Απίστευτα και Όμως Ελληνικά (1990 MEGA)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
526
Απίστευτα και Όμως Ελληνικά (1990 MEGA)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Απίστευτα_και_όμως_ελληνικά

Ύψιστη σουρεάλ κωμικοκατάστα με τον Ζουγανέλη και τα ηχογκριματσόνια του παρέα με τον Μπουλοτάρανδο σε σκηνοθεσία Ν. Αλευρά (Του σκηνοθέτη μιας και μόνο κινηματογραφικής ταινίας η οποία ήτανε το αίτιο που άλλαξε σε μια νύχτα το επιτελείο της ερτ-2 το 1983. Η ταινία έχει τον μακροσκελέστερο τίτλο στην ιστορία του ελλ. σινεμά "ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ- 1977")

Εδώ cap του Καραφλομακριμάλλή Ζούγκα (γνωστού και ως Γαλατά) σε ηχογκριματσόνι (κοινώς μούτα μετά ήχου)

composite20071101162033py7.jpg


Προβολή συνημμένου 84318
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω τουλαχιστον 2 βιντεοκασετες με "Απιστευτα" αλλα δεν εχω το χρονο να τις ριπαρω. Μαλιστα παιζουν ενδιαμεσα και φοβερες διαφημισεις τις εποχης. Οταν θα βρω (και αν βεβαια) χρονο κατι θα κανω......
 
portarinos78 είπε:
Εχω τουλαχιστον 2 βιντεοκασετες με "Απιστευτα" αλλα δεν εχω το χρονο να τις ριπαρω. Μαλιστα παιζουν ενδιαμεσα και φοβερες διαφημισεις τις εποχης. Οταν θα βρω (και αν βεβαια) χρονο κατι θα κανω......
το ξερεις οτι αμμα αποφασισεις να τα ανεβασεις σε torrents η rapidshare links...θα εχεις υψηλοτατο rating απο τα torrents η πολλους ποντους απο το rapidshare :diablotin: :diablotin: :diablotin:
 
Απίστευτο...κι όμως Ελληνικό!!!!!!!!
 
Απιστευτα κι ομως Ελληνικα

Ο Ζουγανέλης αν και πάντα υπερβολικός και τις περισσότερες φορές χωρίς σενάριο, είχε το φοβερό πλεονέκτημα να έχει αυτή τη μούρη που προκαλεί γέλιο, ανεξάρτητα από το αν το κείμενο είναι καλό ή όχι. (btw έχω μάθει οτι είναι και πολύ ωραίος τύπος στην προσωπική του ζωή)

Η συγκεκριμένη σειρά, αν δεν κάνω λάθος, ξεκίνησε μαζί με το MEGA και ήταν πολύ δημοφιλής (τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο :D )

Ανεβάζω μερικά χαρακτηριστικά βιντεάκια (που βρήκα στο youtube), τα οποία θυμόμουν και ας πέρασαν πάνω από 15 χρόνια...

Γιατί το παιδί μας τρώει γύρο;

[edit]This video is unavailable.[/edit]




Καραμέλες Μπουκολέμ

[edit]This video is unavailable.[/edit]




Καρδιά μου

[edit]This video is unavailable.[/edit]




Το κέρατο του τάρανδου (όλα τα λεφτά το logo στο μπουκάλι)

[edit]This video is unavailable.[/edit]




Μαθήματα για καμάκι

YouTube - Mathimata kamakiou apo Boula se Zouganeli 1992



*Κάποια βιντεάκια, έχουν παραπάνω από ένα σκέτς μέσα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Οι τυποι πρεπει να ριχναν ιδεα,ανοιγαν καμερα και οτι κατσει.

Ο Ζουγανελης οντως ειναι τρελη μουρη.Βαλτου μια περουκα και αμολα τον live (εσυ το ξερεις καλυτερα,εχεις κολησει ενσημα :) ) και το λιωσιμο ειναι αμεσο και σιγουρο!
 
Τρελό γέλιο!!!

Έκανα μια απόπειρα να γράψω ένα σκετσάκι που είχαν παίξει, αλλά δε μου βγήκε το γέλιο που θυμόμουν...

Μπράβο, Storm...
 
ο μονος μαζι με Mπουλα και Βαβουρα που ειχαν μια μυρωδια απο pythons.....μακαρι να υπηρχαν πουθενα τα απιστευτα...!
 
Ελένη Γερασιμίδου - Γιάννης Ζουγανέλης

Hello,

Δεν ξέρω αν θυμόσαστε όλοι σας την κωμική σειρά του Mega "ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" του 1992.

Το αρχικό trailer της εκπομπής εμφάνιζε ένα μπιλιάρδο το οποίο ακολουθούσε μια σκηνή από τον "Αρμαγεδδώνα". Μάλιστα ο Γιάννης Ζουγανέλης κρατούσε ένα φανάρι από πυροσβεστικό όχημα πάνω από το κεφάλι του, ενώ ένα labrador γαύγιζε μισοκλείνοντας το ένα μάτι του.

Το πιο κωμικό είναι ότι σ'αυτό το trailer η Ελένη Γερασιμίδου έκανε σαν μωρό παιδί. Φορούσε μαγιό (σε 5 γλυκύτατες αποχρώσεις, κίτρινο, μπλε θαλασσί, κόκκινο, μαύρο και σκούρο μπλε) και σαγιονάρες και σφύριζε σαν ένα σπουργίτι που τιτίβιζε μέσα στη φωλιά του, ιδού και η γνώριμη "μωρουδίστικη" παραμόρφωση του κορμιού της από τον οπτικό φακό. Το τιτίβισμα του σπουργιτιού μου θύμησε κάποια στιγμή ένα νεογέννητο αγγελούδι που έκλαιγε στην κούνια του.

Τα αρχικά πλάνα αντικαταστάθηκαν από μια σκηνή στην οποία ο "Ζουγκά" υποδυόταν τον Άτλαντα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το 1993 η σειρά άλλαξε trailer και μουσικό σήμα ενώ ένα χρόνο μετά σταμάτησε.
 
Στο αρχικό trailer της εκπομπής αυτής υπήρχαν σκηνές που έδειχναν την Ελένη Γερασιμίδου να κάνει σαν ένα μωρό 3 ετών, φορώντας παιδικά μαγιό σε 5 αποχρώσεις, μπρατσάκια (δεν φαινόταν) και σαγιονάρες. Μάλιστα χρειάστηκαν κάποια ειδικά οπτικά εφφέ για να δώσουν στο κορμί της την γνώριμη "μωρουδίστικη" παραμόρφωση (τα πόδια της ηθοποιού ήταν αρκετά χοντρά και η επιδερμίδα της ήταν τρυφερή σαν αυτή ενός νεογέννητου). Η ίδια η "Μπουμπού" (χαϊδευτικό παρατσούκλι που τής έδωσε ο Ζουγανέλης) σφύριζε σαν πουλάκι, κουνώντας τα μάτια και τα χείλη της, ενώ ένα σπουργίτι, μια κουκουβάγια, ένας μπούφος και ένα κεραμιδόγατος πλαισιώναν το "παιδικό" της προσωπάκι.

Κάποιες από τις "μωρουδίστικες" σκηνές (με το κίτρινο και το θαλασσί μαγιό) κόπηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αφήνοντας την θέση τους στην Νατάσα Τσαγκαρισιάνου και τον Γιάννη Ζουγανέλη στον ρόλο του Άτλαντα. Αυτό οφείλοταν στο γεγονός ότι η Ελένη Γερασιμίδου έπαιζε σε μια τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ-1. Με την επιστροφή της "μπέμπας" στο MEGA, ο Νίκος Αλευράς "επανέφερε" τις αρχικές σκηνές που κόπηκαν κατά την διάρκεια της απουσίας της.

Το 1993 η σειρά άλλαξε trailer και μουσικό σήμα ενώ την επόμενη χρονιά διεκόπη οριστικά η μετάδοσή της.
 
Omenforever είπε:
Ότι η "μπέμπα" απουσίαζε για κάποιο χρονικό διάστημα από το MEGA, καθώς ο ΑΝΤ-1 αναζητούσε μια παρτενέρ για τον Ντάνο Λυγίζο και την Ελένη Ράντου στην σατιρική εκπομπή "ΟΧΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1".

Όταν η μικρή Λενιώ επέστρεψε στο MEGA, το trailer των "Απίστευτων" ήταν ακριβώς όπως πριν, με όλες τις επίμαχες "μωρουδίστικες" σκηνές (συμπεριλαμβανόμενων και των αρχικών που αντικαταστάθηκαν από αυτή του "Άτλαντα" κατά την διάρκεια των υποχρεώσεων της γνωστής ηθοποιού προς το κανάλι του Αμαρουσίου).

Σημειώνεται ότι η "Λενιώ" είχε βάλει τσιμπίδες πάνω στα μαλλιά της για να μπορέσει να μοιάσει μ'ένα τρίχρονο παχουλό κατσαρόμαλλο κοριτσάκι.

Δεν αρκέστηκε να παριστάνει την μπέμπα μόνο στα "Απίστευτα". Κράτησε επίσης αυτό τον εξαιρετικό ρόλο και για μία άλλη κωμική σειρά του Μεγάλου Καναλιού, το "Εμείς κι εμείς".

Με το πέρασμα του χρόνου, η Ελένη Γερασιμίδου άλλαξε εντελώς την φυσιογνωμία της, μιας και είναι εμφανές ότι αδυνάτισε αρκετά από τότε που σταμάτησε η προβολή των "Απίστευτων" το 1994.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Ναι ο Θεός έχει χιούμορ,δε μας έφτιαξε σαν Γερμανούς

Ναι ο Θεός κάνει πλάκα,μας κρατάει ζωντανούς

Δεν είναι όνειρο,δεν είναι εφιάλτης

Δεν πεθαίνει μα ούτε νικά

Στην Ελλάδα μονάχα ακόμη συμβαίνουν απίστευτα κι ελληνικά!"

Από το τραγούδι της εισαγωγής.Το τραγουδάγαμε μικρά με τα ξαδέρφια μου όπως και τα κλασικά"Σώστε την αρκούδα Μαρίκα Μαρίκα" ή το κλασικό "Η Πέμπτη πεφτει Πέφτη,Πέφτη η Πέφτη πέμπτει Πέφτη κτλ" που ήταν για διαφημιστικό που έλεγε πως η εκπομπή μεταφερόταν την Πέμπτη.Α ρε Ζουγανέλη...είσαι μπροστά.

Θυμάστε άλλα κλασικά τραγούδια της σειράς??Σπάω το κεφάλι μου...

ΕDIT:

Θυμήθηκα και μία διασκευή στο Μη μιλάς,μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς του Νταλάρα...Κλασική χορωδία Ζουγανέλης,Μπουλάς και λοιποί να το λένε α λα ζουλου με φωνές κτλ Μη μιλάει,μη γελάει κινδυνεύει η Ελλάη στο κορμί βομβιστές κουβαλάααααα...ει(κοφτό)και φυσικά τη διασκευή στο πάει η αγάπη μου,που τότε το έλεγε ο Δάντης.

Στη συγκεκριμένη έλεγε "Να να να να δεν ξανατρώω πατσά" στο ρεφραίν και στο κουπλέ "Ήταν ένα βράδυ θυμάμαι στο Μήτσου,που είχα φάει πατσά"Ξέρω φαίνονται λίγο σκόρπια αλλά ήμουν δεν ήμουν 7-8 χρονών τότε οπότε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Ζουγανέλης κι ο Μπουλάς πρέπει να διάβαζαν πολύ Edika, δεν εξηγείται διαφορετικά τόσο γέλιο χωρίς συνοχή και σενάριο. Δεν θα ξεχάσω την διασκευή του "Ήθελα να 'ξερα δεν ντρέπεσαι" (λαϊκή επιτυχία που ερμήνευε η Δούκισσα; δεν είμαι βέβαιος). Οι πραγματικοί στίχοι έλεγαν:

Ήθελα να 'ξερα δε ντρέπεσαιιιιι


να υποφέρω και να χαίρεσαιιιιι



την αγωνία μου δε σκέφτεσαιιιιι



ήθελα να 'ξερα δεν ντρέπεσαιιιιι


Ε λοιπόν ο Μπουλάς, στα "Απίστευτα", βγαίνει σε μια πίστα και το τραγουδάει σε ψευτο-αρχαία Ελληνικά! Δεν έχω ιδέα τί ήθελε (και αν ήθελε) να σατιρίσει...

Ήθελον έγνων ουκ αισχύνεσαιιιι


να φέρω πόνον και να τέρπεσαιιιι



την αγωνίαν εμήν ου σκέπτεσαιιιι



ήθελον έγνων ουκ αισχύνεσαιιιιι



(ο Ζουγανέλης του φωνάζει απ' τα παρασκήνια: "Δις!")

ήθελον έγνων ουκ αισχύνεσαιιιιι

(Ζουγανέλης: "Τρις!")

ήθελον έγνων ουυυκ αισχύνεσαιιιιιιιι

(Ζουγανέλης: "Τετράκις!")

ήθελον έγνων ουυυυυυυκ αισχύνεσαιιιιιιιιιιι

(Ζουγανέλης: "Πεντάκις!")

(απορημένος έως απηυδυσμένος ο Μπουλάς) ήθελον έγνων ουυυυυυυκ αισχύνεσαιιιιιιιιιιι

(Ζουγανέλης, δείχνοντας τον Μπουλά: "Σάκης")

Τρελός... :D
 
το "γεια χαρα νταν ζουγκα" το θυμάστε? εγώ το θυμάμαι γιατί είχα πάει και σε κατι γυρίσματα πολύ γέλιο στο στούντιο.. εχω λόξα με των Ζουγανελη η φαν θα έλεγα και τώρα θέλω να πάω στο μαγαζί που είναι τώρα με Παπακωνσταντηνου, Μπουλα κ.α.

υ.γ:στο "Αχουρ παλας " είχε πάει κανείς στην Συγκρου?
 
Amigos είπε:
το "γεια χαρα νταν ζουγκα" το θυμάστε? εγώ το θυμάμαι γιατί είχα πάει και σε κατι γυρίσματα πολύ γέλιο στο στούντιο.. εχω λόξα με των Ζουγανελη η φαν θα έλεγα και τώρα θέλω να πάω στο μαγαζί που είναι τώρα με Παπακωνσταντηνου, Μπουλα κ.α.
υ.γ:στο "Αχουρ παλας " είχε πάει κανείς στην Συγκρου?
Προσωπικά, δεν την έβλεπα αυτή την εκπομπή πολύ συχνά, γιατί οι οικογενειακές υποχρεώσεις με τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν μου επέτρεπαν να δω όλα τα επεισόδια της σειράς.

Το μόνο πράγμα που πρόσεξα ήταν ότι η "Ωραία Ελένη" του Alpha (μιλάω για την Ελένη Μενεγάκη, το καυτό ξανθό babe του Γιάννη Λάτσιου που παρουσίαζε παλαιότερα τον "Πρωϊνό Καφέ" στον ΑΝΤ-1) είχε κάνει αισθητή την παρουσία της σε ορισμένα επεισόδια αυτού του κωμικού serial.

To "Γειά Χαραντάν Ζούγκα" δεν ήταν το ίδιο πετυχημένο όπως τα "Απίστευτα". Είναι κρίμα που τα "Απίστευτα" άλλαξαν trailer τόσο απότομα και σταμάτησαν.

Πάντως αυτή η σειρά θα μου μείνει αξέχαστη, μιας και θαυμάζω πολύ την μικρή "Λενιώ" και τις μωρουδίστικες σκηνές με το παραμορφωμένο κορμί και τα παιδικά μαγιώ στις οποίες προταγωνιστούσε.
 
παιδες γεια σας.ξερει κανεις αν ειναι δυνατον να βρεθουν ολα τα επεισοδια αυτης της σειρας?θα υπαρχουν αραγε?καθοτι ειμαι μεγαλος φαν του ζουγκα :D
 
zoug100 είπε:
παιδες γεια σας.ξερει κανεις αν ειναι δυνατον να βρεθουν ολα τα επεισοδια αυτης της σειρας?θα υπαρχουν αραγε?καθοτι ειμαι μεγαλος φαν του ζουγκα :D
Αν θελησει το mega να τα ξαναδειξει καποια στιγμη, προτεινε τους το. Εμεις εδω στο φορουμ δεν διακινουμε υλικο.

ΥΓ Φυσικα και υπαρχουν, το mega δεν εχει σβησει/χασει το αρχειο του.
 
επειδη απο οσο θυμαμαι ποτε δεν εχυν δειξει επαναληψη αν τους ζητουσα τα επεισοδια θα μου τα εδιναν πιστευετε?ή χλωμο να γινει αυτο?
 
Πίσω
Μπλουζα