Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
joe είπε:Moυ αρεσουν αυτες οι συνεντευξεις. Οι σειρες καθ εαυτες δεν με ενδιαφερουν μαλλον οσο αλλους ρετρομανιακους, αλλα η φαση του να εξερευνας την ιστορια του μεσου της τηλεορασης με συναρπαζει. Διαβαζοντας τις διηγησεις των δημιουργων αποκτας μια ικανοποιητικη εικονα για το πως ηταν τα πραγματα. Μια απορια που μου γεννηθηκε εχει να κανει με τα κονδυλια για την τηλεοραση. Μιας και ο κος Ποντικας ανεφερε ποσα, οι 15000 που ζητουσε τοτε, ενα ιδιαιτερα υψηλο ποσο ακομη και αν δεν καναμε συγκριση με τον μισθο ενος ανωτερου αξιωματικου, απο που προερχονταν? Εχω καταλαβει οτι γενικα οι αμοιβες ηταν απο καλες, εως παρα πολυ καλες, σε ενα μεσο το οποιο καλα καλα δεν ειχε αντικειμενο μιας και οι συσκευες ηταν περιορισμενες. Πως δικαιολογουνταν αυτα τα χρηματα? Επισης οι δικτατορες ηθελαν να χρησιμοποιησουν την τηλεοραση ως μεσο προπαγανδας ή ως αρχη μιας προσπαθειας για προσεγγιση του στρατιωτικου καθεστωτος προς ενα αστικο προφιλ που θα βοηθουσε στην εντυπωση του ''η ζωη συνεχιζεται''?
Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ενώ δεν γνώριζε ο κ. Ποντίκας το ερωτηματολόγιο (το οποίο το είδε για 1-2 λεπτά πριν αρχίσουμε) απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις με μια ιδιαίτερη άνεση, κάνοντας αναφορά σε λεπτομέριες και σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από 35-40 χρόνια, και ίσως και περισσότερο κάποιες φορές.caprice είπε:Ο κος Ποντίκας δεν χάιδεψε αυτιά, μίλησε σταράτα, περιέγραψε και τεκμηρίωσε, εξήγησε και αποσαφήνισε συν του ότι μας μετέφερε σε εποχές που χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μάθουμε τι συνέβαινε μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Να 'ναι καλά οι άνθρωποι που μας παραχώρησαν και φωτογραφικό υλικό των σειρών. Διαλέγω τη φωτογραφία με το Νίκο Τζόγια .... ευχαριστώ
Τέλος να πω ότι ΔΕΝ ήξερα ότι η "Μικροπαντρεμένη" ήταν το τραγούδι των τίτλων στη σειρά "Έμποροι των Εθνών". (Tsalk να είσαι επιεικής με την ποινή μου σε παρακαλώ)
Το ότι έβαλα το "Μικροπαντρεμένη" σε εισαγωγικά δεν με σώζει ε; Τότε είμαι άξια της μοίρας μουtsalk είπε:Η ποινή που αναφέρεις caprice θα είναι όχι γιατί δεν ήξερες το τραγούδι των τίτλων, αλλά γιατί δεν ήξερες σωστά τον τίτλο του ο οποίος είναι το ''Ητανε για φορά μάτια μου'' με την εκπληκτική ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη.
Γιαννη οταν διαβασα τη συνεντευξη , περιμενα τη δικη σου αντιδραση, ως γνωστος λατρης της Κατερινας Αποστολου!johnalepou είπε:!!!!!Το περίμενα καιρό αυτο!!!
Εύγε Άλκη και Μπερνάρντ!!!! Άλλη μία εξαιρετικη δουλειά και σας ευχαριστουμε πααααααρα πολυ
Οπως λεει και ο Χρήστος θα θελαμε πολύ να δούμε τα διασωθέντα επεισόδια από τον ΠΕΡΙΠΛΟΥ,τους ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ και τις υπολοιπες σειρες που εχουν στο αρχείο τους ο κ.Ποντίκας και η κ.Αποστόλου... ειναι πολυ πολυ κριμα να μην μπορει το κοινο να τα δει...
ισως αν δοθουν προς αναρτηση στο αρχειο της ΕΡΤ?
Επίσης Άλκη αν επανέλθεις οπως λες θα μπορουσες να ρωτήσεις και για την σειρά ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ του 1977 οπου συμφωνα με δημοσιευματα της εποχης πρεπει να γυριστηκαν καποια επεισοδια αλλα να μην προβληθηκαν τελικα?
sunset89 είπε:Γιαννη οταν διαβασα τη συνεντευξη , περιμενα τη δικη σου αντιδραση, ως γνωστος λατρης της Κατερινας Αποστολου!Φαντασου να 'χες και εσυ την ευκαιρια να ησουν παρων στην συνεντευξη τι θα της ελεγες! χαχα
![]()
Επανέρχομαι στο θέμα όπως είχα υποσχεθεί και σας αναφέρω ότι πράγματι η σειρά ΑΝΔΡΩΜΕΔΑ δεν προβλήθηκε τελικώς ποτέ αν και είχαν γυριστεί 2 επεισόδια. Το πως και το γιατί μαζί με φωτογραφικό υλικό στο θρέντ της σειράς.......johnalepou είπε:Επίσης Άλκη αν επανέλθεις οπως λες θα μπορουσες να ρωτήσεις και για την σειρά ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ του 1977 οπου συμφωνα με δημοσιευματα της εποχης πρεπει να γυριστηκαν καποια επεισοδια αλλα να μην προβληθηκαν τελικα?