Αλέξια - Μια κορυφαία pop τραγουδίστρια

γιατι καλε μια χαρα ηταν το παρτυ των στρουμφς τελικα ολοι το ειχαμε παρει τοτε.χιχιιχ
 
Το fanclub της πάντως έχει κάνει εξαιρετικότατη δουλειά!Από τα λίγα fanclubs που έχουν τρομερό υλικό,και συνεχίζουν να βάζουν υλικό!
 
Ωραία η Αλέξια, εμένα μου άρεσε και σαν γυναίκα! Το 'Ορκίσου' είναι θρυλικό πια, για κάποιο λόγο πάντα το συνδέω με το ΄Στοιχηματίζω' της Μαντώ, δε ξέρω γιατί?
 
butch_cassidy είπε:
Ωραία η Αλέξια, εμένα μου άρεσε και σαν γυναίκα! Το 'Ορκίσου' είναι θρυλικό πια, για κάποιο λόγο πάντα το συνδέω με το ΄Στοιχηματίζω' της Μαντώ, δε ξέρω γιατί?
Είναι και τα 2 σε μουσική Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και στίχους Γιώργου Μίτσιγκα,και κυκλοφόρησαν και τα 2,το 1990,οπότε μάλλον γι'αυτό!
 
demis είπε:
Ρε παιδιά, είμαι ο μόνος, άραγε, που γνωρίζει ότι η Αλέξια αποκήρυξε την 80's καριέρα της ως "επιπόλαια" και "αντιποιοτική"; Μέγα λάθος!
Δεν κάνει λάθος φίλε μου! Θυμάμαι που τέλη '80-αρχές '90, σε ένα "Έθνος της Κυριακής", η ίδια είχε δηλώσει ότι "Δεν ακούω τα τραγούδια μου. Είναι για πιτσιρίκια".

Γενικά, από όλες τις ποπ τραγουδίστριες της εποχής καμμία δεν είχε αντοχή στο χρόνο! Η διαφορά με την Αλέξια είναι ότι όντως είχε μία ποιότητα παραπάνω. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και λαμπρές σπουδές. Αν μετά την Κύπρο, πήγαινε κατευθείαν σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα, πιστεύω ότι θα δικαιονόταν. Κάτι σαν Μούσχουρη (λέμε τώρα). Εδώ αναγκαστικά, έμπλεξε με το Χαριτοδιπλωμένο. Πάντως, ότι έκανε το εκανε με τη φωνή της και όχι με κάποια προκλητική εμφάνιση όπως οι περισσότερες.

Τα τελευταία χρόνια, ζούσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολούνταν με το αντικείμενό της, την ποιοτική μουσική. Εδώ και 1-2 χρόνια, αφότου χώρισε με το σύντροφό της, ζει μόνιμα στις ΗΠΑ. Κατόπιν εορτής!
 
Το βρίσκω λάθος να απαρνείται κάποιος τα κομμάτια του.Βρίσκω εξαιρετικά τα κομμάτια της,και θα έπρεπε να βγάλει κι άλλα τέτοια pop μέχρι το 1997.Και μετά να κάνει πιο ποιοτικά κομμάτια!Ο τελευταίος της δίσκος RE-BE είναι πολύ ψαγμένος,με μερικά διαμάντια,αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει κάνει πωλήσεις!
 
Εξαιρετικά, αλλά ποιός τα ακούει σήμερα; Η κοπέλα έβλεπε μακρυά. Σ'αυτό συνηγορούσε και η σπάνια μουσική της παιδεία, που τη βοηθούσε να ξεχωρίσει τα υποψήφια κλασσικά από αυτά με ημερομηνια λήξης. Απλά, με το Χαριτοδιπλωμένο, έβγαλε κάποια λεφτά (θεμιτό) και δεν περιορίστηκε ως τραγουδίστρια σε κάποια μπουάτ, μπαρ, κλπ.
 
Και επίσης οι fans της Αλέξιας,την αγάπησαν από τα pop κομμάτια,γι'αυτό υπάρχει και ένα ολόκληρο fanclub με υλικό από τότε!!!!!!!!
 
WalkerYannis είπε:
Εξαιρετικά, αλλά ποιός τα ακούει σήμερα; Η κοπέλα έβλεπε μακρυά. Σ'αυτό συνηγορούσε και η σπάνια μουσική της παιδεία, που τη βοηθούσε να ξεχωρίσει τα υποψήφια κλασσικά από αυτά με ημερομηνια λήξης. Απλά, με το Χαριτοδιπλωμένο, έβγαλε κάποια λεφτά (θεμιτό) και δεν περιορίστηκε ως τραγουδίστρια σε κάποια μπουάτ, μπαρ, κλπ.
Τη θεωρούσα και τη θεωρώ μια εξαιρετική τραγουδίστρια, που ο μόνος λόγος που δεν ακούγονται τα τραγούδια της, είναι γιατί πλέον δεν χαίρουν της κατάλληλης προβολής από τη βιομηχανία της μουσικής. Ή έχετε την εντύπωση ότι αν έβγαινε το MAD κι άρχισε να παίζει τραγούδια - όπως επίσης και οι μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ότι δεν θα ακούγονταν?!

ΌΛΑ σήμερα είναι θέμα προβολής και όχι θέμα ποιότητας! ;)

Δεν έχει μερικές μέρες (μέσα στην εβδομάδα ήταν!) που άκουσα τη νέα διαφήμιση μεγάλου παιχνιδάδικου, με τη μουσική του "Ορκίσου να μη χωρίσουμε".... Ακόμα και με άλλα λόγια, ξέρετε τι φλας μπακ έφαγα?! Άρχισα να μουρμουρίζω ασυναίσθητα το ρεφραίν, μέχρι που συνειδητοποίησα τι τραγουδάω!

Ε, δε μπορώ να σας περιγράψω πώς "σταμάτησε" ο χρόνος γύρω μου! Εκείνη τη στιγμή, ήταν και άλλη μια συνάδελφος στο γραφείο μου, η οποία μου είπε: "Ρε συ! Αυτό δεν είναι το τραγούδι της Αλέξιας?" και κάτσαμε και το ακούγαμε σαν υπνωτισμένα!

Αφού λοιπόν θα πιάσει σαν τραγούδι του παιχνιδάδικου στις νεώτερες γενιές, δε βλέπω το λόγο να μην προβάλλεται και το γνήσιο τραγούδι! Κι επειδή θ' ανοίξω μεγάλο θέμα, σταματάω εδώ. Έχω όμως την πεποίθηση ότι μπορείτε άνετα ν΄ακολουθήσετε τον ειρμό των σκέψεών μου και να καταλήξετε εκεί που έφτασα κι εγώ!

Τέλος, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αν τα τραγούδια ήταν του Χαριτοδιπλωμένου ή κάποιου άλλου. Θεμιτό, όπως λέει και ο συμφορουμίτης πιο πάνω - κάπως έπρεπε να βγάλει λεφτά και -κακά τα ψέμματα- τα τραγούδια που απευθύνονται στον μέσο Έλληνα, είναι αυτά που προσφέρουν κέρδος!
 
