gremlinakos
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 173
Εσένα ο 2600 σου έχει ποδοσφαιράκι που μπορείς να κάνεις ανάποδα ψαλίδια και να βάζεις γκολ? Το 386 PC σου μπορεί να βγάλει την συμμαθήτρια σου γυμνή στο monitor, γράφοντας μόνο το όνομά της στο command prompt του DOS? * Το famiclone σου μπορεί να κοντράρει στα ίσια ένα SNES ή ένα MegaDrive, έχοντας την δυνατότητα να παίξει τίτλους όπως το Final Fight, το OutRun, το Street Fighter II με περίσσιο 16bitο θράσος? Μπορείς να γράψεις στον Amstrad το όνομα ενός πλοίου, να πατήσεις ENTER και να πάρεις διαστάσεις,προδιαγραφές,φωτογραφίες και τα πάντα όλα? Σου είπανε ποτέ πως στον δρόμο που πας για το σχολείο το πρωί, θα σηκώσεις τον τάδε κουβά, κι από κάτω θα βρεις ένα gameboy ή game gear επειδή κάποια τσογλάνια από το κέντρο ήρθαν στην γειτονιά σου να κοκορευτούν πως κάνουν μπούκες σε παιχνιδομάγαζα?
Τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι βγαλμένα από την φαντασία αλλά πραγματικές ιστορίες. Tις περισσότερες φορές δε, έκανα φραμπαλά όταν άκουγα τον κάθε πικραμένο που δεν ήξερε που πάνε τα 4 την ώρα που εγώ έγραφα ήδη κώδικα σε Loccomotive Basic! Άλλες φορές πάλι κοιτούσα σαν χάνος τον ψεύτη ομιλητή να μιλάει για την κονσόλα του. Δεν ήμουν σίγουρος για την αλήθεια, ποτέ δεν ήμουν... Ήθελα πάντα να πιστεύω όλα όσα άκουγα γιατί πολύ απλά με βόλευαν και με καναν να ονειρεύομαι! Και μου μείνανε και κουσούρια ε , ψάχνω ακόμα μέσα σ εκείνες τις "πειρατικές κίτρινες κασέτες" το 16μπιτο υπέρτατο game!!!
*Ποιος το περίμενε πως ύστερα από 15 χρόνια αυτό θα γινόταν πραγματικότητα στο facebook..
Τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι βγαλμένα από την φαντασία αλλά πραγματικές ιστορίες. Tις περισσότερες φορές δε, έκανα φραμπαλά όταν άκουγα τον κάθε πικραμένο που δεν ήξερε που πάνε τα 4 την ώρα που εγώ έγραφα ήδη κώδικα σε Loccomotive Basic! Άλλες φορές πάλι κοιτούσα σαν χάνος τον ψεύτη ομιλητή να μιλάει για την κονσόλα του. Δεν ήμουν σίγουρος για την αλήθεια, ποτέ δεν ήμουν... Ήθελα πάντα να πιστεύω όλα όσα άκουγα γιατί πολύ απλά με βόλευαν και με καναν να ονειρεύομαι! Και μου μείνανε και κουσούρια ε , ψάχνω ακόμα μέσα σ εκείνες τις "πειρατικές κίτρινες κασέτες" το 16μπιτο υπέρτατο game!!!
*Ποιος το περίμενε πως ύστερα από 15 χρόνια αυτό θα γινόταν πραγματικότητα στο facebook..
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: