κακης ποιοτητας laser μεταξυ αλλων. Η πρακτικη γενικοτερη διαφημιση αρχισε απο τον Δεκεμβρη του 1995, με την κυκλοφορια του μοντελου 3002 οπου ειχε λυσει σε σημαντικο βαθμο τα χειριστα προβληματα του 1002. Την κυκλοφορια του μηχανηματος στην αγορα βαση των καταστηματων, αλλα και φυσικα του ιδιου του περιοδικου την εχω παραθεσει και επαναλλαβει και πανω, δεν εχω τροποποιησει τις καταχωρησεις μου. Σεπτεμβρη/Οκτωμβρη 1995 επαιζα Toshinden στο Τσαμο στο Χαλανδρι, οπου εφερνε 100% μονο επισημα προιοντα των αντιπροσωπειων ως επιχειρηση. Τα ιδια τα καταστηματα ξεκαθαριζαν αν το μηχανημα ηταν Ιαπωνικης εισαγωγης η Ευρωπαικο επισημης αντιπροσωπειας. Ολες οι τιμες που γραφω ειναι φυσικα για Ευρωπαικα καταστηματα. Αν καποιο καταστημα εκανε εισαγωγη μηχανηματος, θα επρεπε να το δινει τουλαχιστον 200.000δρχ για να εχει κερδος, λογω των μεταφορικων κτλ. Γιαυτο και το 3DO ηταν σχεδον παντα ακριβοτερο στην Ελλαδα, εαν και Ευρωπαικο.

Το μηχανημα σου λογικα ειναι της σειρας 55XX, πιθανοτατα το SCPH-5552 οπου ειχε και αυτο RCA αλλα κυκλοφορησε το 1997. Το 1002 ηταν για ελαχιστο καιρο διαθεσιμο στην Ελληνικη αλλα και Ευρωπαικη αγορα, λογω των προβληματων του. Η παραγωγη του διαρκεισε για λιγους μηνες και αντικαθασταθηκε απο το 5002.

Υγ. Οι τιμες των καταστηματων του συγκεκριμενου χωρου, σπανιως ειχανε τελικες τιμες με ΦΠΑ. Η αντιπροσωπεια βγαζει προτεινωμενες / ενδεικτικες τιμες και δεν μπορει να επιβαλει την υψηλοτερη τιμη πωλησης. Τα καταστηματα στο τευχος 127 που αναφερεις συνεχεια, δεν εχουν επι το πλειστον τιμες τελικες με ΦΠΑ.
Το μηχάνημα μου μόλις το τσέκαρα.. Το κουτί και η κονσόλα λέει ξεκάθαρα SCPH 1002, και πίσω έχει τα παιχνίδια που σου ανέφερα..

Πρώτον, η σελίδα που σκάναρα είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρεται στην επίσημη παρουσίαση του συστήματος στην Ελλάδα, και λέει ξεκάθαρα ότι θα έρθει τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη του 1995, και με τιμή 109.900δρχ.. Από εκεί και πέρα το τι υπήρχε στα μαγαζιά υπάρχουν εξηγήσεις.

Και δεύτερον, το τι έπαιζες στον Σεπτεμβρη/Οκτωμβρη 1995 στο Τσαμο, αν ήταν σίγουρα Σεπτεμβρη/Οκτωμβρη 1995, η ήταν παραεισαγωγή, ή ήταν για επίδειξη (Πολλές φορές καταστήματα φέρνουν πιο νωρίς συστήματα για επίδειξη.).

Υ.Γ.: Και το κουτί με την κονσόλα μου..

ZGbpeDp.jpg


Υ.Γ.: Και η διαφήμιση που έβαλα λέει ξεκάθαρα ότι οι τιμή είναι τελική με ΦΠΑ. Και όπως είπα και πριν, όπου δεν υπήρχε ΦΠΑ στην τιμή, ήταν στα 92.000.

ZGbpeDp.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι φωτογραφιες του κουτιου ειναι πολυ θολες και δεν μπορω να βγαλω ακρη. Αν ειναι εφικτο, δοκιμασε να τις ξαναβγαλεις χωρις να κανεις τοσο πολυ μεγενθυση για να φαινοντε. Φαινεται γαλαζιο απο πισω οπως η σειρα 50XX/70XX και κιτρινο/γκρι οπως οι προηγουμενες σειρες οπου δεν βγαζει κανενα νοημα.

Η καθε εταιρια εστελνε και στελνει δελτια τυπου στα περιοδικα για τις εκδηλωσεις της κτλ. Τα περισσοτερα αν οχι του χωρου, λειτουργουσανε κυριως ετσι και οχι με ολοδικη τους ερευνα. Αν δεις τευχη του χωρου πριν το Σεπτεμβρη, κανενας δεν εχει ετοιμοπαραδοτο playstation 1 με εγγυηση της αντιπροσωπειας, γιατι απλουστατα δεν ειχε κυκλοφορησει. Απο το Σεπτεμβρη και επειτα τα πουλουσανε κανονικα. Το αναφερει και το Pixel, τευχος 126, σελιδα 19.

Το συγκεκριμενο καταστημα οπως ειπα παραπανω, εφερνε αποκλειστηκα και μονο περιφερειακα και παιχνιδια επισημων αντιπροσωπειων. Καμια εξαιρεση, πουθενα. Τα πρωτα παιχνιδια αν θυμασαι ητανε σε χαρτινη σκληρη συσκευασια, αντι για το κλασικο διαφανο πλαστικο με τα εξωφυλλα. Τα Mortal Kombat 3 και Tekken 1 πχ.

Το τευχος του Δεκεμβριου, υπο αριθμον 127, στα καταστηματα με τιμολογιακη πολιτικη στις 110.000δρχ ΔΕΝ περιλαμβανει ΦΠΑ 18. Μετα χαρας να βαλω ολες τις εικονες αν επιτρεπεται κατι τετοιο απο τους κανονισμους.
 
Εν τω μεταξύ, θα κάνω μία τελείως άστοχη και καμμένη παρατήρηση. Στην πολύ ενδιαφέρουσα φώτο που μας δείχνει ο Cloud...προ τελευταίο βλέπουμε το Spiral Saga ή Spyral Saga που τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Στην παραγωγή του είχαν εμπλακεί οι Pickford brothers και το παιχνίδι θεωρητικά θα ήταν κάτι ανάμεσα σε Adventure/RPG, Diablo ας πούμε.

Επειδή πριν χρόνια έτυχε να χτίζω το full RPG set του PS1 , με ενδιέφερε πολύ έντονα να το έχω στη λίστα μου. Δυστυχώς ανακάλυψα τότε ότι δεν υπάρχει σε καμία είδους playable μορφή. Στο επίσημο site των δημιουργών ~που παρεμπιπτόντως το έχουν ανανεώσει σημαντικά με τον καιρό~ δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Μόλις ολοκληρώθηκε η αναφορά της άχρηστης πληροφορίας της εβδομάδος. Μπορείτε να συνεχίσετε αυτά που λέγατε :p
 
Μια στιγμή... Η μεγέθυνση είναι θολή.. ΟΚ.... Στο κουτί δεν φαίνεται τι γράφει; Εντάξει, δεν είναι και "κρύσταλλο", όμως το ότι γράφει "SCPH-1002" φαίνεται πολύ καλά. Και φυσικά και στις 2 φαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι ούτε "50XX" ούτε "70XX" που δεν έχουν καν RCA.

Συν ότι αν ήταν το 7002 (Να είναι το 50ΧΧ είναι αδύνατον!) θα είχε πιο νέα παιχνίδια μιας και βγήκε στην αγορά στις 16/12/1997.

Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι το άρθρο αναφέρεται στην επίσημη παρουσίαση του συστήματος στην Ελληνική αγορά; Την στιγμή που έχεις και το τεύχος, το λέει και στο εξώφυλλο ότι είναι η επίσημη παρουσίαση του μηχανήματος, και οι πρώτοι 15 τίτλοι της ελληνικής αγοράς.

Από εκεί και πέρα διάβασε το κείμενο, και είναι ξεκάθαρο το τι λέει.

Από εκεί και πέρα τα είπαμε πάρα πολλές φορές.. ΝΑΙ, υπήρχαν μηχανήματα στην αγορά και πιο πριν.. ΝΑΙ, ήταν πιο ακριβά.. ΝΑΙ, σε πολλά καταστήματα οι τιμές ήταν χωρίς ΦΠΑ, ΝΑΙ, ήταν στο τεύχος Δεκεμβρίου 1995 και πιο πριν, και ότι άλλο θες..

Όμως πρώτον, ότι ήταν στο τεύχος Δεκεμβρίου 1995 και πιο πριν ήταν ΠΡΙΝ την επίσημη παρουσίαση που έγινε το τεύχος Δεκεμβρίου 1995. Και την στιγμή που ήταν πριν το τεύχος Δεκεμβρίου 1995 και άρα ΠΡΙΝ και την επίσημη παρουσίαση ΔΕΝ ήταν επίσημο (Γιατί τι είπαμε;;; Η επίσημη παρουσίαση για την ελληνική αγορά έγινε στο τεύχος Δεκεμβρίου 1995!!)!

Πχ δες στην σελίδα 47 του τεύχους 127 (Δεκεμβρίου 1995, που τι είπαμε; Είναι τυπωμένο και κυκλοφόρησε ΠΡΙΝ την επίσημη παρουσίαση.)... Το PS1 το έχουν 140.000. Στο επόμενο τεύχος, που βγήκε τον Δεκέμβριο (Μην ξεχνάμε ότι τα περιοδικά βγαίνουν τον προηγούμενο μήνα από αυτόν που απευθύνονται), και στην σελίδα 37, το έχουν 109.900... Γιατί; Γιατί είναι μετά την επίσημη κυκλοφορία του συστήματος στην Ελλάδα, που πότε έγινε; Τον Δεκέμβριο του 1995.. Δηλαδή λίγο πριν βγει το τεύχος Ιανουαρίου! Και όπως βλέπεις, και όπως φαίνεται σε στην εικόνα που ανέβασα, η τιμή είναι τελική με ΦΠΑ 18%..

Τώρα δες ξανά στο τεύχος Ιανουαρίου στην δεύτερη σελίδα.. Τι λέει; Μήπως λέει "SONY PLAYSTATION + DEMO DISC + ΕΓΓΥΗΣΗ 1 ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ";; Για δες και πιο παλιά τεύχη.. Ανέφερε κάπου κάτι για "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ"; Τώρα για δες και τις τιμές που είναι ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ.. Πριν έλεγε 109.400δρχ; Όταν είχε από την ελληνική αντιπροσωπία (Το "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ" που λέγαμε..) τι λέει; Μήπως λέει 92.400;

Ε, πιο απλά, πιο αναλυτικά, και πιο κατανοητά δεν μπορώ να τα πω..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Cloud κουλαρε! Το υφος και οι χαρακτηρισμοι ειναι στα ορια του παρεξηγησιμου
 
Wally είπε:
Cloud κουλαρε! Το υφος και οι χαρακτηρισμοι ειναι στα ορια του παρεξηγησιμου
Συγνώμη...

Αφαίρεσα κάποια σημεία που ίσως ήταν λίγο "τραβηγμένα". Όμως η όλη ιστορία νομίζω ότι έχει τραβήξει πάρα πολύ για κάτι νομίζω ότι είναι υπερβολικά απλό.
 
Φιλε μου εχω δει ολες τις Ευρωπαικες κυκλοφοριες του μηχανηματος, και αυτο που μπορω να διακρινω μετα βιας στη δικη σου, δεν το εχω ξαναδει και με τα δεδομενα που εχω δει υφισταται.

