Έφερε το Playstation το 3D στο gaming [Τιμή launch];

DINO είπε:
Συγκρίνουμε τις πωλήσεις του Playstation με το Saturn; Ήμαρτον!
Αν μιλάς για το δικό μου post, please διάβασε το ολόκληρο γιατί εξηγώ το θέμα με τις πωλήσεις.

Από τις 6 γραμμές στην λίστα οι 1 και 3 είναι σωστές. Η 2 δεν ξέρω. Με τις υπόλοιπες δεν συμφωνώ και είναι απλά υπερβολές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε με καλύπτει η εξήγησή σου...

Το Playstation έχει παραπάνω πωλήσεις παγκοσμίως και από το Playstation 3 και από το 360...

Και φυσικά η κατασκευή του γινόταν τότε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, για να καλύψει την υψηλή ζήτηση σε μια αγορά όπου και η κουτσή Μαρία (δεν έχω τίποτα με τις Μαρίες), ήθελε να έχει Playstation στο σαλόνι...
 
DINO είπε:
Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις κονσόλες...Πόσες και πόσες φορές δεν ακούς να λένε οτι "τα πλυντήρια δεν τα φτιάχνουν πια όπως παλιά που ήταν αθάνατα".

Όπου "πλυντήρια" βάλε οτι θες (κουζίνες, ψυγεία κλπ.)...

Μήπως η νέα τεχνολογία ήταν αναπόφευκτο να φέρει και λιγότερο αξιόπιστα μηχανήματα από αυτά που είχαμε παλιά;

(Παρακαλώ να μπει στον τίτλο του θέματος και το [Κακή κατασκευή;]) :fafoutis:
Αν και γενικοτερα ισχυει πως οι εταιριες προβλεπουν και την "ημερομηνια ληξης" ενος προιοντος τους, πως εξηγειται ομως οτι υπαρχει ενεργος ανταγωνισμος (πχ ας πουμε η nintendo) οπου συμφωνα με αυτα τα δεδομενα, θα επρεπε να ειχε αντιστοιχου ποιοτητας συστηματα; Γιατι κατι τετοιο απο οσο προσπαθω να βρω, δεν υφισταται. Υπηρχαν και υπαρχουν αξιοπιστες εταιριες με σωστα προιοντα, υπηρχαν και υπαρχουν εταιριες με αναξιοπιστα προιοντα. Απλα η sony δεν ειναι στη πρωτη κατηγορια.

mike είπε:
Το ps1 ειναι οσο αναξιοπιστο του επιβαλουν να ειναι δυο περιορισμοι: 1) εχει CDrom συσκευη, και ολες οι κονσολες με CDrom χαλανε, κανενος εξαιρουμενου

2) ηταν ενα προιον μαζικης παραγωγης, με τις περισσοτερες πωλησεις στην κατηγορια του

οσο για την υπερθερμανση, μαλλον δεν εχετε ακουσει τις λεξεις "Xbox360, PS3, ps2slim, dreamcast" και αλλα τετοια, που καρβουνιαζουν τα παντα.

(ασχετο υστερογραφο: τελικα η πιο αξιοπιστη κονσολα με CD πρεπει να ηταν το 3DO)
Υπηρχαν μηχανηματα με καλης ποιοτητας cdroms, υπηρχαν και μηχανημα με λιγοτερο η και απαραδεκτης ποιοτητας cdroms. Εχω φιλους παικτες και συλλεκτες με συστηματα οπως CDI/CD32/Sega CD και λειτουργουν αψογα, με πολυ τυπικη (γρασο πχ) συντηρηση. Το να χαλασει ενα συστημα επειτα απο δεκα χρονια, θα ελεγα επισης πως εχει τεραστια διαφορα απο το να καει στα πρωτα ενα-δυο χρονια.

Επειτα, τα πρωτα δυο χρονια περιπου, το playstation με το saturn ηταν κοντα στις πωλησεις, και με εξισου κοινη δημοτικοτητα. Γιατι δεν ακουστηκαν/ακουγοντε προβληματα κατασκευης και αξιοπιστιας του Saturn, αφου ηταν και παλαιοτερο στην αγορα;

Το Dreamcast μου επισης εχει απειρες ωρες πανω του, εχει υποδειγματικα καλη αγωγη του αερα και ψυξη. Και το βασικο του προβλημα ηταν τα διασταλμενα πηνια του ρευματος, και οχι να καιγοντε μηχανηματα και gdroms απο το πουθενα.