Η Αλέξια έχει κυκλοφορήσει στο εξωτερικό κάποια albums projects!Εκτός από το τριπλό "Re-Be" κυκλοφορεί το album "Backyards",το soundtrack "Sacred Whispers" και ένα EP με remixes του Cypriot (το κομμάτι υπάρχει και στο τριπλό "Re-Be").Επίσης ένα ακόμη project που ετοιμάζει είναι το album "Birds Have To Fly".Όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει κινούνται στο ίδιο ύφος,Jazz,και ηλεκτρονικά κομμάτια,με μονολόγους!Αυτά τα 12 χρόνια που η Αλέξια απείχε από τη δισκογραφία,ετοίμαζε αυτά τα albums,και έκανε πολλά ταξίδια,και χρειάστηκε πολύ ψάξιμο ώστε να γράψει τη μουσική και τους στίχους.Επίσης η ίδια έχει κάνει την παραγωγή στα albums!
 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ! Όχι τραγουδίστρια...Καλλλιτέχνης, το σημειώνω! Σπουδαία φωνή, συμπαθής, μετρημένη, προσγειωμένη (όχι π.χ. σαν την Μαντώ) ενώ τα τραγούδια της νομίζω ξεχώριζαν ανέκαθεν στην εγχώρια ποπ σκηνή..Είναι αλήθεια αυτό που ειπώθηκε-ότι δηλ. απαρνείται το μουσικό της παρελθόν- πράγμα με το οποίο διαφωνώ κάθετα, καθώς πρόκειται για αξιοπρεπέστατα τραγούδια, που μπορεί να έχουν στίχους απλοικούς, ωστόσο χαρακτηρίζονται από πολύ καλές ερμηνείες και χαριτωμένες μελωδίες..Ορισμένα δε, όπως το "ώρα μηδέν", το εξαιρετικό αυτό ντουέτο με τον σπουδαίο Αντώνη Καλογιάννη, θεωρώ πως είναι από τα πιο μελωδικά και τρυφερά κομμάτια που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του '90..Γτ ρε παιδιά τόση αντιπάθεια και κατάκριση για τον Χαριτοδιπλωμένο; Εγώ μια χαρά τα βρίσκω τα τραγούδια που έβγαλε, τόσο τα δικά του, όσο και αυτά που συνέθεσε για την Αλέξια..Δεν διαφωνώ πως ήταν εν μέρει "μηχανή επιτυχιών" 2 δεκαετίες πρίν, ωστόσο θεωρώ πως δεν υποβίβασε, ούτε προσέβαλε ποτέ το μουσικόφιλο κοινό εκείνης της εποχής (όπως έκαναν άλλοι....ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε-εξάλλου όλοι καταλάβαμε για ποιούς "χτυπάει η καμπάνα") Βέβαια είναι θέμα γούστου τα πάντα αλλά κρίνω κάπως υπερβολικό να θεωρούμε πως η Αλέξια χαντακώθηκε επειδή συνεργάστηκε με τον Χαριτοδιπλωμένο..Από 'κει και έπειτα προσυπογράφω αυτά που είπε η Daredevil..Όλα είναι θέματα marketing τη σημερινή εποχή..Εδώ ξεφυτρώνουν κάτι "πατάτες" που αναρωτιέσαι πως έγιναν τόσο δημοφιλείς -αφού εύχεσαι να ήσουν κουφός ακούγωντας τα- και η απάντηση βρίσκεται φυσικά στην επαναλαμβανόμενη προβολή τους..Η Αλέξια ποτέ δεν μπλέχτηκε μ'αυτή τη διαδικασία..Να παρακαλάει μουσικούς παραγωγούς για να την εντάξουν στα προεπιλεγμένα playlist, ούτε πόζαρε δήθεν τυχαία για τους παπαράτσι, γι'αυτό και δεν έμεινε στη σάπια μουσική βιομηχανία της Ελλάδας (όπως αυτή εξελίχθηκε τα τελευταία 15 χρόνια) Επιλογή της ήταν να αποστασιοποιηθεί και να δοκιμάσει άλλους μουσικούς δρόμους (να προσθέσω -αν δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως από κάποιον άλλο φίλο- και το δίσκο της με διασκευές από τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη) Προσωπικά πάντως αγαπώ πολύ τη πρώιμη εποχή της, τότε που ξεπρόβαλλε ως μια γλυκύτατη, όμορφη και αθώα κοπέλα (και παραμένει μέχρι σήμερα) που μόλις είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση στη Γιουροβίζιον του 1987 (η 7η θέση που κατέλαβε εν τέλει φαντάζει λίγη) και τάραζε (με τη καλή έννοια) τα μουσικά νερά της ποπ..Αγαπημένα τραγούδια το "Ορκίσου" και το "Μάτια μου" ενώ πολύ καλό και το ντουέτο με τον Στέφανο Κορκολή "Μονάχα εσύ"..
 
Δε μπορώ να πω ότι το "εμπορικό της" intro στα 80's με ενθουσιάζει. Όχι ότι δεν τραγούδησα κι εγώ "Τα κορίτσια ξενυχτάνε", αλλά μεταγενέστερες ερμηνείες της (σε τζαζ π.χ.) με έκαναν να τη δω εντελώς διαφορετικά.

Σημαντική η ερμηνευτική στιγμή της με τη Ρένα Βλαχοπούλου, αλλά η Ρένα, δεν ξέρω για ποιο λόγο, έκανε το τραγούδι εντελώς "πανηγυράκι" !

Όμως πολύ καλό το ντουέτο της με την Αντώνη Καλογιάννη ("Ώρα μηδέν").
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
Αγαπημένο μου τραγούδι από την Αλέξια το ''Καλημέρα''...
Άλλα τραγούδια που μ' αρέσουν είναι ''Ορκίσου'', ''Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός'', ''Οι καμπάνες χτυπούν''
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ρετροφρόγκ, πολύ όμορφο το ποστ σου :) και συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Το ''άσπρο-μαύρο'' που τραγούδησε στην γιουροβίζιον είχε τόση δροσιά και θα μπορούσε και καλύτερη θέση να ''χτυπήσει''. Αλλη πανέμορφη διασκευή ηταν το ''ότι και να γίνει, ο κόσμος να χαλάσει'' μαζί με τον Χαριτοδιπλωμένο που και κείνος ήταν πολύ καλός ποπ καλλιτέχνης και μας χάρισε ουκ ολίγες επιτυχίες. Ποπ κομμάτι από ποπ κομμάτι εξάλλου διαφέρει, το οριτζιναλ το καταλαβαίνουμε όλοι :) και στην εποχή της Αλέξιας ακούγαμε πολλά όμορφα, αυθεντικά ποπ κομμάτια.
 
Για εμένα η Αλέξια είναι οι 4 πρώτοι δίσκοι της "Αλέξια" (1987),"123","Έλα μια νύχτα","Νερομπογιές".Από εκεί και πέρα μου αρέσουν και κάποια κομμάτια από τους δίσκους "Τα κλασικά","Κεκλεισμένων των θυρών" και "In A Jazz Mood".Μπορούσε να βγάζει ακόμα ποπ κομμάτια,διαφορετικά και ποιοτικά.Κρίμα να υπάρχουν στην σημερινή Ελλάδα όλες οι μετριότητες και να μην υπάρχουν οι φωνάρες των 80s και 90s.
 
Για εμένα η Αλέξια είναι οι 4 πρώτοι δίσκοι της "Αλέξια" (1987),"123","Έλα μια νύχτα","Νερομπογιές".Από εκεί και πέρα μου αρέσουν και κάποια κομμάτια από τους δίσκους "Τα κλασικά","Κεκλεισμένων των θυρών" και "In A Jazz Mood".Μπορούσε να βγάζει ακόμα ποπ κομμάτια,διαφορετικά και ποιοτικά.Κρίμα να υπάρχουν στην σημερινή Ελλάδα όλες οι μετριότητες και να μην υπάρχουν οι φωνάρες των 80s και 90s.
Συμφωνώ και επαυξάνω... Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλέξια συνεργάστηκε και στην ποπ περίοδο της καριέρας της με σημαντικούς συνθέτες. Επειδή ανέφερες τις "Νερομπογιές" θα σου πω ότι τα δύο κομμάτια που οπτικοποιήθηκαν (Όσο Θα Λείπεις", "Είσαι το Καλύτερό μου") αν και φέρουν από κοινού την υπογραφή του Κώστα Τουρνά και του Σταύρου Λάντσια, η μουσική είναι εντελώς Λάντσιας, προοιωνίζοντας τα οργανικά που απογείωσαν την καριέρα του. Μπορούμε να πούμε δηλ. ότι η Αλέξια έφτιαξε καριέρες...  Και όσο για τις μετριότητες τις σημερινές, υπήρχαν και αρκετές και τότε, και ίσως αυτό οδήγησε την Αλέξια να ξενιτευτεί και να αλλάξει ρότα, για να μην ανακατεύεται με αυτές. 
 
Την πετυχαμε περσι το καλοκαιρι στο χωριο της γυναικας μου. Ειχε ερθει ως επισκεπτης. Πολυ φιλικη. Η γυναικα μου και η κουνιαδα μου, μονο που δεν την εβαλαν να τους πει το Τα Κοριστια Ξενυχτανε...βγαλανε φωτογραφιες, την πρηξανε. Χαρα στην υπομονη της.
 
Πίσω
Μπλουζα