Ανέστησες τον πεθαμένο! (ή αλλιώς από καμπίνα στα σκουπίδια, ΜΑΜΕ arcade) WIP

Καλοριζικη και καλοπαιχτη!!!!! :thumbup:
 
Καλόπαικτη η καμπινούλα σου.

Όσο για τον κοντρόλερ το αν ακολουθήσεις τις οδηγίες από δω Phoenix 08 - Σεπτέμβρης 2012 Οδηγός κατασκευής Arcade Stick το σκέφτηκες?
 
Καλόπαιχτη!!!!

Τέλειο δώρο για το νέο έτος.
 
Mπραβο!!! Καλοπαικτη φιλε!!!

Αντε να τελειωνω και εγω με την δικια μοu! :)
 
Kambia είπε:
Καλόπαικτη η καμπινούλα σου. Όσο για τον κοντρόλερ το αν ακολουθήσεις τις οδηγίες από δω Phoenix 08 - Σεπτέμβρης 2012 Οδηγός κατασκευής Arcade Stick το σκέφτηκες?
Ο κινέζος είπε θα μου στείλει καινούργια πλακετούλα οπότε θα την περιμένω. Το να φτιάξω arcade stick για το PC όμως είναι το αμέσως επόμενο project που είχα στο μυαλό μου οπότε το αρθράκι αυτό σίγουρα θα βοηθήσει, ευχαριστώ!
Φτιάχνω street fighter theme τώρα στο Hyperspin, ορίστε μια πρώιμη έκδοση:https://www.dropbox.com/s/6bgspbu2tyvyyj7/2014-01-03%2011.29.36.3gp
 
Γκαντεμοupdate: Σήμερα η τηλεόραση αποφάσισε να μη ξανανοίξει. Είναι σα να μη την έχω στο ρεύμα, οπότε μάλλον μας άφησε χρόνους και πρέπει να ψάξω για καινούργια :precry:
 
Κριμα :( Ελπίζω να βρεθεί αντικαταστάτρια σύντομα και να είναι ίδια για να μη χρειαστεί να κάνεις πολλές μετατροπές στην καμπίνα
 
Μάλλον στάθηκα τυχερός, βρήκα ένα παλικάρι που πουλάει ακριβώς την ίδια οπότε αύριο καλώς εχόντως των πραγμάτων θα κάνω την παραλαβή.
 
Kρεμασε κανενα φυλαχτο,μπλε χαντρα η ματακι μην παθει και αυτη τα ιδια γιατι μια γκαντεμια την εχεις μπορω να πω :D
 
Πραγματι γρηγορα μπλε χαντρα..
 
Βασικά με την ευκαιρία θα κάνω την version 1.5 της καμπίνας. Δεν ήμουν 100% ικανοποιημένος με το πανελ που έφτιαξα (το ξύλο ήταν πολύ χοντρο και τα πλήκτρα δε βιδώνουν καλά) οπότε μάλλον 8α πάρω καινούργιο ξύλο, και θα πάρω και μεντεσέδες ώστε να ανοίγει και να κλείνει εύκολα.
 
Με MDF 12 μια χαρά θα είσαι.
 
16άρι χρησιμοποίησα τελικά και έγινε σούπερ, έβαλα και μεντεσέδες και είναι μια χαρά τώρα. Επίσης σήμερα μαστόρεψα:

2014-01-13 19.31.18.jpg

Αυτό που βλέπετε είναι ένα RGB to SCART converter, εμπλουτισμένο με ένα καλωδιάκι που συνδέεται στο τροφοδοτικό του PC. Η δουλειά του είναι η εξής απλή: όταν ο υπολογιστής ανάβει, στέλνει 12 volts στο pin 8 του SCART (το μαύρο είναι στη γείωση), με αποτέλεσμα η τηλεόραση να γυρίζει απευθείας σε AV mode. Νομίζω έκανα καλή δουλειά :)
 
Kombatant είπε:
Η δουλειά του είναι η εξής απλή: όταν ο υπολογιστής ανάβει, στέλνει 12 volts στο pin 8 του SCART (το μαύρο είναι στη γείωση), με αποτέλεσμα η τηλεόραση να γυρίζει απευθείας σε AV mode.
Αν ισχύει για την πλειοψηφεία των τηλεοράσεων τότε η πληροφορία αυτή είναι πάρα πολύ χρήσιμη.
 
Δουλεύει σε όλες, έχει να κάνει με το πρότυπο SCART αυτό και όχι με την τηλεόραση.
 
To RGB to scart converter απο που προκύπτει?Εδώ βλέπουμε ένα rca to scart converter με ένα καλώδιο molex ενωμένο προφανώς για 12v.
 
Ο δαίμων του τυπογραφείου, μη βαράς :D
 
Έχουν περάσει αρκετές ημέρες οπότε ας κάνω ένα update: Το νέο control panel είναι έτοιμο και δείχνει μια χαρά, μου μένει να κόψω ένα κομμάτι πλέξι να το βάλω από πάνω. Η δεύτερη πλακετούλα θα είναι εδώ υπολογίζω τέλος του μήνα οπότε παίζω με τον ένα μοχλό προς το παρόν :p Όσο για την τηλεόραση, είχα μια δυσκολία γιατί η καινούργια που πήρα δε χωρούσε μέσα στην καμπίνα (είναι 16:9 αντί για 4:3, CRT πάλι βέβαια) αλλά έκανα πατέντα και τη στήριξα τελικά. Σήμερα πήρα και ένα relay και έκανα το κύκλωμα για τον κερματοδέκτη, και δούλεψε. Επόμενη ενημέρωση και φώτος όταν πάρω τη δεύτερη πλακέτα και προχωρήσω στην τελική συναρμολόγηση :)
 
Πίσω
Μπλουζα