Αγαπημένοι ηθοποιοί όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσφατη συνέντευξη της Αλεξάνδρας Λαδικού στον Νίκο Μουρατίδη.
Ολα ωραια και καλα, αλλα κι αυτη απο τα 15 της μπηκε στο Εθνικο λεγοντας απλως πως δεν ειχε το απολυτηριο Γυμνασιου μαζι της. Κι εκεινοι το πιστεψαν και την αφησαν να περασει. :armed:
Και μετα φταιω εγω....
 
Δεν καταλαβαίνω γιατό ο ανορθόγραφος μπλογκογράφος ("Προς το παρών", "τι διαβάζεται") λέει "ενώ στον κινηματογράφο τίποτα, εκτός ίσως από τα “Κόκκινα φανάρια”. Πώς τίποτε? Μοιάζει να την κατηγορεί γιατί εμφανίστηκε σε εμπορικές ταινίες αλλά ποιος παλιός ηθοποιός δεν το έκανε αυτό? Βλέπω όμως συμμετοχη της σε αρκετές αξιόλογες ταινίες (Μπλόκο, Δάφνις και Χλόη '66, Παρένθεση, Μια Αιωνιότητα και μια μέρα και μερικές ακόμη αξιοπρεπείς αν και όχι τόσο σημαντικές). Άρα ουσαστικά λέει την κινηματογραφική της παρουσία "τίποτε" γιατί δεν έγινε μεγάλη σταρ. Δεν την έχω δει στο θέατρο, κι έτσι δεν έχω γνώμη για το πόσο καλή ήταν εκεί, αλλά στις ταινίες της που έχω δει δεν με είχε εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Μου είχε φανεί μάλλον ψυχρή και απόμακρη, κάτι σαν μια καλύτερη εκδοχή της Φλωρέττας Ζάννα. Μου άρεσε στην "Παρένθεση", ίσως γιατί της ταίριαζε ο ρόλος.
 
Μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση του πολυπράγμωνα Μήτσου Λυγίζου από το αρχείο της ΕΡΤ (παραγωγή 2001) μπορείτε να δείτε εδώ. Μιλούν μεταξύ άλλων ο ανιψιός του Ντάνος Λυγίζος και η σύζυγός του Νίκη.
 
Πίσω
Μπλουζα