Αλίμονο στους νεους .Να γράψω και εγώ τις σκέψεις μου για το περιβόητο σπίτι που ψάχνουμε .Καταρχήν να πώ ότι παρά το γεγονός ότι είναι μία αγαπημένη ταινία με το σπίτι της Κοντού δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα γιατί ουσιαστικά βλέπουμε εσωτερικά μια αυλή ενός σπιτιου και ελαχιστους εξωτερικους χώρους γειτονιάς .Επειδή λοιπον μου αρεσει αφάνταστα να μπορώ να βλέπω πόσο εχει αλλάξει μια γειτονια συγκρινοντάς το χθες της ταινίας με το σήμερα και επειδή η συγκεκριμενη ταινια περιοριζόταν σε μια αυλή δεν με απασχολούσε και πολύ το ακριβές σημείο του σπιτιού.
Τώρα που ο teacher και ο makism ξανάφεραν το θεμα στο προσκήνιο και βλέποντας ότι παραμένει ένας δυσκολος και άλυτος γρίφος το πράγμα αρχισε να αποκτάει ενδιαφέρον οπότε απόφάσισα να πάω στον «τόπο του εγκλήματος» μπας και βγάλω καμμία άκρη .Ομως όπως έγραψα και προχθές η προσπάθεια δεν απέδωσε παρά το γεγονος ότι οργωσα κυριολεκτικα την Πλάκα. Επίσης όπως έγραψα προχθές , το μόνο σημείο που με πολλές υποθέσεις και "αν" .... ταιριάζει εσωτερικά με την αυλή, είναι το κομμάτι Τριπόδων 1εως 3 όμως δεν ταιριάζουν τα υπολοιπα όπως για παραδειγμα ο τρούλος πίσω από κάποιο ψηλότερο κτήριο ή ο περιγυρος που βλεπουμε μολις ανοιγει η εξώπορτα..στο σπιτι της ταινίας.
Χθες το βράδυ κάθισα με ηρεμία και «ψείρισα» την ταινία .Εχουμε λοιπον τα εξης στοιχεία .
- Τα σπίτια απέναντι που εχουν αποσταση μεταξύ τους πιθανόν λογω κάποιου δρομου ο οποίος καταληγει σε καποιο η καποια κτήρια οπου βλεπουμε και μια κεραμοσκεπη και βεραντα με κολώνες {"alt":"Click image for larger version Name:\tali 1.jpg Views:\t1 Size:\t130.0 KB ID:\t1060434","data-align":"none","data-attachmentid":"1060434","data-size":"medium"}
- ο τρούλος που αχνοφαινεται. {"alt":"Click image for larger version Name:\tali (14).Movie_Snapshot.jpg Views:\t1 Size:\t100.5 KB ID:\t1060435","data-align":"none","data-attachmentid":"1060435","data-size":"medium"}
- Τα κυπαρισσια {"alt":"Click image for larger version Name:\tw kyparis.jpg Views:\t1 Size:\t113.4 KB ID:\t1060436","data-align":"none","data-attachmentid":"1060436","data-size":"medium"}
- Από την κάτω μεριά βλέπουμε στο βαθος ενα φοίνικα . {"alt":"Click image for larger version Name:\tali25.Movie_Snapshot.jpg Views:\t1 Size:\t108.0 KB ID:\t1060437","data-align":"none","data-attachmentid":"1060437","data-size":"medium"}
Βλέποντας το βιντεακι από ψηλά αυτά όλα μαζί ταιριάζουν γενικότερα σε αυτην την περιοχή που βρισκονται στο τεραστιο κοκκινο πλαισιο και ίσως πιο ειδικά στην γωνία Θολού και Κλεψύδρας. {"alt":"Click image for larger version Name:\tplaka.png Views:\t1 Size:\t52.1 KB ID:\t1060438","data-align":"none","data-attachmentid":"1060438","data-size":"medium"}
Αυτά από ψηλα γιατι από χαμηλα επειδή πέρασα από το σημείο ,ουτε μυρωδιά δεν παιρνεις.
Επειδή αυτή την στιγμη δεν εχω δυνατότητα για κολάζ οι αριθμοί που έχουν οι φωτογραφίες αντιστοιχουν στους αριθμους των τετραγωνων που εχω βάλει στην φωτογραφία από το drone. Τα κυπαρισια υπαρχουν διασπαρτα στους πρόποδες της Ακροπολης και πισω από την εκκλησία.
Αυτά προς το παρόν. Περιμενω την γνώμη σας και μολις μου ξαναδοθεί ευκαιρία θα ξανακάνω άλλη μια βόλτα πιο στοχευμένη .