DINO είπε:
Συγκρίνουμε τις πωλήσεις του Playstation με το Saturn; Ήμαρτον!
Παιδιά... ΟΚ...

Έχουμε και λέμε:

1. Το Playstation ΔΕΝ έφερε το 3D στο gaming.

2. Ήταν πιο φτηνό από το Saturn στο launch.

3. Είχε κακή κατασκευή.

4. Είχε flickering.

5. Είχε κακό χειριστήριο.

6. Είχε μάπες παιχνίδια.

7.

8.

9.

10.

Συμπληρώστε τα υπόλοιπα να πάμε για ύπνο όλοι ευτυχισμένοι...

Μιλάμε για τεράστια ύπνωση όλου του πλανήτη που έβαλε αυτό το μηχάνημα στο σπίτι του.

Μήπως μας ψεκάζει και η Sony;
Το δεκα θα το κρατουσα για το οτι το κυκλοφορει η sony, περι υπνωσης τωρα, αν σκεφτεις οτι εχει πρακτικα διαφημιστικο μονοπωλιο σε εκδηλωσεις οπως πχ τελικους champions league, baseball & NFL, ειναι πολυ κοντα σε αυτο. Εξαλλου οντως με το playstation ξεκινησε το κινημα "αγορασε μηχανημα απλα για να εισαι κουλ".
 
DINO είπε:
Το Playstation έχει παραπάνω πωλήσεις παγκοσμίως και από το Playstation 3 και από το 360...
Και φυσικά η κατασκευή του γινόταν τότε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, για να καλύψει την υψηλή ζήτηση σε μια αγορά όπου και η κουτσή Μαρία (δεν έχω τίποτα με τις Μαρίες), ήθελε να έχει Playstation στο σαλόνι...
Με λίγα λόγια, τελικά συμφωνείς ότι το PS1 είχε κακή ποιότητα κατασκευής. Το κατα πόσο δικαιολογείται είναι άλλο θέμα. Για μένα το ότι πουλούσε περισσότερο δεν είναι καλή δικαιολογία. Γιατί στην τελική εγώ πληρώνω λεφτά για να έχω ένα καλό τελικό προιόν. Αυτό με νοιάζει σαν καταναλωτής. Ας κόψουν τον λαιμό τους να τα βγάλουν πέρα αλλιώς ας λάβουν άλλα μέτρα. Εξάλλου έβγαζαν έναν σκασμό λεφτά αφού πουλούσαν τόσο. Αν ήξεραν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την ποιότητα και τα μηχανήματα που πουλάνε θα χαλάνε πιο εύκολα ας ανεβάζαν την εγγύηση σε περισσότερα έτη πχ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω την αίσθηση οτι η συζήτηση αυτή είναι σαν το χρέος της Ελλάδας... Αέναη...
 
Ένας πολύ εύκολος τρόπος να δείτε την "ποιότητα" του Playstation CD-ROM είναι να γκουγκλίσετε για "Playstation upside down". Μετά κάντε το ίδιο για "Saturn upside down" ή ότι άλλο θέλετε... :p
 
Ευτυχώς το Playstation 1 που είχα ήταν παλαίμαχο. Και το πήρα και μεταχειρισμένο με τσιπάκι για αντιγραφές. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το Playstation 2 που πρόσφατα έφτασε σε σημείο να μην διαβάζει τα περισσότερα παιχνίδια. Πόσα άτομα έχω ακούσει να λένε ότι αγόρασαν και δεύτερο ή και τρίτο Playstation 2 λόγω βλάβης; Καλά, για τα χειριστήρια δεν το συζυτώ. Ποιότητα κατασκευής; Μηδενική, ειδικά για τους αναλογικούς μοχλούς και τα πλάγια κουμπιά που χαλάνε γρήγορα. Μετά σου λένε το καλύτερο χειριστήριο. Ναι, το καλύτερο μέχρι να σου χαλάσει. Κι ο αναλογικός του εδώ που τα λέμε δεν πιάνει μία μπροστά στον αναλογικό του N64 που είναι ό,τι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου (μετά ακολουθεί ο αναλογικός μοχλός του Xbox 360). Κι όλα αυτά τα αστεία που κάνουν μερικοί ανόητοι (για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς) ότι χρειάζεσαι τρίτο χέρι για να παίξεις με το χειριστήριο του N64 γίνονται προφανώς από άτομα που δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους χειριστήριο N64. Τα ίδια άτομα δηλαδή που έκραζαν και το χειριστήριο του Gamecube δίχως να το αγγίξουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια, παλι εγινε το θεμα ενα θαψιμο στο ps1.

Και οχι διαφωνω καθετα με αυτους που λενε οτι δεν χαλανε οι κονσολες που δεχονται δισκακια. Εγω σαν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρια που δεν διαψευδεται απο κανενα ποστ, δεν εχω συναντησει καμια κονσολα με δισκακι που να μην ειχε καποιο προβλημα, εκτος απο 4 philips CD-i που επαιζαν και τα 4 και ενα PCengineCD. Και καποια saturn με λειζερ που δεν διαβαζει και καποια με προβλημα στην τροφοδοσια, απειρα dreamcast που ζεστενονται και κανουν ρεσετ, απειρα 360 που εχουν RROD, πολλα ps3 που δεν παιζουν καθολου, λιγα 3DO με θεμα στα FMV, καποια CD32 με προβληματικο και αργο loading, μερικα ps2 με θεμα στην τροφοδοσια, πολλα ps2 με προβλημα στο λειζερ, ολα σχεδον τα jaguarCD, αρκετα xbox με ερρορ στο μπουτ, και φυσικα απειρα ps1 με προβλημα στο λειζερ.
 
Για το Philips CD-i το ακριβώς αντίθετο έχω ακούσει, ότι κατασκευαστικά είναι χάλια. Επίσης κανείς δεν λέει ότι οι cd κονσόλες δεν έχουν πρόβλημα, το ακριβώς αντίθετο και πάλι σ' αντίθεση με τις cartidge κονσόλες που είναι μαχίμια.
 
Σελιδες θα μπορουσα να γραψω σαυτο το θεμα αλλα δεν το κανω πρωτον γιατι βαριεμαι και δευτερον γιατι δεν υπαρχει λογος ηδη εχει τραβηξει πολυ μακρια το πραγμα και εχει ξεφυγει απο το αρχικο θεμα.Αυτο που θα πω μονο ειναι οτι εγω προσωπικα δεν εχω βιωσει κανενα απο τα παραπανω προβληματα σε καμια απο της κονσολες που αναφερθηκαν.Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν γιατι ξερω πολυ καλα οτι υπηρχαν και υπαρχουν χιλιαδες κονσολες με προβλημα hardware.Το playstation που εχω ειναι μοντελο SCPH-7502 τσιπαρισμενο απο την αρχη και το εχω λιωσει οσο λιγες κονσολες.Δεν παιζω ραλακια,ποδοσφαιρακια κλπ γιατι δεν τα γουσταρω αλλα εχω καψουρα με τα RPGS και εχω τερματισει οτι εχει κυκλοφορησει σε pal και ntsc εκδοση.Μιλαμε για χιλιαδες ωρες παιχνιδιου οπως και χιλιαδες ωρες σε ενα σωρο αλλα παιχνιδια.Ποτε μα ποτε δεν με εχει παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τωρα που ακομα παιζω.Το ps2 που εχω ειναι μοντελο SCPH-39004 τσιπαρισμενο και εδω εχω τερματισει οτι RPG υπαρχει σε pal και ntsc αλλα και δεκαδες αλλα παιχνιδια οποτε χιλιαδες ωρες και σαυτο χωρις να παρατηρησω κανενα απολυτως προβλημα.Το ιδιο και στο ps3 που δεν το εχω λιωσει οσο τα psx και ps2.Tελος το Dreamcast που εχω ειναι μοντελο HKT-3030 και επισης και αυτο το εχω λιωσει μεχρι εκει που δεν παει με utopia στο full και δεν εχει παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα.Συμφωνω σε παρα πολλα απο αυτα που εχουν γραφτει 11 σελίδες μεχρι τωρα απλα θελω να πω οτι υπαρχουν και ανθρωποι (οπως εγω) που δεν αντιμετωπισαν κανενα απολυτως προβλημα σε κονσολες με CD που εχουν και μιλαμε για χιλιαδες ωρες σε καθε κονσολα και οχι απλα να παιξοθυμε λιγο pro αντε και κανενα ραλακι και τελος.
 
Ναι ωραια εχεις ενα μηχανημα απο καθε κονσολα που δεν χαλασε, τιποτα περιεργο, απολυτως λογικο. Το θεμα ειναι τι θα γινοταν εαν εχεις πετυχει 100 κονσολες απο καθε μηχανημα.

Οταν εχεις 20 φιλους που εχουν ο καθενας απο ενα ps1, και ξερεις και εχεις δει απο κοντα οτι τα 5 απο αυτα τα εχουν φτησει, τοτε θα σκεφτεις οτι δεν μπορει ολοι να τα χαλασαν απο κακη χρηση. Για αυτο εγω μιλαω για απειρες κονσολες, και για αυτο λεω οτι δεν μπορει να διαψευθει αυτο απο κανενα ποστ.

Και μια διορθωση, εχω πετυχει και CD-i με μικρο προβλημα, δεν ξεκιναγε παντα να διαβαζει το λειζερ. Και ενα megaCD επισης με προβλημα.

Τα λιγοτερα προβληματα τα εχω συναντησει σε Wii, ισως γιατι οι χρηστες ειναι σαν και εμενα, που το παραδεχομαι, η νιντεντο με νικησε, καταφερε να με κανει να εχω Wii και να εχω παιξει συνολικα 2 (ΔΥΟ) φορες σε 1,5 μιση χρονο.
 
Γιατι που διαφωνουμε μαυτα που ειπα εγω παραπανω και δεν το ξερω.Εγω μιλαω πολυ απλα για την παρτη μου τι με νοιαζη εμενα για κονσολες που εχουν αλλοι και γιατι χαλανε.Σε μενα καμια κονσολα της sony δεν ειχε ποτε καποιο προβλημα ουτε και το Dreamcast και φυσικα και εγω ειμαι η εξαιρεση και οχι ο κανονας γιατι ολοι ξερουμε οτι οι κονσολες της sony γενικοτερα οσον αφορα το λειζερ κλπ ειναι προβληματικες πολλες απο αυτες οπως εχουν προβλημα και πολλα Dreamcast.Οι κονσολες της NINTENDO απο την αλλη ειναι μια κατηγορια απο μονες τους γιατι πολυ απλα δεν βγαζουν προβληματα παρα ελαχιστες περιπτωσεις σε σχεση με τους αλλους ειτε ηταν κονσολα με κασσετες ειτε ειναι κονσολα με Disk Drive και αυτα δεν ειναι κατι τυχαιο για την NINTENDO γιατι τα προσεχει πολυ αυτα οπως για παραδειγμα εχει γιννει με το Wii U που συμφωνα με πληροφοριες ειχε δυνατοτερη GPU αλλα τελικα εβαλαν πιο ανισχυρη γιατι με την πρωτη ειχαν προβλημα θερμοκρασιας και γενικα διαφορα προβληματα.
 
Που διαφωνουμε? στο εξης: επειδη ΕΣΕΝΑ δεν σου χαλασε καμια κονσολα, για οποιονδηποτε λογο, αυτο δεν σημαινει οτι δεν χαλανε.

Και η νιντεντο ακομα εχει τα θεματα της:

1) ΝΕΣ : σε σχεση με τον ανταγωνισμο π.χ. mastes system, το ΝΕΣ εχει τον αθλιο ενδιαμεσο κονεκτορα που τα πιν του χαλαρωνουν και βγαζει το γνωστο προβλημα που αναβοσβηνει το power led

2) ΣΝΕΣ : σε σχεση με το MD, εχω πετυχει πολλα περισσοτερα καμενα ΣΝΕΣ απο οτι MD. Συνηθως ανατιναζονται επειδη μαζευουν ρευμα στους πυκνωτες, και μολις τα ξεβιδωσει καποιος και ακουμπησει καπου... καπουτ. Αλλα οχι μονο απο αυτο.

3) Ν64 : δεν εχει αντιστοιχο ανταγωνιστη την εποχη που βγηκε, ολοι ειχαν καταργησει της κασετες τοτε, αλλα γενικα ειναι πολυ αξιοπιστο, ελαχιστα εχω δει με προβλημα

4) gamecube : εδω τα πραγματα χειροτερευουν, οχι απο κατασκευαστικο λαθος ή προβλημα, εσκεμενα η Ν εβαλε DVD που δεν διαβαζει ευκολα, για να αποφυγει το τσιπαρισμα και τα αντεγραμμενα δισκακια. Παρολα αυτα πολλα GC δεν διαβαζουν, με το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ π.χ. ελαχιστες γρατσουνιες σε αυθεντικο δισκακι

