Domenica είπε:
Το χω ξαναπει αλλά και εγώ νιώθω άσχημα που απάντησα καλοπροαίρετα σε μερικά ποστ για το μαγαζι στο Ηρακλειο, εδωσα τηλ. και διευθυνση και μετά πηγαν και το σηκωσαν (καποιοι και μέσω τηλεφώνου και τους τα έστειλαν) και μετά το μαγαζι έκλεισε και πάει δια παντως...Πάντως οι τιμές στο διαδικτυο ειναι ανεκδοτολογικές οντως. Συγκεκριμένα νομιζω πως ειδα να πουλιουνται και πράγματα απο το μαγαζι αυτό, δέκα φορές πάνω. Βεβαια δεν ξέρω αν ο υπευθυνος ηταν κάποιος απο δω ή αν ειναι συμπτωση και μαλλον δεν θα το μαθω και ποτε.
Λύση με όλα αυτα περι αποθηκών που αδειάζονται δεν θα βρεθει πιστεύω ποτέ...!! Κι εγω κατά καιρούς έχω απογοητευτεί, ειδικά όταν μου πουλάνε παιχνίδια σε τρελλές τιμές, αλλά τελικά κατάλαβα ότι ειναι απλό το θέμα..!!Νομος Προσφοράς και Ζήτησης! Εφόσον βλέπετε και αγοράζονται π.χ bibi bo στα 300$ είναι αυτονόητο ότι ο επόμενος πωλητής θα ανεβάσει την τιμή και ακόμη περισσότερο..!! Θέλω να πω ότι σε αυτό φταίμε πρώτα εμείς, δεν ειναι παράλογο το γεγονος να θέλει να βγαλει κάποιος λεφτά απο παιχνίδια για τα οποία υπάρχει ζήτηση και μάλιστα υπάρχουν και πολλοί που τα σκάνε για να το αγοράσουν και τον παρακαλάνε κιόλας να δωσει το παιχνιδι σε αυτους..!! Και το λέω εγώ που κάποτε έίχα άλλη άποψη, αλλά αν το σκφτούμε όλοι λογικά συμβαίνει ότι ακριβώς συμβαίνει και έξω στον κόσμο και στα μαγαζιά!! Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικότητα, που σιγουρα δεν μας αρέσει, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα!!
Δυστυχως κι εγω για το μαγαζακι που ειχα για παραδειγμα διπλα στο σπιτι μου, πριν 2 χρονια το ειχα πει σε πολλους και φυσικα το άδειασαν(είχε κάπου στις 20 bibi bo τοτε)!! Σιγουρα ανάμεσα σε αυτους που το ανέφερα ήταν και πωλητές, ευτυχως ομως πρόλαβαν και πήραν και πολλοί φίλοι και φιλες απο εδω μέσα που δεν πουλάνε και τις έχουν σημερα σπίτι τους!! Μ αυτο λοιπον παλι θελω να πω, οτι ακομη κι αν πηγαν εκει πωλητες και το άδειασαν ήταν δικο μου φταίξιμο γιατι εγώ το ανέφερα, ενώ θα μπορούσα να το πω μονο σε άτομα που συνομιλώ από εδώ μέσα και που εμπιστευομαι και να μην ειχε συμβει αυτό..!
Τέλος βλέπω ότι αναφέρεται η λέξη στοκατζης και πιστευω λανθασμένα..! Στοκατζης ειναι αυτος που εχει στοκ, δηλαδη το ιδιο αντικειμενο πολλαπλές φορες...!! Άρα είτε μπορεί να το εχει για πωληση, ειτε να ειναι συλλεκτης και να το εχει πολλες φορες επειδη το αγαπαει..!! Ε, αρα θα πει καποιος οτι ο μεν πρωτος ειναι απαραδεκτος γιατι τα πουλάει, και καποιος άλλος θα πει οτι ο δευτερος ειναι απαραδεκτος γιατι ταχα λεει πως τα αγαπαει αλλά εχει π.χ 100 φωτεινουληδες την ίδια στιγμη που ξέρει ότι θα μπορουσε να τα δωσει σε τόσα άτομα που τα αναζητάνε..!! Θέλω και πάλι να πω ότι σε όλες τις περιπτωσεις θα βρεθει κάποιος για να αποδώσει ευθυνες και χαρακτηρισμους και δνε ειναι ετσι τα πράγματα..!! Ο καθένας εφόσον δεν τα έχει κλέψει, ειναι ελέυθερος να τα διαθέσει όπως ο ίδιος θέλει..!Σε άλλους αρέσει να χαρίζουν, σε άλλους να τα έχουν μονο μια φορά στην συλλογή τους, άλλοι να τα εχουν 1000 φορες και αλλοι θέλουν να τα πουλήσουν ..!! Το τελειότερο θα ήταν να μας τα χάριζαν όλα τσάμπα...αλλά τέλειος κόμσος δεν υπάρχει..!!
Καταλήγω λοιπόν λέγοντας, ότι κάποια παιχνιδια έχουν παρει μεγάλη αξία, κάποιοι ειναι διατεθιμένοι να τα αγοράσουν και όπως είναι φυσικό κάποιοι να τους τα πουλήσουν..!! Από εμάς εξαρτάται η τιμή που θα τους δώσουμε! Κι εμεις....συμπεριλαμβανομενου κι εμένα που έχω αγοράσει σε τσουχτερες τιμες....έχουμε ανεβάσει τις τιμές στα ύψη!
Και όσο για τα εναπομειναντα μαγαζάκια που έχουν ακόμη παλιά παιχνίδια, από εμάς και πάλι εξαρτάται το ποιος θα τα μάθει..!!