Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στολίζανε τα κεφάλια των μωρών κοριτσιών σαν να ήταν δώρα. Η Τζενούλα έχει πάρει το χρώμα των ματιών από τη μητέρα της η οποία ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος και που της είχε τεράστια αδυναμία.Ωρε ένα φιόγκο η Τζεναρα!
Όμορφο μωρό ήτανε και αργότερα κουκλαρα!
Η Τζενούλα το πήρε ΚΑΙ από τον πατέρα της, απλά ο πατέρας της (που μάλλον είχε καστανά, λέω δεν ξέρω) ήταν ετερόζυγος και επειδή το μπλε υπολείπεται του καφέ, επικράτησε το καφέ σ'αυτόν, αλλά έδωσε το μπλε στην μικρά συν το μπλε από την ομόζυγη μπλε μάνα της. Για να έχει μπλε μάτια ένας άνθρωπος πρέπει να πάρει το μπλε γονίδιο και από τους δύο γονείς, να βγει δηλαδή ομόζυγος στο μπλε.Η Τζενούλα έχει πάρει το χρώμα των ματιών από τη μητέρα της
Γιατί μάλλον δεν υπήρχαν τα κοκαλάκια να ξεχωρίζουν. Απ'όσο ξέρω γαλάζια και ροζ τότε δεν πολυ-υφίσταντο αλλά έπρεπε όλη η γειτονιά και όλο το σόι να ξέρει με κάθε λεπτομέρεια το φύλο του παιδιού. Αμ το ότι τα αγόρια φορούσαν κοντά παντελόνια στο καταχείμωνο;;; Ποιός διαβολικά διεστραμμένος επέβαλε αυτή τη "μόδα", θα σκάσω.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στολίζανε τα κεφάλια των μωρών κοριτσιών σαν να ήταν δώρα.
Η Τζενη ειχε πρασινα ματια οχι μπλε το ειχε πει και ο συζυγος της αυτο.Το πρασινο ειναι και πιο σπανιο χρωμα ματιων απο το μπλε και πιο ωραιο κατα τη γνωμη μου!Η Τζενούλα το πήρε ΚΑΙ από τον πατέρα της, απλά ο πατέρας της (που μάλλον είχε καστανά, λέω δεν ξέρω) ήταν ετερόζυγος και επειδή το μπλε υπολείπεται του καφέ, επικράτησε το καφέ σ'αυτόν, αλλά έδωσε το μπλε στην μικρά συν το μπλε από την ομόζυγη μπλε μάνα της. Για να έχει μπλε μάτια ένας άνθρωπος πρέπει να πάρει το μπλε γονίδιο και από τους δύο γονείς, να βγει δηλαδή ομόζυγος στο μπλε.
(Μόλις έκανα σπαστική επίδειξη γνώσεων γενετικής_σκοτώστε με ελεύθερα)
Γιατί μάλλον δεν υπήρχαν τα κοκαλάκια να ξεχωρίζουν. Απ'όσο ξέρω γαλάζια και ροζ τότε δεν πολυ-υφίσταντο αλλά έπρεπε όλη η γειτονιά και όλο το σόι να ξέρει με κάθε λεπτομέρεια το φύλο του παιδιού. Αμ το ότι τα αγόρια φορούσαν κοντά παντελόνια στο καταχείμωνο;;; Ποιός διαβολικά διεστραμμένος επέβαλε αυτή τη "μόδα", θα σκάσω.
Τα πρασινα ματια ειναι πιο σπανια και πιο ωραια απο τα μπλε οποτε να νιωθεις τελεια!δηλαδή εγώ που έχω πράσινα μάτια να μη νιώθω άσχημα;
Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα αλλά τι λες βρε Uskoke; φυσικά και όχι! Στο σόι του πατέρα μου ο παππούς μου είχε τυρκουάζ μάτια, η γιαγιά μαύρα και τα περισσότερα παιδιά τους βγήκαν με απίστευτα λαδί μάτια (και ο πατέρας μου μαζί) και σκάω που δεν τα κληρονόμησα!δηλαδή εγώ που έχω πράσινα μάτια να μη νιώθω άσχημα;
Γιατί να νιώθεις άσχημα? Εγώ τα λατρεύω. Κι ο άντρας μου έχει πράσινα μάτια!δηλαδή εγώ που έχω πράσινα μάτια να μη νιώθω άσχημα;
Μηπως για το φωτογραφο ηταν ολο αυτο?Δεν κρατιόταν η Βουγιουκλάκη. Ελπίζω να έφυγε μετά ο φωτόγραφος και να τους άφησε μόνους...
Οι αντιδράσεις τους ειναι αληθινές, δηλαδή πράγματι ο Παπαμιχαήλ κοιμόταν κι η Βουγιουκλάκη τον ξύπνησε. Δεν νομίζω όμως αυτός που τράβηξε την φωτογραφία, να μπήκε απο μόνος του στο δωμάτιο έτσι στα καλά καθούμενα..Δεν κρατιόταν η Βουγιουκλάκη. Ελπίζω να έφυγε μετά ο φωτόγραφος και να τους άφησε μόνους...