5) Wii : εδω θα ελεγα οτι ειναι οσο αξιοπιστη θα επρεπε να ειναι καθε κονσολα της εποχης του Wii, οχι σαν τα ps3 και τα xbox360
 
Ρε φιλε μη γραφουμε τζαμπα posts χωρις λογο.Για να τελειωνει το θεμα το ξαναλεω για πολοστη φορα οτι μιλαω για την παρτη μου οτι δεν με εχει βγαλει προβλημα καμια κονσολα που εχει disk drive ασχετα αν της εχω λιωσει τοσα χρονια με χιλιαδες ωρες παιχνιδιου.Φυσικα και χαλανε και οτι εχουμε ακουσει και δει εκατονταδες κονσολες με προβληματα hardware δεν ειπα εγω το αντιθετο αλλα μιλησα αποκλειστηκα για μενα και της δεικες μου εμπειριες.Οσο για της κονσολες της NINTENDO που και απο ολες αυτες καμια δεν με εβγαλε προβλημα δεν ειπε κανεις οτι δεν βγαζουν προβληματα αλλα το ποσοστο τους ειναι απειρως μικροτερο απο αλλες κονσολες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα εαν συγκρινεις το Wii με το Xbox360 και το PS3, Οκ δεν υπαρχει η παραμικρη συγκριση. Αλλα μεταξυ ΝΕS και MS, τα προβληματα ειναι σαφως κατα του ΝΕΣ.

Απο την αλλη το θεμα μας ειναι εαν εφερε το ps1 το 3D, που ολοι μαλλουν συμφωνουν οτι το εφερε σε μεγαλυτερο βαθμο απο οποιαδηποτε αλλη κονσολα.
 
mike είπε:
2) ΣΝΕΣ : σε σχεση με το MD, εχω πετυχει πολλα περισσοτερα καμενα ΣΝΕΣ απο οτι MD. Συνηθως ανατιναζονται επειδη μαζευουν ρευμα στους πυκνωτες, και μολις τα ξεβιδωσει καποιος και ακουμπησει καπου... καπουτ. Αλλα οχι μονο απο αυτο.

Οff topic αλλα θελω να κανω μια ερωτηση , οταν αποθηκευεις ενα Snes ειναι καλο να παιζεις το κουμπακι να φευγει το ρευμα απο μεσα; ή να το αφηνεις με το ρευμα μεσα;
 
Το αποφορτιζεις οταν θες να το ανοιξεις για να το καθαρισεις.

Για αποθηκευση δεν εχω ακουσει οτι ειναι απαραιτητη η αποφορτιση.
 
Και εγω γενικα δεν αντιμετωπισα ιδιαιτερα προβληματα με κονσολες γιατι τα προσεχα παντα ...Ζοριλικι φαγανε κυριως ρετρο φορητα :cool: εποχες game boy game gear .Η ποιοτητα στις κονσολες της Nintendo ηταν εξαιρετικη (οπως και οι τιμες !!) που ηταν παντα πιο ακριβες απο τις αντιστοιχες της sega .Φυσικα και υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν προβληματικα μηχανηματα με διαφορα θεματα το καθενα. Το Super fx chip του snes εφερε το 3d στο gaming :p
 
Το εφερε περισσοτερο απο το ps1? με τιποτα!

Δεν λεμε για μεμονομενες προσπαθειες, 3D παιχνιδια υπηρχαν και στο spectrum, αλλα η απαραιτητη δυναμη και καθιερωση ηρθε με τα 32μπιτ, που το πιο διαδεδομενο ειναι το ps1.
 
Τι έφερε το PS1?? το 3D?? Γενικά δε γράφω σε θέματα της σόνυ αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ διαβάζοντας τον τίτλο. Αν λοιπόν το psx έφερε τη τρίτη διάσταση στο gaming, το N64 εισήγαγε και την τέταρτη διάσταση, το χώρο με την εναλλαγή μέρας νύχτας στο Οκαρίνα. Και για να το κάνω ακόμη πιο ενδιαφέρον το θέμα, κάπου άκουσα ότι το PS4 ετοιμάζεται να μας δώσει ακόμη περισσότερες διαστάσεις, εφ'όσον υπάρχουν έως 11 βάσει της θεωρίας χορδών. Εύγε Sony!! :eek:
 
Πίσω
Μπλουζα