Σήμερα διάβασα κι εγώ την επιστολή του κ. Α. Καρατζόπουλου στο forum μας - να τον ευχαριστήσουμε για τον χρόνο του και την διάθεσή του για επικοινωνία.
Εντούτοις, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες (ποιους, δηλαδή; όλους, διότι όλα τα μέλη του forum (και μή) δείχνουν να συμφωνούν σε αυτό) ότι πράγματι οι αλλοιώσεις στις ταινίες της Κ-Κ είναι το λιγότερο απογοητευτικές.
Θα σταθώ σε τρία posts που προηγήθηκαν για να θέσω κι εγώ τους δικούς μου προβληματισμούς επί του θέματος:
Να προσθέσω πως αν είχαν γίνει οι παρεμβάσεις με λίγη περισσότερη προσοχή (όπως αναφέρεται στα παραπάνω παραδείγματα), τότε η απογοήτευσή μας από το αποτέλεσμα δεν θα ήταν τόσο έντονη.
Αδυνατώ κι εγώ να κατανοήσω πώς κατάφερε η άλλη μεγάλη Ελληνική κινηματογραφική εταιρία να διασώσει παλαιότερες ταινίες αυτούσιες (της δεκαετίας του '40, δηλαδή παλαιότερες κατά μία 20ετία) και η Κ - Κ έπρεπε να τις αλλοιώσει.
Έχω ακριβώς την ίδια απορία...
Να προσθέσω μόνο στο παραπάνω post ότι δύο περιοδικά κυκλοφόρησαν τις βιντεοκασέτες αυτές (ήταν το 1994-95 αν δεν απατώμαι) - το "TV Ζάπινγκ" (της Δ-Μ με γαλάζιο-μπλε εξώφυλλο) και το "7 Μέρες TV" (της Κ-Κ με κίτρινο-πορτοκαλί εξώφυλλο) - στο σύνολο 21 ταινίες, οι ακόλουθες:
1. ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ (1964)
2. Η ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ (1965)
3. ΒΙΒΑ ΡΕΝΑ (1967)
4. Ο ΣΤΡΙΓΓΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ (1967)
5. ΚΡΙΜΑ... ΤΟ ΜΠΟΪ ΣΟΥ (1970)
6. Ο ΤΡΕΛΛΟΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ (1971)
7. ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (1972)
8. ΤΙ 30... ΤΙ 40... ΤΙ 50... (1972)
9. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΠΛΑΚΑ! (1972)
10. ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΛΙΟΓΡΗΑ (1972)
11. ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ (1973)
12. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ (1978)
13. ΡΕΝΑ... ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ (1980)
14. Η ΠΟΛΙΤΣΜΑΝΑ (1981)
+ οι ακόλουθες ταινίες της Αλίκης:
"Η μουσίτσα", "Η Αλίκη στο Ναυτικό", "Χτυποκάρδια στο θρανίο", "Η σωφερίνα", "Διπλοπεννιές", "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" και "Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα".
(ΣΣ Μην ξεχνάμε ότι οι δύο εταιρίες Δ-Μ και Κ-Κ ήταν ακόμα το 1994-95 δύο ξεχωριστές εταιρίες)
Οι κόπιες αυτές πραγματικά ήταν μια χαρά και χωρίς προβλήματα, όπως και οι κόπιες των ταινιών της Κ-Κ και της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης που προβάλλονταν από την Ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του '90.
Να κλείσω λέγοντας ότι είμαι ευτυχής που τις κόπιες των περισσοτέρων αγαπημένων μου ταινιών της Δ-Μ / Κ-Κ τις έχω ψηφιοποημένες στην αρχική τους μορφή (πριν τις παρεμβάσεις) και ότι μόνο στην αρχική τους μορφή εξακολουθώ να τις παρακολουθώ σήμερα...