Αθλητικό κουίζ

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας metsgr
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ο μπασκετμπολιστας με τους περισσοτερους ποντους σε παιχνιδι Πρωταθληματος ειναι καποιος του Ηρακλη - Μουμου(κατι), Μου(κατι) δεν το θυμαμαι τωρα.
 
Paspartoo είπε:
Ο μπασκετμπολιστας με τους περισσοτερους ποντους σε παιχνιδι Πρωταθληματος ειναι καποιος του Ηρακλη - Μουμου(κατι), Μου(κατι) δεν το θυμαμαι τωρα.
Ετσι οπως το θυμασαι, κατι σε αγελαδα φερνει παντως... :rofl: :rofl:
 
Μουμογλου, 145 ποντους στο Ηρακλής - ΒΑΟ 172-94 το 1972...καλυτερα τωρα ?
 
Paspartoo είπε:
Μουμογλου, 145 ποντους στο Ηρακλής - ΒΑΟ 172-94 το 1972...καλυτερα τωρα ?
Πρεπει να ειναι και ρεκορ ολων των εποχων αυτο. Δεν νομιζω να υπαρχει κανενας αλλος παικτης με τοσους ποντους.

Παντως ο Β.Α.Ο. ειχε κατεβει με την εφηβικη του ομαδα
 
1) (β) Μάριο Ζαγκάλο. Προπονητής της μεγάλης Βραζιλίας του '70 (Μεξικό) και είχε σηκώσει και τα δύο απανωτά του '58 και του '62 (Σουηδία και Χιλή)

μου πήρε 5 ώρες αλλα μου'ρθε :P

Αν είναι κι άλλος πές μου ...

... να αυτοκτονήσω :rofl:
 
ναι μωρε αυτος ηταν..

το να κλεβεις εκκλησιες επιτρεποταν τοτε?μεγαλη η χαρη του κ. Μουμογλου περασε στη ιστορια!(και αντιτουριστικο ονομα...)δεν υπηρχαν τοτε Γκουμας ,Αμερικανος , Κοντος..και τοσοι αλλοι μεγαλοι σκορερ...αλλα αυτοι εδειχναν την κλαση τους οχι σε 16ρηδες.ανηθικο και αντι-θλητικο να τσακιζεις τα φτερα των νεοσσων αθλητων..ΤΑ ΠΗΡΑ συγχωρεστε με..εγω παντως αναγνωριζω το 73ρι του Γιαννακη απεναντι στον Αρη,οπου στο ιδιο ματς ο Νικ ειχε βαλει 52π.τις υπολοιπες ερωτησεις δεν τις προσεξα..σορρυ
 
Αν η ερωτηση ηταν "Πιστευτε οτι ηταν ηθικο να σημειωσει καποιος 143 ποντους απεναντι σε ομαδα με 17χρονα ?" τοτε ναι μαλλον το σχολιο σου Dokken θα ειχε οντως καποια βαση.

Αλλα για να λεμε τωρα και του στραβου το δικιο - ο Μουμογλου δεν ηταν κανα παλιοπαιδο και δεν του αξιζει μετα απο 40 χρονια να ακουει τα σχολιανα του επειδη εκανε το λαθος (?) να τα δωσει ολα με την ομαδα του στο Εθνικο Πρωταθλημα.

Γιατι κανεις δεν ξερει (ή δεν θυμαται) για ποιο λογο κατεβασε ο ΒΑΟ τους μικρους - και αν αυτο εγινε επιτηδες για να μειωσει τον αγωνα ή κατι αλλο ενδεχομενως.

Και δυο λογια απο εδω

Αριστείδης Μούμογλου
Το όνομά του είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αλλά και στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Στις 13 Ιουλίου 1972, στον αγώνα του Ηρακλή με τον ΒΑΟ (172-94) σταμάτησε στους 143 πόντους, που αποτελεί ακόμη και σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μούμογλου εντάχθηκε στον Ηρακλή το 1958 και ξεκίνησε από την παιδική ομάδα του Ηρακλή. Το 1960 ο προπονητής Άγης Κυνηγόπουλος του εμπιστεύθηκε μία θέση στη βασική πεντάδα. Το 1961 και το 1964 οδήγησε με τους συμπαίκτες του τον Ηρακλή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Σε ηλικία 17 ετών κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και αγωνίστηκε κόντρα στην Τουρκία για το βαλκανικό πρωτάθλημα. Από το 1967 έως το 1970 έμεινε εκτός δράσης προκειμένου να αφιερωθεί στις σπουδές του, στη Φαρμακευτική σχολή. Επέστρεψε και τη σεζόν 1971-72 ήταν πρώτος σκόρερ της Α' εθνικής με 654 πόντους. Τέλειωσε την καριέρα του χωρίς να έχει αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.
 
don dokken είπε:
το να κλεβεις εκκλησιες επιτρεποταν τοτε?μεγαλη η χαρη του κ. Μουμογλου περασε στη ιστορια!(και αντιτουριστικο ονομα...)δεν υπηρχαν τοτε Γκουμας ,Αμερικανος , Κοντος..και τοσοι αλλοι μεγαλοι σκορερ...αλλα αυτοι εδειχναν την κλαση τους οχι σε 16ρηδες.ανηθικο και αντι-θλητικο να τσακιζεις τα φτερα των νεοσσων αθλητων..ΤΑ ΠΗΡΑ συγχωρεστε με..εγω παντως αναγνωριζω το 73ρι του Γιαννακη απεναντι στον Αρη,οπου στο ιδιο ματς ο Νικ ειχε βαλει 52π.τις υπολοιπες ερωτησεις δεν τις προσεξα..σορρυ
Ο αγώνας ήταν Ιωνικός Νίκαιας - Άρης 113-114 στην παράταση, την περίοδο 1980-81. Γιαννάκης 73 πόντοι για τον Ιωνικό, Γκάλης 62 πόντοι για τον Άρη. Δεν αγωνιζόταν ούτε ένας ξένος...
 
Αυτή τη φορά είχαμε κίνηση και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις του κουίζ :) (μήπως βάζω εύκολα; χμ...)

Λοιπόν!

Απαντήσεις:

1. Ο Βραζιλιάνος Μάριο Ζαγκάλο σήκωσε ως παίχτης το παγκόσμιο κύπελλο το 1958 στη Σουηδία και το 1962 στη Χιλή και ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας το 1970 στο Μεξικό. Αυτοί ήταν μάλιστα οι τρεις πρώτοι τίτλοι για τη Βραζιλία μέχρι τότε, η οποία ήταν φυσικά η πρώτη ομάδα που της επετράπη να κρατήσει το τρόπαιο στο ...σπίτι της. Ο Ζαγκάλο όμως κέρδισε κι άλλον παγκόσμιο τίτλο, ως βοηθός προπονητή αυτή τη φορά, το 1994 στις ΗΠΑ, στο πλευρό του Κάρλος Παρέιρα.

Ο Γερμανός «Κάιζερ» (αυτοκράτορας) Φραντς Μπεκενμπάουερ ήταν ο δεύτερος που σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο ως παίχτης, και μάλιστα ως αρχηγός της ομάδας του, το 1974 στη χώρα του (κερδίζοντας την Ολλανδία) και ως προπονητής το 1990 στην Ιταλία (κερδίζοντας την Αργεντινή).

…όπως πολύ σωστά ανέφερε ο keeper7k. :)


2. Δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις ο Παναγιώτης Γιαννάκης που σήκωσε το κύπελλο στο Euro του 1987 ως παίχτης και αρχηγός και στο Euro του 2005 ως προπονητής. (Κι εμείς πανηγυρίσαμε το δεύτερο τίτλο μας!)

Εύγε Rygar! :)

 


3. Ο παίχτης που κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων πόντων σε έναν αγώνα μπάσκετ στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Αριστείδης Μούμογλου του Ηρακλή, που σημείωσε 143 (ή 145) πόντους το 1972 σε αγώνα κατά του Β.Α.Ο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης με 73 (72 σύμφωνα με άλλες πηγές) πόντους, ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Παράσχος Τσάνταλης του Πανελληνίου με 71 πόντους και ο Νίκος Γκάλης με 63 πόντους. Ο Γιαννάκης πέτυχε 73 (ή 72) πόντους αγωνιζόμενος με τον Ιωνικό εναντίον του Άρη το 1981, αγώνα στον οποίο ο Γκάλης (με τον Άρη) πέτυχε τους 63 πόντους που τον έφεραν στην τέταρτη θέση (ο αγώνας είχε λήξει 113-114 υπέρ του Άρη).

Το τριγύρισες Rygar, αλλά έπεσες πάνω στον Paspartoo... :)

Όσο για το πώς επετεύχθη μια τέτοια επίδοση... ξέρουμε ότι στα ρεκόρ αυτά που καταγράφονται τελικά είναι τα νούμερα. Δικαίως ή αδίκως

4. Δύο αθλητές κατάφεραν να κερδίσουν χρυσό μετάλλιο στο μαραθώνιο σε δύο συνεχόμενους ολυμπιακούς αγώνες. Ο πρώτος που το κατάφερε ήταν ο θρυλικός Αμπέμπε Μπικίλα από την Αιθιοπία, το 1960 στη Ρώμη και το 1964 στο Τόκιο. Το 1968 στο Μεξικό, ένας τραυματισμός στο πόδι τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα πριν τερματίσει.


Ο δεύτερος μαραθωνοδρόμος ήταν ο Ανατολικογερμανός Βάλντεμαρ Τσιερπίνσκι, που τερμάτισε πρώτος στο μαραθώνιο στο Μόντρεαλ το 1976 και στη Μόσχα το 1980. Η μη συμμετοχή της τότε Ανατολικής Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 στέρησε την ευκαιρία από τον Τσιερπίνσκι να διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο.


Well done, Kambia!! Ο Αμπέμπε Μπικίλα πράγματι έτρεξε στη Ρώμη ξυπόλητος!

5. Ο Φινλανδός αθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Πάαβο Νούρμι είναι ο αθλητής που έχει κατακτήσει τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στο σύνολο στο στίβο. Κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια και 1 αργυρό το 1920 στην Αμβέρσα, 5 χρυσά το 1924 στο Παρίσι, 1 χρυσό και 2 αργυρά το 1928 στο Άμστερνταμ, συνολικά 12 μετάλλια (9 χρυσά και 3 ασημένια), όλα σε δρόμους 1500 μ. έως 10000 μ.

Ο Αμερικανός Καρλ Λιούις ακολουθεί ως δεύτερος στην κατάταξη των αθλητών στίβου με 9 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο.

Well done again, Kambia! ;)

.


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επανερχόμαστε με νέο κουίζ...

Αθλητικό κουίζ #3







1. Ποδόσφαιρο: Ποιες εθνικές ομάδες υπήρξαν ταυτόχρονα πρωταθλητές Ευρώπης και κάτοχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και πότε;




2. Ποδόσφαιρο: Πόσες συμμετοχές είχε ο Βασίλης Χατζηπαναγής στην Εθνική Ομάδα Ανδρών της Ελλάδας;

 


3. Μπάσκετ: Πότε εισήχθη για πρώτη φορά το τρίποντο στο μπάσκετ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης;

 


4. Βόλεϊ: Ποια είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ;

 


5. Στίβος: Ποιος ήταν ο πρώτος αθλητής που έτρεξε τα 100 μ. σε χρόνο μικρότερο των 9.90 δευτερολέπτων και πότε;

 


:)


 
2) Νομίζω 1, και μάλιστα σε φιλικό εάν θυμάμαι καλά.

5) Είμαι σίγουρος ότι είναι ο Καρλ Λιουις, αλλά δε θυμάμαι το πότε :(

:P
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
5) Είμαι σίγουρος ότι είναι ο Καρλ Λιουις, αλλά δε θυμάμαι το πότε :(
Πριν απο το λιουις ηταν αλλος. Τωρα ομως στα επισημα αρχεια ειναι καταγεγραμμενος ο λιουις.
 
Α, δεν το ξέρω το ανεπίσημο, δεν είμαι τόσο μεγάλος :P
 
Το ξερω το ξερω ειναι ο Τζιμ Χαινς το 1968 με 9.95 και μετα απο αυτον ο Σμιθ με 9.93. Ακολουθει ο Λουις το 1988. Ο Σμιθ ηταν καπου και αυτος στην δεκαετια του 80 (δεν θυμαμαι ποτε)

Αυτα για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις :D

4. Το 1994 που ηρθε 6η
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1). Η Γαλλια το 1998 πηρε το Παγκοσμιο και το 2000 εγινε και πρωταθλητρια Ευρωπης.Η Δ.Γερμανια το 1972 πηρε το Ευρωπαικο και 2 χρονια μετα πηρε και το Παγκοσμιο.Δεν ξερω αν υπαρχει αλλη.

4).Το 1994 στο Κοσμοβολευ που εγινε στην Ελλαδα.Σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.Στο κρισιμο ματς με τη Ρωσια νικησαμε 3-2 σετ και μπηκαμε στην 6αδα.Σε αυτο το παιχνιδι ημουν στο ΣΕΦ.15 χιλιαδες κοσμος!!!!Πηρα και παρα πολλα αυτοκολλητα με το σημα της διοργανωσης τα οποια τα εχω ακομα!!!Σκαναρα ενα...

picture.php


5).O Καναδος Μπεν Τζονσον με

 
Dim ειχα κατεβει Αθηνα για τον απιστευτο τελικο!!! Ιταλια το ειχε παρει.

Αν θυμαμαι καλα πριν τον τελικο ηταν το δικο μας παιχνιδι ??
 
Απαντήσεις κουίζ #3:

1. Η εθνική ομάδα της (τότε Δυτικής) Γερμανίας πήρε το Παγκόσμιο κύπελλο το 1974 που διοργανώθηκε στη χώρα της, ενώ ήταν ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 1972 (στο Βέλγιο) και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κατάφερε να είναι ταυτόχρονα πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου.

Η Γαλλία το 2000 νίκησε την Ιταλία με το χρυσό γκολ του Τρεζεκιέ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ρότερνταμ και έγινε η δεύτερη χώρα που το κατόρθωσε αυτό, καθώς είχε ήδη κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 στη χώρα της.

Μπράβο, dim! Πέτυχες διάνα! :)

2. Ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής για πρώτη και τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της καριέρας του πριν από 33 χρόνια, στις 6 Μαΐου 1976, στο φιλικό αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Πολωνίας που έγινε στο Γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αθήνα (ο αγώνας έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ του Γιώργου Κούδα). Δυστυχώς η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της (τότε) ΕΣΣΔ διαμαρτυρήθηκε στην UEFA, ισχυριζόμενη ότι ο Χατζηπαναγής είχε συμμετάσχει στην εθνική ομάδα νέων της ΕΣΣΔ σε επίσημο παιχνίδι και επομένως δεν είχε το δικαίωμα να συμμετέχει σε άλλη εθνική ομάδα... (Σε μια συνέντευξη του Β. Χατζηπαναγή που έτυχε να παρακολουθήσω πριν λίγα χρόνια, ο ίδιος δήλωσε πως έπαιξε στην ολυμπιακή ομάδα της ΕΣΣΔ μόνο μια φορά και αν θυμάμαι καλά ως αλλαγή –απλά για ότι δεν είναι καταγεγραμμένο σε χαρτί ή μαγνητοταινία, δεν μπορεί κανείς να είναι και σίγουρος... μνήμη είναι αυτή...)

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να αποκλειστεί ο Χατζηπαναγής από την εθνική ομάδα της Ελλάδας για το υπόλοιπο της καριέρας του... :(

Στις 14 Δεκεμβρίου 1999, και έχοντας αποχωρήσει πλέον από την ενεργό δράση, φόρεσε ακόμη μια φορά τη φανέλα της Εθνικής μας για 20 λεπτά, στο φιλικό παιχνίδι που δόθηκε προς τιμήν του, μεταξύ Ελλάδας και Γκάνας (1-1), στο Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη.

Οπότε... Rygar, ο Β. Χατζηπαναγής συμμετείχε πράγματι μόνο μια φορά στην Εθνική κατά τη διάρκεια της ενεργού του δράσης, αλλά επίσημα στα αρχεία της ΕΠΟ είναι καταχωρημένος να έχει 2 συμμετοχές. Διαλέγεις και παίρνεις! ;)

3. Η FIBA καθιέρωσε το καλάθι των τριών πόντων το 1984, θεσμός που ίσχυε ήδη στο NBA από το 1979.

Πολύ σωστά Darth21! :)

4. Το 1994 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ που έγινε στην Ελλάδα (στο ΣΕΦ του Πειραιά :D και στο Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης), η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε την έκτη θέση. Έπαιξε στον πρώτο όμιλο, όπου κατετάγη πρώτη με δεύτερη τη Ρωσία, νικώντας την στο τελευταίο παιχνίδι με 3-2. Στα προημιτελικά έχασε από την Ολλανδία (η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά έχασε από την Ιταλία) με 0-3, ενώ στους αγώνες κατάταξης στη συνέχεια νίκησε την Κορέα με 3-1 και έχασε από τη Βραζιλία με 0-3.

Dim, τα ʼπες όλα βασικά, αλλά έπρεπε να πω κι εγώ κάτι! :D

5. Στις 30 Αυγούστου 1987 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στη Ρώμη, ο Καναδός Μπεν Τζόνσον κέρδισε τον τελικό των 100 μ. ανδρών στον εκπληκτικό χρόνο των 9.83 δευτερολέπτων, συντρίβοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 9.93 δευτερολέπτων του Αμερικανού Σμιθ. Έγινε ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο και ο πρώτος που κατέβηκε το αξεπέραστο μέχρι τότε φράγμα των 9.90 s.

Όμως η δόξα δε θα κρατήσει για πολύ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ στις 24 Σεπτεμβρίου 1988, ο Τζόνσον κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 9.79 δευτερολέπτων. Τρεις μέρες αργότερα η IAAF θα του αφαιρέσει το μετάλλιο, γιατί θα βρεθεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ταυτόχρονα ανακαλείται το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε κάνει το 1987.

Κερδισμένος βγαίνει ο Αμερικανός Καρλ Λιούις, δεύτερος στη Ρώμη το 1987 και στη Σεούλ το 1988, που παίρνει τα 2 χρυσά μετάλλια και του αναγνωρίζεται το παγκόσμιο ρεκόρ των 9.92 s που έκανε στη Σεούλ.

Τρία χρόνια αργότερα ο Λιούις θα κάνει χρόνο 9.86 δευτερολέπτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IAAFτο 1991 στο Τόκυο.

Επεισοδιακό το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μ. εκείνη την εποχή! Dim, well done! :)
 
metsgr είπε:
Οπότε... Rygar, ο Β. Χατζηπαναγής συμμετείχε πράγματι μόνο μια φορά στην Εθνική κατά τη διάρκεια της ενεργού του δράσης, αλλά επίσημα στα αρχεία της ΕΠΟ είναι καταχωρημένος να έχει 2 συμμετοχές. Διαλέγεις και παίρνεις! ;)
Σιγά μην εμπιστευτώ τα αρχεία της ΕΠΟ!! Η απάντηση είναι δική μου! :cool:
 
Πίσω
Μπλουζα