Πέραν της λίστας στην οποία αναφέρεσαι, έχω την εντύπωση ότι σχετικά πρόσφατα, είχαν κυκλοφορήσει και κάποια ντοκιμαντέρ όπου εμφανίστηκαν κάποια από τα θύματα του, παιδιά που μίλησαν τώρα για όσα έχουν συμβεί. Μπορεί αυτή η συμπεριφορά να δικαιολογηθεί ότι ήταν "αθώα", με την έννοια ότι ήταν απλά ένα παιδί στο σώμα ενός μεγάλου και είχε την ανάγκη να βρίσκεται σε επαφή με τα παιδιά αλλά, ότι και να είναι, πρόκειται για ψυχασθένεια το να έκανε ότι έκανε. . . που είναι τόσο φρικτό που δεν θέλω να το αναφέρω, στη σκέψη και μόνο φριττώ.
Όση συκοφαντία και να ήταν, πρώτον είναι βαριά κατηγορία για να τις αποδόσεις σε κάποιον και κατά δεύτερον, δεν μπορεί να είναι όλες οι απλές συκοφαντίες, ούτως ή άλλως, τι νόημα έχει από τη στιγμή όπου ο "δράστης" έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια; Ακόμα θυμάμαι το σοκ και πόσο μεγάλη έκταση είχε πάρει το θέμα τότε που κρατούσε στο μπαλκόνι το παιδί και το είχε στην ουσία να βρίσκεται πάνω από το κενό, είναι εικόνα η οποία δεν φεύγει από το μυαλό μου.
Με βάση όλα τα παραπάνω, όσο και να θέλει να διαχωρίσει κάποιος τον καλλιτέχνη από το έργο του, είμαι λάτρης της ποπ μουσικής αλλά πραγματικά αρνούμαι να ακούσω το έργο του συγκεκριμένου, δε νιώθω ηθικά εντάξει το να ακούσω κομμάτια του, γνωρίζοντας όλα αυτά. Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, πολλοί άλλοι καλλιτέχνες έχουν αντίστοιχη σκοτεινή πλευρά, δεν ωφελεί να ρίχνουμε μόνο στους αποθανόντες καλλιτέχνη, δε λέμε απαραίτητα ότι έχουν δεχθεί αντίστοιχη κατηγορία, βάζω στοίχημα όμως ότι πολλοί καλλιτέχνες έχουν βρώμικο ποινικό μητρώο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, άλλο. το τι βλέπουμε και άλλο το τι υπάρχει στα μετόπισθεν.