Αλλοδαποί συμμαθητές ή από άλλα μέρη της χώρας

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.475
Αντιδράσεις
915
Στην Δ' δημοτικού ήρθε στην τάξη μας ένα παιδί από τη Γερμανία ο οποίος είχε εγκατασταθεί με τη μητέρα του που ήταν χωρισμένη, και ο πατέρας του έμεινε πίσω. Από την τάξη αυτή μέχρι και την Γ' Γυμνασίου ήταν και ο διπλανός μου και πολύ καλός φίλος. Είναι 2 χρόνια μεγαλύτερος αλλά τον άρχισαν νωρίτερα για να μάθει τα Ελληνικά καλύτερα. Τώρα σας πληροφορώ τα μιλάει καλύτερα κι από μένα :) . Καθότι κατάξανθο παιδί είχε πολύ πέραση στο σχολείο και ήταν-είναι πολύ δημοφιλής μέχρι και σήμερα. Μετά το λύκειο τον έχασα. Συναντηθήκαμε μερικά χρόνια αργότερα και μου είπε ότι είχε πάει Αυστραλία για κάποια χρόνια και τώρα μένει Σουηδία και έχει κάνει οικογένεια.

Στην Β' Λυκείου είχε έρθει στην τάξη μας ένα παιδί από τα Ιωάννινα. Οι φήμες λένε ότι τον είχαν διώξει από τα σχολεία του εκεί και είχε κατέβει μόνο του για να τελειώσει το Λύκειο στην πόλη μας. Φυσικά δούλευε παράλληλα για τα προς το ζειν. Έπειτα από χρόνια τον πέτυχα στο FB να μένει στην Αμερική να έχει οικογένεια και παιδί και να είναι γιατρός! Φοβερή εξέλιξη να είμαι ειλικρινής.

Στην Γ' Λυκείου θυμάμαι μια Κύπρια συμμαθήτρια σε άλλο τμήμα όμως που επειδή ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός είχε έρθει με μετάθεση τότε.
 

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
6.413
Αντιδράσεις
1.299
Στην Πρώτη Γυμνασίου δεν ξέρω πως είχε τύχει, αλλά το 80% της τάξης ήταν παιδιά Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού, που μόλις είχαν γυρίσει οι οικογένειες τους. Γερμανία, Αυστραλία, Σουηδία, Βέλγιο μέχρι και από την Νότια Αφρική! Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, είχαμε ένα παιδί που η μητέρα του ήταν από την (ενιαία ακόμα) Τσεχοσλοβακία και μετά από δυο χρονιές έφυγε από το σχολείο, γιατί οι γονείς του αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί οριστικά.

Επίσης πάλι στο Δημοτικό, είχαμε για λίγο συμμαθητή ένα παιδί που ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής και ήταν να υπογράψει σε ομάδα της Θεσσαλονίκης ( η πλάκα ήταν ήταν ότι ο γιος , ήταν εντελώς άσχετος στην μπάλα). Τελικά όμως δεν έκατσε η μεταγραφή και μετά από δυο-τρεις εβδομάδες έφυγε.
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.475
Αντιδράσεις
915
Επίσης είχαμε και αρκετά παιδιά που οι μητέρες τους ήταν αλλοδαπές. Θυμάμαι συμμαθητές με μητέρα Γερμανίδα, Ελβετίδα, Αγγλίδα αλλά και συμμαθήτριες με Αγγλίδες μητέρες και μία Ινδή. Για κάποιο λόγο όλοι αυτοί έδεναν μεταξύ τους και κάναν πιο πολύ παρέα από τους υπόλοιπους.
 

BOY GEORGE

Retro Member
Joined
2 Μάρ 2013
Μηνύματα
143
Αντιδράσεις
26
Εγω δεν ειχα αλλοδαπους συμμαθητες.
 

pardalotzatziki

RetroNuts!
Joined
1 Δεκ 2012
Μηνύματα
2.020
Αντιδράσεις
112
Στο γυμνασιο ειχαμε ενα Ελληνοαμερικανο. Βλακας μεχρι αηδιας, με τροπους βλαχοαμερικανου.

Στο λυκειο δυο παιδια απο Βορεια Ηπειρο, πολυ καλα παιδια.
 

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.719
Αντιδράσεις
1.384
Στο Δημοτικο δεν θυμαμαι να ειχαμε παιδια απο αλλη χωρα.

Στο Γυμνασιο θυμαμαι οτι ειχαμε στην ταξη μου 2 παιδια απο την Αρμενια.

Καλα παιδια και καναμε και παρεουλα,εμεινα...χαθηκαμε... :(
 

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
6.413
Αντιδράσεις
1.299
pardalotzatziki είπε:
Στο γυμνασιο ειχαμε ενα Ελληνοαμερικανο. Βλακας μεχρι αηδιας, με τροπους βλαχοαμερικανου.Στο λυκειο δυο παιδια απο Βορεια Ηπειρο, πολυ καλα παιδια.
Βορειοηπειρώτη είχαμε και εμείς στο λύκειο. Παιδί διαμάντι...
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.475
Αντιδράσεις
915
Στο σχολείο γενικά είχαμε επίσης 2 παιδιά από Ουκρανία.
 

gremlinakos

RetroActive
Joined
28 Οκτ 2007
Μηνύματα
485
Αντιδράσεις
28
Ασφαλώς και θυμάμαι την συμμαθήτρια μου την Μάγδα απο Αλβανία στην 2ή Δημοτικού και τον φίλο μου τον Τιμ απο την Γερμανία στην 1η Γυμνασίου. Ακόμα έχω τις δισκέττες Αmiga που μου είχε χαρίσει. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το επώνυμο τους για να τους βρω στο fcb, κρίμα :(
 

Cococinel

Retro Member
Joined
13 Αύγ 2009
Μηνύματα
196
Αντιδράσεις
13
Στο Δημοτικό (πρώτη νομίζω) είχα μια συμμαθήτρια, τη Γκλόρια, ένα κατάξανθο κοριτσάκι. Αν θυμάμαι καλά, Γερμανίδα ήταν. Τώρα μόλις το θυμήθηκα, καθώς διάβαζα τις απαντήσεις σας! Καθόμασταν στο ίδιο θρανίο.. όμως θυμήθηκα και κάτι άλλο.. Πως τα περισσότερα παιδάκια την απέφευγαν :(
 

Σώτος Σώτος

RetroMaNiaC
Joined
19 Απρ 2012
Μηνύματα
705
Αντιδράσεις
117
Εγώ πάλι μπορεί να μην είμαι αλλοδαπός αλλά αρκετές φορές (4 φορές αν δεν κάνω λάθος...) ήμουν "το παιδί που ήρθε από άλλη πόλη, άλλο σχολείο κλπ".

Και για να σας προλάβω, όχι ο πατέρας μου δεν ήταν στρατιωτικός...
 

BETTY BOOP

Aliens Implanted me all Human History
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
7.749
Αντιδράσεις
1.561
Στην πρώτη δημοτικού το κοριτσάκι δίπλα μου στο θρανίο, η Τίνα από Γερμανία, μας είχε τραγουδήσει μάλιστα και στα γερμανικά κάποιο τραγουδάκι.

Οταν ήμουν στην έκτη δημοτικού θυμαμαι ένα κοριτσάκι, που τότε ήταν στην πρώτη ταξη, από Αφρική (σοκολατί το χρώμα του...), από όλο το σχολείο...ξεχώριζε φυσικά.

Και πάλι στο Δημοτικό θυμαμαι ένα αγοράκι, μικρότερό μου, με μελαμψό χρώμα...

Στη Β΄ Λυκείου είχα συμμαθήτρια την Κωνσταντίνα, από Αλβανία (μου το είχαν πει, αλλά δεν έκανα κανένα απολύτως σχόλιο για την καταγωγή της, ούτε είχα ρωτήσει)...

Δεν με είχε ενοχλήσει ποτέ που είχα συμμαθητές από άλλη χώρα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα