Αποθήκες (παλιών) παιχνιδιών

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μακάρι, γιατί άρχισα πολύ πρόσφατα να ψάχνω παιχνίδια και μ'αυτά που βλέπω κι αυτά που διαβάζω απογοητεύομαι. Βέβαια μετά βρίσκω κανένα από τα παιχνιδάκια που αναζητώ και "παίρνω πάλι τα πάνω μου"! Ευτυχώς που γλίτωσαν κάποια από τα παιχνίδια που είχα ως παιδί...
 
και οπως καταλαβαινεις ερχεσαι στα λογια μου.

γνωρισα ενα τυπο πολυ ευγενικο ο οποιος εψαχνε καποια παιχνιδια τον βοηθησα να τα βρει και μετα απο ενα χρονο μου εφερε δωρο τον μπαρον καρζα και την ανδρομεδα σαν δωρο σε κουτι

να βοηθατε τους αλλους να φτιαξουν τις συλλογες τους αλλα οχι μεσω μειλ .μερικοι εκμεταλλευονται καταστασεις και στοκαρουν ετσι ....
 
Δίκιο έχεις... Καλό είναι να προφυλάσσουμε το χόμπυ και την τσέπη μας!!! ;)
 
φιλε την τσεπη μας μπορουμε να την προφυλαξουμε αλλα το χομπι μας δυστυχως καταστραφηκε επειδη υπαρχουν ολοι αυτοι οι πιθηκοι που το εκμεταλευοντε!!!
 
γεμισε ο κοσμος ρετρομαιμουδες εκτος απο τα παιχνιδια μαιμουδες .

γινεται μαιμου χωρις μπανανα πεστε μου γινεται?????
 
η μπανανα θα καταληξει εκει που λες οτι θα καταληξουν κ τα παιχνιδια που στοκαρουν!! αλλα ναι οντως γεμισε ο κοσμος ξαφνικα απο κοσμο που δηθεν συλλεγει κ πουλαει!! δηθενατζιδες ολοι βασικα!!!
 
τελικα το ρεζουμε ειναι οτι οι στοκατζηδες πουλανε για να αγορασουν μπανανες.........το θεμα ειναι οτι να την φανε την μπανανα μην φανε τιποτα αλλο ......
 
γεια σε ολους!διαβαζοντας το συγκεκριμενο θεμα και τις απαντησεις των μελων θα ηθελα να πω την αποψη μου.η αποκρυψη μιας πηγης αναμνησεων ενος χρηστη επειδη πιθανων να ειναι στοκατζης και η αποδειξη για αυτο να ειναι τα ποστ του,ειναι τουλαχιστον φασιστικο.δηλαδη για παραδειγμα εγω που ειμαι νεο μελος δεν εχω δικαιωμα να μαθω αν υπαρχει καποια αποθηκη η μαγαζι που να πουλαει πραγματα απο τα παιδικα μου χρονια?θα επρεπε η να ειχα γραφτει απο καιρο η να φλυαρω μεχρι να φτασω 100 ποστ και να εμπνεω εμπιστοσυνη.αυτη φιλοι μου ειναι η εννοια της κλικας.και συγγνωμη αν ειμαι αποτομος η φανω αγενης,δεν ειμαι πιστεψτε με.απλα λεω την αληθεια.και για να αποδειξω το οτι ειμαι αυθεντικος,ειλικρινης και οχι στοκατζης που σπερνει κακιες,γιατι αν δεν συνεχισω τωρα θα δεχτω κατηγοριες οπως ειναι φυσικο,εχω την απλουστερη λυση!ο οποιοσδηποτε χρηστης κατηγοριοποιει και βαζει ταμπελες με βαση τα ποστ,τον παρακαλω πολυ να επικοινωνησει μαζι μου,να του πω τι θελω να παει στην αποθηκη με οση μυστικοτητα θελει και να μου φερει το αντικειμενο λαμβανοντας φυσικα το αντιτιμο βασει αποδειξης.το δικαιο αυτο δεν ειναι?αλλιως απλα δεν βλεπω καμια διαφορα με τουσ στοκατζιδες!ο ενας το κανει για τα λεφτα ενω ο αλλος απλα το λεει με πμ σε ορισμενουσ φιλους και μονο με πολλα πολλα ποστ.ευχαριστω πολυ μονο που με ακουσατε.
 
