Αγαπημένη Ελληνική ταινία για το έπος του 40

Αγαπημένη Ελληνική ταινία για το έπος του 40

  • Κοντσέρτο για πολυβόλα

    Ψηφοφορίες: 5 41,7%
  • Στη Μάχη της Κρήτης

    Ψηφοφορίες: 1 8,3%
  • 28η Οκτωβρίου Ωρα 5:30

    Ψηφοφορίες: 1 8,3%
  • Οχι

    Ψηφοφορίες: 1 8,3%
  • Οι τελευταίοι του Ρούπελ

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Υποβρύχιο: Παπανικολής

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Αέρα Αέρα Αέρα

    Ψηφοφορίες: 2 16,7%
  • Υπολοχαγός Νατάσσα

    Ψηφοφορίες: 2 16,7%
  • Η Χαραυγή της Νίκης

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Η Μεσόγειος φλέγεται

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    12
@ Bambinella

Περισυ την ειχε βαλει κανα 2 φορες η ΕΤ1 φετος ομως δεν την τιμησαν!!!

Εχεις δικιο ειδες μεχρι και τα λεγομενα του παιδιου προσεξαν και ας ηταν μικρος ο ρολος του!!

Επισης εξαιρετικη ειναι η ερμηνεια του Αλεκου Λειβαδιτη οπου στο τελος οδηγειται για εκτελεση και φαινεται το ποσο ψυχραιμος και περηφανος ειναι που βοηθησε στο εργο του Νικολινακου και δεν τον πειραζει που θα πεθανει.

Εξαιρετικη δουλεια!!
 
RIO είπε:
Ψήφισα το ΟΧΙ. Εντυπωσιακή παραγωγή, καλογυρισμένες σκηνές μάχης και πολύ καλή μουσική. Αποτυπώνει πολύ καλά τις συγκρούσεις στην Πίνδο και στην Αλβανία και είναι προσεγμένη και στον οπλισμό, που χρησιμοποιήθηκε...
Το ίδιο κ εγώ.
 
Αγαπημένο θέμα οι Ελληνικές πολεμικές ταινίες.

Ψηφίζω "Υποβρύχιο Παπανικολής" γιατί εκτός από ωραία ταινία έχει και θέμα τα υποβρύχια, θυμίζει και λίγο "das boot" και αυτά την κάνουν ακόμα πιο cool! :D

Χωρίς να θέλω να τρολλάρω, το υπολοχαγός Νατάσα οκ είναι καλή ταινία αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με το "OXI" ή το "Κονσέρτο για πολυβόλα"... Προσωπική άποψη...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάλι ψήφισα 28η Οκτωβρίου γιατί εκεί ....έπαιζε και ο μπαμπάς μου. Οταν γυριζόταν η ταινία το 1970 ο μπαμπάς μου υπηρετούσε στο στρατόπαιδο Καραντάσιου στην Θεσσαλόνίκη και οι σκηνές με τους πυροβολισμούς στα πολυβολεία , γυρίστηκαν απο πραγματικούς στρατιώτες αλλά και όταν παρελάμβανα τα άρματα κάτω απο το Λευκό Πύργο , βρισκόταν μέσα σε ένα απο αυτά.
 
Μιας και λέμε για το "Υποβρύχιο Παπανικολής". Η ταινία έχει γυριστεί στο 2ο υποβρύχιο που πήρε το όνομα "Παπανικολής", το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι όντως του 2ου παγκοσμίου. Είναι το αμερικάνικο "USS Hardhead", Balao class.
 
Αν ήταν η ψηφοφορία ανοιχτή θα ψήφιζα το "ΟΧΙ". Εκτός από οικογενειακούς λόγους -ο παππούς μου ήταν στο Ιππικό στην Αλβανία-, ο Κώστας Πρέκας όντως ζει τον ρόλο του.
 
Μπορεις να ψηφισεις. Την ανοιξα
 
wally, ευχαριστουμε που ανοιξες την ψηθοφορια ξανα και για εμας που δεν ειχαμε δει το θέμα.. φυσικα την 28η Οκτωβρη, ωρα 5 και μισή , η ωρα δηλ. που σταμάτησε η ζωή για κάποιους ανθρώπους, οι λογοι εχουν γραφει, αφου έκανα και ολόκληρο νημα για την υπέροχη αυτη ταινία, σαν παιδι και μένα με είχε τραβήξει ο έρωτας της Ελένης με τον Στέλιο, τον καλοκαρδο, απλο γαμπρό του Πλατανιά..αλλα και ο ηρωισμός του Κυριακου, που τοσα τράβηξε αλλα δεν το έβαλε ποτέ κάτω, μεχρι την υστατη στιγμή , αν υπάρχουν τετοιες ψυχες, τοτε η ιστορια μπροστά τους σταματά ή μάλλον οι ιδιοι γραφουν την ιστορια που μετα εμεις διαβάζουμε ,ειναι παιδικη ανάμνηση, η μάλλον προεφηβικη ανάμνηση και δεν μπορουσα να κάνω αλλιως, για χαρης της ειχα παει χάλια σε δυο διαγωνίσματα την άλλη μέρα, το ένα ηταν στην ιστορία, ετσι μου ηρθε να γραψω για την ταινια στην κολλα χαρτί που ειχα μπροστά μου, μετά λεω , δεν βαριεσαι, ποιος ακουει την καθηγητρια! όμως δεν την διαλεξαν πολλοι, δεν πειραζει..εμενα μου εχει εντυπωθεί βαθιά στο μυαλό..
 
