Αποθήκες (παλιών) παιχνιδιών

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
(Όχι,μην μπεις στον κόπο,άλλωστε δεν σκοπεύω να κάνω συλλογή άμεσα.Επίσης στο fanpark θα φέρουν τέλος 2012 μια άλλη άμαξα,που κυκλοφορεί τώρα στον κατάλογο εξαρτημάτων της Γερμανίας,με 19? από 40? που ήταν η αρχική τιμή)

Θα συμφωνήσω για το άνοιγμα thread με ανταλλαγή οποιουδήποτε αντικειμένου,είτε είναι τηλεκάρτα,είτε album με αυτοκόλλητα,είτε οτιδήποτε άλλο,που μπορεί κάποιος να θέλει να το ξεφορτωθεί,αλλά κάποιος άλλος να το χρειάζεται.
 
Διεγραφησαν καποια offtopic ,παρακαλω να συνεχισουμε με το ενα ματι μας στον τιτλο.
 
Στην Πάτρα είχα εντοπίσει μια αντικερί,η οποία από ότι έχω μάθει ήταν κατάστημα παιχνιδιών παλιά,και μέχρι πριν 6-7 χρόνια λειτουργούσε ως αποθήκη παιχνιδιών π.Έξω από το μαγαζί υπάρχει το λογότυπο της Lyra.Όποιος θέλει,ας μου στείλει pm να του δώσω τα στοιχεία,μήπως ο ιδιοκτήτης έχει και παιχνίδια που του έχουν απομείνει.
 
Έχω μείνει άναυδος σε σημείο εκνευρισμού από αυτούς που σηκώνουν τις αποθήκες παιχνιδιών με σκοπό το κέρδος της μεταπώλησης...Έχω φάει μήνες ψάχνοντας μαγαζί στη Θεσ/νίκη πού να έχει playmobil της lyra ή της geobra ως το 2000 (κατά τη γνώμη μου οι καλύτερες περίοδοι των playmobil) αλλά πάντα η απάντηση ήταν : "Πέρασε κάποιος μια μέρα και τα πήρε όλα." Ακόμα και στην πόλη μου,την Ξάνθη,η απάντηση ήταν ακριβώς η ίδια...Είμαι παιδί της δεκαετίας του '90 (γεννημένος το 1992) αλλά έχω μεγαλώσει με τα παιχνίδια που μου αγόραζαν από αποθήκες παιχνιδιών (playmobil lyra,thundercats,subbuteo κ.τ.λ) ,οπότε θέλω να ξαναβρώ αυτά τα ρετρό κομμάτια της (σχετικά πρόσφατης) παιδικής μου ηλικίας.1000 συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός με τα συγκεκριμένα μου σχόλια αλλά ένιωσα την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄ αυτούς πού μιλούν για τα παλιά τους παιχνίδια σε αυτό το forum και ξυπνάνε ευχάριστες μνήμες της παιδικής ηλικίας αλλά θα ήθελα να πω και σ΄ αυτούς που αποσκοπούν στο κέρδος ότι είναι χυδαίο να εκμεταλλεύονται κάτι που για κάποιους έχει τεράστια συναισθηματική αξία.
 
spirtoulis είπε:
Μία καλή ιδέα, νομίζω , είναι- λόγω και των εποχών που διανύουμε - η ανταλλαγή. Η σαβούρα κάποιου μπορεί να είναι θησαυρός για άλλον.
συμφωνω απολυτα!! ειναι μοναδικο να δινεις χαρα σε καποιον με κατι που εσυ το εχεις πολλες φορες ή απλα δεν το χρειαζεσαι/συλλεγεις. εχει τυχει να αγορασω κατι που βρηκα σε καλη τιμη, μονο κ μονο για να το χαρισω, γιατι ηξερα οτι θα εκτιμηθει κ θα αγαπηθει. ασε που δημιουργουνται πολυ ωραιες φιλιες με αυτα τα χαρισματα κ τις ανταλλαγες!!! συμφωνω με τον makisimo. εγω εχω μεγαλη συλλογη απο κουκλες (καμια δεν ειναι ιδια με την αλλη), θα συνεχισω να μαζευω αλλα δεν ειμαι στοκατζης. αγαπαω τη συλλογη μου κ μονο αν εβλεπα μεγαλη αναγκη (καποιος δηλαδη να θελει καποια κουκλα σαν τρελος κ με αγαπη) θα χαριζα καποια απο αυτες.

τελος (κ αν κανω διαφημιση παρακαλω να διαγραφει) υπαρχουν κ οι υπαιθριες αγορες.προσωπικα ξερω καθε κυριακη οτι γινονται μια στο θησειο κ η αλλη στο γκαζι. οι θησαυροι ειναι παρα πολλοι κ σε απιστευτες τιμες!! ειναι μοναδικη η χαρα να παιρνεις κατι σε αθλια κατασταση κ να το μετατρεπεις με μερακι σε κατι πολυ ομορφο σαν μολις να βγηκε απ το εργαστοσιο...!
 
Πάντως οι αποθήκες παιχνιδιών είναι πονεμένη ιστορία τώρα το καλοκαίρι η σκόνη και η ζέστη σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν αρχαιολόγος σε ανασκαφή. Αλήθεια ποιο εύρημα σε παλιά αποθήκη σας έδωσε την μεγαλύτερη χαρά?
 
Τίποτα γιατί όλα τα πήραν πριν από μας... μόνο μέχρι το 2004 περίπου είχα βρει ενδιαφέροντα πράγματα, κυρίως Transformers.

Όσα δεν πήρα τότε τα βλέπω ακόμα από εξυπνάκιδες στο eBay...
 
βλεπω τωρα καλοκαιρακι μερικοι στισ διακοπες τους οργωνουν παλι τα παλια παιχνιδαδικα κ κοτσαρουν ebay τρελες τιμες!! να πανε κ στον γαμο του καραγκιοζη θα χει κ εκει πραμα.
 
ναι και εγω συμφωνω για ανταλλαγες οι οποιες ουτε πολυεξοδες θα ειναι,θα μπορεσουμε να ολοκληρωσουμε τις συλλογες μας αλλα και να κανουμε και λιγο χωρο στην αποθηκη!!!!
 
Εγώ είχα ένα μαγαζί που είχα δεί μικρός αλλα δεν πάτησα ποτέ για τι υπήρχαν και άλλα τότε!Και πρίν κανα ενάμισι χρόνο αύτο το μαγαζί ήταν να κλείσει και έλεγε απ'έξω ξεπουλάμε γιατί έκλεινε!έιχε πολύ πράμα μέσα(στη σκόνη :p ) απ'ότι είχα δεί όσο μπόρεσα ένα βράδυ απο έξω...αλλα δυστηχώς πήγα μία άλλη μέρα και δεν υπήρχε τίποτα μέσα!Η αλήθεια είναι ότι πρίν κανα χρόνο δεν ενδιαφερόμουν τόσο να το ψάξω άν είχε κάτι που με ενδιέφερε γιατί απο τότε που έμαθα το ebay άρχισα να ψάχνω για παλιά παιχνίδια που είχα χάσει η είχα χαλάσει...έτσι ώστε να τα ξανα μαζέψω και τώρα που είχα ένδιαφέρον το έχασα....ήταν κοντά στην νέα σμύρνη και στην συγγρού κάτω απο μία πολυκατοικία άν το ήξερε κάποιος!
 
μα καλα ρε παιδια ενταξει οι στοκατζηδες δεν πανε να ψαχνουν και να μαζευουν τα<<καλα>> στα θεσσαλονικιωτικα εχουν ομωςενα προβλημα ψαχνουν μονο αυτα που εχουν λεφτα και αυτα που νομιζουν οτι εχουν λεφτα....και εκει την πατανε..πηγα σε ενα μαγαζι και μου πε οτι ηρθε καποιοσ και του τα μαζεψε ολα και ομωσ βρηκα εκει ενα nintendo game and watch το οποιο τα σπαγε .

πες τε μου κατι ????

ειναι στοκατζης αυτος που βρηκε ενα παιχνιδι το οποιο ειχε μια αλφα αξια για καποιον και το πουλησε για να αγορασει ενα αλλο παιχνιδι για να ολοκληρωσει την συλλογη του ?????

σκεφτειτε τι ρωταω
 
Στοκατζής είναι αυτόςπυ αγοράζει κάτι σε τιμή Α με μοναδικό σκοπό να το πουλήση σε τιμή μεγαλύτερη της Α για οποιοδήποτε λόγο, είται είναι για να αγοράσει αλλο ή για να πάρει γυαλιά για το παιδί του.

Δεν κρίνουμε τον λόγο, αλλα το μέσο και τον τρόπο.
 
γνωρισα κοσμο που στοκαρε ανελεητα και μου χαλασαν την διαθεση .Δεν εψαχναν κατι αλλα να αρπαξουν οσα περισσοτερα μπορουν .μιλησα και με ανθρωπο που μου ειπε οτι αφηνει και πραγματα για να βρει και κανας αλλος .ειδα και ανθρωπους που ηθελαν να με κοροιδεψουν μπροστα στα ματια μου.γνωρισα ομως και ανθρωπους που ειναι πολυ αγαπημενα μου προσωπα μεχρι σημερα.

οσο αγοραζεται απο εβαυ βοηθατε τους επιτηδειους να κρατουν τις τιμες στα υψη......

μεσα απο τις συνναλαγες με τα παιχνιδια καταλαβαινεται τι ειδους κακομαθημενα παιδακια ηταν καποιοι οταν ηταν μικροι

ο νοων νοειτο.......
 
Δεν καταλαβαίνω τι θα κάνει ένας ενήλικας ένα δωμάτιο παιχνίδια διπλά, τριπλά και τετραπλά-δεν είναι καν παιδί για να "διαφημίζεται" στους φίλους του! Βεβαίως δικάιωμα του καθενός είναι να έχει όσα θέλει, εφ'όσον μπορεί να τα αγοράζει, απλώς είναι μία συμπεριφορά που μου φαίνεται ακατανόητη. :xm:

Όσο για τις αγορές καινούριων παιχνιδιών από το e-bay έχω να πω ότι είναι πολύ ακριβά, εξ'αρχής κι αν συνυπολογίσει κανείς και το κόστος των μεταφορικών με το οποίο επιβαρύνεται η αγορά το πράγμα ξεφεύγει....ωστόσο από πού να πάρει κάποιος ένα παιχνίδι που δε βρίσκει πουθενά αλλού? Αυτό εκμεταλλεύονται κάποιοι...τη σπανιότητα κάποιων παιχνιδιών και το συναισθηματισμό των υποψήφιων αγοραστών...
 
δεν το βρισκει πουθενα αλλουφιλε μου aggalitsa γιατι οσο και να ψαξει στην ελληνικη αγορα δεν θα βρει τιποτα γιατι κατι καραγκιοζηδες(μονο λιγα ατομα αξιζουν) εχουν κανει φιλο και φτερο τα παντα για να τα μεταπουλησουν!! και το θεμα ειναι οτι ξεπεταγωντε τετοιοι βλακες συνεχεια!!
 
Εμένα μου αρέσουν πολύ οι αποθήκες παιχνιδιών γιατί η μισή χαρά του συλλέκτη είναι η διαδικασία του να βρεις κάτι που θες. Και η εξοικονόμηση χρημάτων είναι καλή, έχω βρει πράγματα σε εξευτελιστικές τιμές.
 
ωραιος ρε φιλε γιατι τοπες και μονο σου για την χαρα!!εσυ ρε φιλε το κανεις θελω να πιστευω για την παρτη σου!!οχι επειδη θες να πλουτισεις απο αυτα!! δεν πασ να το αδειασεις ολο οπως κανουν οι πιο πολλοι πας μονο γιαυτα που σε ενδιαφερουν.
 
παιδια κουλ να ξερεται οτι θα βρειτε οτι ζητατε χωρις να το ζητατε οταν θελεις κατι πολυ ερχεται στον δρομο σου .η χαρα της αναζητησης δεν ξεπερνιεται με τιποτα τωρα κατι αλλοι που ορμουν σαν τα κορακια αθτο ειναι μια αλλη ιστορια .το θεμα ειναι οτι τα υπολογιζουν με δολλαρια και το δολλαριο πεφτει και αυτοι τα κρατουν για να αποκτησουν μεγαλυτερη αξια .....στο τελος ξερουμε ολοι που θα τα βαλουν .........χεχεχεχε
 
:D :D:D

Κι αν δεν ξέρουν timehunter τώρα με την κρίση μάλλον θα το ανακαλύψουν.

Όσο άρρωστος κι αν είναι κανείς για ρετροπαίχνιδα που θα βρει να τα χρυσοπληρώσει έτσι όπως πάνε τα πράγματα?

Έλπίζω οι εξυπνάκηδες να έχουν να πληρώνουν και έξοδα αποθήκευσης του στοκ που συγκεντρώνουν! :p
 
ναι ειναι αληθεια μερικοι εχουν αποθκη που νοικιαζουν για αποθηκευση παιχνιδιων .για να εχεις στοκ πρπει να χεις και αποθηκη δεν λεω οτι εχω απειρα παιχνιδια εχω αυτα που μου αρεσουν απο μια φορα εκτος απο μικορναυτες που εχω στρατους και ψαχνω τις 4 φιγουρες σε ελληνικες εκδοσεις κουτατες μονο για την αναμνηση απο εκει και περα καποια μπλακσταρ που μου λειπουν χωρις κουτια .και 4 -5 τερατομαχους για να κλεισω την συλλογη μου .

δεν θα μαζεψω ολα τα παιχνιδια του κοσμου αλλα πηρα μια παταπουφα κουτατη που βρηκα στη κυπρο για την καλη μου μιας και της εχει αδυναμια ........

ειμαι καλα με αυτα που εχω και αν ειναι να βρω και αλλα μακαρι αλλα ολα στον χρονο τους οταν κατι ειναι για σενα δεν θα το παρει κανενας εξυπνακιας ........
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα