witch king
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 13
γιατι καλε μια χαρα ηταν το παρτυ των στρουμφς τελικα ολοι το ειχαμε παρει τοτε.χιχιιχ
Είναι και τα 2 σε μουσική Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και στίχους Γιώργου Μίτσιγκα,και κυκλοφόρησαν και τα 2,το 1990,οπότε μάλλον γι'αυτό!butch_cassidy είπε:Ωραία η Αλέξια, εμένα μου άρεσε και σαν γυναίκα! Το 'Ορκίσου' είναι θρυλικό πια, για κάποιο λόγο πάντα το συνδέω με το ΄Στοιχηματίζω' της Μαντώ, δε ξέρω γιατί?
Δεν κάνει λάθος φίλε μου! Θυμάμαι που τέλη '80-αρχές '90, σε ένα "Έθνος της Κυριακής", η ίδια είχε δηλώσει ότι "Δεν ακούω τα τραγούδια μου. Είναι για πιτσιρίκια".demis είπε:Ρε παιδιά, είμαι ο μόνος, άραγε, που γνωρίζει ότι η Αλέξια αποκήρυξε την 80's καριέρα της ως "επιπόλαια" και "αντιποιοτική"; Μέγα λάθος!
Τη θεωρούσα και τη θεωρώ μια εξαιρετική τραγουδίστρια, που ο μόνος λόγος που δεν ακούγονται τα τραγούδια της, είναι γιατί πλέον δεν χαίρουν της κατάλληλης προβολής από τη βιομηχανία της μουσικής. Ή έχετε την εντύπωση ότι αν έβγαινε το MAD κι άρχισε να παίζει τραγούδια - όπως επίσης και οι μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ότι δεν θα ακούγονταν?!WalkerYannis είπε:Εξαιρετικά, αλλά ποιός τα ακούει σήμερα; Η κοπέλα έβλεπε μακρυά. Σ'αυτό συνηγορούσε και η σπάνια μουσική της παιδεία, που τη βοηθούσε να ξεχωρίσει τα υποψήφια κλασσικά από αυτά με ημερομηνια λήξης. Απλά, με το Χαριτοδιπλωμένο, έβγαλε κάποια λεφτά (θεμιτό) και δεν περιορίστηκε ως τραγουδίστρια σε κάποια μπουάτ, μπαρ, κλπ.
Άλλα τραγούδια που μ' αρέσουν είναι ''Ορκίσου'', ''Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός'', ''Οι καμπάνες χτυπούν''BETTY BOOP είπε:Αγαπημένο μου τραγούδι από την Αλέξια το ''Καλημέρα''...
Συμφωνώ και επαυξάνω... Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλέξια συνεργάστηκε και στην ποπ περίοδο της καριέρας της με σημαντικούς συνθέτες. Επειδή ανέφερες τις "Νερομπογιές" θα σου πω ότι τα δύο κομμάτια που οπτικοποιήθηκαν (Όσο Θα Λείπεις", "Είσαι το Καλύτερό μου") αν και φέρουν από κοινού την υπογραφή του Κώστα Τουρνά και του Σταύρου Λάντσια, η μουσική είναι εντελώς Λάντσιας, προοιωνίζοντας τα οργανικά που απογείωσαν την καριέρα του. Μπορούμε να πούμε δηλ. ότι η Αλέξια έφτιαξε καριέρες... Και όσο για τις μετριότητες τις σημερινές, υπήρχαν και αρκετές και τότε, και ίσως αυτό οδήγησε την Αλέξια να ξενιτευτεί και να αλλάξει ρότα, για να μην ανακατεύεται με αυτές.Για εμένα η Αλέξια είναι οι 4 πρώτοι δίσκοι της "Αλέξια" (1987),"123","Έλα μια νύχτα","Νερομπογιές".Από εκεί και πέρα μου αρέσουν και κάποια κομμάτια από τους δίσκους "Τα κλασικά","Κεκλεισμένων των θυρών" και "In A Jazz Mood".Μπορούσε να βγάζει ακόμα ποπ κομμάτια,διαφορετικά και ποιοτικά.Κρίμα να υπάρχουν στην σημερινή Ελλάδα όλες οι μετριότητες και να μην υπάρχουν οι φωνάρες των 80s και 90s.