Δυσκολη η επιλογή, ειδικά ανάμεσα στο ᾽Υποβρυχιο Παπανικολής᾽ και την ᾽Υπολοχαγό Νατάσα᾽, η μάχη του καλτ και νικησε η Νατάσα! Αν υπήρχε ομως το ᾽Νησι των γενναίων᾽ θα ψηφιζα αυτό χωρις καμμια ειρωνια με την Καρέζη να τραγουδα το Ἀγαπη μου,αγάπη μου η νυχτα θα μας πάρει᾽ λιγο πριν την συλλάβει ο κακός ναζί.

Μηπως να κάναμε και μια ψηφοφορία και για την κατοχή ωστε να ψηφίσω το υπέροχο ᾽Με την λάμψη στα μάτια᾽ και να χαρούν και οι φαν του Αρτέμη Μάτσα;
 
Υπολοχαγος νατασσα φυσικα.

(Νατασσα)Και αντι να τελειοποιηθεις στο πιανο τελειοποιηθηκες στη Γκεσταπο

(Μαξ)Μα δεν ειμαι της Γκεσταπο αυτα ειναι διακριτικα των Ες Ες
 
Domenica είπε:
Αν υπήρχε ομως το ᾽Νησι των γενναίων᾽ θα ψηφιζα αυτό χωρις καμμια ειρωνια με την Καρέζη να τραγουδα το Ἀγαπη μου,αγάπη μου η νυχτα θα μας πάρει᾽ λιγο πριν την συλλάβει ο κακός ναζί.
To τραγουδι που αναφερεις, Domenica, λεγεται κανονικα Αστερι μου, φεγγαρι μου και ακουγεται στην ταινια Φαιδρα.

Η Καρεζη ερμηνευει στο Νησι των γενναιων το τραγουδι Μην τον ρωτας τον ουρανο.
 
Εχεις δικο βεβαια καλή μου! Συγνωμη λάθος. Να και το τραγουδι. Και η ταινια δεν ηταν κακή.


Γενικά ομως για την Κατοχη γενικώς, γυριστηκαν καλυτερες ταινιες και σε δράματα αλλά και σε αξέχαστες κωμωδιες. Δεν το αναλύω ομως μια και δεν ειναι αυτό το θέμα μας.
 
Οι αγαπημένες μου ταινίες από αυτές της λίστας είναι η "Υπολοχαγός Νατάσα" και το "Κοντσέρτο για πολυβόλα". Προτιμώ, πάντως, κάποιες ταινίες που δεν υπάρχουν στη λίστα, όπως "Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές", "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο", "Το μπλόκο" και "Με τη λάμψη στα μάτια", καθώς και την κωμωδία "Ψηλά τα χέρια Χίτλερ".
 
Mε την Λάμψη στα Μάτια και το Νησί των Γενναίων που δεν υπάρχουν στην λίστα (απίστευτη κινηματογράφηση και ερμηνείες ειδικά από το 1ο) και φυσικά το αντιπολεμικό Τι Έκανες στον Πόλεμο Θανάση με τον θρύλο (πλέον) Θανάση Βέγγο. Οι υπόλοιπες που αναφέρονται, εγώ προσωπικά, μόνο σαν παρωδίες μπορώ να τις εκλάβω κι έτσι τις αντιμετωπίζω (με εξαίρεση το υλικοτεχνικό τους κομμάτι που είναι στις περισσότερες άρτιο, οι ερμηνείες υπερβολικές και το σενάριο είναι κάτω του μετρίου)
 
Δυστυχως μονο 10 επιλογες χωρανε στη δημοσκοπηση. Ετσι παντα κατι "τρωγεται" αδικως
 
Εγώ πάλι σήμερα είδα τους Γενναίους του Βορρά , δεν έχω δει και πολλές το παραδέχομαι, οπότε θα σας εμπιστευτώ και αύριο θα δω είτε το ΟΧΙ είτε το ώρα 5,30.
 
Οκ, εγώ διχάστηκα πολύ, ανάμεσα στο υποβρύχιο Παπανικολής & στην υπολοχαγό Νατάσσα....

Δεδομένου ότι το κλάμα που έχω ρίξει στην υπολ/γο Νατάσσα είναι πολλαπλάσιο του Παπανικολή, ψήφισα Βουγιουκλάκη!
 
Μία ψήφο στον "Παπανικολή" και από εμένα... Αφού έχω μεγαλώσει λίγα μόλις μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, δεν θα μπορούσα να διαλέξω κάτι άλλο... Άσε που γενικά ότι έχει να κάνει με υποβρύχια, πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα είναι για εμένα αγαπημένο θέμα!
 
Πίσω
Μπλουζα