Βλεπεις, υπαρχει ομοιομορφια στις συσκευασιες των (εμπορικων) μηχανηματων, πραγμα που δεν ισχυει στη περιπτωση του δικου σου κουτιου. Εχει το κιτρινο χρωμα απο πανω απο την σειρα 50ΧΧ, και το μπλε χρωμα απο πισω της σειρας 70ΧΧ και του πακετου value pack. Αυτο με τις διαφορες πανω/κατω και απο πισω, δεν γινεται.

Παραδειγματα:

Ευρωπαικο 1002, μαυρο μπρος/πισω πανω και κατω. Εικονες και βιντεο παρακατω.

http://zone.bomberoza.net/Sony%20Playstation%20console/1002/1002.htm

Το πως εσυ τωρα, εν ετη 1997+, εχεις ενα 1002, οπου και περιορισμενη κυκλοφορια ειχε, και σε συγκεκριμενη συσκευασια κυκλοφορησε, θα λυθει με την απλη βοηθεια 2-3 φωτογραφιων. Οπως και μπορεις να δεις και ο ιδιος απο τις φωτογραφιες, δεν υφισταται το 1002 με την μορφη της συσκευασιας που εχεις εσυ.

Συνδεεις την "πρωτη επισημη παρουσιαση" με την επισημη ημερομηνια κυκλοφοριας. Και παραβλεπεις το οτι η ιδια η sony επελεξε να γινει η παρουσιαση τοτε, ασχετως ποτε τελικως υπηρξε στην αγορα! Στη συγκεκριμενη περιπτωση, επελεξαν οι κινησεις τους να γινουνε τον Δεκεμβρη, οπου συνδιαστηκε και με τις γιορτες!

Για τις τιμες τωρα, οπου το μηχανημα υπηρχε απο τον Σεπτεμβρη του 1995, Ευρωπαικο και αντιπροσωπειας, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το πουλουσε κοντα στις 110.000δρχ. Και επειδη τυχαινει πρακτικα να μεγαλωσα σε τρια απο αυτα τα καταστηματα, το μηχανημα υπηρχε κανονικα προς πωληση απο τοτε! Κατσε διαβασε τυπο της περιοχης απο το Σεπτεμβρη ως Δεκεμβρη του 1995 και πες μου λοιπον ποιος το πουλαγε τελικη τιμη προς τις 110.000δρχ. Και προσπαθησε να θυμηθεις πως τον Ιανουαριο του 1996, υπηρξε μειωση τιμης απο την ιδια την Sony, στα πλαισια ανταγωνισμου της με το Saturn, οπου αναφερθηκε παραπανω ξανα με πηγες...

Υγ. Αυτα περι αντιπροσωπειας, ειναι για να ξεκαθαριζει το καθε καταστημα πως πουλουσε Ευρωπαικο μηχανημα, και οχι για να δειξει πως δεν ειναι πχ παραλληλης εισαγωγης. Αρκετα απο αυτα εξιδικευοντουσαν σε εισαγωγες, και λεξη κλειδι οπως πχ αντιπροσωπειας/Ευρωπαικο διαχωριζε αυτο το πραγμα. Και στο Saturn να ψαξεις, παλι το ιδιο γινοταν. Ολα τα Ευρωπαικα Saturn της Zegetron ηταν, αλλα επειδη καποιοι φερνανε και Ιαπωνικα, αργοτερα τα επισημα τα διαφημιζανε ως αντιπροσωπειας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] ειρωνία

Άντε να δούμε... Λοιπόν...

Το κουτί.. Edit: τώρα είδα τις εικόνες του 5502, και ναι.. Το κουτί μοιάζει, όμως δεν είναι 100% ίδιο. όμως το κουτί δεν είναι και απόδειξη για πιο μοντέλο είναι. Συν ότι τα ευρωπαϊκά 5ΧΧΧ δεν είχαν RCA.

Y09hNjq.jpg


Και λεπτομέρειες που αναγκάστηκα να βάλω κουτί και κονσόλα στο σκάνερ για να τις βγάλω...

KY1MABX.jpg


Τώρα το 1002 φαίνεται καλά; Κάτι καλύτερο δεν μπορώ να κάνω.

Και για να λήξει το θέμα με το μοντέλο, η εσύ κάνει λάθος, ή εγώ το πήρα από άλλη διάσταση! Μάντεψε τι γίνεται.. :)

Και για τα μαγαζιά το έχουμε πει 1000δες φορές, και πραγματικά έχει γίνει κουραστικό..

Αυτά που υπήρχαν πριν ΔΕΝ ήταν από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπία! Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπία κάνει την επίσημη παρουσίαση για την ελληνική αγορά στο τεύχος που έχουμε πει 1000δες φορές (Δεκέμβριος 1995.), και άρχισε να προμηθεύει την ελληνική αγορά αρχές Δεκεμβρίου του 1995.. Τώρα τι ήταν αυτά που υπήρχαν πριν.. Είπαμε.. Ήταν από κάποια άλλη ευρωπαϊκή αντιπροσωπία, της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας γενικά (Αν υπάρχει.), παραεισαγωγές, η ότι άλλο μπορεί να ήταν. Όμως της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπίας ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

Υ.Γ.: Και για το γιατί η παρουσίαση έγινε τότε, και αν υπήρχε και τι πριν, να ρωτήσω κάτι... Το κείμενο το έχεις διαβάσει;

Για να μην το ανεβάσω όλο, ακόμα και σε αυτό που έχω ανεβάσει είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρονται σε "μελλοντικό" χρόνο.. Πχ πουθενά δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για το αν υπάρχει το σύστημα ως αυτή την στιγμή επίσημα στην ελληνική αγορά.. Πουθενά δεν αναφέρει τίποτα για πτώση στην τιμή όταν λέει για τις 109.900δρχ της κονσόλας και τις τιμές των παιχνιδιών (ΑΝ υπήρχε πριν στις τιμές που βλέπαμε, τότε θα έπρεπε να λέει ότι "θα ρίξουμε την τιμή", η κάτι τέτοιο.). Ενώ μιλάει για την πορεία του συστήματος στις άλλες αγορές, μέσα και η Μεγάλη Βρετανία, δεν αναφέρει τίποτα για το τι και πως τα έχει πάει στην Ελλάδα ως εκείνη την στιγμή (Που αν είχε έρθει επίσημα πιο πριν λογικά κάτι θα έλεγε.).. Αντίθετα αναφέρει ακόμα και στο εξώφυλλο για πρώτους τίτλους που ΘΑ έρθουν, και όλο το κείμενο δείχνει ότι μιλάει για το τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον χωρίς να υπάρχει παρελθόν (Με εξαίρεση μία αναφορά στην αρχή για το πρώτο PS1 που ήρθε στην Ελλάδα.).

