Αποθήκες (παλιών) παιχνιδιών

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Το ίδιο έχει και η αδερφή μου οπότε!Και τζάμπα θα σου το στελνα,επειδή εκεί στο πατάρι το μόνο που κάνει είναι να σκονίζεται!To θέμα είναι ποιος πάει στο πατάρι?????Ωραία σειρά πάντως ήταν,αρκετά πρωτότυπη,και από τα πρώτα κομμάτια της Belleville!Θα μου άρεσε σε μερικά χρόνια να το ξαναστήσω και γενικά όπου έχω χώρο να βάλω playmobil και lego,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος,εδώ για τα cds μου δεν μου περισσεύει!
 
kalispera paidia!!!!eimai apo Thessaloniki kai psaxno na vro palia playmobil!otan leo palia as einai mexri kai tou 2004 me 2005 to poly montela

kserei kaneis kapoio magazi i kapoia apothiki?
 
Μην γράφεις greeklish.
 
Μην γραφεις με greeklish μιας και απαγορευονται απο τους Κανονισμοί.

Διορθωσε το ποστ σου αν θες .

Καλως ηρθες.
 
αν καποιος έχει πληροφορία για κάποιο καταστημα/αποθηκη σε θεσσαλονίκη ή αθήνα (θα στειλω καποιον φιλο ή θα κατεβω σε καποια φαση)ας στειλει κ σε μενα ενα προσωπικο μηνυμα, ψαχνω κυρίως επιτραπέζια ΜΒ (μιλτον μπραντλεη) και καστρα κ πολιορκητες. ειδικα εαν υπαρχει καταστημα με ΜΒ οπουδηποτε στην ελλαδα με ενδιαφερει σιγουρα... ευχαριστω!
 
Στο Γαλάτσι πρόσφατα ανακάλυψα ενα μαγαζάκι. Είναι κοντά στην Εκάβης, λίγο πιο κάτω. Έχει άσπρη αρκετά μεγάλη ταμπέλα που λέει "ψιλικά, τσιγάρα κλπ". Μπήκα να πάρω τσιγάρα και είδα αρκετά ρετρο πράγματα εκεί μέσα. Το μάτι μου πήρε κάτι κούκλες και επιτραπέζια και διάφορα άλλα, τα περισσότερα σε ράφια στους ψηλούς του τοίχους. Δεν ξέρω καθόλου τι παιχνίδια έχει - μάρκες κλπ αλλά πιστεύω αξίζει να πάει κάποιος που ψάχνει τέτοια αντικείμενα.
 
Επειδή με ρωτάνε φίλοι με pm..

Δεν ξέρω περισσότερα να σας πώ, είναι πίσω απο την οδό Εκάβης, κοντά σε ενα φανάρι. Έχει άσπρη αρκετά μεγάλη ταμπέλα που γράφει τσιγάρα, ψιλικά κλπ. Το μαγαζάκι είναι ρετρό, αλλά δεν πρόλαβα να δω τί παιχνίδια έχει. Σίγουρα πήρε το μάτι μου κούκλες και επιτραπέζια. Δεν ξέρω τί μάρκες και τί αξία έχουν αυτά εκεί μέσα, πήρα τσιγάρα και έφυγα βιαστικά.
 
Παιχνιδαδικα με τρελα πραγματα!!!!

λογικα ολοι θα το ξερετε αλλα επειδη ειδα κ τη συλλογη του donkix2000 μου σκασε ... ειναι δυο μαγαζια στην αθηνα το ενα στη σοφοκλεους κ το αλλο στη μενανδρου 44 που πραγματικα εχουν τα παντα!!!
 
Ψαχνω απεγνωσμενα το Turbo Traxx!!!! Αν ξερει καποιος κανα μαγαζι με παλια τηλεκατευθυνομενα ας μου στειλει...
 
εγω ψαχνω οτιδηποτε απο joy-toy τα κλασσικα πλαστικα αυτοκινητακια με το transporter, τα manual φαναρια και τις ταμπελες (stop ktl)

οποιος εχει καμια ιδεα ας στειλει pm.

ακομα και αν εχει καποιος εστω και ενα αυτοκινητακι το αγοραζω.

ευχαριστω!
 
Καμια φωρα υπαρχουν καλα ελλινικα παιχνιδια στο παλατζη, στην Σταυρουπολη (λιγο ποιο κατω απο οδο Λαγκαδα...
 
Λοιπον θα γραψω την ιστορια που μου ετυχε αυτες τις μερες, με σκοπο να κραξω τον αθλιο καταστηματαρχη, χωρις οπως να πω τα στοιχεια του.

Ηταν πριν περιπου 10 ημερες, οταν ειχα παει σε εναν φιλο μου με το μηχανακι, να φτιαξουμε αμιγκες (τι αλλο :) ). Επιστρεφοντας με το μηχανακι, σε κεντρικη περιοχη της Αθηνας, πιανει τρελη βροχή, ουτε να δω δεν μπορουσα. Σταματαω το μηχανακι και περιμενω να κοπασει. Ενω βαριομουν, κοιταω 2 παιχνιδαδικα, το ενα απεναντι απο το αλλο. Ειχαν αυτοκολλητα sega απεξω. Αν και δεν εχω μπει ποτε να ρωτησω σε παιχνιδαδικο για παλια παιχνιδια (ντρεπομαι, θα μου πει με αυτα ακομα παιζεις, μαντραχαλε :cool: ), τελικα η βροχη δεν σταματα, και μπαινω στο πρωτο. "Ειδα το σηματακι sega, μηπως σας εχει μεινει τιποτα απο megadrive, απο τοτε?", με κοιταει, με "κοβει", και "εχω μερικα χειριστηρια sega, οχι κονσολες ουτε παιχνιδια, παρτα να φυγουν". Μου βγαζει ενα εξακουμπο boxed-sealed χειριστηριο sega megadrive. Μου λεει "αυτα τοτε μπορει να ειχαν και 10.000 δραχμες, παρτο 10 ευρω". Λογικη τιμη σκεφτομαι. "Εχεις τιποτα αλλο?" ρωταω. Απανταει "για megadrive οχι, εχω ομως 2 παιχνιδια για αυτο το φορητο sega" και μου βγαζει 2 παιχνιδια game gear, με κουτια, σε οχι καλη κατασταση, ανοιγμενα, δηλαδη σαν να αγοραζεις used παιχνιδια, σε μετρια κατασταση Boxed. Μου λεει "ενα δεκαρικο το καθενα". Το σκεφτομαι, μιας και τα εχω. Τα βαζει ολα σε μια σακουλα (χειριστηριο+2παιχνιδια) και μου λεει "ελα παρτα 20 ευρω ολα μαζι". Του λεω θα το σκεφτω, μιας και δεν ειχα πολλα χρηματα μαζι, και ηθελα να δω και τι αλλο εχει το απεναντι μαγαζι. Σχεδον με παρακαλαγε να τα παρω, για να τα ξεφορτωθει. Δεν τα πέρνω, αφου σκεφτομαι να δω και το αλλο μαγαζι, αλλα θα τα επερνα μετα. Βγαινω εν μεσω βροχης και παω στο απεναντι. Λεω τα ιδια, και μου απανταει οτι εχει κατι παλια παιχνιδια saturn. μου βγαζει περιπου 7 ή 8, με κουτια, σε κακη κατασταση, με ξεκολημενα αυτοκολλητα, ξεθωριασμενα και ελαφρως σπασμενα. Κανενας ιδιαιτερος τιτλος, sega soccer κτλ. Ηταν ανοιγμενα φυσικα, με γρατσουνιες, καταλαβα οτι ηταν απο αυτα που νοικιαζανε, και ηταν αμφιβολο αν θα επαιζαν. Του λεω πες μου μια τιμη για ολα. Κανει κατι προσθεσεις στο κομπιουτερακι, μου λεει 195 ευρω. Μενω μ@λ@κ@ς για κανα λεπτο ( :angry: ), του λεω "200 ευρω για 7 μεταχειρισμενα παιχνιδια?". Μου απανταει θρασυτατα "δεν ειναι μεταχειρισμενα, καινουργια ειναι, και σου κανουμε μεγαλη εκπτωση, αφου γραφουν επανω 65 με 75 ευρω το ενα". Δεν τους εβρισα, αλλα εφυγα αμεσα, διοτι αλλο να σου κανει παζαρια στην τιμη, αλλο να σου λεει καταμουτρα ΨΕΜΑΤΑ οτι ειναι καινουργια, ενω ειναι προφανες οτι ειναι σε κακη κατασταση, ανοιγμενα, και καταλαβαινει και ο ιδιος οτι λεει ψεματα. Η βροχη σταματησε και εφυγα...

Αναφερω το γεγονος σε φιλο απο αλλο φορουμ, του λεω οτι ειναι μακρια για εμενα να ξαναπαω, του λεω που ειναι τα μαγαζια, και αν ξαναπει να μου παρει μονο το χειριστηριο με τα 10 ευρω, απο το πρωτο μαγαζι. Παει και αυτος να ριξει μια ματια, γυρναει και τι μου λεει : στο πρωτο μαγαζι τα δινει ολα 30 - 40 ευρω το ενα, το χειριστηριο το δινει 39 !! ευρω μονο του, οχι 10 που μου εδωσες. Ο τυπος σκεφτηκε "πεσεμε σε συλλεκτες, θα τους τα παρουμε χοντρα". Ρωτησε και για κατι νιντεντο και καραφλιασε. Τα περνω στο κρανιο και εχθες αποφασιζω να ξαναπαω, επειδη ειχα μια δουλεια εκει κοντα. Μπαινω στον πρωτο, του λεω "βγαλε μου το χειριστηριο που μου ειχες δειξει και τα μεταχειρισμενα παιχνιδια να τα παρω". Στην αρχη μου βγαζει ενα παλιο, σκετο 3κουμπο απο megadrive (3 ευρω δεν εδινα για αυτο). Του λεω οχι αυτο, το αλλο το κλειστο στο κουτι. Τα βγαζει, του βγαζω ενα εικοσαρικο, του λεω "οσο μου ειχες πει, σιγουρα θυμασε" και δεν μπορει να πει τιποτα... "Οχι, το χειριστηριο εχει μονο του 50 ευρω !!!!!!!! δεν μπορω να το δωσω 20, τελευταια τιμη 40 ευρω" Ειμαι στο τσακ να το πλακωσω στις κλοτσιες, αλλα τελικα φευγω σαν κυριος, θα τα βαλει εκει που ξερει... Για την ιστορια ο τυπος ειχε και αλλα πραγματα που τυχαια ρωτησα οπως ολα τα mario για gameboy, gameboy color, κτλ στα κουτια τους, το Ocarina of time καινουργιο και αλλα λιγα νιντεντο πραγματα (καμια δεκαρια), αλλα αν ρωτησετε θα σας πει κανα 70 ευρω το ενα.

ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
 
off topic - ο ελληνικος νομος της προσφορας και της ζητησης. αν μπεις ebay και ψαξεις για σουμπουτεο θα δεις οτι απο ελληνες πωλητες δεν συμφερει να αγορασεις ακομα και αν σου κανουν 0 ταχυδρομικα. - off topic
 
Δεν συμφωνώ πλήρως μαζί σου. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι δεν γίνεται να τα αγοράζουμε όλα σε τιμή ευκαιρίας, ειδικά αν θέλουμε να λεγόμαστε συλλέκτες. Η συλλογή videogames δεν είναι ανάγκη, ούτε υποχρεωτική, χόμπι είναι και μάλιστα από τα ακριβότερα που υπάρχουν. Είναι προφανές ότι ο καταστηματάρχης κατάλαβε ότι τα πράγματα αυτά από "παλιαντζούρες" που νόμιζε ότι ήταν, είναι συλλεκτικά αντικείμενα, οπότε σε κοπάνησε. Μιλάω για τον πρώτο, ο δεύτερος με τα μεταχειρισμένα δεν δικαιολογείται όντως. Αλλά να μην έχουμε και την απαίτηση να ξεγελάμε κάθε άσχετο και να τα παίρνουμε τζάμπα.

Άσε που με ενοχλεί ότι πολλοί δεν τα παίρνουν καν για χρήση ή συλλογή αλλά για το ebay και το εύκολο κέρδος. Εγώ είχα ξεκινήσει να συλλέγω γενικά και αόριστα, αλλά το έκοψα γιατί δεν μπορώ να ανταποκριθώ οικονομικά. Στόχος μου πλέον είναι να διώξω ότι δεν παίζω και να βρώ κάποια που θα παίξω σίγουρα. Εννοείται βέβαια ότι στο διώξιμο, πολλά θα φύγουν φτηνότερα απο ότι τα πήρα, αλλά ας πρόσεχα.
 
Τι λες τωρα? δεν μιλαμε για τιμη ευκαιριας, αλλα για λογικη τιμη.

Δεν ειμαι συλλεκτης με την εννοια του ορου, ειμαι ρετρο gamer

και θεωρω τουλαχιστον απαραδεκτο κατι που αντικειμενικα κανει 10 ευρω

οπως ενα απλο χειριστηριο (που 10 ευρω ΔΕΝ ειναι ευκαιρια) να λεει

οτι κανει 50 ευρω. Ο ιδιος ειχε πει οτι εκανε λιγοτερο απο 10.000 δρχ ΤΟΤΕ (20-25 ευρω)

αρα δεν μπορει να κανει ΤΩΡΑ 50 ευρω.

Αν μου ελεγε 10 ευρω ΟΛΑ ΜΑΖΙ, θα ελεγα "ευκαιρια" οπως αυτες που ενεφεραν οτι τους ετυχαν, στη

συγκεντωση του ρετρομανιαξ, οι moboros, A1200, sonic.

Τα 10 ευρω για ενα αντικειμενο απο αυτα, δεν ειναι ουτε φθηνο, ουτε ακριβο. 50 ευρω ειναι κλεψια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρέπει να ψάξεις πόσο κάνει ένα SEALED official 6btn για Mega Drive. Αν κάνει γύρω στα 10 ευρώ τότε ναι είναι υπερβολική η τιμή στα 50.
 
'Αλλοι τα πετάνε στα σκουπίδια ή τα χαρίζουν (ενα μεγάλο μέρος της συλλογής μου το απεκτησα έτσι) ενώ άλλοι μυρίζονται τους "συλλέκτες" και τα πουλάνε σε εξωφρενικές και τυχαιες τιμές.

Αυτό που με εκνευρίζει δεν ειναι οτι προσπαθουν να εκμεταλλευτουν τους συλλεκτες. Ο καθενας θα το έκανε αυτό, θα ήταν κρίμα να πουλήσω κατι για το οποίο αλλοι θα έδιναν πχ 100 ευρώ και εγώ να το δώσω 10 απλά για να το ξεφορτωθώ. Αυτό που δεν αντέχω είναι ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν γνωρίζουν την πραγματική αξια των αντικειμένων αυτών και βαζουν τυχαίες (συνηθως υψηλές) τιμές λες και θα κοροιδεψουν καποιον που υποτιθεται οτι γνωρίζει 5 πράγματα παραπάνω (εφ'οσον ο ίδιος ο καταστηματάρχης τον αναγνώρισε ως "συλλέκτη"). Δεν γίνεται να βάζεις τιμες στην τύχη, ή θα πουλησεις κατι πολύ ακριβότερα από οσο αξίζει (οπότε θα το παντρευτεις) ή θα χάσεις πολλά χρήματα απο κατι σπάνιο που έτυχε να έχεις στο μαγαζί σου. Μαθε πρώτα πόσο μπορει να αγοραστει αυτό που πουλάς και μετά βαλε τιμή.

On topic:

Παντως ένα περίεργο πράγμα... όσο πιο πολύ ανθίζει η βιομηχανία των video games, τόσα περισσότερα μαγαζιά που ειναι μονο για video games κλεινουν. Σήμερα ασχολειται περισσότερος κόσμος με αυτά, αλλά σε σχέση με παλιά, είναι πολύ πιο δυσκολο να κρατηθει ένα τετοιο κατάστημα ζωντανο. Βαλε τα μεγαλα καταστήματα στιλ Plaisio, βαλε την πειρατεία, βάλε τα on-line μαγαζιά και καταλαβαινεις πανω κατω το γιατί, αλλά και πάλι ειναι περιεργο (και λυπηρό) το οτι σε μία τόσο μεγάλη βιομηχανία που συνεχώς αναπτύσσεται, να μην μπορει να σταθει μία μικρή ή μικρομεσαια επιχειρηση (πλην καποιων εξαιρεσεων, βλεπε console club Νεας Ιωνίας). Συμβαινει και σε άλλους τομεις αυτό, αλλά οχι τόσο εντονα όσο στoν στον χώρο των video games.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχει κονσολ κλαμπ η Ν. Ιωνια? Μηπως εννοεις αυτο στην Λ. Ηρακλειου στο Ν. Ηρακλειο?

on-topic : οταν εγω πουλαω ολοκληρο megadrive με παρελκομενα, στο κουτι του, 40 ευρω, δεν μπορει να κανει το χειριστηριο περισσοτερα.

Και αν μου ελεγε απο την αρχη 50 ευρω, θα του ειχα ριξει βρισιμο (απο μεσα μου!) μια φορα και τελειωσε.

Αλλα την πρωτη φορα 10 και μετα 50 ?
 
mike είπε:
Εχει κονσολ κλαμπ η Ν. Ιωνια? Μηπως εννοεις αυτο στην Λ. Ηρακλειου στο Ν. Ηρακλειο?
on-topic : οταν εγω πουλαω ολοκληρο megadrive με παρελκομενα, στο κουτι του, 40 ευρω, δεν μπορει να κανει το χειριστηριο περισσοτερα.

Και αν μου ελεγε απο την αρχη 50 ευρω, θα του ειχα ριξει βρισιμο (απο μεσα μου!) μια φορα και τελειωσε.

Αλλα την πρωτη φορα 10 και μετα 50 ?

ετσι ειναι ι αγορα με τα παλια.

και στο κατω κατω καλα σου εκανε, δεν επρεπε να πας απενταντι. εγω 8α το ειχα παρει

ur mistake matey
 
καταρχην δεν με ειδε που πηγα απεναντι.

Απο οτι καταλαβα, αυτα τα δεκα πραγματακια που ειχε, δεν τα ειχε ζητησει ποτε κανενας, τουλαχιστον για χρονια. Εστειλα εγω τον φιλο να τα παρει, ειδε αυτος "ζητηση" και ανεβασε τις τιμες.

Ομως τωρα που θα του τα ξαναζητησουν μετα απο δεκα χρονια, καλα να παθει.

Και σαν κερασακι, να πω οτι εχω 5 aftermarket εξακουμπα χειριστηρια, απλα δεν εχω sega. Αρα και με 10 ευρω δεν καιγομουν να το παρω.

Τωρα αν μου πεις για το zelda, μπορει και να το επερνα (μεχρι 20 ευρω, το ειχα πουλησει για 12).
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα