Αξιοπιστοι HDD

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Chris27
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Περα απο την πλακα που κανουμε, παιδια, πιστευω οτι οσα παιχνιδια και να εχουμε παιξει, ολο και κατι αξιολογο θα βρουμε απο παλαιοτερα που μας ειχαν ξεφυγει. Πιστευω οτι οι παλαιοτεροι γκειμερς, αν και μας αρεσουν τα ομορφα γραφικα, ο καλος ηχος, η τεχνολογια γενικοτερα, δεν θα μας ενοχλησει, αν μας αρεσει ενα παιχνιδακι κι ας εχει χαμηλοτερης ποιοτητας γραφικα και ηχο. Μια χαρα θα την βγαλουμε με τα μηχανακια που εχουμε, Χωρις να ακολουθησουμε αυτη την τρελα τιμων, των τελευταιων ετων.
Ειμαι, δεν το κρυβω ψιλοφανατηλας των δισκακιων, παιχνιδια/ταινιες κι ολο και τσιμπαω καποιο αν το βρισκω σε λογικη τιμη. Διστυχως οι ψηφιακες βιβλιοθηκες και τα "συνεφακια" για αποθηκευση ειναι μονοδρομος. Εχω κι εγω αναγκαστικα καποια ψηφιακο παιχνιδια, αλλα γελαω μεχρις δακρυων, οταν βλεπω καποιον να δηλωνει περιχαρης, εχω τοσα παιχνιδια στην ταδε βιβλιοθηκη, δυο φορες τοσα στην δεινα κι αλλα τοσα στην τριτη. Τι εχεις, ρε κατακακομοιρε? Τιποτα δεν σου ανοικει κι ας το ακριβοπληρωσες. Νοικιασμενο τοχεις και οτι ωρα γουσταρει ο πραγματικος ιδιοκτητης του, στο κοβει. Καταλαβαινω βεβαια οτι ο νεος παικτης ετσι εμαθε και δεν εχει ιδεα τι σημαινει "κουτατο" με τα βιβλιαρακια του, τις αφισες του, τους χαρτες του κτλ. Πληρωνει, νομιζει οτι αγοραζει και χαιρεται. Τι να κανουμε τωρα? Να του κοψουμε την χαρα? Κριμα ειναι!

αυτά είναι για όσους αγοράζουν* παιχνίδια συνέχεια, γιατί σε μερικές πλατφόρμες απλά με την συνδρομή έχεις και ενα πακέτο απο παιχνίδια, εκεί που τα πλήρωνε κάποιος κανα 100ρικο και βάλε για μερικά παιχνίδια τον χρόνο (συν storage!) καλύτερα η συνδρομή γι' αυτόν - εδώ παλία είχε μαγαζιά που νοίκιαζαν παιχνίδια με τον μήνα - η ίδια φάση τώρα, αλλά 'online'
Σίγουρα για κάποιους θα βολεύει και ίσως να συμφέρει ακόμα. Εγώ απλά είμαι της φάσης ότι παιχνίδι/πρόγραμμα έχω θέλω να το έχω για πάντα και να μπορώ να το χρησιμοποιώ όποτε θέλω, χωρίς να πρέπει να βασίζομαι από τρίτους servers που ελέγχουν άλλοι. Πες πως είμαι συλλέκτης ή data hoarder.

Eχω κι εγω αναγκαστικα καποια ψηφιακο παιχνιδια, αλλα γελαω μεχρις δακρυων, οταν βλεπω καποιον να δηλωνει περιχαρης, εχω τοσα παιχνιδια στην ταδε βιβλιοθηκη, δυο φορες τοσα στην δεινα κι αλλα τοσα στην τριτη. Τι εχεις, ρε κατακακομοιρε? Τιποτα δεν σου ανοικει κι ας το ακριβοπληρωσες. Νοικιασμενο τοχεις και οτι ωρα γουσταρει ο πραγματικος ιδιοκτητης του, στο κοβει. Καταλαβαινω βεβαια οτι ο νεος παικτης ετσι εμαθε και δεν εχει ιδεα τι σημαινει "κουτατο" με τα βιβλιαρακια του, τις αφισες του, τους χαρτες του κτλ. Πληρωνει, νομιζει οτι αγοραζει και χαιρεται. Τι να κανουμε τωρα? Να του κοψουμε την χαρα? Κριμα ειναι!
Εγω απορώ γιατί οι σύγχρονοι gamers λένε συνέχεια αγοράσανε ένα παιχνίδι που έχει drm με 70 € από το steam πχ god of war - call of duty κλπ.

Πως δηλαδή τα αγόρασαν αυτά τα παιχνίδια αφού αυτό δεν γίνεται??

Άλλο πραγμα είναι όταν αγοράζεις την άδεια για χρήση του παιχνιδιού που απαιτεί λογαριασμό και επιβεβαίωση online και άλλο πράγμα είναι να αγοράζεις το ίδιο το παιχνίδι και να το παίζεις χωρίς λογαριασμούς και internet σε όποιο pc θέλεις.

Αγοραζουμε αλλά τι αγοράζουμε τελικά :fafoutis::fafoutis::fafoutis:

Τώρα βέβαια μιας και άλλαξαν οι εποχές αντί για συλλογή κανονικών παιχνιδιών της μόδας έχει γίνει η συλλογή αδειών χρήσης των παιχνιδιών.

Και για να μην βγαίνουμε off θέματος βλέπω και αρκετούς hdd σε σημαντική αύξηση τιμών. Άντε να βρεις αξιόπιστους σε λογικές τιμες.

Στην αρχή νόμισα πως η αύξηση θα αφορούσε μόνο μνήμες ram - ssd και κάρτες γραφικών.

Αυτο που μένει τώρα είναι να αυξήσουν σημαντικά τις τιμες και στις cpu και στις μητρικές :fafoutis:

Τελευταία επεξεργασία:
Νοικιασμενο τοχεις και οτι ωρα γουσταρει ο πραγματικος ιδιοκτητης του, στο κοβει.
είχα κάποια φάση με ubisoft, είχα πάρει 2 silent hunter (ΙΙ και ΙΙΙ) απο αυτούς, πήρα s/n για το παιχνίδι, και το κατέβασα.
Τώρα πριν λίγο καιρό που πήγα να κάνω link ubisoft με amazon luna - για να τα παίζω online - δεν είχε κανένα παιχνίδι μέσα!.. κοιτάζω και τον λόγ/μο στο ubisoft.. ο λογ/μος ήταν ανενεργός γιατί δεν έμπαινα μέσα για χρόνια, πάπαλα... καπνός όλα - tech support του κ**** άντε να βρώ την απόδειξη (σε printscreen) μετά απο τόσα χρόνια, τουλάχιστον έχω τα serial (λες και δεν υπάρχουν στο νετ serial για αυτά.. lolz)
δεν νομίζω να πλήρωσα τίποτα πάνω απο μονοψήφιο νούμερο - ήταν στις προσφορές θυμάμαι , άρα δεν 'κλαίω' τα λεφτά που έχασα - κανένας λόγος να κυνηγήσω το θέμα για μερικές λίρες
καλό είναι να κρατάει κάποιος μια απόδειξη (έστω και screenshot/print-2-pdf) απο αυτές τις αγορές online

Aν δεν κανω λαθος, οταν ενα παιχνιδι ειναι drm free, μπορεις να το κατεβασεις και να το εχεις στον δισκο σου. Ακομα και ετσι για καποια παιχνιδια, χρειαζεται ιντερνετ και συνδεση σε καποιον σερβερ.
Μια εταιρεια που σεβεται τους πελατες της, αλλα και τον εαυτο της, πρεπει να ενηρωνει τους πελατες της για το λογαριασμο τους απο την αρχη η εστω με καποιο μειλ π.χ. "ο λογαριασμος σου θα σβυσει αν μεινει ανενεργος σε εναν, δυο, πεντε η δεν ξερω ποσους μηνες", ασχετα αν ο πελατης εχει ξοδεψει πολλα η λιγα χρηματα.
Η αυξηση τιμης των RAM, θα συμπαρασυρει και οποιο εξαρτημα εχει τσιπακι μνημης, δισκους, καρτες γραφικων κτλ. Δεν ξερω για τα κουτια, μηπως εχουν καποιο ειδος μνημης στους RGB cotrollers τους. Για καλο και για κακο, οσοι χρειαζεστε κουτι Η/Υ, τρεχατε να προλαβετε. Παρτε και κανα χιλιαρι χιλιοδιακοσαρι τροφοδοτικο να υπαρχει για μελλοντικη χρηση. Vertex PX παρτε που εχει 12 χρονια εγγυηση. Εγω θα ρωτησω την seasonic, αν μπορω να αγορασω σημερα αυτο το 1600w noctua edition, αλλα να μου το στειλουν σε πεντε χρονια, ετσι ωστε να αρχιζει τοτε, η 15ετης εγγυηση του.
Διαφορετικα εκεινο που εχω να συστησω, προς το παρον, αδερφια μου ναυτικοι και αλλα πισομαστορικα στοιχεια, ειναι : Καλο, σχολαστικο καθαρισμα κουτιων, ψυκτρων απο σιπιγιουδες, τζιπιγιουδες, φανηδες, αλλαγη παστουλας, κοψτε λιγες στροφες στη μηχανη (μειωση ρυθμισεων), αλλαγη πορειας (οχι αγορες προς το παρον), ετσι ωστε να μην εχετε τον καιρο καταπλωρα, αλλα στη μασκα. Και αγαντα, μωρ' αδερφια, να περασει ο κυκλωνας και ναρθει παλι ξαστερια. Λετε? Μπαααα, δεν το πιστευω, οι τιμες ειρθαν για να μεινουν.

ν δεν κανω λαθος, οταν ενα παιχνιδι ειναι drm free, μπορεις να το κατεβασεις και να το εχεις στον δισκο σου. Ακομα και ετσι για καποια παιχνιδια, χρειαζεται ιντερνετ και συνδεση σε καποιον σερβερ.
Μια εταιρεια που σεβεται τους πελατες της, αλλα και τον εαυτο της, πρεπει να ενηρωνει τους πελατες της για το λογαριασμο τους απο την αρχη η εστω με καποιο μειλ π.χ. "ο λογαριασμος σου θα σβυσει αν μεινει ανενεργος σε εναν, δυο, πεντε η δεν ξερω ποσους μηνες", ασχετα αν ο πελατης εχει ξοδεψει πολλα η λιγα χρηματα.
απο οτι ειχα διαβάσει πρέπει να έγινε κάποια αλλαγή στους server τους κάπου έχει συζητήσεις στο reddit γι' αυτό το θέμα, αλλά όντως ήταν drm-free

μπα για τα κουτιά δεν νομίζω να ανέβουν οι τιμές - αυτά χωρίς τροφοδοτικά τουλάχιστον βέβαια μερικοί ίσως σκεφτούν αφου όλα πάνε πάνω γιατί να μην ανεβάσουμε και τις τιμές στα κουτιά..

Πίσω
Μπλουζα