Οn τοπικ
Μια το poll περιλαμβανει ενα τεραστιο ογκο τραγουδιων -
Αγαπημένο τραγούδι ελληνικού κινηματογράφου "
και λογω του περιορισμου των 10 επιλογων στο poll , δεν θα επρεπε να διασπαστει/περιοριστει ως προς το ειδος / περιοδο σε π.χ.καλυτερο νεου κυματος τραγουδι του ελληνικου κινηματογραφου ,καλυτερο ζειμπεκικο,καλυτερο του Φινου e.t.c.
ΟFF topik ελαφρως
panp είπε:
Ε, τι να κάνουμε, η Νόρα φαίνεται ότι ήταν πιο εμφανίσιμη εκείνη την εποχή. Α, και μια που ψάχνετε κάπου αλλού "λάθη και παράξενα σε ελληνικές ταινίες", είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς η Νόρα Βαλσάμη, όντας ηθοποιός, δεν πήρε ρόλο στην ταινία αυτή αλλά βγήκε σε μια σκηνή μόνο, παράστησε μια τραγουδίστρια και μάλιστα...ντουμπλαρισμένη !
bambinella 100 είπε:
Δεν ειναι και τοσο παραξενο το γεγονος οτι η Νορα εμφανιστηκε για τοσο λιγο και μαλιστα ντουμπλαρισμενη.Η Νορα τοτε ηταν μια ηθοποιος παντελως αγνωστη και ο Φινος ηθελε ενα φρεσκο και χαριτωμενο προσωπακι για να υποδυθει την τραγουδιστρια της μπουατ στο Τζενη - Τζενη.
Το προσωπακι αυτο βρεθηκε στη Νορα που αμεσως μετα απο αυτη την εμφανιση, υπεγραψε συμβολαιο στη Φινος Φιλμ.
Παντως παρολη την λογικοτατη εξηγηση που δινει η
bambinella ,εξακολουθει να μου φαινεται λιγο περιεργη/να μην μου κολλαει 100%, αυτη η επιλογη της Ν.Βαλσαμη ,απλως για να ντουμπλαρει σκηνικα την Κ.Χωμματα ,που δεν υπολειποταν πια και τοσο πολυ σε εμφανιση,εκτος ποια αν δεν βολευε την τραγουδιστρια ο χρονος/χωρος των γυρισματων ,οποτε τοτε μου ακουγεται πιθανοτερο.
.
Αραγε αντιστοιχη περιπτωση ειχαμε αλλη σε ταινια του Φινου ή αλλη των 50/60ς, να εμφανιστει δηλαδη πρωτοεμφανιζομενος/νη ηθοποιος απλα και μονο για να ντουμπλαρει ενα τραγουδιστη/στρια ???
Υ.Γ "φτηνος κουτσομπολης"
φαινομενικα mode on ,
.Btw γνωριζουνε τα τσακαλια -στην Ιστορια του ελληνικου κινηματογραφου στην σκηνη αλλα και τα παρασκηνια- που εχουμε αποδεδειγμενα στο φορουμ, την εποχη εκεινη με ποιον ηταν μαζι η Ν.Βαλσαμη ????
Υ.Γ.2 με αφορμη και την συζητηση και βλεποντας ξανα το video
http://www.youtube.com/watch?v=mfzgwbt62sA
απο "Το μεγάλο μυστικό μου" /Καίτη Χωματά (σκηνικο ντουμπλαζ Νόρα Βαλσάμη,Μουσική Κώστας Καπνίσης, στίχους Ντίνου Δημόπουλου)
από την ταινια ''Τζένη Τζένη (1965) ο μουσικος που παιζει μεταλλοφωνο στο 0.04 0.05 του video ασφαλως και δεν ειναι ο Στ.Ξαρχακος στα νιατα του , ετσι ???(μια και δεν εχω εικονα του συνθετη νεωτερου)