Αγαπημένοι ηθοποιοί όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

Εγώ λέω να φύγει τελείως από τον γάμο αυτό γενικώς.
 
Δεν άκουσε τη συμβουλή σου, όμως, εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρει η Βικιπαίδεια, που λέει "Σύζυγός της είναι ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Παπακωνσταντής."
Στον πίνακα κάτω από τη φωτογραφία της λέει όμως
ΣύζυγοςΔημήτρης Χατζηκωνσταντής (ο κύριος Παπακ. θα πήγε ενδιάμεσα στους Αγίους Τόπους κι έγινε Χατζηπαπακ. και θα έκοψε το -παπα- για συντομία. Ή, το πιθανότερο, ο πίνακας δεν ξέρει τι του γίνεται)
ΓονείςΜαλαίνα Ανουσάκη (με παρθενογένεση την έκανε η κα. Μαλαίνα, σαν τις μελίγκρες? Στο κείμενο όμως αναφέρεται και ο μπαμπάς της ο οποίος μάλιστα έπαιξε τον μπαμπά της στην παρθενική της εμφάνιση)
 
Με αφόρμη την ημερομηνία γεννήσεως της Λαμπέτη (σαν σήμερα 13/4)....


567876.jpg
Από διάλειμμα κατά τη διάρκεια πρόβας στον "Βροχοποιό"


754355.jpg
《Είχα πάει στο θέατρο να κάνω ρεπορτάζ, να τους πάρω συνέντευξη κι...τον τάιζε! Κι αυτός είχε πάρει ένα ύφος "μαμ!!"》.
Σταμάτης Φιλιππούλης (1930-2014), δημοσιογράφος
Στην εκπομπή "Μηχανή του χρόνου".
 
Και στη Φιλουμένα Μαρτουράνο την υπηρέτρια έπαιζε.
 
Ένα τέτοιο πουλόβερ δεν φορούσε ο Δημήτρης Βακρινός;
 
Από περίεργη σύμπτωση τα είδα και τα δύο έργα. Όχι λόγω πρωταγωνιστών, πέρα από το ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν στη μαύρη λίστα των ηθοποιών που απέφευγα. Αλλά τη μεν "Επιστροφή" του Πίντερ λόγω του έργου και του συγγραφέα, τη δε "Πέπσυ" κυρίως από αντίδραση, διότι τότε (1978) ήταν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός (Μουντιάλ αν θυμάμαι καλά?) που εμένα μεν δεν με ενδιέφερε αλλά είχε κρατήσει τον κόσμο μέσα και τα θέατρα είχαν αναδουλειές, κάποια δεν άνοιξαν, κάποια έκλεισαν νωρίς, και ήθελα να τους επιβραβεύσω με τον τρόπο μου, πέρα από το ότι οι επιλογές ήταν περιορισμένες. Είχαν φυσικά και καλές κριτικές. Η "Επιστροφή" θυμάμαι μου είχε αρέσει πολύ, και οι τρείς ήταν πολύ καλοί στους ρόλους τους, η Πέπσυ όχι και τόσο, κυρίως διότι η Γαληνέα ήταν τελείως ακατάλληλη και από ηλικία και από στυλ για τον ρόλο. Αλλά ως παράσταση γενικά ήταν προσεγμένη.
 
1969; Αυτά τα γυαλιά τα φορούσε η Μάρω στο Μπλοφατζή νομίζω.
 
Πίσω
Μπλουζα