Ανατομία Ενός Εγκλήματος (1992 ANT1)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ANT1

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

anat9ql5.jpg


anat3ea5.jpg


anat11mq6.jpg


H πλέον urban spookie σειρά της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης (κατεμέ αξεπέραστη)

Ο Δημήτρης Πουλικάκος, Ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Γιώργος Αλαχούζος δέχονται τα πυρά του Α. Καραζήση με τραγικές συνέπειες για την ακαιρεότητα των σωμάτων τους. Το αίμα ρέει άφθονο στο επεισόδιο ΕΝ ΨΥΧΡΩ του Α κύκλου επεισοδίων της σειράς και οι θεατές πέρνουνε μια γεύση των δυνατοτήτων των Αφων Αλαχούζου στον τομέα των ειδ. εφφέ (1992-93).

anat25zn9.jpg


anat27mi5.jpg


anat28ss3.jpg


anat30ke4.jpg


Προβολή συνημμένου 72105Προβολή συνημμένου 72106Προβολή συνημμένου 72107Προβολή συνημμένου 72109Προβολή συνημμένου 72110

Προβολή συνημμένου 72113Προβολή συνημμένου 72114
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την θυμάμαι την σειρά σαν χθές...πως περνούν τα χρόνια...Εύγε Dominion!
 
Φιλη Αννα, τα ειπαμε και αλλου :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
composite20080327192243tz0.jpg


Το spooky φωτοκολάζ (πραγματικά εφιαλτικό κάπως) των τίτλων τέλους της Ανατομίας (1992-3) από το επεισόδιο ΑΜΟΚ (με τον Ρέππα σε ρόλο υπολογιστάκια που βουτά την επαναληπτική κάτω από ισχυρή πίεση)

composite20080327192243tz0.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τις πιο cult σειρες της Ελλ.Τηλεόρασης και θυμάμαι οτι πολλές φορες δεν με αφηναν να το δώ. Οταν απέκτησα τηλεόραση και στο δικο μου δωμάτιο, κατάφερα να δώ μερικα επεισόδεια σε επανάληψη. Κορυφαίο αυτο με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε ρόλο ψυχασθενούς.
 
Ο Φιλιππίδης όντως είχε δώσει ρέστα σε εκείνη τη σειρά!!!Ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που έπαιζε τον κακό.Ένα άλλο ήταν με τον Νικήτα Τσακίρογλου που είχε εμμονή με την κόρη του και δεν ήθελε να μεγαλώσει.Τελικά την καθάρισε στο Λούνα Παρκ!!!Σε αυτή τη σειρά δεν ήταν και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που έπαιζε την τρελή καλόγρια που έκανε βασανιστήρια σε μια κοπέλα που την έκλεισε η μάνα της; :xm:
 
Ο Φιλλιπίδης έπαιζε έναν τρελό (βασικά όχι ακριβώς τρελό) προδομένο από την πλούσια οικογένειά του εγγαστρύμυθο (η κούκλα που μιλούσε ήτανε ο Στέφανος). Αν δεν κάνω λάθος το επεισόδιο λεγότανε ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ και άνηκε στον 3ο και τελευταίο κύκλο της σειράς δηλ. 1994-95.

Αλλο ένα αξιομνημόνευτο επεισόδιο ήτανε το 1ο της σειράς του 2ου κύκλου (1993-4) με τον Βαλαβανίδη στο ρόλο του ασύληπτου - ακόμα - δράκου του Σειχ Σου (σκότωσανε άλλο στη θέση του).

Η σκηνοθεσία του Κοκκινόπουλου (καθώς και του συν σκηνοθέτη Μπάμπη Σπανού - βλ. Οι περιπέτειες του Αστ. Μπέκα) ήτανε πιο στατική (από ότι στις σειρές Κόκκινος Κύκλος και Δέκατη Εντολή) και πιο ευρηματική, καθώς και η φωτογραφία των Λευτέρη Παυλόπουλου και Ανδρέα Σινάνου περισσότερο ατμοσφαιρική
 
Το πιο εντυπωσιακο ηταν η εισαγωγη CGI... τι να λεμε τωρα... :)

Επισης 'αττραξιόν' ηταν τα εφφε των πρωτοεμφανιζομενων και πολυδιαφημισμενων -τοτε- αδελφων Αλαχούζων
 
κορυφαίο επεισόδειο ήταν και εκείνο με την κοπέλα (δεν θυμάμαι τους ηθόποιούς) που την είχαν κλειδωμένη στον αχυρώνα και πήγαινε ο πατέρας της και την βίαζε. Σε κάποια φάση αυτη το είχε χάσει τελείως και εκείνος καθάρισε και την μάνα της για να μήν μιλήσει. Στο τέλος κρεμάστηκε.
 
composite20080504204358gh2.jpg


Aπό το 2ο κύκλο της σειράς και το 1ο επεισόδιο της σαιζόν 1993-4 με τον Χρ. Βαλαβανίδη στον ρόλο του άπιαστου (ακόμα) Δράκου του Σεϊχ Σου

εδώ μαζί με την Σειρλή που τον επιπλήτει

composite20080504204358gh2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως είναι πολύ κρίμα να μην παίζει σε επανάληψη μια τέτοια σειρά..όλο τα ιδια και το ίδια μας δείχνουν!!
 
candy είπε:
Ο Φιλιππίδης όντως είχε δώσει ρέστα σε εκείνη τη σειρά!!!Ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που έπαιζε τον κακό.Ένα άλλο ήταν με τον Νικήτα Τσακίρογλου που είχε εμμονή με την κόρη του και δεν ήθελε να μεγαλώσει.Τελικά την καθάρισε στο Λούνα Παρκ!!!Σε αυτή τη σειρά δεν ήταν και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που έπαιζε την τρελή καλόγρια που έκανε βασανιστήρια σε μια κοπέλα που την έκλεισε η μάνα της; :xm:
ναι...στην ανατομια ηταν...το συγκεκριμενο επεισοδιο το θυμαμαι...επαιζε σε αυτο και εναν μικρο ρολο η εβελινα παπουλια της οποιας τα τραυματα τα γιατρευε η καλογρια-καραμπετη...
 
Καλησπέρα παιδιά!Υπάρχει κανείς που να έχει επεισόδια της σειράς?Ψάχνω εδώ και χρόνια και δεν βρίσκω...Και το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα κυκλοφορήσουνε σε dvd...Γιατί ζούμε στην Ελλάδα...Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την λογική του να μην κυκλοφορούνε τις σειρές σε dvd...
 
Απιστευτη σειρα.

Αλλος τρόμος εκει.

Η Καραμπετη καλογρια εχει γινει θρυλος πλέον. Δεν θυμαμαι να το ειδα ποτε αυτό το επεισόδιο αλλά και μονο ετσι οπως μου το ειπε την αλλη μερα ενας φιλος ''εμεινα''.

Ενα αλλο επεισόδιο ηταν αυτό με το Στάθη Ψάλτη που εβγαινε και σκοτωνε (νομιζω ειχε μια εμμονη με τη μανα του? με τη γιαγιά του?)

Η φωτογραφια των τιτλων τελους στο 7ο post ολα τα λεφτα. Πολλές φορες το αλλαζα γρηγορα για να μην προλάβω και τη δω. :precry:
 
Η φωτογραφια των τιτλων τελους στο 7ο post ολα τα λεφτα. Πολλές φορες το αλλαζα γρηγορα για να μην προλάβω και τη δω.
Kαι νόμιζα πως ήμουν ο μόνος...Όταν προβαλόταν η σειρά πρέπει να ήμουν Δημοτικό(4η με 5η)

Το επεισόδιο που μου είχε μείνει χαραγμένο ήταν ένα που έπαιζε πάλι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.Την απατούσε ο άντρας της και της συπεριφεροταν άσχημα και αυτή για να τον εκδικηθεί σε μια τρομακτικότατη σκηνή,φόρεσε το νυφικό πήρε και ένα ψαλίδι και σκότωσε τα δύο της παιδιά και μετά αυτοκτόνησε...Άντε να το σβήσεις τώρα αυτό από το μυαλό σου αν είσαι 8 με 10 ετών :cry:

Το έχει βάλει επανάληψη τις κλασικές πλέον άκυρες ώρες(3 με 4 το πρωί)και συνήθως καλοκαίρι.Μάλιστα έτυχε να πέσω πάνω στο zapping στην τελευταια σκηνή που μιλά ο Βαλτινός και μετά στους τίτλους τέλους-όπου άλλαξα γρήγορα το κανάλι.

Το καλό είναι πως πλέον όποτε σκέφτομαι τη σειρά την παραλληλίζω με το Δράκο του Καψιμί ή Καψιμιτζόδρακό από το Της Ελλάδος τα παιδιά και λύνομαι στα γέλια. :D

Πλαπούτας:Eγώ κε διοικήτά ποιον θα κάνω?

Κάκαλος:Εσύ παιδί μου Πλαπούτα τον αφηγητή.

Πλαπούτας:Τον Βαλτινό?(με δέος και απορία)

Κάκαλος:Ναι...Γιατί δε σ'αρέσει?

Πλαπούτας:Όχι μ'αρέσει κε διοικητά αλλά είναι από άλλο σήριαλ...

Κάκαλος:Δεν πειράζει θα τα κάνω εγώ δύο σε ένα

Καραβανέας:Σιγά το πράγμαααα(τον κοιτάει ο Κάκαλος με ύφος ψαρωτικό)
 
Είχα κάμποσο καιρό να μπω και χάρηκα που είδα νέα ποστ με μνήμες από τη σειρά των ομολογουμένως τυχερών που την πρόλαβαν.... Όσο περισσότερα μαθαίνω για τα επεισόδια, το καστ, την ατμόσφαιρα τόσο αξεπέραστη είναι η επιθυμία μου να ζήσω έστω λίγο από τις σπανιότατες εκείνες τηλεοπτικές στιγμές!

Τυχαία ανακάλυψα δουλειές του Κοκκινόπουλου στα 14 μου (δυστυχώς άργησα :cry: ), πριν από 4 χρόνια όπου ξεκινούσε η 10η Εντολή. Τραγική σύμπτωση ήταν ότι τη μέρα εκείνη που έπεσα πάνω στο πρώτο δείγμα δουλειάς Κοκκινόπουλου έχοντας ξεμείνει αργά τη νύχτα στην tv, είχε συμβεί ένα πρωτοφανές για την περιοχή μου έγκλημα και όπως ήταν φυσικό επηρεάστηκα πολύ.

Έκτοτε ανακάλυψα το μεγάλο πάθος που έτρεφα για οτιδήποτε αστυνομικό-θρίλερ αφορά την Τέχνη, ιδιαίτερα όταν είναι δια χειρός Πάνου Κοκκινόπουλου. Χαίρομαι για την απόφαση του ΑΛΦΑ να προβάλει ξανά τον Κόκκινο κύκλο έπειτα από μια πενταετία δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε ένα κομψοτέχνημα μυστηρίου-κατάθεσης ψυχής. Ελπίζω να κινηθεί με την ίδια λογική και ο ΑΝΤ1 μπας και ανεβάσει τα νούμερα του prime time....
 
Πίσω
Μπλουζα