Τώρα αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα από αυτό το κείμενο, τι να πω.. :(

Υ.Γ.2: Αν έχεις δίκιο για το μοντέλο, πουλάω "εξωγήινο" PlayStation 1002 που δεν υπάρχει άλλο στο γνωστό σύμπαν για 10.000?!!!:biglaugh:

KY1MABX.jpg

Y09hNjq.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να πω κι εγώ την άποψη μου, έφερε 3D με την έννοια οτι το έβαλε σε κάθε σπίτι όχι ότι ήταν ο πρωτοπόρος, όσο για τη τιμή θυμάμαι ήταν γύρω στις 120,000 στην αρχή (1995), λίγο πιο φτηνό απο την Amiga 1200 που δεν είχε 3D και έκανε γύρω στις 150,000, και είχε πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη και πολύ καλύτερα παιχνίδια.

Στην Αγγλία πήρε όλο το μερίδιο των παιχνιδάδων της Amiga σε χρόνο dt.

Η Sony λίγο πολύ το επέβαλε με τη μεγάλη οικονομική δύναμη που έχει, αγόρασε τα καλύτερα game studios και τα έριξε ως developers του Playstation, διαφημίσεις παντού σε γήπεδα, τηλεόραση, περιοδικά και τρελή υποστήριξη απο μεγάλες εταιρείες και πολλές αποκλειστικότητες (Konami, Square και τα λοιπά). Λίγο αργότερα θυμάμαι έβαλε η Sega μια διαφημισούλα στη φανέλα της Arsenal (Dreamcast, και μετά σκέτο Sega αν δε κάνω λάθος).
 
Cloud οντως φαινεται να υπηρξε για καποιο λογο μια πολυ επειτα κυκλοφορια του 1002 οπου βρηκα ελαχιστες πληροφοριες, και περιμενω απαντηση απο αλλη κοινοτητα για περισσοτερα. Μπορω να φανταστω δυο εκδοχες. Η sony σουταρε το στοκ του 1002 της με την νεα συσκεασια της σειρας 50XX, η υπηρξε καποια ακυρη επετειακη εκδοση.

Σε καθε περιπτωση, ειναι φαουλ αυτο της sony που κυκλοφορησε δυομιση σχεδον χρονια αργοτερα μια κατωτερη -για τα παιχνιδια- εκδοση.

Περι της "επισημης πανελλαδικης παρουσιασης", δυσκολευεσαι να κατανοησεις το ποτε εγινε η πρωτη επισημη παρουσιαση με το ποτε υπηρξε η επισημη εισαγωγη απο τους ιδιους. Στο τευχος 127 επαναλαμβανει και ξαναεπαναλαμβανει για την πρωτη επισημη παρουσιαση. Δεκεμβρη την κανανε, λιγο πριν τις γιορτες. Παραλογο ειναι; Τι θα κερδιζανε αν την κανανε Σεπτεμβρη, μαζι με την τοτε επισημη κυκλοφορια του; Του Nintendo DS που επισης εγινε αργοτερα της κυκλοφοριας του η μεγαλη επισημη παρουσιαση, η του Wii που εγινε κατι μηνες πριν επισης;

Αν οντως ειχε γινει Ευρωπαικη εισαγωγη εκτος της Sony Hellas, θα υπηρχανε καποια ζητηματα.

Καταρχας δεν θα κοστιζε το μηχανημα μονο τοσα. Η εισαγωγη των μηχανηματων θα εκτοξευε το κοστος πωλησης του ακομα περισσοτερο. Πρακτικα, τα περισσοτερα μηχανηματα τα αγοραζανε σε τιμες λιανικης απο τις χωρες οπου τα εισαγανε, και τα πουλουσανε με κερδος και αποσβευση του κοστους μεταφορας τους εδω. Αρα, ξεφτυλα θα το δινανε 170.000δρχ. Και λιγα λεω.

Επειτα, δεν εχουμε ουτε ειχε ολη η Ευρωπη το ιδιο συστημα απεικονισης. Οι Γαλλοι πχ εχουνε το SECAM. Ουτε ομως εχουμε και τις ιδιες υποδοχες στις μπριζες. Εχουμε το ιδιο συστημα με τους Γερμανους. Οπου τυγχαινει να εχουν σχεδον αποκλειστηκα τις συσκευασιες των διαφορων προιοντων μονο στα Γερμανικα. Και τα playstation 1 τα Ευρωπαικα που εβλεπα απο το Σεπτεμβριο του 1995 ηταν με τις μπριζες μας, με αγγλικα κουτια.

Η πτωση των τιμων, την αναφερω επισης (για ακομα μια φορα..) παραπανω, τευχος 126, σελιδα 19, και τευχος 127, σελιδα 9. Επισης στα ιδια τα περιοδικα εχουνε ριξει στις αγγελιες τις τιμες τους. Τωρα, αν η ολη προβολη και παρουσιαση εγινε τοτε ειτε για λογους αγορας (Δεκεμβρης), ειτε απο κακο προγραμματισμο, ειναι διαφορετικη ιστορια.

Ακομα, σε προσκαλω να μου βρεις παρουσιασεις και διαφημιστικη προβολη απο την ιδια την sony την περιοδο Σεπτεμβρη-Νοεμβρη του 1995. Ειναι ελαχιστες, στο οριο του ανυπαρκτου. Τους λογους τους εχω αναφερει τρεις φορες μεχρι στιγμης περιπου.

Υγ. Επειδη εχεις αναφερει πολλες φορες για τις αγγελειες οπου αναφερουν πως τα καταστηματα πωλουσαν το playstation Ευρωπαικο απο το Δεκεμβρη του 1995, ισως θα μπορουσες να μου λυσεις μια απορια. Τα ιδια καταστηματα, οπου κανανε και το ιδιο πραγμα για το Saturn, ηταν επειδη το ειχανε φερει τοτε πρωτη φορα επισημημως απο την Zegetron; Η μηπως επειδη κανανε παραλληλες εισαγωγες απο αλλες χωρες της Ευρωπης πρωτιστως;
 
[edit] ειρωνία

Getta Robo είπε:
Περι της "επισημης πανελλαδικης παρουσιασης", δυσκολευεσαι να κατανοησεις το ποτε εγινε η πρωτη επισημη παρουσιαση με το ποτε υπηρξε η επισημη εισαγωγη απο τους ιδιους. Στο τευχος 127 επαναλαμβανει και ξαναεπαναλαμβανει για την πρωτη επισημη παρουσιαση. Δεκεμβρη την κανανε, λιγο πριν τις γιορτες. Παραλογο ειναι; Τι θα κερδιζανε αν την κανανε Σεπτεμβρη, μαζι με την τοτε επισημη κυκλοφορια του; Του Nintendo DS που επισης εγινε αργοτερα της κυκλοφοριας του η μεγαλη επισημη παρουσιαση, η του Wii που εγινε κατι μηνες πριν επισης;Αν οντως ειχε γινει Ευρωπαικη εισαγωγη εκτος της Sony Hellas, θα υπηρχανε καποια ζητηματα.

Καταρχας δεν θα κοστιζε το μηχανημα μονο τοσα. Η εισαγωγη των μηχανηματων θα εκτοξευε το κοστος πωλησης του ακομα περισσοτερο. Πρακτικα, τα περισσοτερα μηχανηματα τα αγοραζανε σε τιμες λιανικης απο τις χωρες οπου τα εισαγανε, και τα πουλουσανε με κερδος και αποσβευση του κοστους μεταφορας τους εδω. Αρα, ξεφτυλα θα το δινανε 170.000δρχ. Και λιγα λεω.

Επειτα, δεν εχουμε ουτε ειχε ολη η Ευρωπη το ιδιο συστημα απεικονισης. Οι Γαλλοι πχ εχουνε το SECAM. Ουτε ομως εχουμε και τις ιδιες υποδοχες στις μπριζες. Εχουμε το ιδιο συστημα με τους Γερμανους. Οπου τυγχαινει να εχουν σχεδον αποκλειστηκα τις συσκευασιες των διαφορων προιοντων μονο στα Γερμανικα. Και τα playstation 1 τα Ευρωπαικα που εβλεπα απο το Σεπτεμβριο του 1995 ηταν με τις μπριζες μας, με αγγλικα κουτια.

Η πτωση των τιμων, την αναφερω επισης (για ακομα μια φορα..) παραπανω, τευχος 126, σελιδα 19, και τευχος 127, σελιδα 9. Επισης στα ιδια τα περιοδικα εχουνε ριξει στις αγγελιες τις τιμες τους. Τωρα, αν η ολη προβολη και παρουσιαση εγινε τοτε ειτε για λογους αγορας (Δεκεμβρης), ειτε απο κακο προγραμματισμο, ειναι διαφορετικη ιστορια.

Ακομα, σε προσκαλω να μου βρεις παρουσιασεις και διαφημιστικη προβολη απο την ιδια την sony την περιοδο Σεπτεμβρη-Νοεμβρη του 1995. Ειναι ελαχιστες, στο οριο του ανυπαρκτου. Τους λογους τους εχω αναφερει τρεις φορες μεχρι στιγμης περιπου.

Υγ. Επειδη εχεις αναφερει πολλες φορες για τις αγγελειες οπου αναφερουν πως τα καταστηματα πωλουσαν το playstation Ευρωπαικο απο το Δεκεμβρη του 1995, ισως θα μπορουσες να μου λυσεις μια απορια. Τα ιδια καταστηματα, οπου κανανε και το ιδιο πραγμα για το Saturn, ηταν επειδη το ειχανε φερει τοτε πρωτη φορα επισημημως απο την Zegetron; Η μηπως επειδη κανανε παραλληλες εισαγωγες απο αλλες χωρες της Ευρωπης πρωτιστως;
Λοιπόν... Μάλλον εσύ εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις κάτι..

Καταρχάς επιμένεις να μην καταλαβαίνεις ότι το κείμενο αναφέρει για την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του συστήματος στην ελληνική αγορά, και όχι απλά για την "παρουσίαση του" στα ΜΜΕ όπως λες..

Μετά σκέψου κάτι απλό... Το PS1 ήρθε Ευρώπη 29 Σεπτεμβρίου.. Η συνέντευξη λογικά θα δόθηκε τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου (Μην ξεχνάς ότι το τεύχος Δεκεμβρίου που αναφερόμαστε ήταν στα περίπτερα περίπου 15 με 20 Νοεμβρίου!).. Πόσο λογικό είναι να ανακοινώνουν μείωση τιμής κυριολεκτικά λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του συστήματος (Πάνω Από 40 ημέρες θα ήταν πολύ δύσκολο να είναι!);

Μετά δες και πιο παλιά τεύχη να δεις ότι αρκετές φορές αναφέρουν ότι στην ελληνική αγορά η κονσόλα θα έρθει μέσα στον Δεκέμβριο, και μάλιστα στο τεύχος Σεπτεμβρίου (Δηλαδή πριν έρθει η κονσόλα στην Ευρώπη!) στην σελίδα 102 λένε σε κάποιον να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα για να το πάρει στα 120.000 (Που στο φινάλε ήταν 110.000.).. Τώρα τι βλέπεις οι λογικό; Να ήξεραν 1,5+ μήνα ΠΡΙΝ την κυκλοφορία ότι μετά από 2 μήνες από την κυκλοφορία θα πέσει η τιμή (Που μην ξεχνάμε ότι εσύ την "πτώση" τιμής την τοποθετείς από τον Ιανουάριο και μετά.), ή ότι γύρο στα Χριστούγεννα θα έχουμε την επίσημη κυκλοφορία του συστήματος στην Ελλάδα;

Μετά πάμε και στα άλλα... Μου έχεις πει γιατί δεν υπήρχαν πριν τον Δεκέμβριο PS1 με 110.000 τελική τιμή... Απλά γιατί πριν τον Δεκέμβριο δεν υπήρχε επίσημα η κονσόλα στην Ελλάδα! Η τιμή των 110.000 ήταν από τον Δεκέμβριο και μετά που το έφερε η επίσημη ελληνική αντιπροσωπία.

Λες για τις διαφημίσεις.. Ξανά ρωτάω.. Τι να διαφημίσουν; Κάτι που δεν το φέρνουν επίσημα; Και ξανά η λογική λέει ότι στην γιορτές θα εντείνεις την διαφήμιση, δεν θα περιμένεις τις γιορτές για να την αρχίσεις.

Μετά για τις πτώσεις τιμών.. Τώρα θέλεις να πιάσουμε και το τι έκανε η SEGA; Ή να αναλύσουμε το "τι θέλει να πει ο ποιητής"; Πχ στην σελίδα 20 του τεύχους Δεκεμβρίου το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι η SONY Hellas θα φέρει στην Ελλάδα το PS1 μέσα στον Δεκέμβριο στην τιμή 120 με 110.000 όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και μετά αναρωτιέται ο συγγραφέας αν θα πέσουν οι τιμές και στα άλλα συστήματα. Όμως πουθενά δεν βλέπω να αναφέρει ξεκάθαρα πτώση στην επίσημη τιμή του PS1. Και φυσικά μην ξεχνάς ότι η χρονική στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο ήταν ελάχιστες ημέρες μετά την κυκλοφορία του συστήματος, και πτώση τιμής μέσα σε 20 με 40 ημέρες απλά δεν γίνεται!

[edit] εκτός θέματος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
cloud είπε:
Λοιπόν... Μάλλον εσύ εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις κάτι..Καταρχάς επιμένεις να μην καταλαβαίνεις ότι το κείμενο αναφέρει για την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του συστήματος στην ελληνική αγορά, και όχι απλά για την "παρουσίαση του" στα ΜΜΕ όπως λες..

Μετά σκέψου κάτι απλό... Το PS1 ήρθε Ευρώπη 29 Σεπτεμβρίου.. Η συνέντευξη λογικά θα δόθηκε τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου (Μην ξεχνάς ότι το τεύχος Δεκεμβρίου που αναφερόμαστε ήταν στα περίπτερα περίπου 15 με 20 Νοεμβρίου!).. Πόσο λογικό είναι να ανακοινώνουν μείωση τιμής κυριολεκτικά λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του συστήματος (Πάνω Από 40 ημέρες θα ήταν πολύ δύσκολο να είναι!);

Μετά δες και πιο παλιά τεύχη να δεις ότι αρκετές φορές αναφέρουν ότι στην ελληνική αγορά η κονσόλα θα έρθει μέσα στον Δεκέμβριο, και μάλιστα στο τεύχος Σεπτεμβρίου (Δηλαδή πριν έρθει η κονσόλα στην Ευρώπη!) στην σελίδα 102 λένε σε κάποιον να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα για να το πάρει στα 120.000 (Που στο φινάλε ήταν 110.000.).. Τώρα τι βλέπεις οι λογικό; Να ήξεραν 1,5+ μήνα ΠΡΙΝ την κυκλοφορία ότι μετά από 2 μήνες από την κυκλοφορία θα πέσει η τιμή (Που μην ξεχνάμε ότι εσύ την "πτώση" τιμής την τοποθετείς από τον Ιανουάριο και μετά.), ή ότι γύρο στα Χριστούγεννα θα έχουμε την επίσημη κυκλοφορία του συστήματος στην Ελλάδα;

Μετά πάμε και στα άλλα... Μου έχεις πει γιατί δεν υπήρχαν πριν τον Δεκέμβριο PS1 με 110.000 τελική τιμή... Απλά γιατί πριν τον Δεκέμβριο δεν υπήρχε επίσημα η κονσόλα στην Ελλάδα! Η τιμή των 110.000 ήταν από τον Δεκέμβριο και μετά που το έφερε η επίσημη ελληνική αντιπροσωπία.

Λες για τις διαφημίσεις.. Ξανά ρωτάω.. Τι να διαφημίσουν; Κάτι που δεν το φέρνουν επίσημα; Και ξανά η λογική λέει ότι στην γιορτές θα εντείνεις την διαφήμιση, δεν θα περιμένεις τις γιορτές για να την αρχίσεις.

Μετά για τις πτώσεις τιμών.. Τώρα θέλεις να πιάσουμε και το τι έκανε η SEGA; Ή να αναλύσουμε το "τι θέλει να πει ο ποιητής"; Πχ στην σελίδα 20 του τεύχους Δεκεμβρίου το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι η SONY Hellas θα φέρει στην Ελλάδα το PS1 μέσα στον Δεκέμβριο στην τιμή 120 με 110.000 όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και μετά αναρωτιέται ο συγγραφέας αν θα πέσουν οι τιμές και στα άλλα συστήματα. Όμως πουθενά δεν βλέπω να αναφέρει ξεκάθαρα πτώση στην επίσημη τιμή του PS1. Και φυσικά μην ξεχνάς ότι η χρονική στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο ήταν ελάχιστες ημέρες μετά την κυκλοφορία του συστήματος, και πτώση τιμής μέσα σε 20 με 40 ημέρες απλά δεν γίνεται!

[edit] εκτός θέματος

Το περιοδικο απο το εξωφυλλο και το γραμμα απο την συνταξη μιλαει για επισημη παρουσιαση του μηχανηματος απο την Sony Hellas. Οχι για την επισημη πρωτη κυκλοφορια! Και αν υποθεσουμε οτι πρωτοκυκλοφορησε επισημως τον Δεκεμβρη του 1995, και το αρθρο ηταν ετοιμο ενα μηνα περιπου πριν, γιατι αναφερεται στα επισημα παιχνιδια οπου κυκλοφορουσαν ηδη απο τοτε επισημως; Μιλαω για την λιστα των παιχνιδιων και το ιδιο το αρθρο για τις σελιδες 34 και 35. Ποιο το νοημα για κατι τετοιο;

Ακομα, αν δεν κανω κατι λαθος το περιοδικο κυκλοφορουσε αρχες του μηνα. Και επειδη ασχολιομουν απο τοτε, και επειδη εχω μια μικρη ιδεα για το πως λειτουργουσε/λειτουργει ο συγκεκριμενος χωρος, η ολη παρουσιαση περισσοτερο σε κοινο δελτιο τυπου κανει παρα σε πραγματικη φυσικη παρουσιαση απο τους ιδιους. Σου διαφευγει ακομα, οτι ως επισημως αντιπροσωπος, οι εισαγωγες γινοντουσαν σε παρομοιες ημερομηνιες με το εξωτερικο. Οτι παιχνιδια και περιφερειακα ειχαμε, δεν ειχανε σημαντικη ημερομηνιακη αποκλειση απο της υπολοιπης Ευρωπης. Δεν καταλαβαινω παντως το εξεις. Παραλογο που ειπανε στον αναγνωστη να περιμενει για την επισημη μειωση τιμης οπου ειχε αναφερει το ιδιο το περιοδικο, η για το οτι τρεις μηνες μετα την επισημη εισαγωγη του μηχανηματος υπηρξε και επισημη μειωση τιμης, οπου και παλι αναφερθηκε απο το pixel; Αν εχεις υποψην σου, το μηχανημα ειχε πτωτικη τιμολογιακη πολιτικη μεχρι και να αποσυρθει.. Δεν αυξηθηκε ποτε η τιμη του... Αν βρισκεις παραλογο στο οτι εγινε μειωση τιμης τρεις μηνες μετα την κυκλοφορια του, στα πλαισια του υπολοιπου ανταγωνισμου, τοτε μαλλον πρεπει να διαβασεις αρκετα περισσοτερα για την τοτε εξελιξη και δρομεν στο χωρο.

Θα επαναλαβω παλι τα προηγουμενα. Αν φερνανε Ευρωπαικα μηχανηματα απο αλλες χωρες, η τιμη του μηχανηματος θα ηταν το λιγοτερο 50.000δρχ παραπανω, λογω των κοστων και εξοδων εισαγωγης. Τα παιχνιδια τα φερνανε οι ιδιοι ως χειραποσκευη, τα μηχανηματα ομως λογω βαρους δεν αξιζε να γινει κατι τετοιο. Και το κοστος πηγαινε στα αστρα. Εξου και τα σχεδον 500.000δρχ του πρωτου Ιαπωνικου playstation.

Εσυ ο ιδιος εθεσες ως "αποδειξη του οτι δεν ηταν επισημο το μηχανημα απο τοτε" με τον γνωμωνα οτι δεν το εγραφαν τα καταστηματα. Και σε ξαναρωταω λοιπον εφοσων γνωριζεις. Τα ιδια παντα καταστηματα, το Saturn απο την Zegetron το πουλουσανε οταν το αναγραφανε στις αγγελιες του φθινοπωρου/χειμωνα του 1995 του Pixel;

Διαβασε παλι τα παραπανω που μιλανε για πτωση τιμης, οσο απο αρθρα του περιοδικου οσο και απο την αλληλογραφια. Τρεις μηνες δεν ειναι λιγος καιρος ξερεις, ουτε ειναι λιγα τα μηχανηματα με πτωση τιμης σε εκεινη την περιοδο.

[edit] εκτός θέματος


Παιχνιδας απο μικρο παιδι ειμαι, επαιζα πριν βγει το playstation, επαιζα και επι playstation, επαιζα και μετα, παιζω και τωρα. Απλα επειδη τυχαινει να συχναζα σε καθημερινη βαση σε αυτα τα καταστηματα, και να εχω πρακτατικα μεγαλωσει μεσα σε αυτα, αντι να τα εχω ως γενικοτερη γνωση απο εντυπα της εποχης, ενδεχομενος καποια πραγματα να τα βλεπω και να τα ξερω διαφορετικα απο καποιον που πχ απλα διαβαζε καποιο περιοδικο. Και επειδη πριν ενα χρονο ειχα μιλησει με δυο ανθρωπους-κλειδικα απο αυτα τα καταστηματα (teleclub & console club), μου λυσανε και καποιες αποριες σχετικα με το συστημα εισαγωγης και πωλησης τους.

Αν εσυ τωρα θες να πιστευεις οτι στην Ελλαδα πρωτοειδαμε επισημως απο την αντιπροσωπεια εδω στην Ελλαδα, μεγεια σου και χαρα σου. Απλα τυχαινει να ειχε ερθει νωρις το φθηνοπωρο, και να το δω απο τοτε ο ιδιος. Πραγμα που δεν μου ειχε κανει και καμια μεγαλη εντυπωση γιατι ειχα ασχοληθει με το Ιαπωνικο μηχανημα και παιχνιδια του σχεδον ενα χρονο πριν στη τελικη.

Μεγεια σου και χαρα σου τωρα αν πιστευεις πως θα πηγαινε καποιος Ευρωπη, και θα σου εφερνε ενα playstation με την τιμη λιανικης που θα το αγοραζε ο ιδιος.

[edit] εκτός θέματος πες μου αν θες τι γινεται με την διαφημιση/υποστηριξη της sony κατα το διαστημα Σεπτεμβριος-Νοεμβρης 1995, γιατι απο την ταπεινη ερευνα που εχω κανει με ανθρωπους οπου ασχοληθηκαν και ασχολουντε, η sony ειχε προβλημα εναντι του Saturn στην προ-εορταστικη περιοδο, καθως και η διαφημιστικη της παρουσια και στις δυο ηπειρους (Αμερικη/Ευρωπη) επισης κατα αυτο το διαστημα, ηταν μαλλον ανυπαρκτη.

Και για σε βοηθησω και λιγο, δεν μπορουσε το πρωτο τριμηνο (εν αγγλιστη launch period) να ανταγωνιστει το playstation την υπαρχουσα βιβλιοθηκη του Saturn. Ειχε γελασει παρα πολυς κοσμος οταν εβαζαν διπλα διπλα το Daytona USA μαζι με το ridge racer αν εχεις υποψην σου. Ουτε να παραβλεψουν τα πολυ σοβαρα προβληματα του μοντελου 1002, μεχρι να βγαλουνε -μερικως- αναβαθμισμενες εκδοσεις. Αφου λοιπον τα ειδανε ολα αυτα, εγινε μια καλη μειωση τιμης στο playstation, και κυκλοφορησανε νεα παιχνιδια, και "νεο" μηχανημα βγαλανε, και αρχισανε την επιθετικη διαφημιση με το κιλο.

Υγ. Περιμενω νεοτερα για το 1002 σου, ειχε κυκλοφορησει και στην Ιταλια. Δεν θα επρεπε παντως να μου κανει εντυπωση πως μια μπακαλιστικη εταιρια οπως η sony επανακυκλοφορησε ενα προβληματικο μοντελο, δυο χρονια και κατι ψιλα αργοτερα. Δεν πρεπει να περιμενεις και παρα πολλα στη τελικη απο αυτους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] εκτός θέματος // χαρακτηρισμοί
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον μαγκες δεν εχω παρει πρεφα γιατι μαλωνετε αλλα παρτε καποιες φωτογραφιες μηπως και βοηθησουν στην κουβεντα σας.

Σεπτεμβριος 1995 ''The players Teleclub Shop'' Playstation 169.900 δρχ.

IMG_0887.jpg

Απριλιος 1996 ''Software Center'' playstation 88.900δρχ

IMG_0889.jpg

Απριλιος 1996 ''Τhe players Teleclub shop'' playstation 88.500δρχ

IMG_0890.jpg

Απριλιος 1996 ''Sectory Home Video Games'' playstation 87.000δρχ

IMG_0892.jpg

Απριλιος 1996 ''Winners Club'' playstation 60.000δρχ προκαταβολη + 3 δοσεις απο 18.500δρχ η 109.000δρχ μετρητα.

IMG_0891.jpg
 
Άσε Βασίλη, μην το ψάχνεις...

Εγώ απλά θα βάλω αυτά μιας και τα βρήκα και βάζουν μία και καλή ένα τέλος στην διαμάχη, και τελείωσα..

LLVuoqi.jpg

Τώρα αν κάποιοι εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες και να επιμένουν σε άλλα, τι να πω..

Υ.Γ.: Σε μεγαλύτερη ανάλυση: http://i.imgur.com/LLVuoqi.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Metalcandyman, οι τιμες ειναι απο εξι μηνες μετα την κυκλοφορια του μηχανηματος και ειχαν πεσει, οπως εγραφαν και τα περιοδικα. Το καλοκαιρι ειχε πεσει και αλλο, μπορουσες να βρεις μηχανημα κατω απο τις 95.000δρχ.

[edit] εκτός θέματος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε μαγκες το θεμα εαν το εχετε ξεχασει ηταν να σχολιασουμε εαν το το playstation εφερε το 3d στο gaming !! ;) :p
 
Getta Robo είπε:
Metalcandyman, οι τιμες ειναι απο εξι μηνες μετα την κυκλοφορια του μηχανηματος και ειχαν πεσει, οπως εγραφαν και τα περιοδικα. Το καλοκαιρι ειχε πεσει και αλλο, μπορουσες να βρεις μηχανημα κατω απο τις 95.000δρχ.Cloud εχεις αυτοανερεθει πολλες φορες και ειναι ασκοπο να μπω σε περετερω αναλυση για πραγματα που -κακως- εχω επαναλαβει αρκετες φορες ως τωρα. Απο την μια μιλας για συνεντευξη που δωθηκε 1-2 πριν την κυκλοφορια, επειτα για λαθος ημερομηνιες κυκλοφοριων των περιοδικων και κλεινεις με κερασακι στη τουρτα ενα υποθετικο αρθρο γραμμενο ενα μηνα πριν την κυκλοφορια του μηχανηματος απο περιοδικο που σηκωνει πολυ μεγαλη συζητηση για το οτι επαιξε με την sony. Αν και μαλλον ειναι ασκοπο να προσπαθησω να αναλυσω περετερω καποια πραγματα, αφου απαντησες εξαιρετικα επιλεκτικα σε καποια πραγματα που αντιπαραθετω δυο μερες τωρα, υποθετω επισης πως στη δικη σου χρονογραφια το ps3 ηταν εκτος διαθεσιμοτητας παγκοσμιος, αφου το γραψανε και τα περιοδικα αλλωστε.

Ασχετως βεβαιως που υπηρχε παντου προς αγορα..

Οπως και η υπολοιπη κοινοτητα, εκτιμω τον διαλογο, την αναλυση, την ανταλλαξη αποψεων και ιδεων, οπως και το να διαμοιραζομαι την αναμνησεις μου. Ωστοσο δεν τα παω καθολου καλα με το πατροναρισμα, ουτε να αγνοει καποιος επιδεικτικα την αντιπαραθεση μου, και να βασιζεται σε τριτη γνωση οπου περιεχει και ερωτηματικα.

Καλη συνεχεια και σε εσενα.
2 πράγματα..

1. Αυτοαναιρούμαι μόνο μέσα στο κεφάλι σου.

2. "με κερασακι στη τουρτα ενα υποθετικο αρθρο";;;;; :eek:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα