Σας χρωστάω τη συνέχεια και το (semi-happy) τέλος της ιστορίας.
Πρώτα απ' όλα είμαι συγκινημένος που οι Retromaniax πήραν πραγματικά ΕΠ' ΩΜΟΥ το δράμα μου και προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους. Ο
keropi μου έστειλε εντελώς δωρεάν ένα καλώδιο 44πιν 2.5" IDE σε 40πιν IDE, ενώ ο
teo214 αφιέρωσε αρκετές ώρες στο εγχείρημα (για την ίδια... τιμή). Τους υπερευχαριστώ και δημοσίως και τους δύο, και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να ανταποδώσω την καλοσύνη τους.
Θυμίζω λοιπόν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Amiga μου, πράγμα που μου απαγόρευε να συνδέσω τον card reader που είχα αγοράσει:
Αφού έλαβα το καλώδιο του keropi, ένιωθα πλέον ασφαλής στην περίπτωση που δεν δούλευε. Επομένως πήγα στο σπίτι του teo214. Για την ακρίβεια πήγα στο μαγικό δωμάτιο-παράδεισο του σπιτιού του (θα επανέλθω αργότερα). Μετά από τις έντεχνες προσπάθειές του, το κολλημένο καλώδιο είχε αφαιρεθεί:
Δυστυχώς το CF reader δεν δούλεψε ποτέ.

Η κάρτα δεν αναγνωρίστηκε όσες προσπάθειες κι αν κάναμε (τόσο στην Amiga ενός φίλου που την είχα δοκιμάσει όσο και στου teo214 λειτουργούσε μια χαρά). Ευτυχώς είχα το καλώδιο και μπορούσα να συνδέσω εκ νέου τον σκληρό μου:
Επέστρεψα στο σπίτι μου, έβαλα την Amiga σε λειτουργία αλλά... ο σκληρός δεν ξεκινούσε!
Στο μυαλό μου τριβέλιζαν τα σοφά λόγια του Pooky,
pooky(1) είπε:
Άλκη άστο όπως είναι και προμηθεύσου άλλο μηχάνημα για το CF. Ότι λειτουργεί δεν το πειράζουμε.
ενώ δεν έτρεφα πολλές ευγενείς σκέψεις για κάποια άλλα λόγια
Rygar είπε:
Δεν υπαρχει περίπτωση να μη δουλέψει!!
Επικοινώνησα ξανά με τον teo και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την μεθεπόμενη μέρα. Εκεί διαπιστώσαμε ότι το καλώδιο δεν έκανε πολύ καλή επαφή και τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ, όλα είναι εντάξει με τον σκληρό τώρα. Μας πέρασε από το μυαλό το ενδεχόμενο μήπως και με τον CF reader υπήρχε το ίδιο θέμα αλλά όσες φορές κι αν το δοκιμάσαμε (δεκάδες!) δεν αναγνωρίστηκε ποτέ. Τουλάχιστον όμως χάρη στα παιδιά δεν υπάρχει πια εκείνο το έκτρωμα κολλημένο πάνω στην motherboard μου.
Τώρα όσο για το δωμάτιο του teo, τι να πρωτοαναφέρω; Είναι δύσκολο να περιγραφούν οι ρετρό θησαυροί του, όσες φωτογραφίες και να σας δείξω. Για τι να μιλήσω; Για τους εκατοντάδες δίσκους; Τα περιοδικά από τα seventies; Την πλούσια συλλογή με τα 8-bit & 16-bit computers; Το στερεοφωνικό με τη ρύθμιση του αζιμούθιου; Δείτε και μόνοι σας:
Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι θα αρκούσε ότι ένα πορτάκι σκύλου στο κάτω μέρος της πόρτας για να περνάνε οι πίτσες και θα μπορούσα άνετα να ζήσω εκεί μέσα.