Αγαπημένη Ελληνική ταινία για το έπος του 40

Αγαπημένη Ελληνική ταινία για το έπος του 40

  • Κοντσέρτο για πολυβόλα

    Ψηφοφορίες: 5 41,7%
  • Στη Μάχη της Κρήτης

    Ψηφοφορίες: 1 8,3%
  • 28η Οκτωβρίου Ωρα 5:30

    Ψηφοφορίες: 1 8,3%
  • Οχι

    Ψηφοφορίες: 1 8,3%
  • Οι τελευταίοι του Ρούπελ

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Υποβρύχιο: Παπανικολής

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Αέρα Αέρα Αέρα

    Ψηφοφορίες: 2 16,7%
  • Υπολοχαγός Νατάσσα

    Ψηφοφορίες: 2 16,7%
  • Η Χαραυγή της Νίκης

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Η Μεσόγειος φλέγεται

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    12
Οπως καθε χρονο...να δουμε τι ταινιες θα παιξουν φετος τα καναλια, ωρες προβολης κτλ

Να ελπιζουμε σε καλυτερης ποιοτητος κοπιες?
 
Wally είπε:
Οπως καθε χρονο...να δουμε τι ταινιες θα παιξουν φετος τα καναλια, ωρες προβολης κτλ
Να ελπιζουμε σε καλυτερης ποιοτητος κοπιες?
Σίγουρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει στον ΑΝΤ1 την 28η Οκτωβρίου στις 23.10 το "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο" που έχει πολλά χρόνια να προβληθεί. Σίγουρα θα δούμε καλύτερη κόπια , αλλά δυστυχώς η ψηφιοποιημένη "καλή" κόπια είναι με ξένους τίτλους αρχής και μάλλον αυτή θα δούμε...Δε μπορώ να καταλάβω πως χάθηκαν οι Ελληνικοί τίτλοι... :( :( :(
 
Ψήφισα την "Υπολοχαγό Νατάσσα" χωρίς να το θέλω... :) Να, έτσι μόνο του πήγε το χέρι μου.... Όμως για μένα, το "Μια γυναίκα στην Αντίσταση" που δεν υπάρχει στη λίστα είναι επίσης καταπληκτική ταινία...

Φυσικά, κόντρα σε όλους τους κριτικούς (ως συνήθως), εμένα μου άρεσε πολύ το "Κατάσκοπος Νέλλυ"... Μα πάρα πάρα πολύ όμως... Και η ερμηνεία της Βουγιουκλάκη και η μουσική και τα τραγούδια (ειδικά το "είναι που ακόμα σε θέλω" και το "έτσι μ' αρέσει") και τα κοστούμια και ο Ηλιόπουλος με την Λαμπροπούλου...
 
Κοντσέρτο για πολυβόλα και για μένα. Αν μπορούσα να ψηφίσω δύο ταινίες θα επέλεγα "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο.
 

Χτες ειχε ΟΧΙ στο Ε σε μια αθλια κοπια. Οπως και να εχει την παρακολουθησα.

Σημερα δεν εχω κοιταξει το προγραμμα αλλα μετα τη παρελαση και το μεσημεριανο, θα δουμε οικογενειακως οπως παντα καποια ταινια για το 40 οπως και να εχει.

Κριμα που οι κινηματογραφιστες ξεχασαν μετα την επταετια, το επος του 40. Θλιβομαι μαλιστα διαβαζοντας στο FB λιβελους κατα των ταινιων αυτης της θεματολογιας.

Εχουμε παραμελησει πολυ τις συνεντευξεις λογω καθημερινοτητος/βιοπορισμου αλλα ακομα ελπιζω οτι θα κανονισω με τον 1@exetlaios[/USER] να προσπαθησουμε να εντοπισουμε τον Πρεκα και να μας μιλησει για την εποχη των ταινιων αυτων.

 

Δεν βλεπω ανοιχτη τη δημοσκοπηση και παρακαλω τον 1@Wally[/USER], μερες που ειναι, να την ανοιξει ξανα για οσα παιδια του φορουμ θελουν να δωσουν την ψηφο τους.

Και κατι ακομα προς ολους: Βαλτε και μια ελληνικη σημαια στο μπαλκονι σας. Να μη μεινει ουτε ενα ελληνικο σπιτι χωρις τη Γαλανολευκη να κυματιζει και να μας θυμιζει τι εδωσαν οι προγονοι μας για την Πατριδα. Ειναι το ελαχιστο που μπορουμε να κανουμε.

 

Φοβαμαι οτι το Poll εχει χαθει... 1@Kambia[/USER] το βλεπεις πουθενα?

Συμφωνω. Μια ελαχιστη χειρονομια  - το ελαχιστο για να τιμησουμε εμεις οι ζωντες και ελευθεροι, τους νεκρους και ηρωες. Δεν απαιτει ουτε κοπο,  ουτε φραγκα, ουτε καποια θυσια.

Οσοι εμπλεκουν την σημαια με πολιτικο-ιδεολογικες θολοαντιληψεις ή την εντασσουν σε τζογο/προπο(πλεον και θεσμικα) ή την εκμεταλευονται πολιτικα...αδικουν κατα την αποψη μου.

Οσοι ειναι εκπαιδευτικοι, ελπιζω να μην εξιστορουν στους μαθητες τους, αυτα που ακουσε η μεγαλη κορη μου σημερα.

Οσοι ειναι γυμναστες, δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο να εξηγησουν στα παιδακια οτι πρεπει να συγχρονιζουν καπως το βημα τους με τη μουσικη οχι επειδη ειναι τιποτα νεοναζι...απλα διοτι ενας στοιχειωδης συγχρονισμος προσφερει ενα ομορφο δρωμενο και δειχνει εμπρακτα το ευχαριστω στους νεκρους. 10 λεπτα δουλεια ειναι. Ας γινει ομορφα. Αν το καθε παιδακι καταλαβει το λογο που παρελαυνει, θα αλλαξει οπτικη για τη παρελαση. 

Και αφου το παραξηλωσα με το off topic, θεωρω ομορφο θεαμα μια οικογενεια να παρακολουθει μαζι μια επετειακη ταινια...

 
Αν με ρωταγε κανεις παλιοτερα θα διαλεγα σιγουρα μια ταινια ''δρασης''. Σημερα η ταινια που θα διαλεγα ειναι το ''Τι εκανες στον πολεμο Θαναση''. Πραγματικα την θεωρω μια απο τις σημαντικοτερες ταινιες για την περιοδο. Ειδικα η σκηνη με τον Βεγγο να τρεχει και τον ιταλο σκοπο να ριχνει ειναι συγκλονιστικη. Μεσα απο το φιλτρο του μαυρου χιουμορ βλεπουμε μια εξαιρετικα ρεαλιστικη απεικονιση του μεσου ανθρωπου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Φοβαμαι οτι το Poll εχει χαθει... 1@Kambia[/USER] το βλεπεις πουθενα?
:banghead:  Όχι. Και το πρόβλημα είναι πως όπως και στο VB δεν μπορώ να το προσθέσω στο αρχικό ποστ. Προσωρινή λύση να ανοιχτεί νέο poll.  

EDIT Βρήκα λύση. Θα το φτιάξω σύντομα ;)  

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έτοιμη η δημοσκόπηση :D :D :D :D :D
Επειδή όμως η προηγούμενη χάθηκε κάααααααπου στη μεταφορά αν θέλετε όσοι είχατε ψηφίσει την πρώτη φορά να ξαναψηφίσετε. :)  
 
40movpoll.jpg

Κομματάκι δύσκολο να βρεθούν 140 ξανά ...

Tεσπα  "Das boot" αλα ελληνικά FΤW και πάλι .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ απολύτως Γουάλη και όλοι εμείς οι άντρες που υπηρετήσαμε στον στρατό είχαμε την μεγάλη τύχη να υπηρετήσουμε εν καιρώ ειρήνης και με την Ελλάδα κυρίαρχο κράτος!Ειδικά εγώ που ήμουν στην Ρόδο ήταν σχεδόν σαν διακοπές!Τιμή και δόξα λοιπόν στους ήρωες και πολεμιστές!
 
Ο Γιάννης Τσαρούχης ζωγραφιζοντας την παναγια όταν ήταν στρατιώτης με βάση τις εμφανίσεις της στον ελληνικό στρατό.
F9Ruu_QXkAEQ8Q5.png
 
Πιστεύω πως το ''Κονσέρτο για πολυβόλα'' ήταν η κορυφαία ταινία που έχει γυριστεί για το έπος του 1940. Πιστεύω πως ήταν αξεπέραστη η ηθοποιία του πολύ καλού και αγαπημένου μας ζεύγους Καρέζη και Καζάκου. Ένιωσαν και ταυτίστηκαν και οι δυο τόσο πολύ με τον ρόλο τους και την πλοκή της ταινίας που είχε σημαντική θέση ο έρωτας τους σε αυτήν, που και στην πραγματικότητα γεννήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας, που βλέποντας τους οι θεατές νόμιζαν ότι είναι και στην πραγματικότητα ζευγάρι και ταυτίστηκαν απόλυτα μαζί τους και με τα συναισθήματα τους ειδικά προς το τέλος του φιλμ με την εικονική όπως αποδείχτηκε εκτέλεση του Καζάκου.
Στα πάρα πολλά συν του έργου είναι οι πολύ σημαντικοί ηθοποιοί που έπαιξαν με κυρίαρχη μορφή τον επιβλητικό Κατράκη, η μουσική πανδαισία του μεγάλου Καπνίση και η άψογη σκηνοθεσία του Δημόπουλου.
Εντάξει θα βάλω και τον Φώσκολο με το ευρηματικό του σενάριο . Κρίμα που δεν γεννήθηκε λίγο νωρίτερα και δεν ακολούθησε το επάγγελμα του στρατιωτικού. Με τέτοιο μαεστρικό στρατηγικό μυαλό (και δεν υπερβάλλω καθόλου) που ξεδίπλωσε στις ταινίες του, στην πραγματικότητα ο Άξονας θα είχε ηττηθεί πολύ νωρίτερα. Εδώ κατόρθωσε με το αριστούργημα του που άφησε εποχή τον ''Άγνωστο Πόλεμο'', να επικρατήσει lockdown ανά την επικράτεια και να μην κυκλοφορεί ψυχή την ώρα προβολής του, μισό αιώνα πριν τον κορωνοιό. Μαγκιά του!
 
Αν υπήρχε εγκυκλοπαίδεια "Ελληνικός κινηματογράφος" ο Νίκος Φώσκολος θα ήταν ενας τόμος μόνος του! Ναι τα σενάρια του έβριθαν υπερβολών, κραυγαλαίων υπερβολών κάποιες φορές. (πχ Το έχουμε αναφέρει κι στο παρελθόν: η Αλίκη στη Υπολοχαγο Νατάσσα γαζώνεται απο καταιγισμό σφαιρών, κι όμως τη βρίσκουν αναίσθητη κι ζωντανή (!!!!) μετά απο ώρες οι Γερμανοί κι την οδηγούν στο Νταχάου, όπου επιζεί κι απο το Νταχάου με δεκάδες σφαίρες μέσα στο σωμα!! Superwoman!!) Όμως για αυτές ακριβώς τις υπερβολές του είχε χαρακτηριστεί ως ο "μεγάλος παραμυθάς".
Κι στην tv οχι μόνο με τον Αγνωστο Πόλεμο, αλλά κι με τη Λάμψη, καταφερε επι 14 χρόνια κι μαλιστα σε καθημερινο να έχει ψηλα νουμερα τηλεθεασης κι να μπει στο Γκίνες ως τη μακροβιότερη ελληνική σειρά.
 
Πίσω
Μπλουζα