Αθλητικό κουίζ

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας metsgr
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εχω χάσει τη μπάλα, τί είναι σωστό και τί όχι. Τελικά, πέτυχα κανένα; :(
 
Ναι, Rygar, πετυχες και το μπασκετ και τους παιχτες. Αλλα και ο don dokken πετυχε το μπασκετ.

Συνηθως διορθωνω ο,τι ειναι λαθος. :)
 
λοιπον...με πολυ προσοχη,με χαπια και γυαλια ορασεως,εφοσον μιλαμε για δρομεις και τους 2 τους εχουμε βρει,ο 3ος πρεπει να ειναι ο αλμπερτο κοβα ο ιταλος,στις μεγαλες αποστασεις...εμ αι ραιτ? :D
 
Ωραία τα πήγαμε κι αυτή τη φορά!

Για να διανθίσουμε τις απαντήσεις σας, λοιπόν...

Απαντήσεις:

1. Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε τελικά παγκοσμίου κυπέλλου είναι ο Πελέ (το 10 το καλό!) σε ηλικία 17 χρονών και κάτι, στον προημιτελικό αγώνα Βραζιλία Ουαλία (1-0) το 1958 στη Σουηδία. Ο ίδιος είναι και ο νεότερος παίχτης που έχει σκοράρει και σε τελικό (και μάλιστα 2 φορές) πάλι στην ίδια διοργάνωση εναντίον της Σουηδίας (Σουηδία – Βραζιλία 2-5)

Ο Ροζέ Μιλά από το Καμερούν είναι ο γηραιότερος παίχτης που έχει πετύχει γκολ σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, σε ηλικία 42 χρονών στον αγώνα του δεύτερου ομίλου Ρωσία – Καμερούν (6-1) το 1994 στις ΗΠΑ.

Στον τελικό ο παίχτης που έχει σκοράρει σε μεγαλύτερη ηλικία είναι ο Σουηδός Νιλς Λίντχολμ σε ηλικία 35 χρονών, ο οποίος άνοιξε το σκορ στον τελικό του 1958.

Εύγε Rygar! :)

2. Ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ο Θωμάς Μαύρος με 260 γκολ σε 501 αγώνες με τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ. Δεύτερος Έλληνας είναι ο Μίμης Παπαϊωάννου της ΑΕΚ με 234 γκολ σε 483 αγώνες. Και στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Γιώργος Σιδέρης του Ολυμπιακού με 225 γκολ.

Στη δεύτερη θέση των σκόρερς βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα, αλλά η ερώτηση αναφερόταν μόνο στους Έλληνες. (Μπράβο Leon! Παναθηναϊκός είσαι;; :D )

3. Η Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ στις 18 Σεπτεμβρίου 1979 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα, φτάνοντας στον τελικό αήττητη και νικώντας τη Γιουγκοσλαβία με 66-62 (πρώτος σκόρερ για την εθνική μας ο Παναγιώτης Κορωναίος με 21 πόντους).

Δέκα μέρες αργότερα, στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Σπλιτ κατακτά αήττητη το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες νικώντας και πάλι τη (διοργανώτρια αυτή τη φορά) Γιουγκοσλαβία με 85-74 (πρώτος σκόρερ για την εθνική ο Παναγιώτης Γιαννάκης με 34 πόντους)

Ο προπονητής της Εθνικής μας που την οδήγησε σε αυτές τις επιτυχίες ήταν ο Αμερικανός Ρίτσαρντ Ντουξάιρ, ο οποίος είχε δηλώσει: «Το μπάσκετ ταιριάζει στο πετσί του Έλληνα». Τριάντα χρόνια μετά δε νομίζω να έχει διαψευσθεί, ε; :darkglasses:






Μπράβο στον don dokken και στο Rygar! :)

4. Ο Ιταλός Αλμπέρτο Κόβα ήταν ο πρώτος δρομέας που κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις στίβου σε συνεχόμενες χρονιές. Κατέκτησε την πρώτη θέση στα 10.000 μέτρα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αθήνα το 1982, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ελσίνκι το 1983 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 1984.

Ο Βρετανός Λίνφορντ Κρίστι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη το 1993 και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ελσίνκι το 1994.

Ο Κώστας Κεντέρης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϋ το 2000, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Έντμοντον το 2001 και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο το 2002.

Mπράβο Dimitrissss (μου ξέφυγε κανένα s; :D ) και... you were right, after all, Mr Don Dokken! :darkglasses: (γυαλιά οράσεως δε διαθέτει το κατάστημα)

5. Τα κορίτσια του ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Μαρία Γεωργάτου, Άννα Πολλάτου και Κλέλια Πανταζή) συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον προκριματικό αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϋ το 2000 παρουσιάζοντας ένα πραγματικά εκπληκτικό (και δύσκολο) πρόγραμμα και ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στον τελικό όμως το όνειρο έμεινε όνειρο. Η κορίνα πέφτει από μια αθλήτρια. Αυτό θα στοιχίσει πόντους και το χρυσό μετάλλιο. :( Η ελληνική ομάδα μένει πίσω στην τρίτη θέση, πίσω από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία...

Η μεγαλύτερη διάκριση της γυναικείας ομάδας της ρυθμικής γυμναστικής μέχρι τότε ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής στην Οσάκα το 1999 το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό, το χρυσό στις κορίνες και το χρυσό στα στεφάνια και τις κορδέλες.

Επίσης είχε καταλάβει την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη την ίδια χρονιά στο σύνθετο ομαδικό και τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό στην Πάτρα δυο χρόνια νωρίτερα.

Εύγε Kambia και Leon! :)
 
Μπράβο μετς για το θρεντάκι!! Εχω κάνει μια πρόταση για το θέμα σου ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια που οι ζέστες πιάσανε για τα καλά, σήμερα θα έχουμε ένα ...δροσερό κουίζ να χαλαρώσουμε! :D



Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου έχει την τιμητική του! :)





Αθλητικό κουίζ #5



1. Το πιο γρήγορο γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το γκολ του Ολλανδού Νέεσκενς με πέναλτυ, ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη του τελικού Ολλανδία-Δ. Γερμανία στις 7-7-1974 στο Μόναχο. Το πέναλτυ είχε κερδίσει ο Γιόχαν Κρόιφ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα και χωρίς να έχει ακουμπήσει ακόμη κανείς Γερμανός την μπάλα. Η ερώτησή μας είναι: πόσες μπαλιές αντάλλαξαν οι Ολλανδοί παίχτες μετά τη σέντρα μέχρι να φτάσει η μπάλα στον Κρόιφ, πριν ανατραπεί από το Γερμανό Χένες; :darkglasses:



2. Οι τερματοφύλακες μένουν συνήθως γνωστοί για τις αποκρούσεις τους κάτω από τα δοκάρια. Μερικοί όμως φημίζονται και για τις εξόδους τους που φτάνουν ως το... κέντρο ή και την αντίπαλη περιοχή! Ποιος τερματοφύλακας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, που έχει σκοράρει και γκολ με την ομάδα του, ενώ από τις μεγαλύτερες γκάφες που του καταλογίζονται είναι ότι ήταν υπαίτιος για τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της χώρας του στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν έκανε τρίπλα μπροστά από αντίπαλο παίχτη στην παράταση, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα και να δεχτεί γκολ... (ασχολίαστο...); Και σε ποιον αγώνα αναφερόμαστε; :D



3. Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 διοργανώνεται στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα και έμεινε στην ιστορία για τα «λάθη» της διαιτησίας. Το «πλεονέκτημα έδρας» το αξιοποίησε στο ...έπακρο η Ν. Κορέα, που βρέθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας την Ιταλία και την Ισπανία στους νοκ άουτ αγώνες, ώσπου σταμάτησε την επέλασή της προς τον τελικό η Γερμανία. Πόσα γκολ κατά τη Ν. Κορέας ακυρώθηκαν σε αυτούς τους αγώνες; :sealed:



4. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις ΗΠΑ έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των Ιταλών λόγω του τελευταίου άστοχου πέναλτυ του Ρομπέρτο Μπάτζιο στον τελικό με τη Βραζιλία, που πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο της. Για την Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη της συμμετοχή σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και για ένα ...ρεκόρ που θα καταρρίψει. Ποιο ρεκόρ ήταν αυτό και πότε (επιτέλους) καταρρίφθηκε από κάποιον άλλον; :P



5. Στο Μεξικό το 1986 διοργανώνονται τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένας αγώνας και ένας παίχτης θα μείνουν αξέχαστοι για ένα γκολ που αποτελεί μια από τις χειρότερες στιγμές διαιτησίας, αλλά και για ένα από τα καλύτερα γκολ της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Ποιος είναι ο παίχτης που έβαλε τα δυο γκολ και σε ποιον αγώνα; :xm:





Και μια ερώτηση μπόνους:



6. Οι τελικοί δεν κρίνονται πάντα στο γήπεδο ή ανάλογα με τα γκολ που πετυχαίνει κανείς. Στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας είχαμε περιπτώσεις κυπελλούχων χωρίς τελικό, τελικού χωρίς κυπελλούχο καθώς και κυπελλούχων που κρίθηκαν στην ...τύχη! Ποιες χρονιές εμφανίστηκαν αυτές οι περιπτώσεις και ποιοι ήταν τελικά οι τυχεροί; (Πλήρης ανάλυση παρακαλώ! :D )





Το αθλητικό κουίζ πάει ...παραλία και σας περιμένει από Σεπτέμβρη! :)



Καλό καλοκαίρι!!! :coolglasses:

 
1. 13; (κάπου εκεί)

2. Ο Χιλιανός Ρενε Χιγκίτα. Το γκολ το είχε φάει από το Ροζε Μιλά του Καμερούν, ναι;

4. Εάν θυμάμαι, είχε φάει τα περισσότερα γκολ χωρίς να βάλει κανένα, 10 τον αρθιμό. Α, το πότε καταρρίφθηκε δεν το ξέρω :(

5. Ο Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας, το πρώτο με το χέρι, το 2ο ξεκινώντας από πριν τη σέντρα.

Πως είμαι πως είμαι;;;Καλά τα πάω;;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
2.Ο Κολομβιανος Ρενε Χιγκιτα!!
 
Καλά καλά, το όνομα μετράει.
 
metsgr είπε:
6. Οι τελικοί δεν κρίνονται πάντα στο γήπεδο ή ανάλογα με τα γκολ που πετυχαίνει κανείς. Στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας είχαμε περιπτώσεις κυπελλούχων χωρίς τελικό, τελικού χωρίς κυπελλούχο καθώς και κυπελλούχων που κρίθηκαν στην ...τύχη! Ποιες χρονιές εμφανίστηκαν αυτές οι περιπτώσεις και ποιοι ήταν τελικά οι τυχεροί; (Πλήρης ανάλυση παρακαλώ! :D )
Έχουμε και λέμε:

Κυπελλούχος χωρίς τελικό ήταν η ΑΕΚ το 1966. Πέρασε από τα ημιτελικά χωρίς να παίξει με την Καβάλα γιατί ενώ είχε διορισθεί η Καβάλα ως γηπεδούχος αυτομάτως ως ομάδα της Βορείου Ελλάδος. Η ΑΕΚ έκανε ένσταση λέγοντας ότι ο κανονισμός ίσχυε μόνο για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Τελικά ορίστηκε το Καυταντζόγλειο ως ουδέτερο γήπεδο, η Καβάλα αρνήθηκε να κατέβει και η ΑΕΚ πέρασε αυτόματα στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε να γίνει την επόμενη περίοδο ο τελικός γιατί προετοιμαζόταν για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και παράλληλα διαμαρτηρήθηκε για τα ημιτελικά υποστηρίζοντας τη θέση της Καβάλας. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, ο ΟΣΦΠ δεν κατέβηκε και το κύπελλο το πήρε η ΑΕΚ.


Τελικό χωρίς κυπελλούχο
είχαμε το 1962 όταν ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ έστησαν το ματς για να έλθει ισοπαλία ώστε να παίξουν επαναληπτικό για να κόψουν περισσότερα εισητήρια και να βγάλουν περισσότερα χρήματα (πέναλτι τότε δεν υπήρχαν).

Οι οπαδοί των δύο ομάδων το κατάλαβαν, μπούκαραν στο γήπεδο και έγινε πανικός. Μάλιστα ο παππούς μου που ήταν αστυνομικός τότε και ήταν στο γήπεδο έφαγε ένα δοκάρι στην πλάτη που το είχαν ξηλώσει οι οπαδοί. Τελικά το παιχνίδι διακόπηκε και δεν έγινε επανληπτικός υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Έτσι δεν βγήκε κυπελλούχος εκείνη την χρονιά.

Κυπελλούχο με κλήρωση είχαμε το '69, που το πήρε ο ΠΑΟ με κορώνα-γράμματα αφού και στην παράταση η δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (πάλι δεν υπήρχε η διαδικασία των πέναλτι).

[edit by paspartoo]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Leon είπε:
.....Οι εγκάθετοι Ολυμπιακοί που ισχυρίζονται ότι η Χούντα υποστήριζε τον ΠΑΟ και μιλούν για Χουντέμπλεϊ και άλλα τέτοια γραφικά, λένε ότι ο Σιδέρης δεν είδε ποτέ το νόμισμα. :P .......
Τι είπαμε οτι εισαι;;; Παναθηναϊκος;;;; :P
 
Φαίνεται, ε; :D Ισχύει το ρητό που λέει "θέλει η π... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει"
 
Σεμνα, παιδια! Δε θα μου το κανετε ανδρο Παναθηναϊκων το θρεντ!!

.
 
metsgr είπε:
3. Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 διοργανώνεται στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα και έμεινε στην ιστορία για τα «λάθη» της διαιτησίας. Το «πλεονέκτημα έδρας» το αξιοποίησε στο ...έπακρο η Ν. Κορέα, που βρέθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας την Ιταλία και την Ισπανία στους νοκ άουτ αγώνες, ώσπου σταμάτησε την επέλασή της προς τον τελικό η Γερμανία. Πόσα γκολ κατά τη Ν. Κορέας ακυρώθηκαν σε αυτούς τους αγώνες; :sealed:
3. Ένα στην παράταση με την Ιταλία (του Τomasi ως offside) και δύο της Ισπανίας (Baraja και Morientes). Και φυσικά δεν ήταν μόνο τα ακυρωμένα γκολ και η αποβολή του Totti. Τέτοιο σπρώξιμο δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου σε Μουντιάλ (ούτε Παράγκα να ήταν :D ).

Edit: A και για την Ιταλία αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα της σφαγής της από την FIFA, αφού της είχαν ακυρωθεί δύο γκολ με το Μεξικό και άλλα δύο με την Κροατία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αααααα δεν παιζω!!!! Και γω τι θα απαντησω????? Δεν σκαμπαζω απο ποδοσφαιρο :(

Mαμαααααααααα δεν με παιζουνε τα παιζακια :cry:
 
Σώπα σώπα! Θα παίτσουμε μαζί ;)
 
Καμπια μην ανησυχεις! Μενει να απαντηθει το ποτε καταρριφθηκε το αρνητικο ρεκορ της Ελλαδας με 0-10 τερματα. Και επισης ο Leon δεν ανεφερε ολους τους τελικους που ρωταω.

Αααα... και Rygar! Ξαναμετρα τις μπαλιες, καποια σου ξεφυγε!

.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα