Αγαπημένη ταινία του Λογοθετίδη

Αποδεικνύει και κάτι άλλο. Όσο είσαι "ανθρωπάκι" από κει που θα σου χρωστούν τον γάιδαρο θα σου παίρνουν και τα βόδι.
 
Ψηφισα τον ζηλιαρογατο. Ειναι απο τις αγαπημενες μου κωμωδιες που βλεπω συχνα πυκνα :)
 
Εγω παλι ψηφισα το Ουτε γατα ουτε ζημια μιας και προκειται για την αγαπημενη μου ταινια. :cool:

Πανεξυπνος τροπος που "δενει" το σεναριο και ρεσιταλ ερμηνειας..
 
Ουκ εν τω πολλω το ευ....

Μολις εννεα οι ταινιες μεσα απο τις οποιες προλαβαμε να απολαυσουμε τον πανμεγιστο Βασιλη Λογοθετιδη. Τον καλυτερο Ελληνα κωμικο ολων των εποχων, κατα τη γνωμη μου. Κι ομως, τοσο λιγες ταινιες και ο Βασιλης εμεινε χαραγμενος στην καρδια και στη συνειδηση μας ως κατι πολυ ακριβο και αγαπημενο, πραγμα που δεν καταφεραν αλλοι κωμικοι με αριθμο ρεκορ ταινιων.

Σακελλαριος και Τζαβελλας, οι δυο πρωτομαστορες του ελληνικου κινηματογραφου ειναι αυτοι που καθοδηγησαν σκηνοθετικα το Λογοθετιδη στις ταινιες της λιστας. Αλλες ειναι αμιγεις κωμωδιες και αλλες δραματικες κωμωδιες, ειδος το τελευταιο που μονο αυτοι οι σκηνοθετες συνεστησαν στο φιλοθεαμον κοινο κανοντας το να γελαει και να κλαιει, να κλαιει και να γελαει με διαφορα δευτερολεπτων. Γι' αυτο το σκοπο, επελεξε ο καθενας απ' αυτους τον καλυτερο που θα μπορουσε να επιλεξει: Το Βασιλη Λογοθετιδη που με μια ξεκαρδιστικη ατακα του μας εκανε να πεφτουμε κατω απο τα γελια και την επομενη στιγμη να κοιταμε τη σκια που περασε απο τα ματια του και να βουρκωνουμε. Ποσοι ηθοποιοι και ποσοι σκηνοθετες αραγε, το καταφεραν αυτο παγκοσμιως;

Για ολα αυτα και για πολλα αλλα ακομα, ψηφιζω το Δεσποινις ετων 39.

Τετοια εναλλαγη συναισθηματων μεσα σε 90 λεπτα, μονο μ' αυτην εχω νιωσει.
 
Δύσκολη επιλογή! Ψήφισα την ταινία ''Κάλπικη λίρα'' γιατί για μένα είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, πρόκειται για μια γλυκόπικρη ταινία που παρουσιάζει την ιστορία μιας λίρας που κανείς δεν ήθελε γιατί ήταν κάλπικη...Αν είχα και άλλες επιλογές, θα ψήφιζα τις ταινίες ''Δεσποινίς ετών 39'', ''Ένας ήρως με παντούφλες'', ''Οι Γερμανοί ξανάρχονται'', ''Ένα βότσαλο στη λίμνη'', ''Σάντα Τσικίτα''. Πάντως ο Βασίλης Λογοθετίδης κα η Ίλια Λιβυκού ήταν πολύ καλό δίδυμο στον ελληνικό κινηματογράφο.
 
Μεταξύ 9 υπέροχων ταινιών, επέλεξα το "Οι Γερμανοί ξανάρχονται". Γυρισμένο πριν από 65 χρόνια, δεν έχει πάρει ούτε μια ρυτίδα. Ο Βασίλης Λογοθετίδης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.
 
Ηθελα ειδικα το συγκεκριμενο να ειναι πολλαπλης επιλογης γιαυτο ειχα ρωτησει παλιοτερα αν γινεται κι ειχα λαβει θετικη απαντιση

Αφου το φορουμ εχει δυνατοτητα γκαλοπ πολλαπλης επιλογης ΠΑΡΑΚΑΛΩ να ακυρωθει το συγκεκριμενο, να διαγραφουν ολα και να ξεκινησω ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ με πολλαπλη επιλογη ετσι ωστε οσοι εχουν ηδη ψηφισει κι ηθελαν να ριξουν πολλες ψηφους να το κανουν τωρα

Δεν ειναι κατι δυσκολο... και δεν μου κανει κοπο να ξεκινησω νεο
 
Πραγματικά χαίρομαι και αισθάνομαι συγκινημένος που διαβάζω και από άλλους ανθρώπους τόσο όμορφα λόγια γι'αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο και ηθοποιό.Και θεωρώ εξαιρετικά άτυχο τον εαυτό μου που δεν τον απόλαυσα στο θέατρο...Ειδικά τα φινάλε των ταινιών του ήταν ΟΛΑ εκπληκτικά!!!
 
Ο Βασιλης Λογοθετιδης ειναι ο αγαπημενος μου ηθοποιος θεωρω οτι ειναι ο μεγιστος ηθοποιος ολοι οι αλλοι ειναι μετα απο αυτον και τις ταινιες του τις λατρευω ολες οποτε μου ειναι πολυ δυσκολο να επιλεξω μια μονο παρολο που ψηφισα το Σαντα Τσικιτα αλλα θα πω τεσσερις που λατρευω:

Σαντα Τσικιτα

Οι Γερμανοι ξαναρχονται

Ουτε γατα ουτε ζημια

Ενας ηρωας με παντουφλες
 
Για ψηφίστε μερικοί ακόμα ρε παιδιά. Βγάζω ένα συμπέρασμα από την κατανομή της δημοσκόπησης και χρειάζεται περισσότερα data.
 
Δύσκολη απόφαση. Τι να πρωτοδιαλέξεις από αυτόν τον μεγάλο ηθοποιό! Καταπληκτικές ερμηνίες και καταπληκτικές ταινίες. Γνωρίζω ότι είναι άκυρο αλλά τις ψηφίζω ΟΛΕΣ!
 
Πολύ δύσκολη και αυτό το poll μιας και όλες του οι ταινίες είναι η μιά καλύτερη από την άλλη. Μετά δυσκολίας λοιπόν κατέληξα στον Ζηλιαρόγατο (ίσως επειδή έχω την εντύπωση την έχω δει περισσότερο από τις άλλες).
 
Ένας ήρως με παντούφλες

 


Ταινία με πολλές και σκληρές αλήθειες. Χωρίς να λείπει το γέλιο (απίστευτος ο πειναλέος γλύπτης Νάξιος "άσχημο είναι το ζαμπονάκι;":D)

Όσο περνάνε τα χρόνια, μένω περισσότερο σε μία ατάκα, από τις τόσες υπέροχες που λέει ο Βασίλης Λογοθετίδης. "Πάντοτε θα βρεθεί ένας καλός άνθρωπος να χτυπήσει την πόρτα των καλών ανθρώπων".

Την θεωρώ πια αντάξια της τελευταίας φράσης της Μπλανς Ντιμπουά στο "Λεωφορείο ο Πόθος" ("πάντοτε βασίστηκα στην καλοσύνη των ξένων") και μια ελπίδα για να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε και να ονειρευόμαστε και να παλεύουμε σε πείσμα ανθρώπων και πραγμάτων.
 
ποτε θα διορθωθει το πολλ να γινει πολλαπλης επιλογης και να ξεκινησει απο την αρχη η ψηφοφορια?
 
ποτε θα διορθωθει το λαθακι ωστε το πολλ να γινει πολλαπλης επιλογης?

"Ε, φανταστικε Αντμιν?"
 
lolota είπε:
ποτε θα διορθωθει το λαθακι ωστε το πολλ να γινει πολλαπλης επιλογης?"Ε, φανταστικε Αντμιν?"
lolota ο Wally εδωσε απαντηση σε σχετικη ερωτηση εδω
 
Βρε lolotaki γιατί έχεις φαγωθεί με το θέμα της πολλαπλής ψήφου; Ίσα-ίσα που με αυτή τη μορφή βγαίνουν πιο εύκολα κάποια συμπεράσματα.
 
katerinak είπε:
lolota ο Wally εδωσε απαντηση σε σχετικη ερωτηση εδω
η δικαιολογια ειναι ηλιθια...

μπορει να ακυρωθει και να επανεκκινησει η ψηφοφορια

Αυτο ζηταω...

Στο κατω κατω ΔΙΚΟ ΜΟΥ ειναι το θρεντ!
 
Πίσω
Μπλουζα