Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;


Καλα το θυμήθηκα, ο Δελαπόρτας είχε πει περι κοτοπουλου κι μελομακαρονου...
Eνα μελομακάρονο το χρόνο , μάλιστα μήπως ή αλικη μπέρδεψε την δίαιτα της με την δίαιτα της κειτ μος το 90' γιατί αν τα έλεγε ή κειτ αυτά το 90' ότι τρώει μαρουλοφυλλα και στήθος κοτόπουλου θα την πιστεύαμε άνετα. Και ήταν ή εποχή που ή Καραγιαννη λατρευόταν από τους άνδρες και πολύ σωστά. Ευτυχώς που ή Μπελουτσι ( τώρα που το σκέφτομαι)θεωρείται κορυφή σημερα, οπότε την μιμούνται και τα σύγχρονα κορίτσια. Ή ανορεξία είναι ασθένεια, σου τρώει την ζωή. Τώρα ο Δελαπορτας την ήξερε καλύτερα την Αλικη , οπότε για να το λέει έτσι θα τανε. Και πάλι δεν αξίζει ή θυσία να μην τρως σχεδόν τίποτα για να σαι όμορφη και λαμπερή. Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχει ή Μπελουτσι θα το ξαναπω με πλούσια τα ελέη και άκρως αισθησιακή γυναίκα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210715_130810.png
    IMG_20210715_130810.png
    287,8 KB · Προβολές: 9
Τελευταία επεξεργασία:
Ο Καραγατσης έγραφε πολύ καλές κριτικές για την Αλικη στο θέατρο όταν πρωτοβγηκε.
Ο Καραγατσης δεν ήτανε από εκείνους που χαριζοτανε σε κανέναν ( αυτήν την φήμη είχε)αν δεν είχες ταλέντο στο έλεγε κατάμουτρα, δεν τα στρογγυλεύε. Για την Αλικη έγραψε πολύ ωραία πράγματα.
 
Γνωστό ότι ήταν... "ιδιόμορφος" χαρακτήρας. Την Αλίκη δε την κατέταξα στους ηθοποιούς που αντιπαθώ παρότι αρκετές φορές έχω νιώσει να γαργαλά τα νεύρα μου με τις ναρκισιστικές ερμηνείες της κι αυτό γιατί σ' αυτή την κατηγορία τοποθετώ ηθοποιούς που μου ήταν αντιπαθείς στα πάντα, σε οποιονδήποτε ρόλο.
Όπως έχει ειπωθεί η καριέρα της μπορεί να χωριστεί σε δύο περιόδους. Στην πρώτη, όπου βλέπουμε μια ηθοποιό με φρεσκάδα και φυσική χάρη και στην ανυπόφορη δεύτερη με την υπερβολική τσαχπινιά και την ικεσία να την αγαπήσουμε όπως αγαπούσε η ίδια τον φακό.
Να πω όμως και κάτι που ίσως δεν το είπε κανένας: υπήρξαν άπειρες βαμμένες ξανθιές, πιο ψεύτικο ξανθό από αυτό της Αλίκης κάπου τέλη δεκαετίας 60, αρχές 70 δεν έχω ξαναδεί. Ένα απαίσιο κατακίτρινο που δεν της πολυπήγαινε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δηλαδή της κατέστρεψε τη ζωή επειδή δεν την έβγαλε και στην πρώτη σύνδεση; Πόσο πιο βλαμμένη και πόσο ψώνιο; Απορώ πως την άντεχαν.
 
Δηλαδή της κατέστρεψε τη ζωή επειδή δεν την έβγαλε και στην πρώτη σύνδεση; Πόσο πιο βλαμμένη και πόσο ψώνιο; Απορώ πως την άντεχαν.
Ειχε απολυτη αναγκη απο ψυχοθεραπεια η σταρ. Ολο ουρλιαχτο και τσιριδα ηταν.
 
Κι να σκεφτεί κανείς ότι εκεί ήταν ήδη άρρωστη (νομίζω Μάρτιο 1996 έγινε η εκπομπή), δεν το γνώριζε ούτε η ίδια ακόμη κι μετά από 4 μήνες πέθανε.
Με καρκίνο παγκρέατος καλπάζουσας μορφής κι μετάσταση σε συκώτι είναι αδύνατον να μην είχε συμπτώματα. Δεν εμφάνισε κιτρινίλα στο δέρμα (αυξημένη χολερυθρίνη);;;; δεν είχε πόνους στην κοιλιακή χώρα (ασκίτης);;;; δεν είχε προβλήματα στην πέψη;;;; μέχρι κι οι φυσικές ανάγκες (ούρα, κόπρανα) αλλάζουν μορφή σε τόσο προχωρημένο στάδιο...δεν είχε παρατηρήσει τίποτα στο σώμα της;;;
Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση ότι βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο όταν διαγνώσθηκε ο καρκίνος κι αυτό από τύχη, από μια βρογχίτιδα που είχε κι αναγκάστηκε να κάνει αξονική.
Εκτός κι αν δεν εδινε σημασία στα συμπτώματα ή αν φοβόταν να πάει σε γιατρό εγκαίρως. Ο Παπαμιχαήλ πάντως είχε πει σε συνέντευξη του οτι ήταν ήδη 2 χρόνια αρρωστη, διπλονόταν στα δυο απο τους πόνους στο στομάχι κι δεν ηθελε να παει σε γιατρο...ποιος ξέρει...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έπρεπε να διαβάσω πολλές φορές το άρθρο με την Φόνσου για να καταλάβω τι λέει και τι συνέβη.
Παλι καλα που η εθνικη σταρ δεν της εφαγε και τον αντρα, οπως συνηθιζε. Η μηπως μου ξεφευγει τιποτα;
Δεν σου κάνει λίγο ύποπτο το τελευταίο κομμάτι;

Θα σταθώ μόνο στο
"Είχε κλείσει όλη η Σκουφά. Τότε ήταν ρομαντική εποχή κι είχε έρθει ο κόσμος να δει τη νύφη, την Βουγιουκλάκη και τους ηθοποιούς"
Ποιό ακριβώς είναι το ρομαντικό; Το ότι έκλεισε ο δρόμος; Το ότι είχε έρθει ο κόσμος να δει τη νύφη, τη Βουγιούκλω και τους ηθοποιούς; Δηλαδή σήμερα όταν οι διάφοροι (ανθυπο)διάσημοι κάνουν βούκινο το γάμο τους, τί συμβαίνει; Δεν κλείνουν δρόμοι; Και ποιον έρχεται ο κόσμος να δει; Τους άσχετους;
 
Η προσπάθεια της Αλίκης για στροφή στην ποιότητα - Το παράπονο της ότι δεν την ήθελαν οι νέοι σκηνοθέτες


Απόσπασμα απο την εκπομπή" Παρασκήνιο" του Λάκη Παπαστάθη (ΕΡΤ, 1976)
 
Ο Φιλοποίμην Φίνος για το φαινόμενο Αλίκη Βουγιουκλάκη. - Η ταινία που την επέβαλε και τα απαράδεκτα λάθη της.


Απόσπασμα απο την εκπομπή" Παρασκήνιο" του Λάκη Παπαστάθη (ΕΡΤ, 1976)
 
Πραγματικά χρειάζεται μετάφραση το άρθρο με τη Φόνσου.
Τότε επικράτησε πανδαιμόνιο από τον κόσμο με αποτέλεσμα το νυφικό της Άννας Φόνσου να σκιστεί και να αναβληθεί για λίγες ημέρες.
"Να σκιστει και να αναβληθεί". Νυφικό που αναβλήθηκε πρώτη φορά ακούω.
Η πεθερά μου μού έκανε άλλον γάμο, μετά από μια εβδομάδα. Ο παπάς είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει.
Η πεθερά τους πάντρεψε? Όχι ο παπάς?
Η Αλίκη είπε στον παπά πως δεν θα τον συνεχίσετε, θα μείνει ανύπαντρη και της απάντησε ότι δεν θα μείνει ανύπαντρη, τής έδωσα την πρώτη ευχή.
Αφού όταν δώσει την πρώτη ευχή η νύφη παύει να είναι ανύπαντρη, άρα γίνεται παντρεμένη (ολίγον παντρεμένη είναι σαν ολίγον έγκυος, δεν γίνεται), τι χρειάζονται οι άλλες ευχές?

Ποιός ήταν ο πρώτος κύριος Φόνσος?
 
Ο Φιλοποίμην Φίνος για το φαινόμενο Αλίκη Βουγιουκλάκη. - Η ταινία που την επέβαλε και τα απαράδεκτα λάθη της.


Απόσπασμα απο την εκπομπή" Παρασκήνιο" του Λάκη Παπαστάθη (ΕΡΤ, 1976)
Πολύ ωραίο βίντεο! Μακάρι να είχαν σωθεί περισσότερα παρόμοια.
Ό,τι και να λέμε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι η Αλίκη ήταν μια φοβερή επιχειρηματίας, μια πετυχημένη γυναίκα. Μακάρι να είχε φροντίσει περισσότερο την υγεία της. Είναι τόσο κρίμα, γιατί έφυγε από την ζωή τόσο νέα! Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά όπως έχω ξαναπεί, μεγάλωσε 3 γενιές, και συνεχίζει να μεγαλώνει και 4η. Είναι κρίμα, γιατί δεν έζησε αρκετά για να το δει.
Από την άλλη, η Άννα Φόνσου ζει και βασιλεύει. Να είναι καλά η γυναίκα. Την είδα πολύ πρόσφατα σε πρωινάδικο και ήταν μια χαρά.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Αύριο να δούμε λοιπόν τι θα πει για την αλικη και την Τζενη
 

Συνημμένα

  • IMG_20220304_211357.jpg
    IMG_20220304_211357.jpg
    209,1 KB · Προβολές: 14
Τα είπε όλα πολύ καθαρά νομίζω
Mε τόσα λεφτά που ειχε
 
Ε, τώρα δεν χρειάζεται να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς όλα όσα λένε οι διάφοροι, ειδικά για ανθρώπους που έχουν πεθάνει και δεν μπορούν να απαντήσουν. Μπορεί να μιλάει και η ζήλεια και η προσωπική αντιπάθεια.
 
Πίσω
Μπλουζα