Πολύ καλό και αγαπημένο θέμα!
Αν με ρωτήσουν «Τί μουσική σου αρέσει να ακούς;» θα απαντήσω «Μουσική από παιδικά και (βίντεο) παιχνίδια!»
Θα σταθώ λοιπόν στα πρώτα και θα χαρώ πολύ αν μάθω ότι υπάρχει θέμα για για τα δεύτερα!
Οι δημιουργοί αυτών των κομματιών, που δεν περιορίζεται μόνο στο τραγούδι των τίτλων αλλά και των υπολοίπων τραγουδιών ή μελωδιών που ακούγονται σε παιδικά, θεωρώ ότι είναι ισάξιοι των κλασικών μουσικών, των μαστόρων των παραδοσιακών, των ποπ και ροκ, κτλ, έκαστος στο είδος τους βέβαια.
Ακόμα θυμάμαι τραγούδια από το 80 που ήμουν μικρό παιδάκι, αλλά και νεότερα εξίσου καλά. Και φυσικά από το διαδίκτυο όπου εκείνες οι θύμησες γίνονται πραγματικότητα και εμπλουτίζονται με νέες εκδοχές σε άλλες γλώσσες.
Έχουμε και λέμε:
Το πρώτο τραγούδι από Σκούμπι Ντού! Αγαπημένο παιδικό, αγαπημένη μελωδία, καμιά άλλη έκδοσή της δεν την φτάνει!
Επικά θα έλεγα τα κομμάτια από Σερίφη του Διαστήματος και Χελωνονιντζάκια.
Από τον Αστυνόμο Σαϊνη δεν θυμάμαι την παλιά ελληνική εκδοχή (αν υπήρχε δηλαδή), η καινούρια δεν μου αρέσει πάντως, κι ας είναι από τα αγαπημένα μου παιδικά. Το αγγλικό κομμάτι όμως είναι φοβερά καλό, όχι όμως το γαλλικό. Επίσης, τέλειο τραγούδι είναι το θέμα της Πένης (Theme de Sophie), μια καταπληκτική μελωδία με γαλλικό στοίχο!
Transformers και GIJooooooooooooooooooe κλασικά και αγαπημένα!
Θυμάμαι ακόμα τα δυνατά κομμάτια από Thandercats, Mask, Pole Position και Wheeled Warriors.
Το μόνο που μου έχει μείνει από την Οδύσσεια του Διαστήματος είναι η φράση που λέει ο Νονό στην γαλλική εκδοχή: «Je suis Nono, le petit robot, l'ami d' Ulysse.» Το υπόλοιπο δεν το θυμάμαι καθόλου!
Ακόμα μου αρέσουν τα τραγούδια από το Mission Magic, Beverly Hills Teens και Jem.
Παπιοπεριπέτειες και Dragonball! Απίστευτα όμορφα τραγούδια!
Τα Αστερίξ και Τεν Τεν δεν ξέρω αν πιάνονται αλλά κατά την γνώμη μου έχουν και αυτά όμορφα τραγούδια. Στο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα έχουμε (στα γαλλικά) το μπάνιο της Κλεοπάτρας και την πουτίγκα με αρσενικό, στο Χτύπημα του Μενίρ ο Κακοφωνίξ δείνει ρεσιτάλ, ενώ καλό είναι και το, μετέπειτα, κυρίως θέμα του παιδικού! Από Τεν Τεν θυμάμαι ακόμα τις διασκευές στα ελληνικά τραγουδιών από το επεισόδιο στη Λίμνη με τους Καρχαρίες.
Όσο για του Κουτιού τα Παραμύθια και Φρουτοπία, η μουσική τους μιλάει από μόνη της!