Ωπα γιατι καποιοι μπορει να το παρεξηγησατε και καλο ειναι να δρασω προληπτικα!

Το RetroManiaX δεν εχει και δεν θα εχει ποτε σχεση με μιζες, μαγαζακια, προμηθειες, πελατολογια, κλικες και μυστικες συμφωνιες!
 
Εγω πάλι συμφωνω εν μερει με όλους..!! Το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω..!! Η εννοια του στοκατζτη ειναι θεμα υποκειμενικο..!! Εχω παρατηρησει αυτα τα χροβια οτι καθε ατομο εχει ξεχωριστη άποψη περι του θμεματος...

Εγω για παράδειγμα θεωρω στοκατζη αυτον που αδειάζει αποθήκες, καθε παιχνιδι το εχει απο 20 φορές και τα πουλάει στο ΕΒΑΥ και μάλιστα σε τιμές που κάτω από 100 $ δεν βλέπεις τίποτα..!!

Για άλλον όμως θεωρούμαι εγω στοκατζης, εστω κι αν δεν εχω τιποτα διπλό κι αν τυχει κι εχω το χαρίζω χωρις αντιτιμο, εστω κι αν δεν πουλαω στο ΕΒΑΥ, απλά επειδη συλλεγω παιχνιδια και δνε παιζω με αυτα και τα κρατάω στα κουτιά τους.

Για καποιον άλλον , στοκατζης ειναι αυτος που τάχα λέει οτι αγαπαει τα παιχνιδια αυτα, τα φροντιζει τα περιποιειται, και εχει 3000 παιχνιδια απο το ιδιο ειδος και δεν δινει πουθενα αλλού..!!

Γι αλλον στοκατζης ειναι αυτος που μοναδικος στοχος ειναι να τα πουλησουν. Κατι παππουδες που καμια συναισθηματικη αξια δεν εχουν π.χ με παιχνιδια Ελ Γκρεκο και απλα ειναι πλέον η δουλειά τους να τα πουλάνε σε τρελλες τιμες..!!

Σίγουρα, κάποιοι απο τους παραπάνω ορισμούς Στοκατζήδων έχουν μεγαλύτερη και βαρύνουσα σημασία ίσως επειδή μεσολαβει το χρήμα, κι όχι μια φυσιολογική τιμή αλλά μια υπερβολικά μεγάλη τιμή, αλλά παρ όλα αυτα δεν λέει τίποτα αυτό, γιατι όπως είπα αυτο που θεωρούμε για καποιον άλλον, κάποιος άλλος το θεωρεί και για εμάς, έστω κι αν δεν δεχομαστε αυτον τον χαρακτηρισμό..!!

Οπότε νομίζω ότι ο καθένας απλά κανει αυτο που τον ευχαριστεί χωρις να μπαινουν ταμπέλες, είτε αυτο λέγεται "μαζευω και πουλάω", "μαζευω και χαρίζω", σκετω "πουλάω", σκέτο "χαρίζω", "έχω 2000 απ το ιδιο ειδος και δεν δινω τίποτα γιατι τα..αγαπάω", κ.λ.π..!! Και ο καθένας κρίνεται..!

Και το λεω αυτο γιατι μου εχει τυχει να πιστευω κι εγω για καποιον οτι ειναι στοκατζης και στην πορεια να μαθω κι εγω οτι και μενα καποιος αλλος με θεωρει έτσι, εστω κι αν δεν εχω τιποτα διπλό, εστω κι αν δεν πουλαω για να βγαλω λεφτα(μια φορά πουλησα μεσω ρετρο συμφωνα με τους κανονες και οι τιμες για οσους θυμουνται ηταν μικροτερες απο τις τιμες αγοράς στις οποίες μου ειχαν πουληθει-όσοι θελουν μπορουν να ανατρεξουν στο αντιστοιχο θρεντ του site), εστω και να εχω χαρίσει παρα πολλά παιχνιδια αυτα τα 3 χρονια που συλλεγω. Διαπίστωσα λοιπόν, οτι καλό ειναι να μην κρινουμε για να μην κριθούμε..!!

Και μιας και αναφερθηκαμε σε αυτο το θεμα, εγω θα το παω ακομη λιγο πιο μακρυά, παρεμεφρές βεβαια με το θεμα.!!!

Κάποιοι πωλητές στο ebay, νομζιουν οτι αυτα τα παιχνιδια, με τον καιρο θα παρουν μεγαλυτερη αξια..!! Δεν γνωριζουν οτι αυτα τα παιχνιδια εχουν καθαρά συναισθηματική αξία και οτι σε λίγα χρονια που θα εχει μεγαλωσει κι άλλο η γενιά αυτη, που η κοπελίτσα αυτη που έπαιζε με bibi-bo θα εχει γινει 50χρονη με παιδια φοιτητες κι άλλες σκοτουρες στην ζωη της, μεγάλη σκοτούρα θα εχει για την bibi-bo και να της την χαρίζουν ακόμα..!! Ειναι αυτονόητο οτι η γενια των 30άρηδων που αν παρατηρησετε μεσες άκρες ειμαστε όλοι, ειναι η γενιά που μολις βαζει μια ταξη στην ζωη της, ίσως εχει δυο ευρω στην τσεπη της και μπορει να τα διαθεσει για να αγοράσει,τώρα που αποστασιοποηθηκε απο την ηλικία την ξέγνοιαστη και αναζητουν 5 χαμενα τους παιχνιδια..!! Πιστεψτε με σε 10 χρόνια, θα τους εχει πάει η ζωή σε άλλα μονοπάτια που η bibi-bo το πολύ να τους ενδιαφερει για 1 λεπτό να την δουν σε φωτογραφια..!!

Και για να κλεισω με αυτο που ειπε ο wally, πραγματικα το site αυτο δεν εχει σχεση με μιζες, μαγαζακια, προμηθειες, πελατολογια, κλικες και μυστικες συμφωνιες, και γι αυτο απο οτι τυχαινει να γνωριζω, οι περισσότεροι πωήτες του ΕΒΑΥ δεν συμμετεχουν εδω μεσα, σιγουρα διαβάζουν αλλά δεν συμμετεχουν ενεργά και με εμφανη τρόπο στο site αυτο. Εξάλλου εχει δημιουργηθει ξεχωριστο και φανερό θρεντ αγγελιών που περνούν πρώτα απο έλεγχο, πριν αναρτηθουν.

Και τελος θα ξαναπώ για μια ακομη φορά, ότι οι τιμες που διαμορφωνονται σε πολλά απο τα παιχνδια, στηρίζονται στον νομο της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και της ΖΗΤΗΣΗΣ. Οταν η ζητηση ειναι μεγάλη (100 άτομα που ζητούν το "Χ" παιχνιδι) και η προσφορά μικρή (1 μόνο "Χ" παιχνίδι), τότε ειναι λογικό , έστω κι αν μας θλίβει, να δημιουργηθει το λεγόμενο "καπέλο"..!! Δηλαδη η μεγιστη δυνατη τιμή..!!(Αρχες Πολιτικής Οικονομίας)..!!

Κι εγω πρωτος απ όλους εχει τυχει να τα σκασω γερά σε μια τετοια αγορά επειδη το ήθελα πολύ..! Ναι μπορει να θυμωσα, μπορει να μην ειχα να φαω για εναν μηνα, αλλά έπαιξα συμφωνα με τους παραπάνω κανονες.. Συνειδητα έκανα αυτη την αγορά!

Κλείνω λοιπόν με μια ατάκια που σίγουρα κάτι μυστηριώδες θα σας θυμίζει..... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ..!!!

(Κι αν οχι εκει έξω....σιγουρα κάπου εκει μεσα στα μηνυματα που εχουν αναρτηθει σε αυτο το θρεντ) :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ωραιος ο μακης και συμφωνω και επαυξανω ας κανει ο καθενας οτι θελει και ενα κιλο μπανανες για τον σ............
 
Wally είπε:
Ωπα γιατι καποιοι μπορει να το παρεξηγησατε και καλο ειναι να δρασω προληπτικα!
Το RetroManiaX δεν εχει και δεν θα εχει ποτε σχεση με μιζες, μαγαζακια, προμηθειες, πελατολογια, κλικες και μυστικες συμφωνιες!
ποτε δεν το υπονοησα.απλα καποιος μπορει να μην δινει στοιχεια και πληροφοριες για την αποφυγη επιτηδειων παρα μονο σε φιλους.ειναι ομως πολυ πιθανο να χασουν την πληροφορια ανθρωποι σαν κι εμενα που δεν εχουν δολιο σκοπο!!εγω ψαχνω απλα μια αποθηκη η καταστημα που να πουλαει εξωγηινους.αυτα που μαζευαμε τοτε στα σακουλακια η τις πυραμιδες.στο ebay ειναι σαν να αγοραζω χρυσο!!αυτο μονο εψαχνα και γι αυτο γνωρισα και αυτο το site.αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω πολλα post.οποτε αναγκαστικα θα ζητησω οποιος εχει την πληροφορια αυτη μονο για αυτο το αντικειμενο να μου μιλησει σε pm.ευχαριστω!!
 
εξωγηινους ορφανους παιζει να βρεις στο παζαρι εκει τους βρισκουν ολοι .....θα γνωρισεις και ολες τις φατσες του εβαυ αυτους ψαχνουν και αυτοι .......αν θες εχω μερικους να σου δωσω......

ολοι τρελλοι εκει με τους φακους αστα καψιμο τελειως σαν τους βρικολακες
 
timehunter παρακολουθώ όλα τα threads που έχεις γράψει και παρατηρώ την κυκλοθυμία σου και τη διπροσωπία σου και ότι κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.Επίσης στο θέμα αποθήκες παιχνιδιών κατηγορείς με χαρακτηρισμούς(πως και δεν σε έχουν βάλει στη θέση σου αφού υποτίθεται ότι υπάρχουν κανόνες εδώ μέσα) τα άτομα που " στοκάρουν" και που πουλάνε σε ακριβές τιμές στο ebay.Μα καλά εσύ δεν είσαι ο παρακάτω πωλητής που πουλάς σε τσουχτερές τιμές?Και το feedback σου το αποδεικνύει.Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείς κόσμο ενώ το κάνεις εσύ!!Η aeris είναι γνωστή μου και λέγομαι Νικίτας (και μπορεί να με έχεις ακουστά), η κοπέλα φαντάζομαι ότι ήθελε να μοιραστεί την χαρά της μαζί σας ότι βρήκε κάποια πραγματα.Αν εσύ "σπάστηκες" με τα ευρήματά της αυτό το θεωρώ ζήλεια και κακία (μιας και ούτε τα έβγαλε σε πώληση).Το αν πήρε 5 ή 35 είναι δικό της πρόβλημα.Εσύ αφού δεν θέλεις να πεις μπράβο αν και δε βλέπω να σου το ζήτησε κανείς, θα μπορούσες να μη συμμετάσχεις στο σχολιασμό.Ορίστε το link και άλλη φορά να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό πριν μιλήσεις για τσουχτερές τιμές και παζάρια (ξέρεις εσύ).

http://www.ebay.com/itm/VERY-RARE-GREEK-BATTLE-BEAST-SET-2-BOXES-MIB-HASBRO-TAKARA-/320754628629?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aae773815
 
