Ετσι οπως το θυμασαι, κατι σε αγελαδα φερνει παντως...Paspartoo είπε:Ο μπασκετμπολιστας με τους περισσοτερους ποντους σε παιχνιδι Πρωταθληματος ειναι καποιος του Ηρακλη - Μουμου(κατι), Μου(κατι) δεν το θυμαμαι τωρα.
Πρεπει να ειναι και ρεκορ ολων των εποχων αυτο. Δεν νομιζω να υπαρχει κανενας αλλος παικτης με τοσους ποντους.Paspartoo είπε:Μουμογλου, 145 ποντους στο Ηρακλής - ΒΑΟ 172-94 το 1972...καλυτερα τωρα ?
Αριστείδης Μούμογλου
Το όνομά του είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αλλά και στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Στις 13 Ιουλίου 1972, στον αγώνα του Ηρακλή με τον ΒΑΟ (172-94) σταμάτησε στους 143 πόντους, που αποτελεί ακόμη και σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μούμογλου εντάχθηκε στον Ηρακλή το 1958 και ξεκίνησε από την παιδική ομάδα του Ηρακλή. Το 1960 ο προπονητής Άγης Κυνηγόπουλος του εμπιστεύθηκε μία θέση στη βασική πεντάδα. Το 1961 και το 1964 οδήγησε με τους συμπαίκτες του τον Ηρακλή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Σε ηλικία 17 ετών κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και αγωνίστηκε κόντρα στην Τουρκία για το βαλκανικό πρωτάθλημα. Από το 1967 έως το 1970 έμεινε εκτός δράσης προκειμένου να αφιερωθεί στις σπουδές του, στη Φαρμακευτική σχολή. Επέστρεψε και τη σεζόν 1971-72 ήταν πρώτος σκόρερ της Α' εθνικής με 654 πόντους. Τέλειωσε την καριέρα του χωρίς να έχει αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.
Ο αγώνας ήταν Ιωνικός Νίκαιας - Άρης 113-114 στην παράταση, την περίοδο 1980-81. Γιαννάκης 73 πόντοι για τον Ιωνικό, Γκάλης 62 πόντοι για τον Άρη. Δεν αγωνιζόταν ούτε ένας ξένος...don dokken είπε:το να κλεβεις εκκλησιες επιτρεποταν τοτε?μεγαλη η χαρη του κ. Μουμογλου περασε στη ιστορια!(και αντιτουριστικο ονομα...)δεν υπηρχαν τοτε Γκουμας ,Αμερικανος , Κοντος..και τοσοι αλλοι μεγαλοι σκορερ...αλλα αυτοι εδειχναν την κλαση τους οχι σε 16ρηδες.ανηθικο και αντι-θλητικο να τσακιζεις τα φτερα των νεοσσων αθλητων..ΤΑ ΠΗΡΑ συγχωρεστε με..εγω παντως αναγνωριζω το 73ρι του Γιαννακη απεναντι στον Αρη,οπου στο ιδιο ματς ο Νικ ειχε βαλει 52π.τις υπολοιπες ερωτησεις δεν τις προσεξα..σορρυ
Πριν απο το λιουις ηταν αλλος. Τωρα ομως στα επισημα αρχεια ειναι καταγεγραμμενος ο λιουις.Rygar είπε:5) Είμαι σίγουρος ότι είναι ο Καρλ Λιουις, αλλά δε θυμάμαι το πότε
:frypan: που δεν εισαι τοσο μεγαλος!Rygar είπε:Α, δεν το ξέρω το ανεπίσημο, δεν είμαι τόσο μεγάλος
Σιγά μην εμπιστευτώ τα αρχεία της ΕΠΟ!! Η απάντηση είναι δική μου!metsgr είπε:Οπότε... Rygar, ο Β. Χατζηπαναγής συμμετείχε πράγματι μόνο μια φορά στην Εθνική κατά τη διάρκεια της ενεργού του δράσης, αλλά επίσημα στα αρχεία της ΕΠΟ είναι καταχωρημένος να έχει 2 συμμετοχές. Διαλέγεις και παίρνεις!