Αγαπημένο τραγούδι ελληνικού κινηματογράφου

katerinak είπε:
panp να σου την αληθεια ημουν μεταξυ των τραγουδιων "η μπαλαντα της Καιτης" και "το μεγαλο μυστικο μου" αλλά επελεξα το πρωτο γιατι βλεπουμε την Καιτη να τραγουδαει ενω στο δευτερο ακουγεται μονο η φωνη της
Ε, τι να κάνουμε, η Νόρα φαίνεται ότι ήταν πιο εμφανίσιμη εκείνη την εποχή. Α, και μια που ψάχνετε κάπου αλλού "λάθη και παράξενα σε ελληνικές ταινίες", είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς η Νόρα Βαλσάμη, όντας ηθοποιός, δεν πήρε ρόλο στην ταινία αυτή αλλά βγήκε σε μια σκηνή μόνο, παράστησε μια τραγουδίστρια και μάλιστα...ντουμπλαρισμένη !
 
Δεν ειναι και τοσο παραξενο το γεγονος οτι η Νορα εμφανιστηκε για τοσο λιγο και μαλιστα ντουμπλαρισμενη.

Η Νορα τοτε ηταν μια ηθοποιος παντελως αγνωστη και ο Φινος ηθελε ενα φρεσκο και χαριτωμενο προσωπακι για να υποδυθει την τραγουδιστρια της μπουατ στο Τζενη - Τζενη.

Το προσωπακι αυτο βρεθηκε στη Νορα που αμεσως μετα απο αυτη την εμφανιση, υπεγραψε συμβολαιο στη Φινος Φιλμ. Ο επομενος ρολος της ηταν στη Στεφανια και οι υπολοιποι, στην πλειονοτητα τους, πρωταγωνιστικοι.

Η ηθοποιος εγινε πολυ γρηγορα ενα απο τα πιο αγαπημενα παιδια του Φινου και γυρισε ολες τις ταινιες της κοντα του, με μοναδικη εξαιρεση τον Αγνωστο εκεινης της νυχτας, το 1972 και τον Καζανοβα το 1963. Βεβαια στον Καζανοβα ειχε εναν παρα πολυ μικρο ρολο και κυριως δεν ειχε γνωρισει ακομα τον Φιλοποιμενα Φινο.
 
Κάτσε, κάτσε, η Στεφανία είναι συνομήλικη της Τζένης; Εγώ την είχα για πολύ παλιότερη (και λόγω Α/Μ). Ύστερα, δεν ήταν και οι "Κυρίες της αυλής"; Πληροφοριακά ρωτάω, δεν έψαξα χρονολογίες, αλλά μου φαίνεται περίεργο το 69 που νομίζω ότι ήταν το "Τζένη Τζένη" η Βαλσάμη να ήταν άγνωστη...
 
Το Τζενη - Τζενη προηγηθηκε ολων. Ειναι του '65. Η Στεφανια και οι κυριες της αυλης ειναι του '66.

Το ασπρομαυρο δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο, αν σκεφτουμε οτι εχουμε επι παραδειγματι το εγχρωμο Μερικοι το προτιμουν κρυο, του '62 και το ασπρομαυρο Εν ονοματι του νομου, του '70. Και τα δυο του Φινου.
 
Οn τοπικ

Μια το poll περιλαμβανει ενα τεραστιο ογκο τραγουδιων - Αγαπημένο τραγούδι ελληνικού κινηματογράφου "

και λογω του περιορισμου των 10 επιλογων στο poll , δεν θα επρεπε να διασπαστει/περιοριστει ως προς το ειδος / περιοδο σε π.χ.καλυτερο νεου κυματος τραγουδι του ελληνικου κινηματογραφου ,καλυτερο ζειμπεκικο,καλυτερο του Φινου e.t.c.

ΟFF topik ελαφρως

panp είπε:
Ε, τι να κάνουμε, η Νόρα φαίνεται ότι ήταν πιο εμφανίσιμη εκείνη την εποχή. Α, και μια που ψάχνετε κάπου αλλού "λάθη και παράξενα σε ελληνικές ταινίες", είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς η Νόρα Βαλσάμη, όντας ηθοποιός, δεν πήρε ρόλο στην ταινία αυτή αλλά βγήκε σε μια σκηνή μόνο, παράστησε μια τραγουδίστρια και μάλιστα...ντουμπλαρισμένη !
bambinella 100 είπε:
Δεν ειναι και τοσο παραξενο το γεγονος οτι η Νορα εμφανιστηκε για τοσο λιγο και μαλιστα ντουμπλαρισμενη.Η Νορα τοτε ηταν μια ηθοποιος παντελως αγνωστη και ο Φινος ηθελε ενα φρεσκο και χαριτωμενο προσωπακι για να υποδυθει την τραγουδιστρια της μπουατ στο Τζενη - Τζενη.

Το προσωπακι αυτο βρεθηκε στη Νορα που αμεσως μετα απο αυτη την εμφανιση, υπεγραψε συμβολαιο στη Φινος Φιλμ.
Παντως παρολη την λογικοτατη εξηγηση που δινει η bambinella ,εξακολουθει να μου φαινεται λιγο περιεργη/να μην μου κολλαει 100%, αυτη η επιλογη της Ν.Βαλσαμη ,απλως για να ντουμπλαρει σκηνικα την Κ.Χωμματα ,που δεν υπολειποταν πια και τοσο πολυ σε εμφανιση,εκτος ποια αν δεν βολευε την τραγουδιστρια ο χρονος/χωρος των γυρισματων ,οποτε τοτε μου ακουγεται πιθανοτερο.

.

Αραγε αντιστοιχη περιπτωση ειχαμε αλλη σε ταινια του Φινου ή αλλη των 50/60ς, να εμφανιστει δηλαδη πρωτοεμφανιζομενος/νη ηθοποιος απλα και μονο για να ντουμπλαρει ενα τραγουδιστη/στρια ???

Υ.Γ "φτηνος κουτσομπολης" φαινομενικα mode on ,

.Btw γνωριζουνε τα τσακαλια -στην Ιστορια του ελληνικου κινηματογραφου στην σκηνη αλλα και τα παρασκηνια- που εχουμε αποδεδειγμενα στο φορουμ, την εποχη εκεινη με ποιον ηταν μαζι η Ν.Βαλσαμη ????

Υ.Γ.2 με αφορμη και την συζητηση και βλεποντας ξανα το video

http://www.youtube.com/watch?v=mfzgwbt62sA

απο "Το μεγάλο μυστικό μου" /Καίτη Χωματά (σκηνικο ντουμπλαζ Νόρα Βαλσάμη,Μουσική Κώστας Καπνίσης, στίχους Ντίνου Δημόπουλου)

από την ταινια ''Τζένη Τζένη (1965) ο μουσικος που παιζει μεταλλοφωνο στο 0.04 0.05 του video ασφαλως και δεν ειναι ο Στ.Ξαρχακος στα νιατα του , ετσι ???(μια και δεν εχω εικονα του συνθετη νεωτερου)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο μουσικος που παιζει μεταλλοφωνο, Nemo, δε θα ελεγα πως ειναι ο Σταυρος Ξαρχακος. Υπαρχουν σιγουρα καποιες ομοιοτητες μεταξυ των δυο, αλλα οχι.

Επισης μου φαινεται καπως δυσκολο να εμφανιστει ο Ξαρχακος στο φιλμ σε ρολο ενος μουσκου της μπουατ και να παιζει ενα κομματι του Καπνιση. Αν ειχε γραψει αυτος τη μουσικη, ισως.

Ο Σταυρος Ξαρχακος την εποχη εκεινη ηταν στα πανω του, αναγνωρισμενος και αναγνωρισιμος απο το πανελληνιο, εχοντας ηδη γραψει μουσικη για αρκετες και σημαντικες ταινιες: Ταξιδι, Αμοκ, Τα κοκκινα φαναρια, Λολα, Μοντερνα Σταχτοπουτα.

Επομενως, δε θεωρω πολυ πιθανη μια τετοια κινηση απο μερους του.
 
Nemο σιγουρα ειναι γενικευμενη η παρουσα δημοσκοπηση αλλά επρεπε να γινει μια επιλογη τραγουδιων,συμφωνω μ αυτο που γραφεις : θα μπορουσαν να γινουν αλλες μικροτερες δημοσκοπησεις που θα περιειχαν τραγουδια συγκεκριμενης κατηγοριας καθε φορα ,αλλά κυριως για εξοικονομηση χωρου διαλεξα τη γενικη δημοσκοπηση.Απ οτι καταλαβα οι επιλογες που εγιναν δε σε ικανοποιησαν,δε μας εγραψες ομως τι θα ηθελες να δεις σε μια λιστα σαν αυτη

οφ τοπικ : στο screenshot αυτο βλεπουμε το Σταυρο Ξαρχακο στην ταινια "η Αθηνα μετα τα μεσανυχτα" (1968)

xarhakosstavros.JPG
 
Wally απ οτι βλεπω μονο εσυ ψηφισες το τραγουδι "εσυ κι εγω" , άλλα τραγουδια δεν εχουν ουτε μια ψηφο,μαλλον δεν εκανα καλη επιλογη τραγουδιων :wait2:
 
Παιδια ξεχάσατε ολοι μεχρι στιγμής να αναφέρεται τη Βίκυ Μοσχολίου στην Ταινία Λόλα '' Του ήλιου σβηστηκε το φως " κλπ
 
kossyfa είπε:
Παιδια ξεχάσατε ολοι μεχρι στιγμής να αναφέρεται τη Βίκυ Μοσχολίου στην Ταινία Λόλα '' Του ήλιου σβηστηκε το φως " κλπ
συγγνωμη αλλά τι εννοεις οτι ξεχασαμε να αναφερουμε τη Βικυ Μοσχολιου στο τραγουδι "του ηλιου σβηστηκε το φως" ; αυτο ειναι το τραγουδι που σου αρεσει περισσοτερο και θα ηθελες να το δεις στη συγκεκριμενη λιστα;
 
Το εσυ και εγω εχει 2 ψηφους (μεχρι στιγμης). Τωρα ξερετε και την δευτερη ψηφο.
 
Sorry παιδια αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη επρεπε να ηταν στη λιστα το τραγουδι απο τις ''Φυλακες ανηλικων-Σαπια βιδα''.Διαχρονικο και με πολλα μηνυματα

 
Βρε παιδιά καλά κάνετε μέχρι τώρα και προτείνετε και άλλα τραγούδια αρκετοί από εσάς. Αν θέλει η katerinak θα επανέλθει με Part II λαμβάνοντας υπόψη της ό,τι έχετε προτείνει μέχρι τώρα . Δεν θα είναι η πρώτη φορά εξάλλου που συμβαίνει αυτό. Ψηφίστε όμως ένα τραγούδι εφόσον σας αρέσει κάποιο από τη δημοσκόπηση ;)

Προσωπικά, λατρεύω τα τραγούδια της Ρένας Κουμιώτη (Κατερίνα μην με ξεχάσεις αν κάνεις και δεύτερη δημοσκόπηση :flower: ) αλλά ψήφισα αυτό που μου άρεσε περισσότερο από τη 10άδα.
 
απ οτι βλεπω θα χρειαστει και μια 2η λιστα αργοτερα ομως

caprice δε σε ξεχναω γιατι μ αρεσει κι εμενα η Ρενα Κουμιωτη αλλά δεν ειχα χωρο για να βαλω κι ενα δικο της τραγουδι στη λιστα

Βλεπω οτι η επιλογη μου στο τραγουδι του ζευγαριου Αλικη - Δημητρης δεν πηρε καμμια ψηφο,για να πω την αληθεια δεν το περιμενα τουλαχιστον απ τους θαυμαστες της Αλικης.Ποιο τραγουδι θα προτεινατε στη θεση του "ας το πεισμα σου" για να ξερω για την επομενη λιστα;
 
καιρος να ψηφισω κι εγω : ημουν μεταξυ των τραγουδιων "η μπαλαντα της Καιτης" , "μη μου μιλας γι αγαπη" και "ας το πεισμα σου" και τελικα διαλεξα το τελευταιο (αν και δεν ανηκει στο "νεο κυμα" ) για να εχει τουλαχιστον μια ψηφο

Θα υπαρξει και 2η ψηφοφορια γι αυτο γραψτε τις προτιμησεις σας (1 με 2 το πολυ τραγουδια ο καθενας) για να ξερω τι ειδους τραγουδια να βαλω στην επομενη λιστα αφου αυτη δεν σας αρεσε ιδιαιτερα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ψήφισα το ''Εσύ κι εγώ'' μιας και μου αρέσει η μελωδία απίστευτα. Από τότε που το πρωτοάκουσα έως και σήμερα.
 
Το άνοιξε το παράθυρο φυσικά.....αυτό το τραγούδι με κάνει να δακρύζω!!
 
Σαν με κοιτάς στην ταινία Εκείνο το καλοκαίρι. Μου αρέσει και το τραγούδι και η ταινία (από τις λίγες του είδους που μου αρέσουν).
 
Πίσω
Μπλουζα