timehunter παρακολουθώ όλα τα threads που έχεις γράψει και παρατηρώ την κυκλοθυμία σου και τη διπροσωπία σου και ότι κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.Επίσης στο θέμα αποθήκες παιχνιδιών κατηγορείς με χαρακτηρισμούς(πως και δεν σε έχουν βάλει στη θέση σου αφού υποτίθεται ότι υπάρχουν κανόνες εδώ μέσα) τα άτομα που " στοκάρουν" και που πουλάνε σε ακριβές τιμές στο ebay.Μα καλά εσύ δεν είσαι ο παρακάτω πωλητής που πουλάς σε τσουχτερές τιμές?Και το feedback σου το αποδεικνύει.Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείς κόσμο ενώ το κάνεις εσύ!!Η aeris είναι γνωστή μου και λέγομαι Νικίτας (και μπορεί να με έχεις ακουστά), η κοπέλα φαντάζομαι ότι ήθελε να μοιραστεί την χαρά της μαζί σας ότι βρήκε κάποια πραγματα.Αν εσύ "σπάστηκες" με τα ευρήματά της αυτό το θεωρώ ζήλεια και κακία (μιας και ούτε τα έβγαλε σε πώληση).Το αν πήρε 5 ή 35 είναι δικό της πρόβλημα.Εσύ αφού δεν θέλεις να πεις μπράβο αν και δε βλέπω να σου το ζήτησε κανείς, θα μπορούσες να μη συμμετάσχεις στο σχολιασμό.Ορίστε το link και άλλη φορά να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό πριν μιλήσεις για τσουχτερές τιμές και παζάρια (ξέρεις εσύ).

http://www.ebay.com/itm/VERY-RARE-GREEK-BATTLE-BEAST-SET-2-BOXES-MIB-HASBRO-TAKARA-/320754628629?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aae773815
 
Νομίζω οτι αρκετά το τραβήξαμε το thread. Ότι ειπώθηκε, ειπώθηκε.
 
ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΘΥΣΑΥΡΟΥ ΡΕΤΡΟ

Οποιος ειναι απο Θεσσαλονικη (και δεν ειναι) και ενδιαφερεται να ψαξει για παιχνιδια και αλλα ειδη ρετρο ανακαλυψα ενα υπογειο που ειναι φουλ με πραγματα δλδ μιλαμε φουλ...απο περιοδικα βιβλια παιχνιδια κουκλες δεν ξερω και εγω τι αλλο.Πηρα 3 επιτραπεζια που δεν ηξερα καν οτι υπηρχαν και ηταν και σφραγισμενα αλλα πρεπει να ηταν σε υγρασια γιατι εχουν αυτη την μυρωδιά υγρασιας (αυριο θα τα βγαλω στον ηλιο)

1) χορός της μαγισσών

2) Καστρο των φαντασματων

3) Εργα Τεχνης (masterpiece στα αγγλικα)

εδωσα 45 ευρω.τα πρωτα 2 ειναι του 1990 απο την AS!!!

Αν ειχα και αλλο χρονο θα εψαχνα και αλλο.Εχει παιχνιδια που απλα σου θυμηζουν τα παντα και εχουμε ξεχασει οτι υπαρχουν απλα δεν ξερω αν ειναι μεσα ολοκληρωμένα η καποια κομματια λειπουν.Αλλα εχει πραμα οποιος θελει και ενδιαφερεται ας μου στειλει PM να δωσω οδο και που ειναι!!!

Ελπιζω να μου κανετε ενα μινι ανδριαντα εδω μεσα μετα απο επισκεψη σας σε αυτο το μαγαζι!!! :))))))
 
Μην τα ανακοινώνεις αυτά γιατί κυκλοφορούν πολλοί επιτήδειοι του eBay. Θα καταλήξουν πάλι στα χέρια τους, περιμένοντας να εκμεταλλευτούν ανθρώπους που τα αγαπούν και τα συλλέγουν σε τιμές που ορίζουν οι ίδιοι.

Αν κάποιο μέλος με αριθμό posts κάτω από 500 σε ρωτήσει, παρακαλώ εκ μέρους όλων των συλλεκτών να μην του το αποκαλύψεις γιατί θα είναι κατά 99.9% μεταπωλητής.
 
Καταλαβαίνω το αγαθό των προθέσεών σου αλλά έχει δημιουργηθεί κακό προηγούμενο με τέτοιου είδους ανακαλύψεις. Δυστυχώς η αγάπη για τα παλιά παιχνίδια θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους. :(
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα