Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καινουργιο πραγμα δεν λεει η Θεκλα, αλλα μας αναλυει καθε τους κουβεντα και στις δυο συνεντευξεις τους. Και αυτο που βλεπουμε ειναι πως αλλα λενε οι ιδιοι και αλλα το σωμα τους και οι εκφρασεις του προσωπου τους.
Η θρυλικη τους σχεση ηταν αρρωστημενη και σαπια. Αντι να βασιστει στο ειναι, βασιστηκε στο φαινεσθαι. Εγωκεντρικοι και με πολλα ψυχολογικα, κυριως η Αλικη που ειχε τεραστιο θεμα με το περιβοητο Εγω της.
Τα παντα ηταν φουμαρα, ψευτιες και κορδελακια.

Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι ο Παπαμιχαήλ ερωτεύτηκε την Αλίκη.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι την έβλεπε και "προικοθηρικά" (όπως αναφέρει η κα Πετριδου σχετικά με την άποψη της μητέρας της Αλίκης για αυτόν), νομίζω οτι από τη δική του πλευρά τουλάχιστον, υπήρχε έρωτας.
Θα μου πειτε πως γινεται να έχεις ερωτευθεί έναν άνθρωπο και να ασκείς βία; είτε ψυχολογική, είτε σωματική... Μα αυτό, το αναλύει η κα Πετρίδου στο ψυχογράφημα της σχέσης τους.
Απο την πλευρά της Αλίκης όμως, θεωρώ ότι ενθουσιάστηκε αλλά διατηρώ επιφυλάξεις αν τον ερωτεύτηκε.
Έχω την αίσθηση ότι η Αλίκη τον παντρεύτηκε 1) επειδή ο κόσμος τους ήθελε μαζί και 2) επειδή ήθελε να κάνει ενα παιδί. Για αυτό και ανέχτηκε την συμπεριφορά του τα πρώτα χρόνια, για να μην χαλάσει αμέσως μετά το γάμο, το μύθο του κοινού: "το εθνικό ζευγάρι". Και μόλις απέκτησε το παιδί που ήθελε, έσπασε τα δεσμά μαζί του.
Αυτό, το είχε πει και ο Γιάννης Μαλούχος σε μια συνέντευξη του. Θα τη βρω και θα τη βαλω.

Τελευταία επεξεργασία:
Τη βρήκα...

... Και μόλις απέκτησε το παιδί, έσπασε τα δεσμά.
Αυτό, το είχε πει και ο Γιάννης Μαλούχος σε μια συνέντευξη του. Θα τη βρω και θα τη βαλω.
Τη βρήκα...

.... συγγνώμη αλλά γιατί μας κάνει τόση εντύπωση?
Πόσα - αμέτρητα - άλλα τέτοια παραδείγματα έχουμε από άλλα ζευγάρια Σταρς τόσο δικών μας όσο και άλλων χωρών???
Λιζ Ταίιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον?
Μπραντ Πιτ και Τζέννιφερ Άννιστον?
....πόσα?

Πριν χρόνια είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι του Φρέντυ Γερμανού: "... καληνύχτα θείε Όσκαρ"
Σε ένα από τα κεφάλαια ανέλυε τους γάμους μεταξύ σταρς του Χόλλιγουντ, δεκαετιών '40-'50-'60-'70.
Είχε και μια αφίσα με το δενδρικό διάγραμμα.... μαγεία.... 100 ονόματα, 800 γραμμές, τουρλουμπούκι.
Καλά, για κάποιες ηθοποιούς με πολλούς γάμους, γινοταν το σταυροδρόμι της κολάσεως.... ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ, ΧΩΡΑΜΕ....,:wacko: ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΑΜΕ.....:bow:

Πάντως ρε παιδί μου βλέπω ότι η Αλίκη ήταν με ανθρώπους ανταγωνιστικούς από τους οποίους με το τσιγκέλι έβγαζε μια καλή κουβέντα. Η μάνα δυσκολεύεται, στη φώτο του γάμου με τον Παπαμιχαήλ αυτός έχει ένα ύφος "και χάρη σου κάνω που έρχομαι στο γάμο μας"...
Ο μόνος άντρας που δεν έβλεπε ανταγωνιστικά ήταν ο Κύπριος, ο Ηλιάδης. Ίσως επειδή δεν είχε καμία σχέση με τον έπαγγελματικό της χώρο. Τουλάχιστον, με όσα έχουν δει το φως το δημοσιότητας, φαίνεται ότι μέσα σε αυτην την σχέση ήταν πολύ ερωτευμένη και εντελώς διαφορετική. Βέβαια ήταν μια σχέση που της έμεινε απωθημένο, γιατί εκείνος έβαλε τα παιδιά του (και καλά έκανε) πάνω από όλα. Δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόταν αν παρέμεναν παντρεμένοι για αρκετά χρόνια. Ίσως με το πέρασμα του χρόνου να άλλαζε πάλι η στάση της. Πάντως όσοι την έζησαν, ελεγαν ότι με τον Ηλιαδη ήταν μια άλλη Αλίκη. Και αυτό διότι ο ίδιος ο Ηλιάδης ήταν άλλο "στιλ" ανθρώπου, μια ήρεμη δύναμη δίπλα της.

Υ.Γ. Η Μαλβίνα στην βιογραφία της Αλίκης αναφέρει ότι η Αλίκη πήρε τα δικαιώματα της Εβίτας λόγω του Ηλιάδη, ο οποίος με τις γνωριμίες του στο Λονδίνο μεσολάβησε στους Άγγλους παραγωγούς και της έδωσαν το ΟΚ...και όχι η..."Υπολοχαγός Νατάσσα"!! :p

Τελευταία επεξεργασία:
Οσον αφορα την απορια που εξεφρασε ο RockaRolla...ναι, βεβαια, αλιμονο...και βεβαια υπαρχουν πολλες παρομοιες περιπτωσεις ξενων καλλιτεχνων. Απλως εμεις δεν εντρυφησαμε στην σχεση τους. Δεν ασχοληθηκαμε καν. Πιο πολυ μας ενοιαξε η Αλικη κι ο Δημητρης που μεγαλωσαμε και ταυτιστηκαμε μαζι τους.
Σχετικα με το ποσο αγαπησε η Αλικη τον Δημητρη και τον Ηλιαδη, θεωρω πως δεν αγαπησε κανεναν τους. Για να αγαπησει κανεις εναν αλλον ανθρωπο πρεπει πρωτιστως να εκτιμα και να αγαπα τον εαυτο του. Και η Αλικη τον εαυτο της δεν καταφερε να τον αγαπησει ποτε. Γιατι; Γιατι και η ιδια ως παιδι δεν ελαβε αγαπη. Οποτε τι να δωσει; Ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος.
Μπορει να την τραβηξαν ερωτικα αυτοι οι αντρες, μπορει να τους ποθησε σεξουαλικα, αλλα μεχρι εκει. Αγαπη βαθια, αληθινη και ανευ ορων δεν νομιζω να ενιωσε για αυτους.
Τον Παπαμιχαηλ μπορει να τον παντρευτηκε για να γινει μητερα. Ειναι πιθανο. Το γεγονος ομως οτι ξεκινησε δεσμο μαζι του Οκτωβριο του 1964 ενω μολις εναν μηνα πρωτυτερα ο Κωνσταντινος νυμφευθηκε την Αννα-Μαρια, εμενα μου λεει πολλα.
Τον Ηλιαδη τον θελησε λογω της χαμηλης της αυτοεκτιμησης επειδη εκεινος αρχικα της εδειξε πληρη αδιαφορια και επειδη γενικα ηταν αντρας που δεν μασαγε και δεν υπεκυπτε στα καπριτσια της. Και ακριβως επειδη εκεινος αδιαφορησε, ενδιαφερθηκε αυτη που υποσυνειδητα τον εκτιμησε για την αδιαφορια που της εδειξε.
Αλλωστε, ο Ηλιαδης ηταν αλλη μια περιπτωση δεσμευμενου αντρα που η Αλικη τον εκλεβε απο αλλη γυναικα. Το ειχε σε κακο η σταρ να βρει αντρα ελευθερο και αυτο απο μονο του δειχνει ποσο ναρκισισμο ειχε και ποση αναγκη απο αυτοεπιβεβαιωση.
Μια γυναικα με εξαιρετικα προβληματικη ψυχοσυνθεση και χαρακτηρα που καμια επαγγελματικη της επιτυχια δεν καταφερε να την απομακρυνει απο την δυστυχια της. Και γι' αυτο η Αλικη εκανε δυστυχισμενους και ολους τους αλλους γυρω της.

Έλα, νομίζω ότι στις τελευταίες προτάσεις υπερβάλεις λίγο. Και της δίνεις και περισσότερη αξία από ότι πραγματικά άξιζε.....
Αρκετός κόσμος έβγαλε χρήματα δίπλα της ή/και έγινε διάσημος.
Αν εξαιρέσεις τον (τους) άντρα της και το παιδί της, που μάλλον/ίσως/ φαίνεται να ήταν δυστυχισμένοι δίπλα στην Αλίκη, άντε και 2-3 άλλες ηθοποιούς που μάλλον θάφτηκαν επειδή τόλμησαν να σταθούν δίπλα στην Αλίκη, δεν νομίζω ότι τελικά ισχύει αυτό που γράφεις: "η Αλικη εκανε δυστυχισμενους και ολους τους αλλους γυρω της".

Γενικά μιλώντας [το γράφω για να τ οδιαβάσω και εγώ πρώτος.... χαχαχα] μάλλον πολυασχοληθήκαμε / πολυασχολούμαστε.
Ήταν αυτή που ήταν, επηρέασε / διασκέδασε με τις ταινίες της αρκετές γενιές και μέχρι εκεί.

Ο Ηλιάδης ήταν ήδη χωρισμένος όταν γνωρίστηκε με την Αλίκη. Δεν θυμάμαι αν ήταν διαζευγμένος ή σε διάσταση, πάντως σίγουρα δεν ήταν με τη γυναίκα του. Είχαν ήδη χωρίσει, αυτός είχε φύγει από την Κύπρο, είχε εγκαταταθεί στην Ελλάδα και είχε ανοίξει το κέντρο "Σκορπιός". Εκεί γνωρίστηκαν, όταν η Αλίκη είχε πάει με την παρέα της για φαγητό. 1976 ή 77. Ουσιαστικά δεν τον έκλεψε απο τη γυναίκα του.
Ο "αντίπαλος" στην εν λόγω περίπτωση ήταν τα παιδιά του. Στη βιογραφία της Μαλβίνας υπάρχει συνέντευξη του, όπου αναφέρει ότι η Αλίκη τον έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος με το γάμο. Πίστευε πως με το γαμο θα τον κρατούσε στην Ελλάδα ώστε να μην πηγαινο-έρχεται στη Κύπρο για τα παιδιά του. Δεν ξέρω αν στο πίσω μέρος του μυαλού της, ενδόμυχα, είχε το φόβο επανασύνδεσης με την πρώην σύζυγο. Μπορεί και να διαισθανόταν κάτι διότι αυτός μετά ξαναπαντρεύτηκε την Α σύζυγο επειδή το ήθελαν τα παιδιά.
Πάντως στην περίπτωση του Ηλιάδη, ο "δεσμός" του ήταν τα παιδιά και όχι η άλλη γυναίκα.

"Δυστυχισμενους" λεγοντας, θελω να πω πως ο στριφνος χαρακτηρας της Αλικης δεν αφηνε περιθωρια για καλες σχεσεις. Φεροταν με υπεροψια και κακια ακομα και σε ανθρωπους που την αγαπουσαν. Δεν μιλαω για τους αντρες της ζωης της, δεν μιλαω για το παιδι της που δεν πηραν την αγαπη που ηταν να παρουν. Μιλαω για τις γυναικες που τους εκανε κακο κλεβοντας τους τον αντρα, μιλαω για τους φιλους και τους συνεργατες της. Η Ρικα Διαλυνα της δανεισε ενα ζευγαρι μποτες που η Αλικη τις ειχε ζητησει και μετα απο παρακαλια της Ρικας να της επιστραφουν και πολλα ευτραπελα, η Αλικη της εστειλε τελικα μονο την μια μποτα. Τι χαρακτηρα μπορει να δειχνει κατι τετοιο....
Επαιζε χαρτια στο σπιτι με τους προσκεκλημενους της και οταν καποια στιγμη εχασε δεν σερβιρε φαγητο στον αντιπαλο της επειδη την ειχε κερδισει. Καποιος απο το τραπεζι που ειδε το σκηνικο του εδινε κρυφα να φαει και η Αλικη εβλεπε, αλλα εκανε πως δεν καταλαβαινε. Ειχε παρει την ικανοποιηση πως ειχε περασει το δικο της και υστερα απο την χασουρα στα χαρτια αυτο της εδωσε την χαρα της νικης.
Λιγα χρονια πριν πεθανει κατηγορησε ευθεως την φιλη της Νορα Βαλσαμη πως ειχε ερωτικη σχεση με τον Σπυροπουλο επειδη τους περιμενε να πανε απο καπου να την παρουν (νομιζω απο το θεατρο) και εκεινοι ειχαν αργησει.
Νευρα, βεντετιλικια, καβγαδες, τσιγαροκαψιματα, ζηλειες, παραλογες απαιτησεις προς τους σκηνοθετες να διωχνουν απο την ταινια καθε γυναικα που θεωρουσε επικινδυνα ομορφη, ρουχα και αξεσουαρ που δεν τα πληρωνε ποτε στα καταστηματα επειδη ειχε την απαιτηση να της τα χαριζουν. Αυτα ειναι μονον ολιγα απο τα παρα πολλα. Ηθελα να' ξερα λοιπον σε ποιον τελικα εδωσε αληθινη χαρα η εν λογω σταρ.
Οσον αφορα τον Ηλιαδη, την εποχη που γνωρισε την Αλικη βρισκοταν με την συζυγο εν διαστασει. Παντρεμενος ακομα, που σημαινε οτι ανα πασα ωρα και στιγμη μπορουσε να τα ξαναβρει μαζι της. Και φυσικα τα παιδια του μπηκαν και αυτα στο παιχνιδι του ανταγωνισμου με την Αλικη. Απο μαθητρια ακομα στο Εθνικο δεν ηθελε τις απλες σχεσεις, ουτε εναν αντρα χωρις υποχρεωσεις και ολοτελα δικο της. Οι 9 στις 10 σχεσεις της ηταν με αντρες δεσμευμενους η, ακομα χειροτερα, παντρεμενους.
Τελικα, ναι. Οπως ελεγε και η ιδια, ηταν τραγικο προσωπο γιατι ειχε δοξα, πλουτη, ομορφια, αλλα οχι επαρκη εξυπναδα ωστε να δουλεψει με τον εαυτο της και να βρει την ευτυχια.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα