Θεία Λένα
RetroJunkie
- Αντιδράσεις
- 4.602
Ο πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας-ηθοποιός ήταν νομίζω χωρίς ανταγωνισμό ο Μουσούρης. Βέβαια δεν άνηκε στη γενιά της Αλίκης. Υπήρχε όμως έντονα στα πράγματα την εποχή της. Αξίζει να διαβάσει κανείς για την ασταμάτητη πορεία αυτού του δαιμόνιου ανθρώπου που κυριάρχησε στα θεατρικά πράγματα 40 περίπου χρόνια. Επιχειρηματίας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, και φυσικά στο δικο του θέατρο πρωτοέλαμψε η Αλίκη ως σκανταλιάρα μαθήτρια.Δεν νομίζω ότι πέρασε μεγαλύτερο επιχειρηματικό μυαλό στο ελληνικό θέατρο, απο αυτό της Αλίκης. Μιλάω για τους ηθοποιούς που ήταν παράλληλα κι επιχειρηματίες. Δεν μπορώ να κρίνω το ταλέντο της σαν ηθοποιός, αλλά σαν επιχειρηματίας, η γυναίκα ήταν πραγματικά το πιο λαμπρό αστέρι στο τομέα της παραγωγής-επιχείρησης.
Η Αλίκη νομίζω ως επιχειρηματίας προσπάθησε να βαδίσει στα χνάρια των παλιών πρωταγωνιστριών, της Κοτοπούλη, της Κυβέλης και της κυρίας Κατερίνας. Στη γενιά της ήταν ίσως η μόνη που το πλησίασε. Θα μπορούσαμε να βάλουμε ίσως και τη Σμαρούλα Γιούλη σε αυτήν την κατηγορία, που όμως είχε την συνδρομή του συζύγου της. Επιχειρηματικές απόπειρες αξιόλογες έκαναν αργότερα η Κατερίνα Βασιλάκου και η Αλίκη Γεωργούλη. Θιασάρχης με μεγάλες παραγωγές για πολλά χρόνια αλλά όχι τελικά επιτυχημένος επιχειρηματίας ήταν κι ο Χατζηχρήστος.
Σε άλλη πίστα αλλά επιτυχημένη, βρίσκουμε την Άννα Συνοδινού με κλασικό ρεπερτόριο μεγάλων αξιώσεων και με θιάσους ζηλευτούς, για λίγα όμως χρόνια.