Αγαπημένη ταινία του Λογοθετίδη

foytix σε ευχαριστω..κριμα παιδια πεθανε το 1960 και δεν υπαρχει καταγεγραμενη ουτε μια κουβεντα του στο ραδιοφωνο ..Η Τ\ΥΕΝΕΔ σαν ΤΕΔ ξεκινησε το 66 ετσι και αλλιως οποτε μονο στο ραδιοφωνο και αν.αλλα τζιφος.καποιοι ηθοποιοι παρεμειναν μυθοι..μονο οι ταινιες τους μας τους θυμιζουν.
 
Ένας ήρως με παντόφλες φυσικά ! Το χω και σε θεατρικό σε χρυσές εποχές και δεν το ξεχνώ αποτυπώθηκε στην ψυχή μου! Μήπως να ανοίξει δημοσκόπηση! Ή ταινία αυτή είναι ψυχογραφία του ανθρώπου
 
— Από ποια; Από τις κατακτήσεις ή από την Αμαλία; (H Αμαλία είναι η κ. Λογοθετίδου Πηγή: www.lifo.gr

* Απο το άρθρο που πόσταρε ο @Wally το παραπάνω απόσπασμα.

Το επισημαίνω γιατί στη συνέντευξη αυτή ( που απ ότι διαβάζουμε είναι του 1929) αναφέρεται και πάλι η σύζυγος του Λογοθετίδη που όπως βλέπουμε τη λέγαν Αμαλία. Είναι η κυρία που έχουμε γράψει σε άλλο θέμα την ιστορία τους. Υπήρξε όμως και πρώτη σύζυγος του Λογοθετίδη στην Κων/πολη κάποια κυρία που λεγόταν Αγνή Τζιδάκη. Όταν ο κωμικός πέθανε προέκυψε ένα ζήτημα με τα χαρτιά του διαζυγίου του απο την πρώτη σύζυγο ( Α. Τζιδάκη ) που δε μπορούσαν να τα βρουν στην Αθήνα και προέκυπταν ζητήματα και διγαμίας και περιουσιακά. Τελικά μετά απο λίγο καιρό το διαζύγιο βρέθηκε και η περιουσία του ηθοποιού πέρασε στην αδερφή του που ζούσε στην Αμερική.

Νομίζω είναι σημαντικά βιογραφικά στοιχεία για τον ηθοποιό που ακόμη αναφέρεται παντού ως "αιώνιος εργένης". Ίσως πρέπει να προστεθούν στη retro db να μη χαθούν μέσα στον όγκο των πληροφοριών.

* βεβαίως Αμαλία ήταν και το βαφτιστικό της μετέπειτα συντρόφου του, της Ίλυας Λιβυκού με την οποία όμως γνωρίστηκαν πολύ αργότερα.
Μήπως γνωρίζεις τα ονόματα των αδελφών του Λογοθετίδη? Εκτός της αδελφής του είχε νομίζω και τρία αδέρφια.
 
Δύσκολη η επιλογή ... Θα πω Σάντα Τσικίτα γιατί μου χουν μείνει σκηνές στη μνήμη όπως αυτή που βούταγε το κουλούρι στη τυρόπιτα που έτρωγε ο διπλανός του μπας και πάρει λίγο τυράκι :)
 
Πίσω
Μπλουζα