Αλλοδαποί συμμαθητές ή από άλλα μέρη της χώρας

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Στην Δ' δημοτικού ήρθε στην τάξη μας ένα παιδί από τη Γερμανία ο οποίος είχε εγκατασταθεί με τη μητέρα του που ήταν χωρισμένη, και ο πατέρας του έμεινε πίσω. Από την τάξη αυτή μέχρι και την Γ' Γυμνασίου ήταν και ο διπλανός μου και πολύ καλός φίλος. Είναι 2 χρόνια μεγαλύτερος αλλά τον άρχισαν νωρίτερα για να μάθει τα Ελληνικά καλύτερα. Τώρα σας πληροφορώ τα μιλάει καλύτερα κι από μένα :) . Καθότι κατάξανθο παιδί είχε πολύ πέραση στο σχολείο και ήταν-είναι πολύ δημοφιλής μέχρι και σήμερα. Μετά το λύκειο τον έχασα. Συναντηθήκαμε μερικά χρόνια αργότερα και μου είπε ότι είχε πάει Αυστραλία για κάποια χρόνια και τώρα μένει Σουηδία και έχει κάνει οικογένεια.

Στην Β' Λυκείου είχε έρθει στην τάξη μας ένα παιδί από τα Ιωάννινα. Οι φήμες λένε ότι τον είχαν διώξει από τα σχολεία του εκεί και είχε κατέβει μόνο του για να τελειώσει το Λύκειο στην πόλη μας. Φυσικά δούλευε παράλληλα για τα προς το ζειν. Έπειτα από χρόνια τον πέτυχα στο FB να μένει στην Αμερική να έχει οικογένεια και παιδί και να είναι γιατρός! Φοβερή εξέλιξη να είμαι ειλικρινής.

Στην Γ' Λυκείου θυμάμαι μια Κύπρια συμμαθήτρια σε άλλο τμήμα όμως που επειδή ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός είχε έρθει με μετάθεση τότε.
 
Στην Πρώτη Γυμνασίου δεν ξέρω πως είχε τύχει, αλλά το 80% της τάξης ήταν παιδιά Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού, που μόλις είχαν γυρίσει οι οικογένειες τους. Γερμανία, Αυστραλία, Σουηδία, Βέλγιο μέχρι και από την Νότια Αφρική! Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, είχαμε ένα παιδί που η μητέρα του ήταν από την (ενιαία ακόμα) Τσεχοσλοβακία και μετά από δυο χρονιές έφυγε από το σχολείο, γιατί οι γονείς του αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί οριστικά.

Επίσης πάλι στο Δημοτικό, είχαμε για λίγο συμμαθητή ένα παιδί που ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής και ήταν να υπογράψει σε ομάδα της Θεσσαλονίκης ( η πλάκα ήταν ήταν ότι ο γιος , ήταν εντελώς άσχετος στην μπάλα). Τελικά όμως δεν έκατσε η μεταγραφή και μετά από δυο-τρεις εβδομάδες έφυγε.
 
Επίσης είχαμε και αρκετά παιδιά που οι μητέρες τους ήταν αλλοδαπές. Θυμάμαι συμμαθητές με μητέρα Γερμανίδα, Ελβετίδα, Αγγλίδα αλλά και συμμαθήτριες με Αγγλίδες μητέρες και μία Ινδή. Για κάποιο λόγο όλοι αυτοί έδεναν μεταξύ τους και κάναν πιο πολύ παρέα από τους υπόλοιπους.
 
Εγω δεν ειχα αλλοδαπους συμμαθητες.
 
Στο γυμνασιο ειχαμε ενα Ελληνοαμερικανο. Βλακας μεχρι αηδιας, με τροπους βλαχοαμερικανου.

Στο λυκειο δυο παιδια απο Βορεια Ηπειρο, πολυ καλα παιδια.
 
Στο Δημοτικο δεν θυμαμαι να ειχαμε παιδια απο αλλη χωρα.

Στο Γυμνασιο θυμαμαι οτι ειχαμε στην ταξη μου 2 παιδια απο την Αρμενια.

Καλα παιδια και καναμε και παρεουλα,εμεινα...χαθηκαμε... :(
 
pardalotzatziki είπε:
Στο γυμνασιο ειχαμε ενα Ελληνοαμερικανο. Βλακας μεχρι αηδιας, με τροπους βλαχοαμερικανου.Στο λυκειο δυο παιδια απο Βορεια Ηπειρο, πολυ καλα παιδια.
Βορειοηπειρώτη είχαμε και εμείς στο λύκειο. Παιδί διαμάντι...
 
Στο σχολείο γενικά είχαμε επίσης 2 παιδιά από Ουκρανία.
 
Ασφαλώς και θυμάμαι την συμμαθήτρια μου την Μάγδα απο Αλβανία στην 2ή Δημοτικού και τον φίλο μου τον Τιμ απο την Γερμανία στην 1η Γυμνασίου. Ακόμα έχω τις δισκέττες Αmiga που μου είχε χαρίσει. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το επώνυμο τους για να τους βρω στο fcb, κρίμα :(
 
Στο Δημοτικό (πρώτη νομίζω) είχα μια συμμαθήτρια, τη Γκλόρια, ένα κατάξανθο κοριτσάκι. Αν θυμάμαι καλά, Γερμανίδα ήταν. Τώρα μόλις το θυμήθηκα, καθώς διάβαζα τις απαντήσεις σας! Καθόμασταν στο ίδιο θρανίο.. όμως θυμήθηκα και κάτι άλλο.. Πως τα περισσότερα παιδάκια την απέφευγαν :(
 
Εγώ πάλι μπορεί να μην είμαι αλλοδαπός αλλά αρκετές φορές (4 φορές αν δεν κάνω λάθος...) ήμουν "το παιδί που ήρθε από άλλη πόλη, άλλο σχολείο κλπ".

Και για να σας προλάβω, όχι ο πατέρας μου δεν ήταν στρατιωτικός...
 
Στην πρώτη δημοτικού το κοριτσάκι δίπλα μου στο θρανίο, η Τίνα από Γερμανία, μας είχε τραγουδήσει μάλιστα και στα γερμανικά κάποιο τραγουδάκι.

Οταν ήμουν στην έκτη δημοτικού θυμαμαι ένα κοριτσάκι, που τότε ήταν στην πρώτη ταξη, από Αφρική (σοκολατί το χρώμα του...), από όλο το σχολείο...ξεχώριζε φυσικά.

Και πάλι στο Δημοτικό θυμαμαι ένα αγοράκι, μικρότερό μου, με μελαμψό χρώμα...

Στη Β΄ Λυκείου είχα συμμαθήτρια την Κωνσταντίνα, από Αλβανία (μου το είχαν πει, αλλά δεν έκανα κανένα απολύτως σχόλιο για την καταγωγή της, ούτε είχα ρωτήσει)...

Δεν με είχε ενοχλήσει ποτέ που είχα συμμαθητές από άλλη χώρα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο νηπιο δεν ειχαμε κανεναν,στο δημοτικο το 1975 μας ηρθαν 3 απο Κυπρο (2 αδεφια συν 1 απο διαφορετικες οικογενειες λογω πολεμου) και εμειναν εκει στο χωριο για πολλα χρονια. Δεν ηταν αχωνευτοι αλλα μην φανταστειτε πως εξεφραζαν και την αγαπη τους για την Ελλαδα, την εκφραση ''ειμαστε Ελληνες'' δεν την ειπαν ποτε τους. Επισης στην 5η μας ηρθαν 2 αδερφια απο Αυστραλια (Ελληνες γονεις) ,αυτοι εγκλιματιστηκαν με την μια και ειναι ακομη μετα απο 40+ χρονια εκει στο χωριο. Στο γυμνασιο μας ηρθε μια Ελληνιδα απο Αυστραλια (Ελληνες γονεις) και προξενησε σοκ οταν βγηκε για γυμναστικη με σορτς,ηταν σκανδαλο ενω μετα μας ηρθε μια απο Βελγιο (Ελληνες γονεις) μαλιστα τον πατερα της που ηταν σε διπλανο χωριο τον ηξερε ο πατερας μου απο μικρο. Περιττο να σας πω πως η ''βελγιδα'' ηταν η πιο ''απελευθερωμενη'' στο σχολειο, μινι-τσιγαρο-βαψιμο-κοπανες κλπ και υπηρχαν φημες οτι με εναν ''μαγκα'' απο την γαλαρια της ταξης σε εκδρομη επεσε σεξ.
 
Πίσω
Μπλουζα