Απεγνωσμένη αναζήτηση καλωδίου

Οσο για τα καλωδια που ειναι συνδεδεμενα στην IDE, καποιος με καλη χρηση κολλητηριου συν μια τρομπα θα σου κανει καλη δουλεια και καθαρισες. Απο την αλλη τι σκας; Παρε μια αλλη mobo αν παει κατι στραβα εκτος κι αν εισαι συναισθηματικα δεμενος με αυτη που εχεις τωρα. :D
 
Να πώ και εγώ τι γνώμη μου, σε απόλυτη συμφωνία με τους υπόλοιπους.

Άλκη, μην το σκέφτεσαι η αποκόλληση είναι εύκολη -- πολύ πιο δύσκολη πρέπει να ήταν η κόλληση όλων αυτών των καλωδίων :)

Επίσης spare motherboards A1200 βρίσκονται (σχετικά) εύκολα στα γνωστά *-bay sites.
 
Να' στε καλά παιδιά! Αν κάτι πάει στραβά το φάντασμα της Amiga μου θα έρθει να στοιχειώσει τις δικές σας. :biglaugh:

portarinos78 είπε:
Kαι η καρτα Αλκη θα δουλεψει 1000% ακομη κι αν δε μπλεξεις με WinUAE. Εχω στησει ετσι 3-4 για μενα και γενικα δεν ειχα κανενα προβλημα.
Κι εγώ είχα στήσει πρόσφατα στην Amiga ενός φίλου μου και γνώρισα τη διαδικασία. Χθες μάλιστα επιβεβαίωσα πως η κάρτα και το adapter που έχω δουλεύουν μια χαρά αφού πήγα σπίτι του και τα δοκίμασα, και τα 2GB της κάρτας αναγνωρίζονται χωρίς πρόβλημα άρα από κει είμαστε καλυμμένοι.
 
alkis21 είπε:
Κατά τη γνώμη σου είναι κάτι που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα χωρίς κίνδυνο ζημιάς;
Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα ξεκολλάμε το καλώδιο, με το κολλητήρι από το pin και έπειτα θερμαίνουμε ελαφρώς το pin και με την τρόμπα τραβάμε το υπόλοιπο από το καλάι που έχει μείνει πάνω στο pin.

Όσο για το καλώδιο από 2,5 σε 3,5 πριν ένα μήνα βρήκα και αγόρασα από ένα μαγαζί με αναλώσιμα στην Στουρνάρι. Υπάρχει επίσης και ανταπτορας τον οποίο βρήκα μέσω νετ σε ένα μαγαζί στο Γαλάτσι.

Βαλε ΑΝΤΑΠΤΟΡΑΣ KONIG 2.5" ΣΕ 3.5" IDE ΜΕ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ στο Google για να δεις πως είναι.
 
Teo, καλώδιο είχε την ευγένεια να μου στείλει ο keropi οπότε είμαι καλυμμένος από αυτή την άποψη. :)
 
Σας χρωστάω τη συνέχεια και το (semi-happy) τέλος της ιστορίας.

Πρώτα απ' όλα είμαι συγκινημένος που οι Retromaniax πήραν πραγματικά ΕΠ' ΩΜΟΥ το δράμα μου και προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους. Ο keropi μου έστειλε εντελώς δωρεάν ένα καλώδιο 44πιν 2.5" IDE σε 40πιν IDE, ενώ ο teo214 αφιέρωσε αρκετές ώρες στο εγχείρημα (για την ίδια... τιμή). Τους υπερευχαριστώ και δημοσίως και τους δύο, και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να ανταποδώσω την καλοσύνη τους.

Θυμίζω λοιπόν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Amiga μου, πράγμα που μου απαγόρευε να συνδέσω τον card reader που είχα αγοράσει:

CF2.jpg


Αφού έλαβα το καλώδιο του keropi, ένιωθα πλέον ασφαλής στην περίπτωση που δεν δούλευε. Επομένως πήγα στο σπίτι του teo214. Για την ακρίβεια πήγα στο μαγικό δωμάτιο-παράδεισο του σπιτιού του (θα επανέλθω αργότερα). Μετά από τις έντεχνες προσπάθειές του, το κολλημένο καλώδιο είχε αφαιρεθεί:

picture.php


Δυστυχώς το CF reader δεν δούλεψε ποτέ. :( Η κάρτα δεν αναγνωρίστηκε όσες προσπάθειες κι αν κάναμε (τόσο στην Amiga ενός φίλου που την είχα δοκιμάσει όσο και στου teo214 λειτουργούσε μια χαρά). Ευτυχώς είχα το καλώδιο και μπορούσα να συνδέσω εκ νέου τον σκληρό μου:

picture.php


picture.php


Επέστρεψα στο σπίτι μου, έβαλα την Amiga σε λειτουργία αλλά... ο σκληρός δεν ξεκινούσε! :eek:

Στο μυαλό μου τριβέλιζαν τα σοφά λόγια του Pooky,

pooky(1) είπε:
Άλκη άστο όπως είναι και προμηθεύσου άλλο μηχάνημα για το CF. Ότι λειτουργεί δεν το πειράζουμε.
ενώ δεν έτρεφα πολλές ευγενείς σκέψεις για κάποια άλλα λόγια

Rygar είπε:
Δεν υπαρχει περίπτωση να μη δουλέψει!!
Επικοινώνησα ξανά με τον teo και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την μεθεπόμενη μέρα. Εκεί διαπιστώσαμε ότι το καλώδιο δεν έκανε πολύ καλή επαφή και τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ, όλα είναι εντάξει με τον σκληρό τώρα. Μας πέρασε από το μυαλό το ενδεχόμενο μήπως και με τον CF reader υπήρχε το ίδιο θέμα αλλά όσες φορές κι αν το δοκιμάσαμε (δεκάδες!) δεν αναγνωρίστηκε ποτέ. Τουλάχιστον όμως χάρη στα παιδιά δεν υπάρχει πια εκείνο το έκτρωμα κολλημένο πάνω στην motherboard μου.

Τώρα όσο για το δωμάτιο του teo, τι να πρωτοαναφέρω; Είναι δύσκολο να περιγραφούν οι ρετρό θησαυροί του, όσες φωτογραφίες και να σας δείξω. Για τι να μιλήσω; Για τους εκατοντάδες δίσκους; Τα περιοδικά από τα seventies; Την πλούσια συλλογή με τα 8-bit & 16-bit computers; Το στερεοφωνικό με τη ρύθμιση του αζιμούθιου; Δείτε και μόνοι σας:

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι θα αρκούσε ότι ένα πορτάκι σκύλου στο κάτω μέρος της πόρτας για να περνάνε οι πίτσες και θα μπορούσα άνετα να ζήσω εκεί μέσα.
 
Θελω να μου δείξεις σε φωτογραφία το CF adaptor που χρησιμοποίησες. Μου δούλεψε σε Α500 γι'αυτό επέμεινα ότι δεν υπαρχει περίπτωση!

Ακυρο, τον έχεις βαλει στην αρχή. Τι να πω! Εμένα μου δούλεψε και μαλιστα και με 44-40pin converter σε μια Α500. Δες εδώ για να καταλαβεις τί εννοω. Αληθεια όμως, πού δεν αναγνωρίστηκε;; Δοκίμασες να στήσεις th CF μεσω Winuae; Εγώ έτσι τις έστησα όλες, οχι μεσα από την Α1200.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα δεν έχει νόημα να την στήσω μέσω WinUAE αφού δεν την βλέπει καθόλου η Amiga μου (επαναλαμβάνω, σε άλλες δύο Amiga εμφανίζεται μια χαρά) μέσω του HDTools. Για κάποιο λόγο η κάρτα δεν αρέσει καθόλου στο δικό μου μόνο μηχάνημα...
 
Τι να σου πω, δεν ξερω. Τωρα ειδα ότι η CF σου ειναι και 4GB Ultra αλλά δε νομίζω να παίζει ρόλο. Εγώ δοκίμασα 1 και 2GB SD/MMC/MicroSD.
 
Σκέφτηκα μήπως έφταιγε το ότι έχω 3.0, αλλά και ο Gas το ίδιο έχει και η Amiga του την έβλεπε.
 
Ε μα φυσικά και φταίει!!! Σε 3.1 το έχω δουλέψει!!! Μπορώ να σου κάψω 2 roms να στις στείλω... ;)
 
Όταν λέω ROM εννοώ το hardware, και άλλωστε δεν αναφέρεται πουθενά ασυμβατότητα με 3.0 και σε άλλη 3.0 Amiga δούλεψε μια χαρά. Ευχαριστώ πάντως.
 
Κι εγώ το hardware εννοώ! Καποτε είχα βαλει δίσκο με 2 partitions, το 1ο 512MB το 2ο 2GB για whdload σε καποιο παληκαρι από εδώ μεσα, και με τις 3.0 ΔΕΝ εβλεπε το 2ο partition. ΑΛλαζοντας σε 3.1, ολα μια χαρά! Αμα διαβάζει, θα καταλαβε ποιός είναι :D . Προτείνω να τις αλλάξεις.

Επίσης, διαβασε εδώ για τους λόγους που πρέπει να τις αλλάξεις. Σε καποιο σημείο αναφέρει:

3.1 introduces a small delay whilst checking for hard drives. This gets around the old 3.0 bug whereby a hard drive is not always recognised from cold boot.
Κανε την εξης δοκιμή. Ανοιξε την Α1200 σου, ασε το δίσκο να σπινάρει, μπες στο workbench, δες εάν σου αναγνωρίζει το δίσκο, λογικά όχι. Κανε reboot με CTRL+A+A και ξαναμπες στο WB να δεις εάν στον αναγνωρίζει (χωρίς να κλείσεις την Α1200 από το τροφοδοτικό της).

Παντως, το θεμα μας ΔΕΝ είναι γιατί παίζει στου Χ χρήστη και όχι στη δική σου αλλά γιατί δεν παίζει στη δική σου με το παλιό kickstart. Εμένα μου έπαιξε σε 2-3 ξεχωριστά συστήματα αλλα με 3.1.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω μπερδευτεί... πως εννοείς να αλλάξω σε 3.1 χωρίς να αγοράσω καινούργια ROM;
 
Βρε, τα τσιπάκια θες!!!!!! :p :p:p 2 τσιπάκια θες με τις ROMS που μπορείς π.χ. να τα αγοράσεις από το Amigakit.

Παντως, τώρα που το ξανασκέφτηκα, εσύ δε δοκιμαζεις δίσκο αλλα CF, δηλαδή δεν έχεις την καθυστερηση που αναφερω πιο πανω, γιατί δεν έχεις μηχανικά μερη (η CF ειναι μονο ρευμα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα